- Macrodroid
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szerintem a 70u-s réz és a TH forrasztás lényegesen nagyobb ellenállást képvisel, mint az 5db fet összesen, és ennél egy nagyság rendel még nagyobb lehet a 2M vezeték ellenállása. Amúgy ez egyszerű-en számolható a feszültségesésekből, ha nincs négy vezetékes mOhm meter.
A sok vezeték nagy induktivitása+nagy áram, ami lefutó élnél indukálhat némi feszt, lehet a veszélyesebb a fet-ekre.
Másik nagy R tényező a hegesztő kontaktus összeszaratásának az ereje.
-
gyenesmartin
őstag
A MOSFET lábainál lévő ellenállás elhanyagolhatóan kis értékű a vezetékéhez képest. MOSFET ellenállása a lábakkal együtt 1,2mR, ezt el van osztva 5-el. A vezeték ellenállása ettől jóval több. A feszültség leginkább a vezetéken fog esni, nem pedig a félvezetőn. Keresztmetszet az a hosszal együtt számít csak.
-
gyenesmartin
őstag
Lehet, hogy elméletileg nem számítanak a vezeték keresztmetszetek, de a gyakorlatban nagyon is. Én örülnék a legjobban, ha vékonyabb vezetéket tudnék használni, de azzal már lehet erős kötést létrehozni. Tudom, mert kipróbáltam. A pozitív ágon 16mm2-est használok. 8-assal már nem lehetett hegeszteni. A negatívon pedig 13 mm2 (a képen még 5 van, de kipótoltam még 8-al). Nagyon is érezni.
A lábak ellenállása elenyésző a vezetékek ellenállásához képest. Mert a lábak az pár mm, míg a vezeték meg nálam legalábbis összesen 2 méter. -
Kernel
nagyúr
A vezeték keresztmetszetek nem kritikusak,mivel impulzus üzemben nem a szabvány terhelhetőség az alapja a számításoknak.
Ez nem csak a terhelhetőségről szól, hanem az egész vezeték ellenállásának áramkorlátozó hatásáról. Az akkunak is van valamennyi belső ellenállása (állapotfüggő), illetve ilyenkor minden számít, ami a körben van.
-
gyenesmartin
őstag
Ezeket akkor javítom. Nem is néztem a számozásokat.
Viszont a vezetékek keresztmetszete igencsak számít.+ oldalon a 16-ost lecserélve 8-asra, nem lehetett vele hegeszteni. Illetve a képen szereplő vezetékek is ki vannak még egészítve, így 13mm2-es km.-e van a negatív oldalon.macskea:
Lehetne, de elég sok LOW esr kondenzátor kellene hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest