Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolty20
senior tag
válasz
Biga123
üzenetére
és Danex: A TV elvileg tudja a DTS-t, ugyanis ha sima laptopról megy a film melyen van DTS hang akkor gond nélkül átviszi, viszont ha NAS-ról akkor már dekódolja valamiért. Lehetséges, hogy tényleg nincs elég kraft benne. Annyira nem baj végülis, hisz annyira nagy különbség nincs az AC3 és a DTS között.
-
ElGatto
aktív tag
válasz
Viszlát
üzenetére
Üdv!
Ezeket a sávokat, hogy hasonlítsam össze? Vagy MKV vagy AVI formátumú filmekről van szó mindegyikből van amit lejátszik és van amit nem. Próbálom túrni a netet és találtam olyan javaslatot, hogy vissza kell térni valami régebbi verzióra mert a plex lehet, hogy már nem támogatja az xbox 360-at. Holnap megpróbálom, hátha sikerül.
-
pixta78
senior tag
válasz
konigjanos
üzenetére
Most vettem 2 hete Új Philips Android tv-t és simán telepítettem a Play áruházból ingyen.
-
válasz
gyugyo79
üzenetére
Amikor a FireTV 1st genetation-t vettem, akkor meg kellett vásárolnom rá a plex-et. Most, hogy lecseréltem második generációsra, már nem kellett.
Az viszont nem világos, hogy azért nem, mert már korábban megvettem, vagy azért, mert 2nd generációra már nem fizetős. (Mert úgy rémlik, hogy mikor az első generációsra vásároltam meg, akkor az az 5$-s vásárlás az adott eszközre szólt, nem az account-ra.) -
gyugyo79
addikt
válasz
konigjanos
üzenetére
Az csodás, ha olvassa egy MiBox/MiBox 3s tulaj az beírhatná, hogy azon most, hogy van mert pld még anno egy MiBox volt amire 100% emlékszem, hogy nem kellet megvenni. Csak mivel nekem van PlexPass -om miután beállítok a nevem alá egy klienst már ez a része másképpen működik.
-
gyugyo79
addikt
Amit én láttam eddig Android TV klienst azokra a PLEX kliens "rendes" volt nem plex pass -os felhasználó alá beállítva is és nem volt a leállok bünti mint a sima androidon. Tehát nem az android TV-nek hívott "sima" androidot futtató boxon! Bár az andriodos kliens is olyan volt amit utoljára láttam, hogy ha castolva volt róla akkor nem volt a pár másodperc után leállok bünti ha nem, veszel meg pld. egy CC -n.
Aztán lehet van olyan gyártó aki kap speciálisabb változatot amibe ezt bele teszik de a fórumon ahol a verzió kiadásokat nézem néha nem láttam semmit erről.A shield tv látott kliensbe nincs az "alkalmazáson belüli vásárlás" sem ott míg más fizetőseknél ott van azért mint ahogy a telefonos kliensnél is látom az áruházban, mert ugye ott még nem tudják, hogy van plex passom ....
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ja igen az LG az valóban webos.
Nekem ilyen tv-m van: [link] -
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nekem egy Sony Tv-m van nem kellett.
Apóséknak LG van ott sem kellett. -
válasz
konigjanos
üzenetére
Mit kell megvenni?
Nekem és még másik 8 ismerősnek akikkel meg van osztva a filmjeim semmit nem kellett megvenni.Azt sem értem hogy sokan panaszkodnak a transzkódolásra.
Én csak 720p filmeket szedek le és osztok meg, egy helyes beállítás után semmi nem transzkódol, feliratokkal sem. -
Danex
addikt
válasz
Zsolty20
üzenetére
DTS-t nem tud kezelni a legtöbb TV önmagában, emiatt kell kódolnia a szervernek, na most egy NAS-ban egyszerűen nincs meg az elegendő craft ehhez.
AC3-at viszont lejátszik a TV-k többsége, ezért nem kell kódolni, ezt viszont egy tamagocsi is elbírja.
Szóval ha a TV-hez van olyan hangredszer kötve ami tud DTS-t lejátszani, akkor beállításbéli probléma van, ha nincs ilyen hangrendszer akkor viszont minden rendjén módján történik és szimplán gyenge a vas. -
Zsolty20
senior tag
Sziasztok.
Van egy Zyxel NAS326-om s azon egy Plex server. Most vettem észre, hogy ha egy magyar DTS hangfolyammal ellátott filmet indítok el rajta akkor megy az átkódolás AAC-re, viszont ha visszaváltok AC3-ra akkor közvetlen lejátszás és nem kódol semmit. A kérdésem az lenne, hogy ennyit bír a NAS, vagy valami beállítási dolog lesz? -
Azt valahogy meg lehet oldani, hogy ha nekem egy filmből megvan a 720p, 1080p, 4k verzió akkor én itthon lássam mindhármat, de akikkel megosztom a könyvtáram, akkor ők csak a 720p-t lássák?
-
jaroslav
aktív tag
válasz
konigjanos
üzenetére
Köszönöm a választ és az információt!
-
gazso75
aktív tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
A felmountolt könyvtárak látszódtak, listázta is őket, de írás/olvasás error
-
gazso75
aktív tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Pont ezért kérdeztem. Nekem is

-
gazso75
aktív tag
A drive-on a hash alapján sem tudják szűrni a filmeket/sorozatokat ? A crypt azt is teljesen elfedi ?
-
konigjanos
senior tag
válasz
jaroslav
üzenetére
Távoli elérés simán megy pass nélkül, nekem 20 emberrel van megosztva a saját, semmi gond. Viszont az androidos tévére meg kell venni a plex apk alkalmazást, mert csak próbaváltozat, és pár percet enged lejátszani. a drive-ra is van ingyenes megoldás, egy pár hozzászólást olvass vissza. nem a legegyszerűbb, de működik.
-
jaroslav
aktív tag
A nálam hozzáértőbbektől szeretnék két dolgot kérdezni.
A szerverem egy Synology DS218+
(1080p-s filmekkel, és 720p-s sorozatokkal)A távoli elérés érdekelne egy viszonylag új Sony okos TV-n Android TV-s operációs rendszerrel.
Távoli hálózatról csak Plex Pass előfizetéssel megy a dolog, vagy egy egyszeri 1 havi díjas "belépő" előfizetés után, már korlátlan ideig működik a Plex a távoli hálózatos Android TV-s Sony-n?A másik kérdésem az lenne, hogy felhőbe feltöltött videókat (Google Drive) Plex-en csak Plex Pass előfizetéssel lehet elérni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
Viszlát
addikt
válasz
ElGatto
üzenetére
Bár sosem használtam Xbox 360-at, a leírásodból úgy tűnik, hogy a video-, hang- vagy feliratsávval lesz összefüggésben a dolog. Próbáltad már ezek alapján kiszűrni, hogy mi a közös azokban amik nem mennek?
(#7557) m3gfigyelo: én is jártam így egyszer, csak az segített, hogy leszedtem a TV-ről az app-ot, újratelepítettem és az azonosítást is megcsináltam újra. Ha ezeket már megtetted, akkor sajnos nincs tippem.
-
gyugyo79
addikt
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Lehet valahogy rejteni a könyvtárban? Törölni nem akarom (sample fájl amit seedelek) de megjeleníti és idegesít . Nem találok lehetőséget,hogy rejtsem csak törlést látok. Szóval megoldható valahogy,hogy tudjam elrejteni?
-
m3gfigyelo
újonc
Sziasztok!
Azzal a problémával küszködök, hogy a tvn azt írja a plex, hogy a szerver vagy offline vagy nem lehet elérni.
Ellenben pl desktopról simán elérem és szépen le is játsza a filmeket, valamint korábban is néztünk róla már filmet
A szerver egy synology 216play, azonos hálózaton van minden eszköz.
Ujra indítások, újra telepítések mind megvoltak.
-
ElGatto
aktív tag
Sziasztok!
Teljesen tanácstalan vagyok már hónapok óta szenvedek a plexxel egy hülye frissítés óta.
Plex szerver elvileg a számítógép. A kliens egy xbox 360 amúgy wifi kapcsolattal. Van néhány olyan film / mese amit képtelen lejátszani a kliens viszont vannak olyanok amik probléma nélkül mennek.
Igazából tök random, hogy mi indul el és mi nem, mikor el akarom indítani az adott filmet terek a kis karika felvillan és onnantól kezdve nem megy tovább. Néha kiírja , hogy csatlakozási probléma, de akkor más filmeket miért játszik le?
Akadás, bármi más gyengélkedés nincs. Csak vagy megy egy film vagy nem...
A héten töröltem az összes mappát és hozzáadtam újra őket, hátha segít, de nem.
Help pls. -
Cilindrik
aktív tag
Sziasztok
Eddig így működött a rendszerem: gépen plex szerver, a gép vezetékkel kapcsolódik a rooterhez (Telekom 5 Ghz-es), onnan a jel WIFI-n keresztül megy a TV-hez (LG) ott pedig a kliens szépen lejátszik mindent 1080p-vel bezárólag (többre nincs szükségem mivel nem 4k-s a TV)
Minap vettem egy USB-s wifi csatolót:TP-LINK T2U Plus Archer, hogy kiváltsam a gép és a rooter közötti kábelt. Net rendesen megy vele (speedtest szerint kb 120/3-at hoz a névlegesen 150/5-ös neten) viszont a plex szinte megált: látja a szervert csatlakozik de még az ócska avi is akad nem hogy a FullHD. Mi lehet a gond? mit csinálok rosszul.köszi
-
Henrico
tag
válasz
konigjanos
üzenetére
Köszönöm! Megpróbálom akkor én is így telepíteni.
-
Henrico
tag
elnézést, most nincs idegem vissza olvasni... Újra kellene telepítenem a plex szervert alaptól. Ssd csere lesz.. Szeretném Windows-tól újrahúzni. WIN10. Mit kell lementenem, hogy minden adat megmaradjon?
Ki mit látott, stb. Köszi! -
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Egy olyanban kérnék segítséget hogy: nem tudom mi lehet az oka, hogy a Plex egy komplett sorozat 1-1 évadját rendszeresen kiszedi egy külön mappába, és teljesen más metaadatokat rendel hozzá. Pl. Jóbarátok egyik évadjához valami kínai/japán Friends című sorozatot rendol hozzá valamiért. Baromi idegesítő. Találkozott ezzel már valaki? -
enginev3.0
félisten
válasz
sugarforce
üzenetére
Akkor másolom

Ezt nem tudtam, hogy átmásolja, vagy nekem kell, de már folyamatban van
Kapott hozzá egy nvme ssd-t
-
sugarforce
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
ja hogy ja. akkor innen mennie kéne, ha előbb másolod
-
enginev3.0
félisten
válasz
sugarforce
üzenetére
-
sugarforce
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ha nem talalja a megfelelo helyen, asszem el se indul a szolgaltatas.
Hol irnad at? -
enginev3.0
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
Metadata stb...
-
MasterMark
titán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Milyen local mappát?
-
enginev3.0
félisten
Át akarom helyezni a local mappát egy NVME ssd-re
Ha átírom a beállításokban a mappa helyét, akkor át teszi magától? -
-
Sziasztok!
Amazon Fire TV Stick 2nd-t használnék plex kliensként, de az új player-rel bármit elindítva egyszerűen újraindul az egész eszköz. A régi player jól működik, de ugye az rosszul kezeli az srt feliratokat (transcode szükséges hozzá).
Ugyanezt kipróbáltam Xiaomi Mi Box klienssel, és ott flottul működik minden az új player-rel.Van valaki másnak is ilyen tapasztalata Fire TV Stick 2nd-vel?

-
pigster
senior tag
Privátban érkezett üzenet a magyar címek beállításával kapcsolatban.
A számomra működő beállításokat ide is leírom, hátha van másnak is ilyen problémája:Egyrészt:
Beállítások -> Ügynökök
Ezen belül az Ügynökök mellett van jobboldalon a fogaskerék, arra kattintva előjön a beállítás.
illetve van egy olyan beállítás is, hogy:
Kezelés -> Könyvtárak. Itt a megfelelő plexes könyvtárnál a szerkesztésre kattintva a haladó beállításoknál is van Localized Titles

Én mindkét helyen megnéztem a lehetséges ügynököket, ahol volt Localized Titles, ott beállítottam, nem tudom, pontosan mi a különbség. Lehet, hogy az első az egy alapértelmezett beállítás megadása, a második, pedig a konkrét könyvtár.
Utána a három egymás alatti pontra kattintva elvégeztem még egy "Könyvtárfájlok beolvasása"-t is. Utána jó lett. -
enginev3.0
félisten
Másra sem vágytam csak hogy beállítsam flottul a torrentet, plexet, rclonet
És most néha appcrashhel random a plex ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
masvilagx3
üzenetére
Myplex -ezt csak tippelem. Nem ad be egy betű szám kombót amit a https://www.plex.tv/link/ -en megadva lehetne össze kötni a 2-t ? (De az alkalmazásnak tuti van egy leírása én most nem kerestem rá)
IP az a belső ip én tuti ezt választottam annó , de 2 éve volt ezért ....
DNS itt megadhatod a dinamikus dns címet amin amúgy eléred kivülröl a plex szervered. Ez kéne, hogy távolról használd meg ez otthonról is működik ha amúgy egy böngészőből is eléred a megadott ddns címen a szervert.
-
masvilagx3
tag
válasz
gyugyo79
üzenetére
]Elnézést.
Igen.nalam van a szerver.
A program már fent van csak nem tudom mit valasszak a kapcsolat típusánál.
1. Myplex ( itt nincs hiba ,de semmit nem tölt be)
2. Ip (itt vmi jelszo problémája van)
3. DnsCsak azert szeretném mukodesre birni mert vannak ismeroseim akiknek enigmas boxuk van.
Közben sikerült sajat hálózaton belül beinditani

-
gyugyo79
addikt
válasz
masvilagx3
üzenetére
Az én adom a plexet azt jelenti, hogy van PLEX szervered ?
Ha igen az jó mert ez kliens csak.
Fel települni feltelepül ?
Elindulni elindul ?
Nem csatlakozik a szerverhez ?
Ne haragudj abszolút nem tudok rájönni ennyiből, hogy egyáltalán mi a probléma nálad azon túl, hogy nem jó valami.A szerver IOS- DreamPlex - 0.1 DreamPlex VU+ -nak látja a klienst és 2 éve hitelesítettem. a szerver meg PlexMediaServer-1.18.3.2156 amihez csatlakozik.
Ha nagyon nem megy és 1 hálózaton vagy a szerverrel akkor csatold fel nfs/cifs a media könyvtárakat és használd az openatv media playerét legrosszabb esetben.
-
MasterMark
titán
válasz
Kisnyikhaj
üzenetére
gonolom ezt viszi tovább az ő felhasználóneve is
Nem. Mindenkinek saját beállítása van. [link]
-
Kisnyikhaj
csendes tag
Sziasztok!
Adtam öcsémnek hozzáférést, plexben, egy külön felhasználnévvel rálát a nasomra, viszont beállítottam, nasom mindig transcodolni akart(synology 218+), aztán szerencsétlen nem bírja megakad állandóan, valamiért minden 1080 filmet angolul akar lejátszani felirattal, minden egyes film indítás be kell állítani hogy magyar hang meg felirat nélkül és így nem transcodol. Néztem az én beállítasaimat alapértelmezett nyelv a magyar a felirtat tiltva van, gonolom ezt viszi tovább az ő felhasználóneve is mert ő beállításaiben nem találtam, hogy be lehessen állítani. Aztán így minden filménél egyesével kell beállítani, elég halál(távirányítóval). Ráadásul hogy ezt még tetézzük, nem lehet telefonról irányítani mert valahogy a telefon applikáció nem látja úgy a tv-jét mint az enyémet ha beállítom az ő telefonján. Remélem elég érthetően le bírtam írni a problámámat, valakinek esetleg van rá épkézláb ötlete vagy én siklottam át eseg valamin? Köszi szépen előre is.
-
gyugyo79
addikt
válasz
masvilagx3
üzenetére
Openatv6.0 és egy GigaBlue Quad Plus. De kb telepít - elindít - authentikál- működik. Nem nincs használva erre napi szinten sőt csak kipróbálva volt 1-2 alkalommal mint plex kliens. A Box is egy iptv szerver elsődlegesen.
Kipróbáltam és még működik is pedig tuti , hogy több mint 1 éve hozzá se nyúltam.
Dreamplexfor enigma 0.1 -
masvilagx3
tag
Sziasztok
Valaki állított már be dreamplex-t enigma2 rendszeren(openatv6.4).
Ebben kérnék segítséget.
Köszönöm -
Mr Dini
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
A minidlna biztosan nem transzkódol és a kollégának igaza van, támogatja a külső srt-t a legtöbb DLNA szerver.
-
Biga123
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem tudom mi van a szabványban. De a Seriio, qnap gyári dlna, Minidlna elboldogul vele.
-
Biga123
addikt
Plex DLNA server, qnap nason, 3.8 GB RAM fogyasztás
és még a külső feliratot sem kezeli
-
fulton
addikt
válasz
sugarforce
üzenetére
Hát azt meg nem mondom hogy milyen kódolás különbség van, de akkor az ingyenes playx miért viszi simán?
-
fulton
addikt
válasz
Biga123
üzenetére
De az hogy lehet hogy van 1080p film ami tökéletesen fut, és 720 p s is, de van ami meg szaggat (tehát töltöget). ha minden film ezt csinálná azt mondnám igen, kábel körül. De így?
Ráadásul a laptop wifiről 2.4Ghz megy és mégis hibátlan?
És akkor még hozzá teszem, fent van a sima Play lejátszó (ingyenes verzió) az meg pl tökéletesen viszi azt amit az xplay töltöget. Na ez hogy? (csak ugye ott meg tekergetés a bajos azért nem szívesen használom) -
pigster
senior tag
Sziasztok!
Több kérdésem is lenne:
1) Egy Linux Mint-en megy a Plex server. A webes felületen jelzi, hogy van újabb verzió és frissítsem manuálisan. Mivel félig-meddig automatizálni szerettem volna a frissítést, ezért megcsináltam ezt:
https://support.plex.tv/articles/235974187-enable-repository-updating-for-supported-linux-server-distributions/
Hiába indítom újra a plexservert, továbbra is marad a régebbi verzió. Mi lehet a gond?2) A filmes tartalmak beolvasása többé-kevésbé sikerül, de hiába van magyar nyelv beállítva, alig van egy-két film, ahol a magyar filmcímet olvassa be. A borítókat mind magyarul tölti le, de a címeket valamiért nem. Még a magyar filmeknél is angol címet ír (pl. Glass Tiger). Nem szeretnék mindent kézzel átírni; van valami beállítás, amit nem vettem észre?
3) Filmes gyűjteményeket nem ismeri fel, csak egyetlen esetben, Kodi ugyanazzal a scraperrel tudta. Kézileg kell beállítanom? Ha igen, hogyan?
-
fulton
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Elnézést nem írtam körbe. Kábelel csatlakozik a nas tv router. Directplay lejátszás van. Nincs transcode folyyamatban (néztem). Régebben semmi gondom nem volt a filmekkel most meg...LG tv egyébként.
-
fulton
addikt
Sziasztok
Tapasztal valaki olyan abnormális hülyeséget (már elnézést) hogy a sima 720p videók lejátszása alatt neki áll pár percenként tölteni? míg más videók meg mennek. Nem értem korábban semmi ilyen problémám nem volt. Minden filmet szépen vitt ahogy kell. Most tiszta káosz az egész.
plex.
Nas 418play gépem van.
Hozzáteszem csak a TV játszásnál vannak ezek a gondok, de pont ott néznénk a filmeket
PC és laptopnál minden rendben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Dell UltraSharp 24 USB-C Hub Monitor - U2422HE - 27% ÁFÁs
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Asrock B450M R5 5500 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)