- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mickey73
csendes tag
Kezdelek érteni, de nem teljesen. Én most szombaton készülök egy hosszabb egész napos túrára. Viszek power bankot is.
Eltárolt útvonal alatt mit értesz? Teljes magyarország térképet túrista és erdész utakkal? Ha jól értem az a cél, hogy ha eltévedsz az erdőben, akkor haza tudj navigálni. Mindíg máshonnan, tehát eltárolt útvonal csak teljes navi térkép lehet. Erre viszont a legjobb megoldás egy jó gps vevővel ellátott glonass képes androidos telefon a magyarországi túristatérkép appal (sajnos csak androidra van ez az app, pedig WP-n nagyon örülnék neki).
Vagy a Garmin epic 170 ezerért, de az abban lévő térképet nem ismerem.
-
Mickey73
csendes tag
Na akkor mégegyszer. Nem kell végig futnia a tréningnek. Idézet az óra használati utasításából, amit gondolom a válaszaidból ítélve máig nem olvastál el. Edzés közben működik ez a menü:
VISSZA A STARTHOZ
A vissza a starthoz funkció visszavezeti Önt az edzésének kezdőpontjához.
A vissza a starthoz funkció használatához:1. Nyomja meg és tartsa lenyomva a LIGHT (Világítás) gombot. Ezután megjelenik a Quick menu
(gyorsmenü).
2. Válassza ki a Set location guide on (helyzetmeghatározó útmutató bekapcsolva lehetőséget,
megjelenik a Location guide arrow view set on (a helyzetmeghatározó nyíl bekapcsolva) felirat
jelenik meg, és az M400 a Back to Start (vissza a kiindulási ponthoz) nézetre vált.
A kiindulási ponthoz való visszatéréshez:
l Tartsa az M400-at vízszintes helyzetben maga elé.
l Mozogjon tovább annak érdekében, hogy az M400 meg tudja határozni, milyen irányban halad. Egy
nyíl fog a kiindulópontja felé mutatni.
l Ahhoz, hogy visszajusson a kiindulópontjához, mindig haladjon a nyíl által mutatott irányba.
l Az M400 megmutatja az irányt és a közvetlen távolságot (légvonalban) Ön és a kiindulópontja között.Stopper.
Van benne stopper óra. Óra nézet, ami számolja az edzés közben eltelt időt óra-perc-másodperc-tized másodperc pontossággal.
A menüben nincs külön stopper óra funkció, mert minek? Edzés közben mérünk időt. Ebben a nézetben ugyanúgy állíthatod és folytathatod az időmérést. Ha csak stopper óra kell, akkor csinálj egy profilt, amin csak ez a képernyő van bekapcsolva, a gps-t is külön ki-be kapcsolhatod a profilhoz.
Vagy az a gond, hogy nincs századmásodperc? Ezért nem stopper ez az időmérő?Az, hogy a fő óra képernyőn nincs másodperc, és erre azt írod, hogy ez alap, és ez az óra ettől gyenge, hát ezt a véleményt nem tudom hova tenni.
-
k5.20
senior tag
Abban az esetben, ha ugyanoda akarsz érkezni, ahonnan elstartoltál túrázni, vagy gombászni, indítsd el induláskor a rögzítést pl. "walking" módban. (Ha nincs ilyen profil az órán, be kell állítani a pc.-n.) Így már vissza fog vezetni.
Nekem ugyan V800-m van, de kitanulmányoztam anno az M400-t is.
Van abban stopper: jobb alsó gombbal elléptetünk a főmenüben a "Timers"re, majd piros gomb és ott van a stopper, meg a visszaszámláló is.
Másodperc csak névvel együtt van nálunk is (szerintem hasznosabb lenne, ha pl. vércsoporot vagy más eü.infót, vagy telefonszámot lehetne itt megjeleníteni arra az esetre, ha valaki rosszul lenne sprotolás közben), DE van óramutatós profil is, ahol van másodperc mutató. -
k5.20
senior tag
Én is csak megírom a véleményem, megbántani nem akarlak.
Azért olvashattál volna egy kicsit róla, mielőtt megvetted.
...főként, ha elsősorban túrázáshoz, gombászsáshoz kellene neked segítség...
"erre teljesen alkalmatlan" - írod. Miért hol olvastál csak halvány utalást is arra nézve, hogy alkalmas rá?Aki ide téved és ennyit szán egy órára, az azért náladnál jobban utánaolvas előtte, hacsak nem a garázsában parkol az aranyat tojó csacsi...
Szóval ha olvasgattál volna:
-akkor tudhattad volna, hogy nincs magában az óra-szoftverben térkép, - csak GPS koordinátákat rögzít - ezért nem lehet benne utat tervezni...
-akkor azt is tudnád, hogy vissza tud vezetni a kiindulási pontra...bár ez hegyen-völgyön nem biztos, hogy olyan nagy élmény... -
Mickey73
csendes tag
-
Mickey73
csendes tag
Ha stopper alatt időmérőre gondolsz edzés alatt, akkor az van. Akár külön képernyőt is csinálhatsz neki.
Szerintem a visszaszámláló akkor kell, ha telefonnal edz az ember, mert ugye indítás után még lehet el kell pakolni a telót, be kell rakni a kartokba. Itt az óra a kezünkön van, akkor indítjuk kényelmesen, amikor akarjuk. Ha nagyon nagy szükség van rá, akkor az edzéstervbe be lehet rakni egy x másodperces free fázist is és akkor lesz egy visszaszámlálásnak tekinthető edzési fázisunk.
A szinkronizálás valóban kényelmes lenne kábel nélkül. Bár én egy heti edzést és aktivitást szoktam szinkronizálni általában vasárnap este, ilyenkor bedugva is hagyom és fel is töltöm (heti 3-4 edzés).
Amikor én novemberben megvettem az órát, még volt olyan képernyő, amin másodperccel volt óra, azután jött a frissítés és eltűnt, most már csak névvel együtt van. Nem tudom miért vették ki, engem nem zavar a óra-perc számlap.
Az időt mindíg szinkronizálja, amikor szinkronizáljuk az adatainkat, úgyhogy nem kell pontos időt beállítani.
Érdekesnek találom, hogy ezen hiányolt funkciókból azt a következtetést vontad le, hogy ez egy gyengécske óra. Talán meg kellene említeni azokat a funkciókat is amiket tud. Én nem találtam ennél jobb órát ennyiért.
-
-
Bog
HÁZIGAZDA
Ööö, nem egészen. Alapvetően az van, hogy lefutod a kis útvonaladat egyszer, aztán áttöltöd az adatokat a felhőbe és onnan meg lehet jelölni, hogy ez az útvonal egy "kedvenc" útvonal. Ezt visszatölti az órára a sync. Ha ezután a futás kezdetén kiválasztod az útvonalat, akkor turn-by-turn navigációt kapsz, azaz mutatja a karodon a nyíl, hogy merre kell fordulnod ahhoz, hogy a "kedvenc" útvonalad kövesd.
Ettől függetlenül érvényesek az eddigi állítások is, magyarán bárhonnan, bármilyen útvonalat futva vissza tud annak a kezdetéhez toronyirányt vezetni a kütyü.
A GPS pontosságához: kábé 10-szer pontosabb, mint mondjuk ha egy LG G3-mal és Endomondóval futok. Nincsenek kihagyások, nincsen az, hogy két pont között ne volt jel és helyette rajzol egy csíkot a szoftver, gyakran firssül a pozíció, megvannak szépen a kanyarívek még lombos-árnyas futóútvonalon is. -
k5.20
senior tag
Üdv,
nekem ugyan v800-m van, de a két készülék hasonló.
Az enyém nagyon pontos. Tegnap szándékosan kipróbáltam, kerékpárúton futva, ami ugye nem túl széles.
Elfelé menet a futókörömre a jobb szélén, visszafelé jövet is jobb szélén (menetirány szerint, szabályosan). Óra bal kézen, tehát az út közepe felé esik, mindkét irányba futva. A Polar flow-ba szinkronizálva: 2 vonalat mutat! Nekem ez elég meggyőző!Mivel ezek az órák nem tartalmaznak térképeket, így - bár nem éltem még vele soha - szerintem irányt mutat, amely felé tartani kell. (magyarán hegyen-völgyön visz hazafelé...)
De javítson, aki rutinosabb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Quadro FX 570 eladó
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest