- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaUser
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #177 üzenetére
Nem, az a hihetetlen, hogy egy érdemben semmi újat nem hozó feature-t (amiről még egy alsóosztályos kisgyerek értelmi szintjével is látszik, hogy semmivel sem jobb, mint a maiak még tableten sem) úgy ad el a csóka, mintha most fedezte volna fel a Penicillin-t...
Btw, ez a nagy "feltalálás" inkább szabadalmi okokból történhetett, aztán most el kell adni valahogy.
-
Sweet Lou 6
addikt
,,és mi van amikor az házi "összejövetelen" odamegyek a gépemhez hogy új zenét tegyek be, miközben a kedves rokon szépen videózza, hogyan *csigázom be* a gesztúrákat..."
1. ez tabletekre lett kitalálva.
2. nem lesz kötelező. senki nem fogja kényszeríteni, hogy ezt használd az asztali gépeden, de telepítés után, még csak nem is ez lesz beállítva alapértelmezetten.hihetetlen, hogy egyesek megrekedtek egy alsóosztályos kisgyerek szövegértési szintjén...
-
naxa
csendes tag
"másrészt pedig nem is elegendő, ugyanis a mozdulatok sorrendje és iránya is számít."
és mi van amikor az házi "összejövetelen" odamegyek a gépemhez hogy új zenét tegyek be, miközben a kedves rokon szépen videózza, hogyan *csigázom be* a gesztúrákat...
vajon mennyi idő lesz a perspektívából felvett felvételből és a képre való ránézésből rájönni, mit csináltam?
ráadásul nem igen lehet majd huszonegynéhány mozdulatból álló jelszavakat készíteni ezzel.
az újítási ötlet jó meg aranyos, de biztonságtechnikai szempontból eléggé szkeptikus vagyok.
(talán szükség lenne egy olyan fogalomra, ami azt írja le, hogy "ez a szomszéd nénitől védi meg a gépemet", és ezt az egész titkosított adatkezelést és hozzáférés-ellenőrzést elfelejteni lehetőleg a pin kódokkal együtt.)
-
törölt tag
válasz
vilmaboy #173 üzenetére
Igen 2002-2003-tól kezdődően. SuSE majd OpenSUSE, Ubuntu, Mandriva... Viszont minek használjam, ha nekem a Windows tökéletes? Megy vele a G15 LCD-m is , 5.1 vagy 7.1-es hangja van az X-FI-mnek, ami Linux alatt nem volt, vagy csak kínlódás árán.
Nem mondom, hogy nem jó, de nekem nem kell.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
vilmaboy #170 üzenetére
Bezzeg a linux, ezért használ még minden "komolyabb dologra használó" ubuntu juzer 2004-ben kiadott, 4.1 verziót, az is ugyanolyan jó mint egy 2011-es...
De ha követjük fergeteges logikádat, azért "kényszeritve" csak a w9-re lesznek a "komolyabb dologra használni akarók" hiszen az xp-sek azért egy vista-t csak ki tudtak bekkelni...
-
vilmaboy
őstag
Olvasva ezt a blogot egyre jobban kezdem érteni, hogy miért tanulom a linuxot és miért kezd nem érdekelni a windows. Sajnos a váltás a win8ra véleményem szerint csak elhalasztható lesz, nem elkerülehtő. Úgy járunk majd vele mint az xp-vel. Teszi a dolgát, de ha komolyabb mai dolgokra akarjuk majd használni, akkor bezony kell a win7.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #167 üzenetére
Ujjnyomolvasó egér Ez volt az. Azt hiszem az MM árusította is és még a Vista korszak előtt volt nem sokkal. Maga az egér 20 E Ft körül volt ha jól emlékszem. Csak ugye azaz egy gond, hogy nem feltétlen szeretnénk az egerünket erre lecserélni, jobb megoldás lenne magában az ujjlenyomatolvasó érzékelő forgalomba hozása, esetleg járhatna a Dobozos Windows 8-asokhoz
-
törölt tag
nem lenne esélytelen, csak több memória kellene beléjük. amit mondjuk meg lehet oldani, mivel 4x annyi gépet vettek, mint amit használnak. illetve még annyi kellene, hogy olyan vga legyen bennük, amihez van rendes win7 driver, hogy az ero is futkorásszon rajtuk. dolgoztam egy fél évig egy P4-en, 768MB memóriával, semmivel nem volt lassabb, mint a kolléga megszólalásig megegyező gépe XP-vel.
-
Nem vitázni akarok a véleméyneddel, csak kiegészíteni azt, egy elhanyagolható mértékű (?) ellenpédával:
Egy nagy cég nemrég kukázta az XP-s gépparkját egyben - 324db 2Gz-es P4-es gép 512Mb rammal.
Erre rácuppant egy suli, akinek pont jól jött a szinte ingyen géppark. Így az új vásárlású Win7-et futtató gépek helyett a suli XP-t hazsnál még sok évig, mivel nekik max 80db-ra van szükségük, de az egészet "megvették" (kifizették a fovarost), így bőven van utánpótlás hiba esetén is. Persze ezekre esélytelen a Win7, viszont az agyonfoltozott XP SP3 lazán elfut rajtuk.
-
moonman
titán
válasz
CPT.Pirk #163 üzenetére
azért, mert Windowsra könnyű és olcsó programozni. ezért van a legtöbb ATM-ben, jegyautomatában, kiosk-ban, kávéfőzőben és kenyérpirítóban Windows (már amelyikben nem OS/2). és ezek az eszközök általában nem húszezer forintosak, hanem inkább húszmillió, annak meg elhanyagolható része egy XP Prof licenc.
a mi sokmilliós telefonközpontunkat is egy XP vezérli, az csinálja a tarifa-méréseket, stb. (maga az alaprendszer egyébként valami embedded Linux) és mi sem frissítjük soha, mert az AVAYA így vállal rá garanciát. ezzel mondjuk nincs is baj, mert az egyetlen kapcsolata a külvilággal egy billentyűzet, ami a szerverteremben egy zárt szekrényben található.
(meg persze a telefonkészülékek, de aki egy asztali telefonon keresztül feltör egy központot, az előtt meghajlok.)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Gondolom ezeknek a masináknak a többségén nem is lehet frissíteni, ahogy legyártották, úgy fog a szeméttelepre kerülni egyszer. Viszont azt nem értem, miért kell egy ilyen gépre win, bár az áruk miatt a win licensz ára gyak. elhanyagolható tétel...
KB. mikor az ATM automatáknál valami gebasz van, nem indul el az ATM progi, és ott figyel az XP valamelyik ősi verziója a gyári háttérképpel. Volt már alkalmam ilyet élőben látni.
-
moonman
titán
válasz
CPT.Pirk #160 üzenetére
a legtöbb ilyen helyen két okból van még XP:
1. teljesen felesleges leváltani, mert semmi kapcsolata a külvilággal, évente kétszer odamegy valaki kattintani egyet, amúgy meg megy és csinálja a dolgát.
2. a rendszergazda egy lusta szar és inkább meggyőzi a vezetést, hogy váltani költséges és nehézkes, így szépen semmit nem kell csinálnia, semmi újat nem kell megtanulnia, a vezetés pedig még meg is dícséri, hogy milyen okosan spórol a cégnek. a userek persze közben szopnak, de hát az kit érdekel.nálunk kb. azóta van szabadidőm munka közben, amióta áttértünk Win7-re. ja és a usereknek is 73%-kal kevesebb a ráncuk.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Még a nagyobb cégek is. Jártam a Valeoban, kocsik bajuszkapcsolói, kormányelektronika stb. szinte minden típushoz ott készülnek, Európa 70%-át fedik le a termékeikkel, szal elég nagy volumenben dolgoznak, az összes létező számítógépükön amit a termelésben és a tesztelésen használnak, vagy XP, vagy XP embended futott.
Kicsit cinkes ilyen helyen azt látni, hogy tesztel a gép, de kint az ablak, hogy "lehet hogy számítógépe veszélynek van kitéve..."
-
pzstm
titán
válasz
#41018624 #157 üzenetére
ezekben a statisztikáklban az iskolák, és hivatalok meg kisebb költségvetésű cégek is bennevannak.....
1. 7 73,63%
2. XP 19,09%
3. NT 3,75%
4. Vista 1,95%
5. Server 2003 1,56%
6. 2000 0,02%Egy honlap statisztikái, jobbára sajátgépről netezőkkel, 20ezres nagyságrendben a látogatók....
-
moonman
titán
válasz
#41018624 #152 üzenetére
tyűha, találtál két cikket win7 sebezhetőségről... fogadd őszinte gratulációmat. hidd el, ennél sokkal több van, de ha neked ettől lesz a "világ legbiztonságosabb rendszere" az XP, akkor ahhoz is gratulálok.
azt remélem sejted, hogy már a Vista alapbeállításai is huszonötször biztonságosabbá teszik a rendszert, mint amilyenre az XP-t valaha is meg tudnád csinálni, ugyanis egyszerűen hiányoznak olyan szolgáltatások és kernelszintű kódok belőle, amik szükségesek hozzá.
de okoskodj csak tovább, nem engem égetsz ezekkel.
egyékbént az UAC-t minden normális rendszergazda szereti, csak azok a barmok nem, akik nem tudnak mit kezdeni vele.
#157: a barlangba biztos nem jutott el a hír, úgyhogy közlöm, de előbb ülj le, nehogy sokkot kapj: a Win7 világviszonylatban lenyomta az XP-t, azaz ma már több Win7-es gép futkározik, mint XP-s. hozzam a gyógyszered?
-
pzstm
titán
válasz
#41018624 #152 üzenetére
a felhasználót és a rendszergazdát is az őrületbe kergető UAC
usernek ha nincs joga telepítgetni, hanem csak használni gépet alapszinten, akkor nem igazán találkoznak vele. (otthoniak gépét beállítottam, 1 hét alatt egyszer nem láttak ilyen ablakot)
kik egyébként nem formázták le AZONNAL a gyári WinDOS 7-esüket és telepítettek fel helyette inkább warez XP-t.
10ezerből 9999 esetben.. ezeket a számokat honnan szedted????? marhára nem állják meg a helyüket.....de no comment....
(amúgy mit szívsz? mert adhatnál nekem is belőle
)
-
moonman
titán
válasz
#41018624 #149 üzenetére
"Próbáltam több ezer gépet. És az XP-nél biztonságosabb Windowst még találtam."
itt ástad el magad, komám. innentől senkit nem érdekel, mit hordasz össze.
baszki, mérgezett volt a karácsonyi beigli, vagy mi a franc? a WP topicban is előjött valami barlanglakó. vagy ez ugyanaz a zseni csak más néven?
-
Namelesske
addikt
válasz
#41018624 #134 üzenetére
Az a 900mhz-s áram pazarlón te úgy sem fogsz váltani Windows 9-re mert:
Addigra valamelyik szemetes alján lesz.
Addigra már egy HTML5 Weboldalt sem fogsz tudni használni ezzel a procival gpu nélkül
Azon a gépen gondolom az XP milyen csodálatosan áll fel, (3 perc?) azt nem nehéz lekörözni.
Ugyan azon a procin és ugyan azon a ramon pattogósan? Mit szívsz? Adjá nekem is.
Ha futni fognak a 10-15 éves programok? Még a 30 évesek is.Látom neked nem számít semmi olyan hogy biztonság, vagy ergonómia, sőt ahogy észre veszem te még rendes számítógépet sem próbáltál mert szerinted a te 900 mhzs géped pattogós. Majd ha elhalálozik úgy sem fogsz tudni XP-t használni ha csak nem valami használt gépet veszel helyette amire még van driver support. De majd jó szórakozást az SSD-hez meg mire belövöd egy új konfigon kb még a számológéphez is drivert kell majd raknod... Windows 7 meg out of box.
-
Rickazoid
addikt
Azt nyugodtan feltehetjük, hogy egy régi 900 MHz-es Intel processzoron nem fog elfutni, valószínűleg elindulni sem. De egy mai 1 GHz-es ARM lényegesen jobb egy 10 éves x86 processzornál. Egyébként az ARM-ot és az x86_64-et (illetve a tabletekbe épített x86-ot) nem lehet ma összehasonlítani, két teljesen különböző kategória, két nagy mértékben eltérő architektúrával.
Ebből következik, hogy mindkét op.rendszer másképp lesz optimalizálva, illetve az ARM-ra írt Windows nyilván nem lesz majd kapható boltban, csak előtelepítve (legalábbis amíg nem lesz boltban kapható ARM processzor és alaplap hozzá), amivel megint sokat tudnak javítani, nem lesz benne adott eszközhöz szükséges drivereken kívül semmi (illetve külső meghajtókhoz, nyomtatókhoz, egyéb hardverekhez lehet, hogy lesz, de ezt majd meglátjuk, tableteknél jelenleg nem divat az ilyesmi), hozzáigazíthatják a gyártók a rendszert a hardverhez mélyebb szinten, mint ahogy egy felhasználó teheti az általa telepített op.rendszerrel.
Ilyen szempontból nem lehet kijelenteni, hogy gyorsabb lesz, mert egyrészt egy friss hardveren biztosan lényegesen gyorsabb lesz, mint az XP és valamivel gyorsabb, mint a Win7, másrészről régi vason ez kizárt. -
MaUser
addikt
válasz
Namelesske #42 üzenetére
Hátrább az agarakkal. Előbb az MS tegye végre tisztába a saját licencét, így két év után: [link], [link]. A röhely az, hogy a magyar MS-t felhívva, ők is azt mondták vegyem meg az OEM-ként árult system builder-t, majd miután felolvastam a saját licencüket nagy csend lett és annyit mondtak, hogy azért csak vegyem meg nyugodtan és ne törődjek a licence-szel...
Üdv.: Egy dobozos win7 tulaj...
-
törölt tag
nehéz dolgod lenne akkor céges számlaügyintézéskor, amikor a bankban összehasonlítják a megbízáson szereplő aláírásod a számlanyitáskor digitalizálttal
egyébként nem tudom, hogy van-e tényleges ellenőrzés, de mostanában látam Koreában, hogy minden kártyahasználatnál egy ilyen 15x15 centis érintőtáblán iratják veled alá a tranzakciót, nem papíron. még az ilyen kis sarki közértben is. ehhez már csak egy lépés, hogy ténylegesen azonosításra használják... -
Namelesske
addikt
válasz
Depression #128 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de már Windows Vista óta gyakorlatilag kukázva vannak. SŐT, nem rég jelentették be hogy vége a Gadgetek támogatásának és a Gallery sem elérető többet. Ez így van rendjén. Használj Yahoo Widgeteket, vagy valami mást.
-
Depression
veterán
válasz
Namelesske #126 üzenetére
Trollface???
Rámutattam egy általam használt, és igen kedvelt dologra, hogy a ms szándékosan a tile-ok felé tereli.
Igen, hekkelni lehet. Sőt! Most is telepíthető, hekkelni sem kell. Csak ugye találd meg az általad vágyott minialkalmazást! És mivel nem elérhetőek, így nem is lesz több, nem is lesz frissítés, azaz megy a kukába az összes. -
törölt tag
persze, tehát ha a text jelszó könnyű, akkor ez sem fog semmit javítani a dolgon.
egyébként jelszó tekintetében nem tudom már kinek mit lehet elhinni. pont mostanában volt az a vicc, hogy mire végre beleverik az emberek fejébe, hogy egy ilyen 8 karakteres véletlenszerűen generált jelszó a biztonságos, addigra sokkal jobb megoldás lesz akár egy 16 karakteres, csak betűkből álló jelszó is...
szerintem egy aláírás jellegű dolog még mindig nehezebben reprodukálható, és gyorsabban is megvan, mint ez a körberajzolgatós móka. mondjuk mivel ez egy alternatíva, és nem kötelező használni, így számomra mindegy. jól elvagyok a rendes jelszavammal is, sokkal gyorsabban beírom, mint ahogy ezzel belépne valaki. -
Namelesske
addikt
válasz
Depression #116 üzenetére
Micsoda probléma. Majd lesz helyette más, ha nagyon ragaszkodsz hozzá. Valószínüleg annyira lesz kikapcsolva mint a Windws 7 ben a Dream Scene. Egy kis bűvészkedéssel vissza lehet majd tenni őket szerintem. Az IE10 miatt meg biztos lesz ami inkompatibilis hát ez van. Amúgy meg ugyan olyan lesz, mert ugye telepítés után a default asztalon nincsenek gadgetek. //Trollface
-
FTeR
addikt
válasz
Rickazoid #121 üzenetére
ezeknek az extra cuccoknak (mint az ujjlenyomat olvasó), az a lényege, hogy nem kell beírnod (egyáltalán megjegyezni) az egyébként biztonságos jelszavadat. mivel biztonságos a jelszavad, távolról nem tudnak feltörni, viszont neked még sem kell szenvedned a jelszavaddal.
#118: még nem teszteltem, így biztosra nemtom, de sztem a videóban látszódó nyilak csak illusztráció, a képernyőn nem jelenik meg. az meg hogy valaki megfigyelje hogyan rángatod az egeret szvsz nehezebb, mint meglesni mit pötyög be. tapinál a pötyögésnél ugyanez van. ez a cucc biztos hatékonyabb megoldás, mint amit tapi mobilokon láthatunk (pont összekötőzsdi, meg hasonló).
-
Kiváló, innovatív, must-have' fejlesztés!
Amikor majd:
a herpeszes Ödönke tapogatja, peros tenyérlenyomatos orcáját, közvetlen azután, h. rányitott a mama, amint épp az általa hegesztett csöccselékkel teletömött bejelentkező képernyőt tapogatja végig...
- De, anyuu én csak be akartam jelentkezni!Avagy, mikor:
dr.jelölt Jenő a koliba visszatérve, meglehetős illuminációt elszenvedve, a negyedévben már a 3. IPS kijelzőt nyomogatja pókhálósra...
- Me' nemenged be ez a nyavaja, szomoroggy' meg te push&tuch dá button! -
Rickazoid
addikt
Én is láttam azt a részt és csak egy dolgot tudok rá mondani: még az az igen sz@r ujjlenyomat olvasó, ami nem képes különbséget tenni a bőr és a papír között is biztonságosabb. Már csak azért is, mert ha fizikai hozzáférésed van az eszközhöz, akkor mindegy, hogy egy papírral vagy egy a feltörésre/megkerülésre készült programmal lépsz-e be a rendszerbe (aki keres, az talál, és feltehetően Win8-hoz is készülni fognak ilyenek), esetleg távolról figyeled a célszemélyt kamerával és szimplán felveszed, amikor berajzolja a kulcsot. Márpedig aki be akar hatolni és tudja is hogy kell, annak mindegy, aki meg nem ért hozzá, az az ujjlenyomatodat sem fogja tudni "ellopni", a legtöbben azt sem tudnák hogy keressék meg az ujjlenyomatot egy poháron, nemhogy hogy szkenneljék be egy síkágyas szkenneren (más eszköze az átlagnak nincs erre) és hogy nyomtassák ki úgy, hogy be is lehessen olvasni.
De még mindig ott az NFC kulcs ötlete.
És akkor csak halkan megjegyzem, hogy 5 éven belül a telefonok/tabletek kamerái makrófunkcióval már retinaszkennelést is csinálhatnának.
Ja és egy kis adalék, bár biztos írtam már korábban: aki egy 8 random karaktert nem tud megjegyezni, annak a jelszava (ami ugye efelett áll) annál csak egyszerűbb lehet. És ha csak nem tiltja le a rendszer a belépést végleg és kér mondjuk egy 512 bites kulcsot 3 sikertelen jelszóbeírás után a feloldáshoz, amit csak az eszköz gyártója ismer és csak a felhasználó hiteles azonosítása után ad ki, ellenkező esetben törli az adatokat, akkor máris feltörhető akár brute force módszerrel is. Igazából egy 4 jegyű PIN is megfelelne a célnak ennyi erővel. Átlagembernek feltörhetetlen, aki meg tudja hogy kell... és itt visszajutunk az elejére.
Ezek a módszerek csak azok ellen védenek, aki azt sem tudja hogy álljon neki a feltörésnek, de aki igen, azt csak egy valóban erős kulcs (és a háttértár titkosítása a közvetlen hozzáférés megnehezítése miatt) tudja hátráltatni, ideális esetben megakadályozni.
Tehát ez a módszer elégséges biztonság, hogy egy random "szőke" ne férjen a rendszeredhez, hogy hülyeségeket írjon a Facebook profilodba és faladra, de nem elégséges, hogy az adataidat ellopni szándékozó bűnöző egyéneket valóban hátráltassa. -
negyedes
addikt
válasz
Depression #118 üzenetére
Ennyi erővel a felugró billentyűzeten beírt jelszot is láthatjak egy táblán.
-
FTeR
addikt
válasz
Rickazoid #114 üzenetére
elolvastad a blogot? az összes felvetésedre van válasz.
egyrészt írja, hogy a többszéz tesztalanyok közül még véletlenül sem voltak hasonlóságok, de ha még egy képen van 10 jellegzetes pont is, akkor is a pont, vonal, kőrt használva szinte lehetetlen megtippelni, hogy mi a helyes, ráadásul 5. után letilt.az ujjlenyomat olvasó meg gyakorlatilag vicc. a notikon is lévő cuccot egy papírra nyomtatott nyomattal át lehet verni (lásd mythbusters
), egy nyomatot meg meg tudsz szerezni egy pohárról.
-
Depression
veterán
válasz
Namelesske #42 üzenetére
Nekem annyi bőven elég, hogy a ms már most eltüntette a widgeteket, hogy legyen ideje a fejlesztőknek csempésíteni azokat. Szóval nem! Nem lesz ugyanolyan a win7 kinézet.
-
sh4d0w
félisten
Nem, te voltál olyan hülye, hogy ne értsd, amit magyarázok. Mivel a Windows 8 felülete elsősorban a tapiképernyőkre készült, nem valószínű, hogy máshogy fog kinézni tableten és telefonon, mint PC-n - ebből meg az következik, hogy ugyanaz lesz a default felület, természetesen hozzáigazítva a képernyő méreteihez, ostoba troll.
-
Rickazoid
addikt
Igazából lehetne erőltetni az ujjlenyomat olvasót. Az NFC-t lehet erőltetni? 5 év és mindenki telefonjában bent lesz, ha akarja, ha nem. Akkor egy lényegesen magasabb biztonsági megoldás, ami nem mellesleg a létező legegyszerűbb és elfelejteni is képtelenség - ha csak le nem vágják az ujjaidat - miért nem terjedhet el?
Az éppen elégséges szintről meg megvan a véleményem. Főleg hogy ez közel sem random, pseudorandom a helyes megnevezése, nem véletlenül. Hacsak nem rajzolsz a képre mondjuk egy kacsacsőrű emlőst, hanem a demóban bemutatott módszereket követed (muszáj lesz, hisz egyrészt adott a lépések száma, a rajzok egyszerűsége - kör, vonal és pont - illetve ha már megjegyezhető kell, hogy legyen, akkor a képen valamihez képest rajzolják majd be az emberek, az pedig nem random), esélytelen egy random jelszó legenerálása vele. Magyarul a minimális biztonság is elveszik ha feltesszük, hogy 8 random karakter a minimális biztonság. Más kérdés, hogy hosszas generálással lehet késleltetni a feltörést, de még rosszabb esetben még mindig ott a jelszó, ami mint írtam továbbra is lehet mondjuk "buffalo" (aki nem érti a célzást, nézzen Doctor Who-t; első évad, amikor a Slitheen család atomcsapást akar indítani Britanniából).
De ha már lenyomják a torkunkon az NFC-t, akár NFC kulcsokat is be lehetne vezetni. Egy randomgenerátorral létrehozott adattömeg egy NFC képes háttértáron, amivel 5-10 másodperc a belépés ugyan, de a kulcs és az eszköz fizikai ellopásával lehet csak "feltörni". Ennek meg ez a gyengéje. Tehát igaza van sheratannak, hogy az ujjlenyomat-olvasókat kéne erőltetni. Ha minden mást lehet, azt miért nem? Elfér az eszközben, nem egy telefon kapott már olyat, még több notebook kapta meg, egy tablet mitől más? PC-hez meg ugye azt kapcsolsz, amit akarsz. Az erős jelszó, amit nem lehet távolról egy kamerával ellopni egy tükröződés alapján, de akkor sem, ha valaki közvetlenül a felhasználó mellett van és nézi, hogy mit csinál, nem érné meg azt a kevés felárat? -
FTeR
addikt
válasz
#16820480 #108 üzenetére
korábban már értekeztünk itt b)-ről. ma elégésgesen biztonságosnak a 8 karakterből álló random, kis és nagybetűket, számokat és írásjeleket tartalmazó jelszavakat tartják ([link]). ennél kevesebbet beláható időn belül fel lehet törni. viszont az ilyen 8 karakteres random jelszavakat sokaknak képtelenség megjegyezni, gondolj csak a telefonszámokra. sőt, azoknak, akik nem intenzíven használják még az egyszerű szótári jelszót is elfelejti.
ms-nél mindent széles körben letesztelnek, biztos lehetsz benne, hogy azt is megnézték, hogy átlag felhasználó egérrel vagy tapival mit tud produkálni és annak megfelelően lőtték be.
egyébként sztem a te megoldásod eleve csak stylus-as működne.
az ujjlenoymat olvasó extra hardware-t igényel, ami jellemzően csak business gépeken notikon van és még jellemzőbben, tableteken egyáltalán nincs.
veled szemben az ms a realitások talaján mozog. szted mennyire esélyes egy kinect alapú módszer elterjedése?
ms nem állítja, hogy ez a világ legbiztonságosabb megoldása. sőt a blog is épp arról értekezik, hogy éppen elégséges, de a minimum szintje míg így is magasabb mint más megoldásoknak. a lényeg az, hogy ez egy olyan megoldás ami szerintük sok problémára nyújt olyan megoldást, ami használható bármelyik már létező eszközön.szerk: és továbbra se felejtsük el, nem text pass helyett van, hanem fölötte. szal pont semmit nem ér, ha a text jelszavad gyenge. láttam olyan gépet ujjlenyomat olvasoval, aminek nem volt beállítva text jelsztó (az eleve vicces, hogy hogy engedhet ilyent a driver).
-
rt06
veterán
"De ezt kapod, nem lesz más - Windows platformon."
tovabba erdekelne, hol van az leirva, hogy mindenhol ugyanaz lesz az alapertelmezett felulet
merthogy egyreszt en ilyenrol nem tudok, masreszt egy-ket techdemo, meg egy dev preview alapjan ilyet kijelenteni enyhe tulzasen meg gyanitom, hogy mindenki mas csak legyintett, hogy ostoba binux-os troll, csak e voltam olyan hulye, hogy felhuztam magam rajtad
-
ch003067
addikt
Érdekes dolog.
e ez kb olyan, mintha eléd aknának 15betűt, és rakd ki a jó jelszót belőle. Nem tudom mennyire lesz ez sikeres.
-
sh4d0w
félisten
Látom Téged sem zavart meg továbbra sem az értő olvasás. Kolléga azt írta, hogy ha nekem ez kell PC-re, nem tud mit csinálni. Erre reagáltam én, hogy a Windows 8 nem lesz különböző a számos platformon, amire elkészítik, tehát nem lesz választásom, mindenhol ugyanaz a felület kerül elém. Hol van itt szó arról, mint egyetlen belépési lehetőségről???
Gyanítom, hogy rajtad kívül mindenki más megértette, mert te voltál az egyetlen, aki ebbe belekötött...
#106 FTeR: szerintem a c)-nek sem felel meg ott, ahol az irodateret kamerákkal figyelik.
-
törölt tag
szerintem a b-nek megfelel. ahogy egy jelszót most is meg lehet jegyezni.
az egérrel való kezelhetőségnek nem felel meg igazán, de szerintem ha egérrel kell vezérelni, akkor ez a jelenlegi módszer sem felel meg az 'a' pontnak, mert mire egérrel kellően pontosan eltalálod a köröket meg vonalakat (touchpad-ről ne is beszéljünk).
akkor már jobb lene az ujjlenyomatleolvasót erőltetni, vagy valami facial recognition-t (kinect-es 3D-vel kombinálva, hogy ne lehessen fényképpel átverni). -
lapa
veterán
minden, amit csinálsz (vagy ami vagy...) lemásolható egy 23 forintos web- vagy sziszikammal, csak alkalom kérdése. az egyetlen normális szintű biztonságot akkor is a védett kulcstárolók nyújtják. ami a birtokodban van azt el kell lopni.
-
törölt tag
hát, nem tudom. szerintem ennél jobb lenne, ha a felhasználó a saját választott jelszavát leírná az érintőképernyőre, és azt értelmezné a szoftver (kvázi kézírásfelismerő jellegel). igazából az aláírása is jó lenne, csak az rengeteg helyen szerepel, és könnyebben megszerezhető, mint egy valamilyen szó a saját kézírásával.
-
sh4d0w
félisten
Feltételezem, ha a Microsoft ezt az információt meglebegtette, nem nagyon akar hülyét csinálni magából, hogy mágsem csinálja meg. Ettől persze még lehet, hogy nem ez lesz a default, de én nem is állítottam, hogy ez lesz az egyetlen bejelentkezési mód, ezt Te olvastad ki valahonnan - hogy miből, az számomra X-akta, mert én ilyet nem írtam.
ps.: igazad van, sajnálatos módon leereszkedtem egy idióta szintjére, ahol legyőzött a rutinjával...
-
rt06
veterán
milyen ervre van meg szuksegem azon kivul, hogy kozel nulla informacioval (techdemo - eeeeerted?) es az erto olvasas keszsegenek hianyaval ostobasagokat kiabalsz es fested az ordogot a falra?
te allitasz (tenykent kezelsz) valamit (miszerint ez lesz az alapertlemezett, mitobb, az egyetlen bejelentkezesi mod), neked kellene azt tenyekkel alatamasztani
egesz addig, amig ezt nem teszed meg, teljes joggal nevezlek utolso senki hazug trollnakp.s.: az kulon poen, ahogy bemutatod, szerinted mennyivel jobb vagy, mikor a vitastilusomat kezded ki - tok jol fest emellett, hogy pont ugyanugy (sot) szemlyeskedsz
-
Psych0
őstag
Én ezt a vizuális jelszót már évekkel ezelőtt láttam valahol. Arról szólt, hogy mondjuk egy város panorámaképén meghatározott sorrendben kellett bizonyos házakra kattintani. Állítólag könnyű megjegyezni, de nehéz feltörni, vagy valami ilyesmi.
-
negyedes
addikt
Ezt már a builden is demozták,nem tudom mi ebben az új dolog?
-
törölt tag
:epicfreddiemercuryreversefacepalm:
-
Namelesske
addikt
Ugye te is tudod, hogy ebben a felsorolásban amit írtál inkább féligazságok vannak. A Windows 7 és a Windows 8 is kompatibilitási okokból kapta a 6.1 és 6.2 verzió számot. Sok program kapásból nem indulna el ha nem azt a kernel verziót látná amit szeretne. Drivereknél fokozottan igaz ez.
Szerinted az otthoni gépek között ki engedhetett meg magának egy PowerPC Mac-et? Ma sem nagyon engedheti meg magának az ember az Apple számítógépeit. Ráadásul pont a csőd szélén volt a híres almás vállat akkoriban, még Windows 95 és Mac OS együttes futtatására is képes Mac-et is kiadtak, hogy próbálják lefedni a piacot. Hatalmas bukta volt az is, hiába volt forradalmi megoldás, hogy egy külön kártyán egy Intel Processzor van a gépben.
Szóval az Apple nem forradalmasította az otthoni PC-ket a Microsoft meg igen. Fáj de ez van.
Most látom hogy véletlenül NT4 et írtam a Windows 2000-hez, de nem nagyon vette észre senki. Szóval az az NT5.0 volt.
-
LonGleY
veterán
Kicsit félreértelmeztem a hozzászólások közti relációkat.
Ettől függetlenül a PC-t semmilyen kár nem fogja érni
attól még, mert Win 8-at futtat. A biztonsági kérdés nem
tudom, hogy jön ide, főleg hogy szó volt már róla, hogy jelszó
így is, meg úgy is választható..1.5 GHz kétmagos processzor. Szerintem ez eléggé
PC szint. De oké, vegyünk hozzá még egy évet, és
a már most létező 4 mag lesz 8 is, nagyobb órajelen.
Nem nehéz belátni, hogy ha jelenleg tréfának is tekinted,
egyáltalán nem kell sok idő ahhoz, hogy egy legyen a PC-vel.Ráadásul oprendszer szempontjából egy bizonyos szint fölött
oly mindegy a teljesítmény többlet, mi meg most az oprendszert
firtatjuk, nem azt, hogy ki hogy futtat 8 képernyős HD játékot.
(Amire egy tablet simán képes lesz pár éven belül.) -
sh4d0w
félisten
Hát, öreg troll barátom, ha nincs érv, jön a személyeskedés. Olyanról pofázol, amiről halvány lila gőzöd nincs - de nézz már utána, vedd a fáradtságot, kutasd fel, melyik volt ezenkívül az utolsó Windows-os topic, amelybe "bepofátlankodtam". (Nem mellesleg ahhoz a fórumtémához szólok hozzá, amihez akarok, ez nem a vladimircafé.hu. Comprende?)
LonGleY: a home userek nagy része nem rendszergazda, vagy hasonló vénával megáldott. Ha kikapcsolják a Microsoft által biztonságfokozónak szánt logint, semmit nem ér. A tabletek meg a kanyarban sincsenek a desktop PC-k erejéhez képest, tréfának nem jó.
-
LonGleY
veterán
válasz
Namelesske #60 üzenetére
Windows 95 - A marketinget forradalmasították az MS-nél, az történt. Konkrétan, mikor megjelent, winnyogtam a Mac-em mögül, annyira szánalmas volt a 95 ahhoz képest. Évekkel előrébb jártunk... (egyébként nem vagyok Apple fan, sőt). Tovább nem folytatom, csak ezt akartam valamelyest megtorpedózni.
Egyébként a 41-es üzenetben látható hullámzó minőségnek van egy nagyon egyszerű magyarázata.
Windows 5.1 = XP, tehát javított verzió
Windows 6.0 = Vista, 6.0, azaz újabb alapokon
Windows 6.1 = Windows 7, ismét javított verzió
Windows 6.2 = Windows 8, ergó ez is inkább egy alapjaiban javítgatott verzió, nincs annyira felforgatva. Az eddigi tendenciákból mindenfélét le lehet vonni, de hogy kapásból szar legyen, az pont nem. -
LonGleY
veterán
Te értsd már meg, hogy beálltál a hülyeségeket majmoló és visszhangzó emberek sorába!
Kikapcsolható, olyan szinten, hogy még az XP-ből is egy csomó, Windows 7-ben hiányolt ablaktoszogató gombot, funkcót is visszaraknak (pl. a klasszikus back gombot, amit magam is hiányolok). Az, hogy pluszban van benne egy metro felület az időközben PC erősségűre fejlődött tabletek miatt (és itt ez lényeg), nehogy már fájást okozzon és megszüljél! Eddig is tele volt a win olyan modulokkal, amit egy jobbérzésű rendszergazda lélek letiltott (help, http service, windows media center, stb). Most majd kattint még egyet..
-
Rickazoid
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #90 üzenetére
Azért egy 10"-os tablet kijelzőjét nem olyan könnyű eltakarni, ha egy tükröződés is elég az adatlopáshoz. Notebookokról nem is beszélve. Mondjuk ez jelszavakkal is probléma, de rajzolgatásnál mégis nagyobb a kockázat.
Az egyetlen megoldás ennél, ha nem jelentkezik ki az ember és nem hagyja ellopni az eszközt. Mondjuk azt nem olvastam, hogy az adminisztrátori műveletek (pl.: alkalmazástelepítés) is használják-e ezt a módszert, de feltételezem igen. -
janos1988
addikt
És mi van ha több ember előtt kell elvégezni a belépést?
-
lapa
veterán
párezer forint egy (pár) smart kártya, már rég iparági standardként kéne legyen a gépekben. soha még nem volt annyira egyszerű és biztonságos az akármim itthon, mint mióta smart kártyázom (bejelentkezés, titkosítás, távoli gép, admin jogok). akinek kártya (akár csak egy simnyi vagy usb sticknyi méretben) meg a (választható hosszú) pin túl körülményes, az tényleg menjen kapálni.
-
-
törölt tag
"vistának csak annyi baja volt, h nem többprocisra volt optimizálva">Pedig mintha pont emiatt dobták volna az előzőt, és emiatt késett pár évet az MS.
"ekkorra érett be az internet is">Ez mit jelent? Ekkor már szélessáv is volt, jobb helyeken. És mi köze az internet beérésének az XP biztonságához? Ami elvileg már '93 óta jórészt ugyan az volt.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Namelesske #79 üzenetére
hát nekem a vista hálózatkezelése kib*szata biztosítékot.
egyszerűen képtelen volt felismerni a vezetéknéküli hálózatokat
, meg a sima kábeles helyi hálózatok is betettek neki néha .
bár ez win 7 ben sem jobb , de legaláb kábellel rendesen megy , meg a megosztás is egyszerű.
-
Namelesske
addikt
Egyébként nekem is olyan volt az XP váltás mint neked. Amikor megláttam a Luna felületet azt hittem seggre ülök. Emlékszem tátottam a számat, én is jóval a megjelenése után jutottam hozzá már kint volt az SP1 sőt már az SP2 is úton volt. Ultra modern rendszernek tűnt akkoriban.
Emlékszem amikor felraktam a Vista Beta 2-őt ez a WOW megismétlődött. Emlékszem játszottam az Aeroval és nem bírtam felfogni hogyan képes ennyire simán működni, se egy akadás semmi.
(#73) Arena87 :
Azért vagyunk, meg azért csinálunk ilyen oldalakat, hogy megtudják. Sőt meg is írjuk nekik előre az ilyen dolgokat és neki csak egy kattintásba telik. Egy idő után akiben van egy kis érzék már maga fogja tudni módosítani az ilyen értékeket egy kis keresés után. Viszont vannak és lesznek is olyanok akiknek ez gondot fog okozni, az valószínűleg még mindig XP-t használ.
(#77) ftc:
Nekem is az jut eszembe. Abban jelent meg először hogy a mostani Windows-okhoz hasonlóan a Windows mappában volt a telepítő tartalma amiből vissza tudta tenni a sérült, vagy kicserélődött fájlokat. A legnagyobb hülyeség után is csak annyi volt a dolgom, hogy a Windows mappában megkeresem a telepítőt és elindítom. 45 perc múlva már volt egy újratelepített rendszerem, és minden beállítás megmaradt ott ahol hagytam. Sokszor kihúzott a sz@rbol.
-
ftc
nagyúr
válasz
Namelesske #60 üzenetére
Nekem ME-ről az jut eszembe mindig, hogy bármit csináltál a rendszerrel mindig képes volt működni
A hírhez.... maradok a jelszónál
soha nem tudnak rajzolással bejutni
-
FTeR
addikt
xp-nek megjelenéskor brutális volt a gépigénye. vistának csak annyi baja volt, h nem többprocisra volt optimizálva és mégis mindenki azon volt fennakadva, hogy milyen lassú. xp-nél jóval durvább volt a helyzet, ráadásul ugyanúgy nem volt driver. kevesen tudták, hogy kis trükközéssel megette a 2k és 9x periféria drivereket is.
ekkorra érett be az internet is, amire biztonsági szempontból nem volt felkészülve. persze egy gyenge tűzfallal az összes emlékezetes kártevőt meg lehetett fogni, de tűzfalat a nagy többség nem használt.
én Me-t 98se-re upgradelve használtam (vmiért sokkal stabilabb volt), nagyon jó kis rendszer volt. xpre fél évvel megjelenés után áltam, azt is szerettem, sose volt vele bajom.
-
Arena87
aktív tag
válasz
Namelesske #42 üzenetére
"Nem tudom, miért nem lehet megérteni, hogy egy registry kulcs módosítása után a Windows 8 is ugyan olyan lesz mint a Windows 7. Simán le lehet kapcsolni a Metro felületet."
Csak az egy kis bibi, hogy userek nagy része azt se tudja, hogy mi fán terem registry, nem hogy még megváltoztasson egy értéket. Nem azzal van a gond, hogy létezik metró és nem is az, hogy nem lehet megváltoztatni, hanem hogyan lehet azt megtenni. Az hogy itt PH!-n emberek 99%-a megtudja változtatni registry-t az nem azt jelenti, hogy összes ember ezt megtudja tenni vagy épp hajlandó megváltoztatni-e azt. Vili?(#60) Namelesske
Ezzel teljesen egyetértek. -
joysefke
veterán
válasz
Namelesske #60 üzenetére
Emlékeim szerint az XP már az SP1 előtt használható volt. Nekem legalábbis sikerült, csupán néhány szoftverrel gyűlt meg a bajom, ami nem volt hajlandó magyar nyelvű XP-n futni (SP1 előtt), hogy ezek melyek voltak, már nem tudom, de azóta kizárólag us english oprendszert használok.
Én jóval a megjelenés után, de még SP1 előtt próbáltam ki az XP-t, több évnyi Win98 után.
Hát mit ne mondjak, ledöbbentem, el sem tudtam képzelni, hogy ilyen lehetséges, hogy ezt megcsinálták...A friss rendszerre (Duron 750Mhz, 128Mb RAM, TNT2 M64) egyből felraktam egy Max Payne-t, és ledöbbenve láttam, hogy miután az egyik usernél elindítottam, alt+tab és felhasználóváltás után egy másik user accountjával is el tudtam indítani a játékot és alig szaggatott jobban mint egyébként. A rendszer pedig nem volt hajlandó lefagyni, egyszerűen nem, akár mit csináltam.. egy Win98 usernek ez katarzis volt.
A 98-ról Xp-re váltást kb olyannak éreztem mint a Win 3.11-ról Win 98-ra váltást...
J
-
Frigo
őstag
ehh én inkább maradok az abc123-nál
-
FTeR
addikt
válasz
Namelesske #60 üzenetére
Me-nek pont az volt a lényege, h 9x-re épül. azért adták ki 2k után sietve, mert a 2k nem igazán működött desktoppon. eredetileg a 98se-t szánták utolsó dos-os mókának.
-
rt06
veterán
szerintem aki bepofatlankodik minden egyes windoze topic-ba trollkodni, es tudatlansagbol (merthogy tobbek kozott nem tudod, nem tudhatod, a windoze 8 megjelenesekor asztali kornyezetben mi lesz az elsodleges azonositasi mod*) fakado hulyesegeket irni, ne mutogasson, hogy mibe szoljak bele
-
Воланд
titán
"De amúgy úgy tudom, hogy nem kell registry kulcs a Win7 felülethez, elég 1 gomb lenyomása és átvált, legalábbis egyik srácnál láttam futni Win8-at és elő lehetett gond nélkül hozni."
a metro ui az alapertelmezett, a nem metros alkalmazasok viszont nem ott futnak, hanem a klasszikus feluleten. ahhoz, hogy a metro ui eltunjon (amire egyebkent epul egy par fejlesztes, szoval kikapcsolasa eleg nagy ongol) es teljesen ugy nezzen ki, mint a win7 (start menu is a regi legyen), kell a reg kulcs buhera.
szoval a megjelenest tekintve elegge kevert lesz a win8.
-
sh4d0w
félisten
Arról nem lehetne szó, hogy ne magyarázz bele abba, amiről nem tudsz? Egy szóval nem mondtam, hogy nem használok Windows-t, annyit mondtam, hogy nem elsődleges platform, hint: elolvas, értelmez.
Kettő: otthon elég kevés júzer van, aki group policy-t fog használni. Ha homeuser elbaszarintja a képrajzolást és jelszót kell megadnia, ugyanúgy ki fogja kapcsoltatni a szomszéd Veér István jr.-ral az első adandó alkalommal, mint eddig, ergo szekuritinak adtak nagy pofont, növelni viszont nem sikerült.
Ráadásul szekuriti oldalon nem is elsődlegesen ez a probléma, hanem a milliónyi összetevőben rejtező egyéb, privilégiumszint-emelést lehetővé tevő hibák.
-
Namelesske
addikt
Windows 3.1 - Őskövület
Windows 95 - Forradalmasította a számítógép használatot, az újdonságaiból még ma is profitálunk, és bármelyik mai felhasználó pontosan tudná használni. Úgyhogy minden volt csak nem szar.
Windows 98 - Nem hozott olyan radikális változásokat, körülbelül annyit tudott, hogy naprakészre hozták a hardver támogatást, meg alapból tartalmazta az IE-t meg a DX-et. Nem volt a legjobb rendszer.
Windows Me: Sokkal radikálisabb változások a Windows 95-höz képest. Rendszer visszaállítás, kategória nézet a vezérlőpulton, komoly multimédiás képességek, továbbfejlesztett intéző. Én szerettem sokáig használtam hiba nélkül, mások szerint ez az első igazi bukás.
Windows 2000 (NT4) Otthoni használatra nem igazán volt alkalmas, és a sok mai is szeretett szolgáltatással rendelkezett. Véleményem szerint ott hibázták el a Windows ME-t hogy nem a Windows 2000 alapjaira épült, hanem 9X-re. Egyész jó volt a 98-hoz képest.
Windows XP: Kb a Windows 2000 és az ME egybeforrásaként fogható fel. Egy új felülettel megfűszerezve. Megjelenésekor olyan hibákkal küzdött, hogy a Microsoft végét kiabálták egyes oldalak. Minden tekintetben rossza volt a helyzet mint anno a Vistánál. SP1 ig szinte használhatatlan volt. Sokan mindenidők legrosszabb rendszerének kiáltották ki megjelenésekor.
Windows Vista: Sokkal jobb volt, mint amilyennek a közvélemény beállította. Sokkal modernebb, és biztonságosabb mint a korábbi verziók. Egyetlen hátránya a magas gépigény, és a hardvergyártók és programozók hozzá nem értése és lustasága volt, hogy nem tartották magukat ahhoz, hogy felhasználói módban is lehet programokat futtatni, nem szükséges mindenhez rendszergazda jog. Az UAC megpróbálta kezelni a helyzetet, hogy egyszerre legyen biztonságos és helyes a program működése, de sok régi programnál nem jött össze. Az első és második SP után nagyon jó rendszerré vált. (ezt elfelejtik megemlíteni)
Windows 7: Aki használt már Vistát, az tudja hogy nem sokkal jobb az új rendszer. Pont ott nyúltak hozzá, ahol kell, és egyből meglett a siker. Valamivel okosabb a felület működése, és látszólag kevesebb erőforrást használ. Nem olyan forradalmian jó, ahogy azt sokan mondják, egyszerűen ilyennek kellene lenni egy normális Windows kiadásnak. Jó kiadás lett, de nem hibátlan. A megjelenése óta majdnem annyi frissítés érkezett hozzá min a Windows XP SP3-hoz. (nem a biztonsági frissítésekre gondolok)
Windows 8: Egy Developer Previewről nem tudok mit mondani. Majd az RC-t meglátjuk.
-
-
3.Aragorn
addikt
Nem értem ez mért ad plusz védelmet, hiszen ha 5x elrontod, beléphetsz a szöveges jelszóval, mint régen. Inkább plusz lehetőség a "próbálkozóknak"...
-
Szabesz
őstag
Nekem olyan erőltetettnek tűnik. Legyen valami "más" unlock, de azért mégse másoljuk le a többieket. Olyan bénácska ötlet lett.
Valahogy olyan feeling, mint amikor kötelező beadandót kell csinálni, és mielőtt elkezdenéd az érdemi munkát, más megmutatja neked a sajátját, és az annyira beszűkíti a látóköröd, hogy nem vagy képes más megoldást találni, csak erőltetettet. Velem is megesett ilyen, és mivel a plágiumot igen komolyan veszik egyes helyeken, kénytelen voltam kierőltetni egy szerintem is csúnya megoldást, nem volt mese. Azóta élből nem nézek rá máséra, mielőtt én befejezném. A fejlesztőknek egy ablakok és falak nélküli szobában kellene dolgozniuk
-
Namelesske
addikt
Én is így vagyok vele, bőven megéri az instant boot miatt, meg stb. Csak attól tartok, hogy letított metroval lasabb lesz a Windows 8, mert most úgy működik, hogy nem tölti be az asztalt amikor indítod, csak amikor kell. Akkor meg mindig be kell majd tölteni. Szóval nem lesz annyira instant, amikor asztali rendszerre lakod be.
-
anulu
félisten
válasz
Namelesske #42 üzenetére
nekem spec az tetszik, ami a "motorház alá" van elrejtve. csak a kinézetétől kapok rángógörcsöt. azonban ha össz 1 reg kulcs és visszakapom a 7-es kinézetet, akkor állok elébe
-
atike
nagyúr
Nekem ez nem jön be...
Van benne fantázia, tény... De szerintem több gáz lesz vele, mint a sima jelszavakkal...
-
FTeR
addikt
válasz
Namelesske #42 üzenetére
btw, erről a rinyáról mindig az jut eszembe, hogy vista/w7-nél az volt a rinya tárgya, hogy csak egy új skin, most meg az a gond, hogy nem a régi...
-
FTeR
addikt
válasz
Namelesske #42 üzenetére
mondjuk a 60g-s SSD-n azért számít, hogy hány giga a win.
viszont a hírek szerint kisebb lesz a mérete, mint w7-nek. a telepítő 2g alatt lesz.egyébként ha másért esetleg nem is, az instant boot-ért önmagáért megéri váltani
-
rybank
senior tag
Ezt az egészet nagyon furcsállom!
-
FTeR
addikt
"Hogyan lesznek meghatározva a jelszó erősségi szintek?"
Jelenlegi infók alapján fixen 3 mozdulat (érintés, vonal, kör). Az erősséget a mozdulatok száma szabályozhatná, de arról nem írnak, hogy az konfigolható lesz-e.
Érdemes elolvasni a blog bejegyzést a "Security and gesture count" résztől.
A feltételezések szerint 6-7 karakteres random jelszónak felel meg.
Fontos, hogy az ujjlenyomat olvasókhoz hasonlóan, ez sem a szöveges jelszó helyett van, csak fölötte (gyak beírja helyetted a jelszót, ha eltalálod a mozdulatsort). Azzal a különbséggel, hogy csask 5x próbálkozhatsz.
-
Namelesske
addikt
Ajjj fejezzétek már be ezt a tapis nem tapis fuj tabletnemkellpcre hülyeséget.
Nem tudom, miért nem lehet megérteni, hogy egy registry kulcs módosítása után a Windows 8 is ugyan olyan lesz mint a Windows 7. Simán le lehet kapcsolni a Metro felületet. A motorháztető alatt, pedig olyan változások lesznek, ami miatt simán megéri váltani, jobban kihasználja a gépet, mint eddig bármelyik Windows kiadás.
Már előre látom, hogy lesznek olyanok is akik amiatt sírnak, hogy minek van benne a Metro, foglalja a helyet a drága 20 terrás vinyón és nem fér el. Meg miért nem lehet kiválasztani mit akarok telepíteni. A szokásos magyar sg.hu flamelős közhelyek... alig várom. Ott lesz majd a Windows 8 SDK csinálj magadnak kiadást.
Nem úgy kell gondolkodni, hogy a megjelenése első napján az emberek 90%-ka vált Windows 8-ra. A Windows 7 is két év alatt jutott ide. Még mindig vannak akik XP-t meg Vistát használnak. Most ők az elsődleges célpontok nem azok akik most váltottak 7 re.
Mi a Windows 8? Disznók elé vetett gyöngy. Pont olyan maradiak a Userek mint a Vista idején voltak. Ha megbukik szerencsére nem a magyar felhasználók miatt fog megbukni. Úgyse veszi senki boltban. Max előtelepítve. (Tisztelet a kivételnek)
-
Nekem olyan érzésem van, hogy az MS nagyot akar alakítani a következő windowsban és ez sajnos nem fog nekik össze jönni. Vissza fog nekik ütni ez a dolog, bukta lesz ha így haladnak.
Ez a képes védelem tiszta baromság.
-
rt06
veterán
arrol nem lehetne szo, hogy ha teged nem erint, nem erdekel, es foleg nem is erted, akkor nem josz ide hulyesegeket irogatni?
"Although we’re very happy with the robustness of a picture password, we know that there are a variety of businesses for which security is paramount, and anything less than a full password is unacceptable. As such, we’ve implemented group policy that gives a domain administrator the freedom to choose whether picture password can be used. And of course, on your home PC, picture password is optional as well."
-
FTeR
addikt
az erős jelszót nehéz, sokak számára lehetetlen feladat megjegyezni, ezért felírják postit-re, ami gáz.
ez a módszer olyasmi, mint ujjlenyomat olvasó, azzal a különbséggel, hogy nem kell hozzá ujjlenyomat olvasó.a berakott kép nem dísznek van, az egyben a password hint is, így annak aki tudja az "alakzatot", az viszonylag pontosan reprodukálni tudja.
ez főleg otthoni felhasználóknak van, akik kényelmi okokból inkább nem használnak jelszót. ez a megoldás viszont, legyen bármennyire is gyenge, még mindig jobb, mintha egyáltalán nem lenne.
szvsz, CAPTCHA-nak is tökéletes, az olvashatatlan betűk beírása helyett lenne egy szöveges feladat, hogy "érints meg a képen ezt meg és rajzold körbe, közsd össze azt meg azt".
-
törölt tag
-
pzstm
titán
Kíváncsian várjuk a BETA-t...persze tapicskolós képernyővel lenne az igazi tesztelni
-
-
moli.hu
őstag
sokkal nagyobb biztonságot ad, mint a szöveges jelszavak.
Ha az illető ötször egymás után elrontja a rajzot, akkor már csak a szöveges jelszóval lehet belépni.ez elegge tonkreveri az egesz otletet...
-
hemaka
nagyúr
Semmi értelme... semmivel nem jobb, mint egy jelszó. Viszont több szívás van vele...
-
wdtv
tag
válasz
Brutális eb #20 üzenetére
-
Brutális eb
addikt
Max a tabletek terjednek el jobban.
"a jovo pc-je a tablet"
Ja játékszernek biztos.
Komoly munkára megnézném a tabletet.Csak egy alap sáv editálásnál cubase alatt.
Egér,bill,monitor kombó normális munkára még évekig kelleni fog.
És nem vagyok tablet ellenes nekem is van.
Nagyon jó olvasni,netezni,játszogatni,stb de érdemi munkára alkalmatlan még egérrel és bill.-el is. -
Rickazoid
addikt
Viszont második bejutási pont marad a jelszó, ami felülbírálja ezt, ezzel elveszi az értelmét, hisz az még mindig lehet mondjuk "buffalo".
Egyébként nem vagyok én biztos abban a bármilyen értékben. Ahogy átnéztem a blogbejegyzést, gyakorlatilag pont megerősített benne, hogy pont egy erős jelszót vált ki ez a módszer, csak megjegyezni könnyebb. Esetleg ha a képi információkat is beledolgozná a szoftver a jelszógenerálásba, akkor valóban biztonságosabb lenne, de csak egy két dimenziós koordináta-rendszert használ, bármilyen képnél lerajzolva ugyanazt arányos méretben ugyanazt a jelszót eredményezné, ami igaz, hogy egy baromi hosszú számsor, de egy Â/7-Kmb!%kfçWü¨df74l|5ě jellegű jelszó legalább valós random karaktereket tartalmaz. Igaz ezt max. informatikusok jegyzik meg, ezért is írtam, hogy csak megjegyezni könnyebb.(#13) Gergosz2: nyilvánvalóan a tablet. A Win8 egyik újítása sem nyújt semmi pluszt notebook és asztali PC esetében a Win7-hez képest, csak kényelmetlenségeket. Hogy a motorháztető alatt mit változott, vagyis hogy érdemes lesz-e Win7-ről váltani vagy inkább megérné kivárni a Win9-et, az egyelőre kérdés.
(#16) sh4d0w: azért bízzunk még a kikapcsolhatóságban, tudtommal még mindig az az álláspont, hogy tableteken lesz kizárólag ilyen, más eszközökön visszakapcsolható lesz a Win7-szerű felület. Talán nem veszik ki.
-
wetomi
aktív tag
Kijelző simogatás... Ha kedvesen érsz hozzá beenged, de ha durván, akkor megsértődik és nem... Már tényleg csak a rendes hangfelismerés kell és jönnek az első női vírusok a gépre
akciófilmben a bombarombbanás előtt jelszót feltörni egyszerűbb remegő kézzel gépelni, vagy az egérrel/ujjal szórakozni
-
Ez egy ultimate baromság. Billék valamiért nevetségesen szarra akarják csinálni a win8-at,kezdve a csempézéssel PC-n.
-
sh4d0w
félisten
Ebből sok gubanc lesz...
Ha túl érzékenyre lesz állítva az egyezőség, akkor csak nagyon pontos rajzzal lehet bejutni, ha túl gyengére, akkor meg gyakorlatilag a hülye nem jut csak be a rendszerbe.
-
Érdekes, de nem látom értelmét neki. Ha egyszer valaki lejelszavazza a gépét, az úgyis rendesen fogja csinálni, nem simogatni akarja a kijelzőt...
-
wetomi
aktív tag
Az irány és a sorrend is számít. Lesz majd morgás, ha az ember elfelejtette, hol is kezdte el rajzolni a cicát. Persze ha az ember le tudja írni a nevét, akkor ennyi talánt meg lehet jegyezni.
Hogyan lesznek meghatározva a jelszó erősségi szintek? Elég lesz egy mosolygó napocska is, vagy esetleg komolyabb helyeken egy alaplap kapcsolási rajza kell majd hozzá?
Szerintem ez így ebben a formában, nem nyerő. -
Rickazoid
addikt
És ez most miért biztonságosabb, mint egy erős jelszó? Azt leszámítva, hogy könnyebb megjegyezni, a mozdulatok alapján gondolom egyszerűen legenerálódik egy karaktersor, ami jelszóként működik. Egy hacker ezen is átjut, egy feltörésekre nem képes földi halandónak meg egy "buffalo" szintű jelszó is átjuthatatlan fal (hacsak nincs egy bölény feje előtte a falon).
Személy szerint az USB kulcsos belépést hiányolom, x darab pseudorandom generált tartalmú és méretű fájl és y darab random kiválasztott egyéb fájl vegyítésénél nincs jobb "jelszó".
-
anulu
félisten
ne akarjunk már tapi telefont csinálni a PC-ből!
ennél nagyobb baromságot régen hallottam Windows-zal kapcsolatban. inkább lenne egy default password erősség szint, ami alá nem lehet bemenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Dune: Awakening
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest