Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz Huma #57 üzenetére

Na igen. Abban a mondatban lehet van egy kis költői túlzás elismerem :) De csak az érzékeltetés és a hatásosság kedvéért. Végülis a mellékelt grafikonon látszik, hogy közös volt az ősünk. mind a két faj hasonló területen, hasonló körülmények között élt, mégis a végkimenetel elég látványos különbésgeket hordoz. Viszont genetikailag csak egyetlen egy %-ot !

"Egyszer csak eszébe jutott, hogy milyen jó lenne egy darab fával agyonverni valami állatot...."

Igen, ez nagyon jó okfejtés :) Főleg a Penry a végén.
    De épp ezen van a hangsúly. Ha ilyen egyszerűnek mondható módon rájött az ember erre a dologra, akkor másik 5500 emlős faj közül mértnem volt képes egysem? És nem egy olyan faj volt még, akik hasonló környezetben, hasonló körülmények között, hasonló időben élt az előemberekkel, de nekik mégsem sikerült rájönni ilyesmire.

• Dany007

veterán

válasz Huma #54 üzenetére

"Bizonyított tény, hogy az ember a csimpánzok fajából származik, valamikor nagyon régen, közös volt az ősünk. "

Lehet, hogy kicsit rosszul fogalmaztam. Elnézést. Amúgy a mellékelt ábrán egyértelműen látszik, hogy közös ősünk volt.

Amúgy én se azt írtam, hogy nincs életképtelenebb állat :) Sőt, azt se írtam, hogy a gyüjtögető életmóddal nem lehet megélni. Dehogynem. Ezt csak példának hoztam fel, azonkívül ez mind még kevés lett volna az állatvilágból való kiemelkedésre. Csak ez volt a lényege annak a résznek. Meg persze a különbség érzékeltetése a mai, és az őskori életvitel között.

Új hozzászólás Aktív témák