- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
Hakudoshi #121 üzenetére
Ebben a részben is egyetértünk
Viszont megint elgondolkoztam valamin. : P
Azt írtad a múltkor :"Ez is egy jó példa arra, hogy mindössze anyagi és energetikai folyamatok azok, amelyek a tudat működésében és fenntartásában szerepet játszanak, nem holmi "lélek", meg "szellem", meg "életerő", meg mittudomén még mi minden faszságot belehaluztak ide is az idők során. "
Na most, ez igaz is. Csak ezek alapján, akkor elvileg le kéne tudni írni fizikai, kémiai, vagy akármilyen képletekkel, hogy én most miért az eperfára gondolok. Úgyértem, nem azt, hogy miért, hanem hogy hogy jön ez létre? Tehát milyen vegyületeknek kell megindulni, vagy milyen elektromos töltésnek kell megindulnia, hogy eperfára gondoljak, én ne a 8800GTX-re. Szal, értem én, hogy vannak ingerek, meg egyéb hatások amik kiváltják, de elvileg, ahogy mondjuk a fotoszintézist is le lehet írni képletekkel, ugyanúgy ezt is le kellene írni. Csak épp az összes létező gondolatra valónyi képlettel
Szal ez a rész még nem világos nekem... -
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
válasz
Hakudoshi #114 üzenetére
damn...annyira nem vok hülye
Nem is génre gondoltam amikor az adrenalint említettem : P Ez már más volt. Csak van egy gén amivel ki tudják kapcsolni az adrenalin termelést.
De mivel ez vészhelyzetben nélkülözhetetlen, meg más egyéb esetben is, ezért nem ajánlott ilyen módon alkalmazni emberenél. Viszont patkányoknál meg ilyeneknél tényleg sokszoros növekedést értek el.
Persze, h nem lenne gond ha mesterségesen növelnék az életet. Másik faj ? és akkor?
A természetet nem érdekli h meddig szeretnénk élni, hát minket se a természetes szelekciója. Mondjuk lehet, hogy még nagyobb erővel bír mint mi -
Dany007
veterán
válasz
Hakudoshi #112 üzenetére
Hát van...
Furcsa, hogy pár gén kikapcsolásával, egerekben, és egyéb állatokban 3-4x-es élettartamot értek el! Mondjuk az egyik ilyen az adrenalin. Ez bizonyított. 1,5-2x élettartamot értek el vele. Csak az a gond, hogy az embernek erre szüksége van...
De van pár érdekes elképzelés...Bár a tudatot nemtom hogy akarják letölteni gépre....ezzel is próbáltak már hülyíteni asszem az indexen xD -
-
Dany007
veterán
válasz
Hakudoshi #108 üzenetére
hehe egyetértek!
Kiváncsi lennék a halálról mi a tudományos álláspontod?
Lehet poénosan hangzik. De akkoris érdekel.
Sokszor teszik fel a nagy kérdést "mi értelme az életnek?". Én inkább azt kérdezem, mi értelme a halálnak? ( a népesség szabályozáson kívül)
Elvégre, ha valaki / valami képes arra technológiailag, vagy Istenileg (, hogy életet teremtsen, hozzon létre, vagy bármilyen okból is létrejönne a leges legelső élet, akkor mi oka lenne rá, hogy vége legyen. Most ez hülyén hangzik.
Csak valójában az emberi / állati élet annyira kevés az univerzális méretekhez képest...
Mind1 valójában csak azt akartam mondani, hogy ugye amikor a testet hatalmas fájdalom, vagy sérülés vagy akár belső sérülés éri, akkor az agy kikapcsol, hogy ne kelljen elviselni tudatosan azt a hatalmas fájdalmat. Namost amikor Xy, meghal...mind1 mitől, elvérzik stb... Sz.tem akkor is hasonló módon az agy a halál előtt kikapcsol. Számomra ez elég logikus. Merthát vergődik az ember, meg szenved esetleg a halál előtt, de a végén úgyis kikapcsol az agy. Ergo, így nehezen elképzelhető, hogy bármi is történne utánna. Én ilyen hozzááállással (ez aztán szép lett) úgy képzelem, a halál is olyasmi lehet mint az ájulás. Puff egyszercsak vége mindennek és kész. Észre sem veszed.
Mert ugye azt mondják, hogy az ilyen halálközeli élménykor, az agy felszabadít valamilyen anyagot, és v.színű attól vannak ezek a halál utáni élmények. Bár furcsa, hogy az esetek 90%-ban megegyezőek.
Na de ha totál kikapcsol az agy, akkor az már semmit se tud kibocsájtani, se a memória nem működik, hogy emlékezzünk bármire is...stbstb...
Te hogy látod a halált ? : ) -
Dany007
veterán
válasz
Hakudoshi #97 üzenetére
Na hát ez igen : ) Mondjuk én úgy emlékszem mintha 1% argon vagy carbo dioxint mondott volna, de ez lényegtelen.
Azt, hogy azért olyan a Földük, amilyen, azt én is úgy tartom, hogy mi alkalmazkodtunk a Földhöz, és nem fordítva. "De ez még annyira nem döbbentett meg, mivel erre én (lol) azt mondom, hogy nem azért lett ilyen a bolygónk, hogy élet alakulhasson ki, hanem pont azért alakulhatott ki az élet, mert a több milliárd bolygó közül a mien az ahol ez lehetséges." - a lényeg u.a. akart lenni csak rövidebb megfogalmazásban
Ez okés, ebben tényleg érdekes a szemlélt módjuk.
Az a kutathatósági dolog fogott meg. Mert a galaxisnak más részén is lehetnénk, ahonnan nem lenne ez a "kilátásunk". Biztos, hogy egy sűrűbb közegben kevesebbet és lassabban fedeztünk volna fel.
Tehát ugyan ez a bolygó létrejöhetett volna annak a sávnak bármelyik pontján. V.színü csak mázli, hogy pont itt kötött ki a naprendszerünk.
A faktorokat sz.tem csak hozzávetőlegesen számolták bele. Biztos, hogy nem kezdtek el agyalni, hogy melyik hány %-ban befolyásol. Attól függetlenül ez egy nagyon jó szempont, ami alapján el lehet kezdeni keresni a hozzánk hasonló életet nagyjából célirányosan.
Attól függetlenül tény, hogy elég ritkaság a bolygónk. A galaxisunkban se fedeztek még fel hasonlót.
Azt az összefüggést keresték, hogy mennyi az esély egy olyan bolygó, és élet kialakulásának amilyenek mi is vagyunk, és ahol lehetőség van fejletebb civilizációkra, amik szintén kutathatják az űrt.
Na de tény, hogy sikerül jó érvekkel lelohasztanod a lelkesedésemet -
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
válasz
Hakudoshi #91 üzenetére
Hmmm hát nézd meg a videót
Szerintem van értelme a dolognak. Mármint van benne valami.
Tényleg az animáció alapján, egy olyan szegletben helyezkedik el a naprendszer, ami úgymond szabad kilátást nyújt kifelé a galaxisból.
Nemcsak rádióhullámok, infra, a látható fény, a röntgen, stb stb...
Sz.tem a csillagközi köd, meg a sűrű csillagrendszerek okozhatnak interferenciákat, vagy csak simán elállhatják az útját, ilyesfajta megfigyeléseknek.
Meg itt azt is figyelembe kell venni, hogy az egész sima optikai távcsővel indult.
Kopernikusznak meg a többieknek fogalmuk se volt a rádióhullámokról vagy bármi hasonlóról. Ha amolyan csillagközi felhők vennének körül minket, azon a területen lenne a bolygónk, akkor már a nagy elődök se tudtak volna vizsgálódni, felfedezni! És akkor nem lett volna ami elindítja ezt a lavinát. Vagy legalábbis sokkal később. -
Dany007
veterán
válasz
Hakudoshi #41 üzenetére
olyasmire gondoltam mint amikor Einstein bevezette a kozmológiai állandót. Valamit nem tudott megmagyarázni, leírni rendessen mert hiányzott pár info. Ahhoz, hogy helyes legyen a képlete bevezette a kozmológiai állandót. Aztán persze amikor hubble felfedezte az univerzum tágulását fölöslegessé vállt. Igaz manapság meg azt mondják, hogy mégiscsak létezik, csak nagyon kicsike az értéke.
Szal lehet h a határozatlansági elvvel sokmindent meg tudnak magyarázni, de lehet, hogy majd jön egy elmélet ami azt is megmagyarázza -
Dany007
veterán
válasz
Hakudoshi #38 üzenetére
háh, lehet hogy el kéne olvasni akkor azokat a könyveket, ha azok mindent magyaráznának.
"Majd 80 éve végérvényesen megdőlt ez az állítás, lásd Heisenberg és az ő határozatlansági elve. Picit le vagy maradva.
"
aszondja : "mely azt állítja, hogy nem tudjuk egy részecske bizonyos megfigyelhető változóit egyszerre tetszőleges pontossággal megmérni azonos pillanatban, még elvileg sem; például nem mérhető meg egyszerre egy részecske helye és lendülete tetszőleges pontossággal."
Attól még, hogy nem mérhető le, attól az még létezik. Van. És nem véletlenül helyezkedik el, nem véltlenül akkora a lendülete amekkora, csak nem ismerjük mi befolyásolja, mi az amiért ez a folyamat így működik. Sok dolgot meg tudtak vele magyarázni, de a véletlent nem.
Legalábbis sz.tem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 24 Hours of Le Mans
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged