- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
Zolesz007 #32 üzenetére
Én nem vagyok híve az ilyen összeesküvés elméleteknek. Sőt, úgy gondolom a világ legnagyobb biznisze lenne áttérni nem fosszilis alapú energiára. Hiszen gyakorlatilag az egész világ a potenciális vásárlók közé tartozna idővel. Ezért hülyeség az, hogy ott van a tarsolyukban a megoldás csak nem adják ki a piacra...
Viszont az tény, hogy az akkumulátorokkal nagyon le vannak maradva. Már ez a cikk is azt bizonyítja, hogy nem a teljesítménynövelés az elsődleges, hanem hogy az a nyamvadt telefon valahogy kibírja 1,5 napig... Nagyon durva technológiai akadályba ütközhettek.
Én külön gyűjtöm a "forradalmi" akkumulátortervezetekről szóló cikkeket. És az elmúlt ~ 6 évben olyan 10-15 különböző cikk gyűlt össze ami forradalmi változást ígér hamarosan. Máig nem lett semmi kézzelfogható egyikből se. Tehát itt nem évekről, hanem inkább évtizedekről beszélhetünk. Pedig lassan már nincs mit beletenni egy mobilba mert éppenhogy kibírja 1-1,5 napig. Komplett architektúrákat meg os-eket terveznek arra, hogy kevesebb legyen a fogyasztás...
Szóval amíg az elmúlt 30 évben a fejlesztések javarészben a teljesítmény növekedésére irányultak, manapság már inkább azért fejlesztenek, hogy bírja az akksi azt a minimális pluszt amit hozzáakarnak tenni az épp aktuális modellhez. -
Fkris
őstag
válasz
Zolesz007 #25 üzenetére
Csak egy kerdest szeretnék feltenni: mennyi idos a lítium-ion technológia?súgok: mai formáját egy japán fizikus alkotta meg, 1985ben.
csupán a számítástechnológia mai formáját ilyen tájt kezdték megalkotni, es majd'30 ev alatt eljutottunk a tobb szaz magos processzorokig.
Ennyi ido alatt, ekkora szamitasi kapacitassal, tesztelesi lehetosegekkel ne mondja nekem senki, hogy nem lett volna alkalom 3x uj, hatekonyabb akkumulatortechnologiat kidolgozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest