- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Realme GT 5G - versenyképes
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shanagyur
újonc
válasz
enginev3.0 #14398 üzenetére
-
Shanagyur
újonc
Sziasztok, abban tud esetleg valaki segíteni nekem, hogy a következő mitől lehet? Nálam lenne valami rosszul beállítva szerver oldalon vagy ez LG webOS limitáció?
A probléma az, hogy ha hardveresen transkódolok egy filmet lefele (pl. 4k hdr-ről 1080-ra) + állítok mellé feliratot, akkor annak ellenére, hogy a gépben van videókártya és plexpass is, cpu-ból kezdi el inkább az egészet a gpu helyett, és emiatt folyton bufferel.
Ha nem állítok mellé feliratot, akkor pedig gond nélkül gpu-ból végzi az egészet, sőt, ha nem kell a videófolyamot transkódolnia lefele, csak feliratot kell ráégetni (pl. ass-nél), akkor is gond nélkül gpu-ból csinálja az egészet.
Másik kérdés, Terry Pratchett, A mágia színe című filmet / minisorozatot, tudja valaki, hogy kellene elnevezni, hogy a plex felismerje, vagy legalább a találatok közt kiválaszthassam?
Jelenleg mind a Hogfather, mind a Going Postal "film"-es könyvtárban van és annak ellenére, hogy minisorozatként vannak feltűntetve thetvdb-n megtalálta őket, de A mágia színét akárhogy nevezem nem találja meg. Már próbáltam így is "The.Color.of.Magic {imdb-tt1079959} - partX", de sajna sikertelenül.esetleges tippeket, megoldásokat előre is köszönöm
-
Imi1981
veterán
válasz
lacika555 #14368 üzenetére
Nem lett jó. Most például kettő film címe és leírása is angol pedig emby-n ugyan ezeket magyarul ismerte fel! Borító mindkettő esetében angol mert csak úgy létezik de a címek és filmek leírása most miért lettek angol nyelvű nem tudom. Elég idegesítő egyenként átírni. Még egy két hete tökéletesen működött most meg ezt csinálja. Nagyon szeretném ha jól működne. Amúgy az Árnyak királya és a Zörej című filmekről van most éppen szó.
-
morfondőr
addikt
válasz
fravik #14391 üzenetére
Ez igaz, de ha külön fájl, akkor az összes hangsávot is hozzá kell adni mindkettőhöz külön. Így meg lehetne variálni bármit bármivel. Persze ott a transzkódolás, de így +1 gb körüli tárhely és nem kell terhelni a rendszert minden lejátszásnál.
Milyen formátumban támogatja? -
fravik
tag
-
konigjanos
senior tag
válasz
sziszi-fuszi #14385 üzenetére
Pontosan. én is csak ezért vettem meg. évek óta használom, meg egy csomó barátommal is megosztottam, így nem sajnálom a fejlesztőktől.
-
morfondőr
addikt
Üdv!
Egybemuxoltam egy mkv-ba egy 4K HDR és egy SD videó sávot ugyannabból a filmből, több audióval együtt. Az audió sávokat tudom váltogatni, de a videót nem. Ezt nem tudja a Plex, vagy csak én nem látok a szememtől? Média információknál egyébként ott van a két videó sáv. VLC szépen váltja is.
(Régi TV-n lenne jó, ha volna egy kis bitrátájú verziója a filmnek.) -
válasz
sziszi-fuszi #14385 üzenetére
Igen, a fejlesztők támogatása az a szempont ami miatt el szoktam gondolkodni a Pass-on. Idővel úgyis meg fogom majd venni, még úgy is, hogy nekem semmi pluszt nem ad kb.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
szpeti40 #14382 üzenetére
Pass-t azért is érdemes megvenni, mert a fejlesztők ebből élnek. Ha elégedett vagy a programmal és megengedheted magadnak, akkor megérdemlik a pénzt. Hiszen folyamatosan dolgoznak rajta, fejlesztenek, javítanak. Ráadásul reklám sehol. Pedig a boltban nekik is pénzért adnak mindent.
-
ugyes
senior tag
válasz
interstate76 #14380 üzenetére
Ha a családtagoknak is adsz külön usert, akkor az annyi mobil app vásárlás (ha mobilon is kell nekik). Szóval egy idő után olcsóbb lehet az 1 db Pass.
-
ugyes
senior tag
válasz
szpeti40 #14377 üzenetére
Van még néhány plusz funkció, amely csak Pass-szal megy. A stáblista átugrásán kívül a többi zenei funkció (+Plexamp). Ha nem vagy ebben érdekelt, akkor nem feltétlen.,
+1: ha van egy Pass-od, akkor megoldható, hogy a saját usereidhez ne kelljen megvenni mobilra az egyszeri jogot. -
válasz
konigjanos #14372 üzenetére
Ha nálam megy mindenhol a direct play az eszközökön, akkor nem sok értelme van nálam a PASS-nak, igaz?
A HW Transcode-on kívül nem sok lényeges pluszt láttam én amit ad. -
SteveL
aktív tag
válasz
Köszi!
Pont tegnap vettem egyéves előfizetést, ma upgradeltem ezzel a kóddal. -
Danex
addikt
válasz
de jó pont 1 órával előtte vetetm emg
-
lacika555
csendes tag
Ahhoz, hogy a plakátok stb frissüljenek, muszály rányomni, nem feltétlen az egész mappára, lehetőség van darabonként is ill. az ütemezett feladatokban is lehet aktív teljes metaadat felülvizsgálat, mondjuk hajnalra időzítve.
-
-
Imi1981
veterán
Erre tudok választ esetleg hogy csak a borító képeket miért angolul állítja be? Minden más magyar de a borító kép angol pedig van közte magyar mert látom.
-
enginev3.0
félisten
Plex Media Server Kiadási jegyzéke
Verzió: 1.31.3.6819Új
(MacOS) This is the last release to support MacOS 10.11-10.12
(Windows) This is the last release to support Windows 7-8.1Javítások
(CreditsDetection) Improve temporary directory clean-up (#14169)
(NativeSeriesScanner) Addressed an issue where certain filenames could falsely register as an episode range. (#14154)
(Transcoder) Converting certain files could be unreliable when using Nvidia GPUs with certain driver versions (#14069) -
zsolt20
tag
Plex szerver metaadatairól hol lehet biztonsági mentést csinálni? Másik hibaelhálitás alatt van mentés amit egy tömörített file ba csomagol ,de ezt a file-ot betalózni nincs lehetőség hogy betölcse a mentést.
Ha a plex libraies mappát mentem akkor az működik mentésként de esetemben ez nálam 11gb méret.
Az adatbázis mentése csak 100mb tömörítve , de ezt visszatölteni nem tudom a menüből. -
Imi1981
veterán
-
kispal87
aktív tag
Sziasztok!
Adott 2db PC és 1db tv. A 2 gép kábellel van a routeren, a tv wifin.
Az én gépemen fut a szerver és ez tökéletesen működik.
Azt szeretném elérni, hogy amit tesóm a saját gépén letölt is lássam a TV-n ugyanabból a profilból.
Lehetséges ez?
Vagy marad a profil váltogatás? -
enginev3.0
félisten
Akkor azért
Viszont ez esetben nem ez a gond nálad, mert akkor neked ez a funkció nem is él
Ha csak nem valami hiba esett a dologba mikor létrehozták a funkciót, és akinél még nem él, azoknál viszont van valamiféle bug
Sok másra nem tudok gondolni
Visszaállnék régebbi verzióra, szerintem kb ez kell neked
Plex Media Server 1.30.2.6563
-
Peace
nagyúr
válasz
enginev3.0 #14355 üzenetére
Nincs semmi. Letöltöttem ingyen és telepítettem. Megörjít ez az epizódok végi levágás!!!
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Mit , hol és hogyan állítsak be, hogy a borítókép, cím és leírás is magyar nyelven legyen? Valamit elcsesztem mert eddig így volt de mostanában a borító angol nyelvű a cím magyar . Emby-n ahol eddig sz@r volt mostanában jó.
-
zseko
veterán
válasz
enginev3.0 #14352 üzenetére
Ránéztem én is, nálam sincs. A video előnézetek után a fejezet miniatűrök jön, a köztük lévő két beállítás hiányzik.
Most frissített le az 1.31.1.6782-re.Sőt, a szonikus funkció rész is hiányzik, és a hely láthatósága is. Ahogy a másik képen lévő utolsó kettő beállítás is.
Plexpass nálam nincs, csak az alapot fizettem ki, hogy működjön tableten és telefonon.
-
Peace
nagyúr
válasz
enginev3.0 #14352 üzenetére
-
lacc24
csendes tag
Köszönöm! Sajnos továbbra is megakad, hiába állítottam be a javasoltakat.
Más ötlet/javaslat esetleg? :/
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
lo PLEX, mint Kodi alternatívaA legtöbb házimozis leírás az XBMC/KODI célszoftverrel foglalkozik, én azonban a kezdetek...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest