- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
justice84
aktív tag
válasz #56573440 #1398 üzenetére
Az beállítottam már de úgy se. Rasplex az egyedüli aki megtalálja a szervert kihúzott wan-nál.
Hivatalos Plex addon, a Plex Media Player,Plex mobil app semmit nem talál.
Csak kíváncsi voltam hátha.De lehet a múltkor raktam újra a szervert és akkor nem állítottam be rajta valamit. -
törölt tag
válasz justice84 #1397 üzenetére
Állítsd be az advanced/manual connections-t és engedélyezd szerintem. Nekem a rasplex automatikusan megtalálta a szervert lokálon, évekig mentem úgy, hogy csak vivanet volt a házban, az meg nem kellett, úgyhogy túlnyomó részt offline volak a gen8 proliant microszerver, és a két tv alatti pi2-esek rasplexen. Mobilnetet osztottam meg amikor frissült az adatbázis, szedjen le borítót meg társait, meg persze az elején amíg összeállt a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
justice84
aktív tag
válasz #56573440 #1395 üzenetére
Ha kihúzod a want-t a routerből nálad akkor is csatlakozik a szerverhez? én így teszteltem mintha nem lenne net, de akkor nem látták a szervert a kliensek, egyedül az OpenPHT (raspberry) látta.
Enable local network discovery (GDM) pedig bevan pipálva a szerveren, a kliensekben a local ip megvan adva. -
bozsozso
őstag
válasz justice84 #1393 üzenetére
A gyűjteményt a plex alkalmazásban gondolom. A kodiban tudom hogyan kell gyűjteményként megjeleníteni. A helyi hálózatos lejátszást úgy gondoltam pl. ha tv-n le akarok játszani valamit a plex alkalmazásban vagy inkább fontosabb lenne a htpc-n futó kodin (plexconnect használatával) le tudom-e játszani a filmeket ha nincs internet.
Enabled local network discovery igen be van pipálva
-
justice84
aktív tag
válasz bozsozso #1391 üzenetére
A lejátszó kliensnél gondolod kodiban? (Estuary skinnél ) Kint főmenüben felül ott van "Kategóriák" jobbra lépkedve ott van a "Gyűjtemény" ha ott belépsz ott lesz pl: a"Hobbit gyűjtemény" ha abba is belépsz akkor ott meg a részek egyesével.(Más skinnél persze másol van )
A pipáknak maradniuk kell ha elmented egy újraindításnak nem szabadna felülírnia a beállításokat. Ott akkor valami nem kerek
plex az helyi hálózaton fog működni ha nincs internet?
Kipróbáltam nem éri el a szervert a plexconnect ha nincs net. Kihúztam routerből a wan-t a plex mobil app nem látta a szervert, de az OpenPHT (Plex Home Theater raspberry) simán csatlakozott a szerverhez.
A hivatalos Plex addon, a Plex Media Player se tud csatlakozni a szerverhez ha nincs net.
Eddig mondjuk nem is vettem észre a hátrányát, ha nincs net nincs plex, mert az esetek 99%-ban áram sincs akkorEnable local network discovery (GDM) pedig bevan pipálva.
-
bozsozso
őstag
A plex az helyi hálózaton fog működni ha nincs internet? Illetve ehhez kapcsolódóan a kodiban a plexconnect plugin?
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
válasz justice84 #1390 üzenetére
A gyűjtemények videóban látható és az általad is írt automatikus módja is megvan. Azzal nincs is semmi gond le is szedi a kollekciók nevét és szűrni is tudok rá. A megjelenítésnél szeretnék olyat, hogy mutatja a filmeket és a gyűjteményeket nem filmenként mutatja hanem egybe. A gyűjteményre kattintva hozná fel a részeket. Valami hasonló módon mint a sorozatok vannak. Van egy sorozat megnyitod ott vannak az évadok megnyitod ott vannak a részek.
Pl.:
A nap könnyei
Hobbit gyűjtemény(kiválasztom amire feljönnek a részek)Még a periódikus frissítést megpróbálom, csak érdekes, hogy újraindítás majd scan után megy. Egy ideig amíg egyesével másolom be frissíti is.
szerk.: érdekes ezek a pipák ki is kerülnek, pedig mentem mindig a beállítást. Lehet újraindítás után kikerül?
[ Szerkesztve ]
-
justice84
aktív tag
válasz bozsozso #1387 üzenetére
Ugyan így van nálam is beállítva igaz Ubuntu szerveren de amint átmásolódik egy film/sorozatot automatikusan frissít.
Library scan complete: Extra information may still be downloading from the Internet. Ez lényegében az hogy a mappa frissítést befejezte, de még a "háttérben" a borítót,információ még tölti lefele.Kapcsold be még a Update my library periodically (periodikusan frissítse a mappákat x idő elteltével ) Library update interval meg válaszd ki mennyi időnként szeretnéd (nálam ez 6 óránként fut le ,hogy feleslegesen ne terheljem a gépet)
Ha nem talál új médiát az átmásolás után én úgy vettem észre két dolog miatt lehet :
1. Nem megfelelő az elnevezés nem tudja felismerni (saját tapasztalat release_neve.TMNT)
2. Nincs olvasási jogosultsága az adott mappáragyűjtemény:[link] video így manuálisan te hozod létre.
Másik lehetőség Filmek mappa - szerkesztése - Haladó - (az ügynököt át kell állítani The Movie Database-re ha nem azt használod) The Movie Database Beállítások: Use collection info from The Movie Database : pipa be változásokat elmented,utána Refresh all metadata a mappára előnye: magától megcsinálja hátránya: ha a film egy részes annak is csinál Collection szűrőt.(régen ezt csinálta nem tudom ezzel mi a helyzet mostanában én maradtam a manuálisnál)[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
Sajnálom, hogy megint kérdésem van, de ahogy használom úgy nem tudok dolgokat. Csak nálam nem frissül az adatbázis ha új film kerül be a hozzáadott könyvtárba vagy csak rosszul van beállítva valami? A beállításoknál a könyvtár fülön az alábbiakat pipáltam be:
Update my library automatically
Run a partial scan when changes are detected
Include music libraries in automatic updatesEzek szerint amikor új tartalom kerül bele akkor frissíti az adatokat, de ez nem történik meg. Előbb 2filmet bemásoltam nem történt semmi majd a könyvtárra indítottam egy Refresh all metadata-t és akkor bekerül. Ezután megint ment be 2 film láttam is, hogy keres ahogy bekerült a megadott mappába, de nem talált semmit.
Library scan complete: Extra information may still be downloading from the Internet
Vagy ez mit takar, hogy további információk letölthetők az internetről?
Mit csinálok rosszul? Pedig már kezdek megbarátkozni vele főleg a kodi pluginnel együtt talán még egyszerűbb is lenne mint a mysql adatbázissal a NAS-on.
Még valamit a plex-nél nem lehet gyűjteményekbe látni a filmeket ami több részből áll? Azt megtaláltam, hogy lehet szűrni gyűjteményekre, de alapból jó lenne így látni. Mint kodi-ban aki ismeri.
-
bozsozso
őstag
Nem tudom ki hogy van vele, de kicsit nyögvenyelős nekem ez a plex. Az iso fájlokat kicseréltem .avi-ra és akárhogy frissítettem a könyvtárt nem kerültek bele az új filmek. Gondoltam egy merészet és a mappát eltávolítottam. A benne lévő filmek nem is látszódtak tovább. Csináltam adatbázis optimalizálást, csomag tisztítást, hulladék ürítést majd hozzárendeltem ismét a teljes mappát. Most viszont nem talál semmi új filmet benne így nem jelennek meg az eddigiek sem. Mit kellene elvégezni, hogy ismét beolvassa ezeket a filmeket?
Tudom sok bajom van, de légyszi segítsetek.
-
bozsozso
őstag
-
ferensz
senior tag
válasz bozsozso #1383 üzenetére
Ez a hivatalos plex plugin, van egy plexkodiconnect is.
[ Szerkesztve ]
"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"
-
törölt tag
válasz bozsozso #1379 üzenetére
Nem kell pass. A kodi kornyezet megmarad, pluginnal mindennel, és nem lokal adatbázist vagy mást kell a kliensek között szinkronizálni.
Meg lehet oldani plex alapon kliens oldalt is persze, kinek mi jön be inkább azt használja mondom, nálam rpi2 és rasplex lett a jó végül
-
bozsozso
őstag
válasz #56573440 #1378 üzenetére
Most látom valami plex pass előfizetőnek kell lenni, az meg úgy látom fizetős. Bár nem értem mert tv-n simán megy. Akkor ha jól értelmezem akkor itt nem a filmeknél betallózom a mappákat és ott állítom be, hogy a plex adatbázist használja hanem "külön programként" fog bejönni a plex kezelő felület? Akkor így a kodi sem lenne szükséges, csak valami rendszer amire a plexet felrakom vagy akár böngészőből indítom.
-
törölt tag
válasz bozsozso #1377 üzenetére
Pluginek között lent kell megjelenjen a plexkodiconnect, plex go vagy hasonló gombja. Azzal indul ha jól rémlik. Ill nem biztos hogy minden skinen jól látszik minden, nalam amber volt a nyerő, de lehet már változott
Jah és kis idő lesz amire felnyal mindent a kodi, ha sok az anyag
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
válasz #56573440 #1376 üzenetére
Köszi a sok segítséget, a plex kézi telepítése az megy csak nem tudom szükséges-e.
Már csak kodi bajom lenne. Kodiban plex plugint telepítettem plex-ben be is regisztráltam mint új eszköz. Megjelent az eszközök között, de a kodit hogyan tudom rávenni, hogy megjelenítse a filmeket a filmek mappában? Videót hozzáadtam, de milyen tartalmat kell megadni? Hogy lehet elérni, hogy a plex adatbázist használja? Vagy rosszul csinálom?
-
törölt tag
válasz bozsozso #1375 üzenetére
Ha van valami elotag ami nem illik a nevbe, töröld. Adj rendes nevet, simán a film neve elég. Aztán frissitsd a mappát, vagy állítsd be, hogy valtozaskor csinálja magától.
Webes felületről leszeded a frissítést, synoban megallitod a plexet manuális telepítés, betallozod, telepited.
-
bozsozso
őstag
válasz #56573440 #1372 üzenetére
Ha megvannak melyik filmek azok akkor hogyan tudom hozzáadni, frissíteni? Most látom, hogy elég érdekesen jelennek meg a menük, funkciók. Ami eddig magyar volt az most angol, de vegyesen van magyar és angol szöveg. Így jön sorba a könyvtárak mellett a 3 pontra kattintva:
Megosztás
Scan Library Files
Szerkesztés
Elemzés
Refresh All Metadata
Hulladék ürítés
TörlésBár panaszkodik plex frissítésre, a nas nem talál frissebb verziót. Ezt kézzel szükséges feltenni?
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Sagítséget szeretnék kérni. Synology DS416play-re most telepítettem a plex alkalmazást ahol hozzáadtam a sorozatok könyvtárt, de semmilyen módon nem sikerül frissíteni, hogy megjelenjenek a benne lévő sorozatok.
a Távoli elérés mellett piros felkiáltójel - gondolom ennek van köze hozzá - és az alábbi üzenet olvasható:Hálózatán kívül nem elérhető
Szervere bejelentkezett a Plex-be, de nem lesz elérhető a hálózaton kívülről.Mit kellene engedélyeznem vagy beállítanom a nason?
-
ToniSlow
senior tag
Sziasztok!
Android TV-vel lenne egy kis gondom (Mi Box 3).
Néhány hónapja végre sikerült műkésre bírnom az Android.xml szerkesztésével szerver oldalon.
Frissült a szerver is meg a kliens is, a kliens oldalon megjelentek új menüpontok amelyek kimondottan az Android TV-t érintik. Kezdem is örülni hogy végre nem kell majd vacakolni az xml-el.
Persze a helyzet rosszabb lett, az xml-ben az a tartalom van amivel korábban működött, a kliens oldalon ki van kapcsolva a direct play, de ha elindítom a filmet akkor mégis azt írja ki hogy direct play. és persze megakad a film, elcsúszik a kép meg a hang.
Valakinek esetleg van ötlete hogy tudnám letiltani a direct play-t ami amúgy már ki van kapcsolva?
Vagy csak bugos az kliensoldali verzió? -
-
interstate76
addikt
válasz #56573440 #1360 üzenetére
A droidos kodi nem kadenciahelyes - legalábbis én még nem láttam olyat, ami mindent vitt volna. Jelenleg 2 db Beelink Mini MXIII-as mini pécém van (már vagy 1 éve nyúzom őket). Egy ideig LibreELEC-kel használtam azt, amelyiken filmezni szoktunk, de már hosszú hónapok óta minixes fw van mindkettőn, MiniXBMC-vel. Ez az eddigi legjobb minőségű cucc, amit android alatt láttam, de még ez sem visz mindent kadenciahelyesen. Viszont így nem kell újraindítgatni, ha épp a droidra van szükség.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő...
-
xb12x
tag
válasz Heimdallr75 #1350 üzenetére
Akkor tudom mi ez, nálam is az egyik oka volt a plex-re váltáshoz. Viszont nem egyértelműen frame rate az oka, legalábbis szerintem. Főleg régebbi SD kódolású médiánál jött ki. Feladtam, átálltam, a plex kliens teljesen jó és tv-n könnyebben is kezelhető egy távirányítóval.
-
Heimdallr75
őstag
válasz #56573440 #1360 üzenetére
van egy olyan érzésem ez a fos a cec-t nem ismeri.(abból indulok ki, hogy a sima h6400 samu simán kezelte a telkom boxot, ez nem képes rá) + nem akarok már költeni rá, egy pi minden szarjával vagy 20k, részemről volt nagy az elvárás hogy legalább egy hd anyagot képes legyen lejátszani, de nem sikerült megugrani neki, míg ugyanezen a készüléken a plexnek igen a 4k -ról nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
الغريبة في هذا الكوكب
-
törölt tag
válasz interstate76 #1359 üzenetére
Én régen néztem, kb egy éve volt 6-os doridos kínai boxom, ott nem láttam ilyen gondot, pedig úgy álltam neki, hogy egyből tolom rá a libre-t. Aztán úgy maradt fél évig kb, majd elpasszoltam. A Plex alatt egyértelműen szaggatott azzal.
Heimdallr75: Nem látszik, nálam tényleg a tv mögött van felragasztva a hátára, CEC-en keresztül megy a tv távirányítóval, úgyhogy igazából semmi extra
[ Szerkesztve ]
-
-
Heimdallr75
őstag
válasz #56573440 #1357 üzenetére
nem akarok még egy biszbaszt a lakásba
viszont ami érdekes mielőtt frissült 7.0 ra az android, alőtte is volt ilyen gond de egy fél napot állitgattam és jó lett valamit a kodiban, de már nincs türelmem hozzá, marad a plex azt megszoktam még samsung (tv) korból.
الغريبة في هذا الكوكب
-
törölt tag
válasz Heimdallr75 #1356 üzenetére
Rohadt érdekes, mert azoknak papíron kéne tudnia kadenciahelyes lejátszást... Továbbra is tartom, finomabb, tisztább, üdébb érzés egy raspberry pi 2 és egy rasplex rá, aztán a tv mögé ragasztani
-
törölt tag
válasz Heimdallr75 #1354 üzenetére
A tv lejátszója csinálja vagy egy androidos külső box?
-
ERPY
őstag
válasz Heimdallr75 #1352 üzenetére
Gondolom minden másodpercben döccen egy kicsit, főleg akkor látni mikor fordul a kamera vagy mondjuk elmegy egy autó. Ha ez van akkor nem kadencia helyes a lejátszás, vagyis a film 24 képkockát ad egy másodperc alatt, de a tv nem 24 hertzes üzemmódban van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Heimdallr75 #1350 üzenetére
Nem kadenciahelyes a lejátszás?
-
xb12x
tag
válasz Heimdallr75 #1341 üzenetére
Kodi-n a cache megnövelése talán segít
http://kodi.wiki/view/HOW-TO:Modify_the_cache -
xb12x
tag
válasz interstate76 #1347 üzenetére
Ha a Samba nehézkes, akkor esetleg a plex szerver beállításokban engedélyezni kellene a dlna szervert, majd a tv gyári lejátszóján kiválasztani a plex dlna forrást és így megpróbálni. Remélem a gyári TV lejátszó nem csak lokális médiát tud. Ha ez így megy akkor plex szerver vagy a samu plex kliens-e a probléma, egyébként lokál hálózat. Remélem a tv is van annyira okos hogy ha kap egy utp-t, akkor azt használja és nem továbbra is a wifit.
-
Gaben06
tag
válasz Heimdallr75 #1344 üzenetére
Digi a szolgáltatóm. Nem ipv6-os. De most kíváncsiságból mértem sebességet, és nincs is meg a 100Mbit "csak" 50,60Mbit/s.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben06
tag
Ok. Nincs gond, csak mint írtam korábban, nem tudom megoldani. Már mindent megcsináltam amit javasoltatok itt a fórumon. A router menüjében nem tudok eligazodni, mert nem értek hozzá, elállítani meg nem akarom. Én nem tudok kiolvasni belőle semmi olyat ami megoldaná a problémát.
-
ERPY
őstag
válasz Gaben06 #1339 üzenetére
Ide tartozik a helyzeted, én voltam félreérthető, ne haragudj. Gondolkozom én is, csak semmi ötletem. Ha külső meghajtóról hibátlan a lejátszás, hálózatból pedig akad, és csak egy router van a számítógép és a tv között, akkor erre írtam hogy neked kellene ott valamit variálni, mivel te látod a helyzetet. Tényleg ahogy valaki írta, a routerben kellene körülnézni, hátha, esetleg a plex cache méretét nem tudom lehetne e állítani. Szóval bocs ha rosszul fogalmaztam.
-
Heimdallr75
őstag
nálam pont fordítva,, a kodival nem jó a lejátszás (meg meg röccen periodikusan) plex alatt nincs gondom, a tvben 99,9% ban 100 megás adapter van csak.
الغريبة في هذا الكوكب
-
törölt tag
válasz interstate76 #1338 üzenetére
A tv appon van cache méret beállítás?
Egyébként a plex fórumok tele vannak a gyárilag beépített megoldások hibáival, az se kizárt, hogy ez okozza a gebaszt.
Kodi nincs a tvdre? Van hozzá plugin, plexkodiconnect néven, nem nehéz feltenni, és onnantól a plex adatbázist használod, viszont Kodi alól, ami egy kicsit jobban kezeli a lejátszást .
Bár szerintem nem fojtod itt senkibe bele a szót, nem is offtopik
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz Gaben06 #1336 üzenetére
Ennek 100 Mb/s-os kapcsolaton is át kellene mennie, de mégis az lesz a szűk keresztmetszet - nem maradt más.
A TV-d látja az SMB ("sima" windowsos) megosztásokat? Még úgy kipróbálnám a helyedben, aztán ha úgy sem oké, vagy ha ragaszkodsz a Plex-hez, akkor kell egy Amlogic CPU-s mini PC gigabites LAN csatival és menni fog minden.
(#1337) ERPY Külső vinyóról megy neki. Ill. én is ragaszkodok itthon a szerveres megoldáshoz: a hálókábel mindenhol ott van, nem húznék ki mellé hdmi-t - arra van a hálózati, hogy szépen vándoroljanak oda az adatok, ahová mondom nekik.
[ Szerkesztve ]
-
ERPY
őstag
válasz Gaben06 #1336 üzenetére
Miért variálod túl ennyire? Pc-t hdmi-n rákötöd a tv-re és nézed a filmet. Tudom nem megoldás a problémára, de legalább működik. Valószínű nagy az adatforgalom, azért szaggat be a belső hálózaton. Ezt te tudod kipróbálni, innen nehéz bárkinek megoldania a szaggatást, az ötleteket nézve le lett írva tényleg minden lehetséges megoldás.
Külső vinyóról jól lejátssza a tv? Úgy nem szaggat?[ Szerkesztve ]
-
Gaben06
tag
válasz interstate76 #1335 üzenetére
Az SSD-s módszer sem jött be. Ott is szaggat. Az SSD terhelése minimális lejátszás közben.
Ha a HDD-ről megy, akkor 40-70% között ingadozik a terhelése.Teljes adatsebesség: 45,1 Mb/s Képsebesség 23,976
Egy másik pedig: Teljes adatsebesség: 48,3 Mb/s Képsebesség 23,976 -
boss16
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy egyes kijelölt könyvtárakból nem tudom hozzáadni a tartalmat plex szerverhez. Mkv kiterjesztésű fájlokról van szó és az az érdekes, hogy egyéb, ugyanilyen kiterjesztésű fájlokat simán hozzáadja a gyűjteményhez. Találkozott már valaki ilyennel? -
törölt tag
válasz Gaben06 #1329 üzenetére
Az akkor számít ha az interneten keresztül akarod elérni az adatokat, tehát pl ha Pesten van a szerver az adatokkal, te meg Miskolcon néznéd. Akkor igen
Jelen helyzetben egyáltalán nem fog számítani, mert az adat nem megy ki a net fele.
Nem igazán ismerem azt a routert, a képek tanulsága szerint viszont network map alatt kéne lássad a klienseket számszerűsítve és onnan egy listában. Ott elvben kéne írja hogy milyen sebességre csatlakoztál. Ha nem akkor a topikjába kérdezz be, látatlanban ötletem nincs hogy mi merre ott. Látok Traffic Managert is, hogy az alatt mit mutat passz...
Az egyébként vicc, hogy direkt megnéztem a gyári oldalán a tv-t és rohadjanak meg nem írják ki, hogy mivel szerelik, tudja e a gigabitet vagy sem...
Lehet egyszerűbb előbb kizárni a green vinyódat a képletből, nézd meg hogy az nincs e kiakadva, ill ha fut a torrent akkor élből annak a megállításával kezdeném, ha seedel visszafele, meg közben matatsz rajta, vagy valami más használja, nem tenném a fejemet rá, hogy bírja...
[ Szerkesztve ]
-
Gaben06
tag
válasz interstate76 #1330 üzenetére
Nem magas. 20-25 % a CPU terhelés.
-
interstate76
addikt
válasz Gaben06 #1329 üzenetére
A routered szuper - volt olyanom, tempóban agyonveri a hasonló áron kapható készülékek döntő többségét, és még sok drágábbat is.
Egy opciót tudok: az eredetire állított minóség ellenére a kliensoldali lejátszó (azaz a TV-n futó plex kliens) transzkódoltatja a szervert.
A vezetékes összeköttetés mellett nézted már a PC-n feladatkezelőben a CPU-használatot? Ha magas, akkor továbbra is a transzkódolás okozza?
-
Gaben06
tag
válasz #56573440 #1328 üzenetére
Bocsi nem akarlak összezavarni, mint mondtam nem igazán értek az informatikához. Én azt gondoltam, hogy az internet sebesség is számít.
Egy panel lakás, amiben van egy asztali PC, egy Router és egy TV. A gépen és a TV a plex. Eddig így néztem csak Full HD-ban. Mivel vettem egy MU8002-es Samsung 4K TV-t gondoltam Van egy pár anyag 4K-ban akkor azt jó lenne lejátszani.Routerem: ASUS RT-N56U B1
Az a baj, hogy ez így nehéz lesz, mert belépve a router menüjébe, nem igazán vágom, mit és hol kell néznem.
-
törölt tag
Ill nézz már meg egy olyat pls hogy a routerben mit látsz, milyen hálózat épül ki a tv fele. 100-as vagy gigás? Meg a filmnek amit át akarsz tolni is jó lenne tudni a bitrátáját.
Ha csak 100 Mbps van a tv fele, az lehet megint gond, ha a router tudja a gigát, lehet a tv nem...
Szerk:
"Nem tudom, nem lehet, hogy kevés a 100/10-es net? "
Hogyami? Neten akarod streemelni a cuccot? Eddig azt hittem hogy belső hálózaton megy a történet, ott van a pc meg a tv is. Ha helyi hálózatban van a két eszköz akkor a net nem számít egyáltalán.
Ha viszont a neten keresztül nézed, akkor egy kicsit több infót kéne adj, mert erről nem volt szó Valahol van egy vas amiről te streamelnéd a cuccot interneten keresztül? Melyik oldal a 100/10? A PC oldala, tehát ezen kéne feltolni a filmet? Tömörítés nélkül az tuti nem fog menni a bikább nettel sem. Nem igazán nézegettem a 4k anyagokat, de a hazai nagy kölcsönzőben körbefutva, nfo fülön ott van mindegyiknél -is- az adat, amiket találtam 65-100+ Mbps. A névlegesen 50-es feltöltésed szerencsés csillagzat alatt se valószínű hogy fel tudná ezt tolni. Digis 1000/200 alól ha stabilan hozza talán lenne értelme ilyet csinálni, de ott is keresztbe húzhat egy kis seedelés ha beindul...
Visszanéztem, a green nem egy sebesség bajnok, ha közben még cseszegeti a seed az simán lehet szűk keresztmetszet, de azért tisztázzuk már a hálózati topológiát, mert nagyon nem mindegy
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gaben06 #1325 üzenetére
Hmm...
Kábelen megy át a cucc, tehát pc és tv között csak a router van, semmi wifi semmilyen irányban nem érintett, a minőség eredeti, a pc nem 100%-on megy a proci és így is akadozik?
Mert ha ez így van akkor az komoly wtf. Szaggatásnak csak az szokott az oka lenni ha nem elég gyors a kapcsolat, vagy nem bírja a proci a transzkódolást. A médialejátszó nem tudja az anyagot lejátszani helyesen itt gondolom kilőve, mert azt már nézted. Erősen kétlem bár még lehet egy dolog, hogy a merevlemez nem bírja a tempót? ctrl shift del, performance/resource monitor (magyarul passz) mit mutat lejátszás közben vinyóra amin tárolod a filmet? Ha arra torrentezel, megy róla a seed, meg akármi, és közben ezt is olvasnia kell, akkor lehet valami hasonló, de azért ez eléggé fura lenne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nézz proci terhelést. Ha nem az van kiakadva, akkor viszont passz, más nem szabadna hogy legyen alapvetően. Kliens oldalon sokat egyébként se tudsz tenni vele, Az a proci egy normális fhd filmet ki kéne toljon gond nélkül (10Mbps/1080p). Ha nem 100% a proci használat, hálózat nem okozhatja, kliens oldalon se kéne gond legyen...
Nekem az első felirat megjelenésnél akad be egy picit mindig, utána flottul megy ezzel a procival egy hp gen 8 micro-ban. Mondjuk nálam rpi2 + rasplex klienshez.
-
Mauzes
addikt
válasz #56573440 #1322 üzenetére
Ezt tudom, hogy transzkódolja, részben ez is a dolga a CPU-nak, mármint ezért vettem viszonylag erős procit NAS-ba. Legalábbi anno utánanéztem a transzkódolás igényének, és az Intel G3258 gond nélkül kellene hogy tudjon akár többet is párhuzamosan, nemhogy egyet megakadva.
Szóval nem biztos, hogy ez a szűk keresztmetszet, de nem tudom, ezért kérdezem.
Kieg.: egy sima 720p transcoding-nál is meg-megakad, amihez a Plex hüvelykujj-szabálya szerint 1500 passmark pontot tudó CPU kellene. Az én procim tud kb. 4000-et.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hali
"De pl. a külső felirat filmre való ráégetése is transzkódoltatja a CPU-t. "
Kb 2-3 kommenttel ezelőtt írta kolléga, ez a baj. Nézd meg a procit a szerver oldalon, ez sajnos ilyen. Azért meg lehet nézni hogy subra milyen beállítások vannak nálad, a tv-n meg a szerveren is, lehet a text alapú feliratokat le tudja kezelni.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Belső gigabites hálón van a NAS-om és a Samsung TV is. A TV-n lévő Plex kliens hogy ha közvetlen lejátszást állítok be, akkor flottul megy, de ha közvetlen adatfolyamot választok, mert mondjuk beépített felirat miatt szükséges, akkor néha beszaggat a videó ilyen pár másodpercre. Ennek mi az oka? Hogy tudom kideríteni, hogy mi a szűk keresztmetszet?
-
törölt tag
válasz Gaben06 #1318 üzenetére
Így már más a gyerek fekvése. Jelenleg azért akad a film, mert 4kbol csinál menet közben 1080p-t.
Eredeti kell az legyen, viszont megint elértünk arra a pontra amit először mondtam. Kábellel lokd össze, eredeti minőség, akkor mit csinál. Wifin a legritkább esetekben megy át a 4k, 5ghz és közeli ap, valamint a csillagok szerencsés együttállása esetén max. Minden más esetben csak a szívás van. Ha kábelen megy, de nem megoldható a normális elvezetes, egy jobb powerline adapter még működhet.
Ez nálam tutira hálózati gond, a nagyobb akarás minimál prociterhelesen jellemzően ennek a tünete, nem tudja attolni az adatot.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben06
tag
válasz interstate76 #1317 üzenetére
Igen, a TV HDD-ről simán lejátsza a 4K-s anyagot.
Feladatkezelőben a CPU 95-97%-át a PLEX transcoder (32 bites) használja.
Egy TV a végpont.A TV plex alkalmazásán belül a beállítások menüben nézelődtem. A Videó menüponton belül.
Helyi minőség, Távoli minőség, Online minőség, mindhárom 20Mbps 1080p-re van állítva.
Nem ez lehet a rossz beállítás? Ha ezen van akkor pörög a CPU 100%-on.
Ha beállítom mindhárom opciót erre: EREDETI -re akkor csak 20-25%-on megy a CPU de jobban akad a 4K.Ha jól értem nem az a gond, hogy a PLEX és a CPU a 4K anyagot visszabutítja FHD-ra és ez a feladat miatt fogja a CPU-t?
-
interstate76
addikt
válasz Gaben06 #1316 üzenetére
Röviden (a leggyakoribb eset): ha valamilyen oknál fogva a végpont nem képes megjeleníteni/lejátszani a Plex szerverrel megosztott videó típusú tartalmat, akkor a szerver "átalakítja" a végpont számára emészthető formátumúra. Ez az átalakítás a transzkódolás, ami rendkívül erőforrásigényes, még a te procidnak is sok lehet, így a legtöbben igyekszünk elkerülni - ha "pongyolán" fogalmaztam, vagy kihagytam valmi lényegeset, akkor egy szaki javítson, please!
Tehát ha pl. a TV-d nem tudja lejátszani az adott anyagot, akkor a szerver transzkódolja a TV által lejátszható formátumba. De pl. a külső felirat filmre való ráégetése is transzkódoltatja a CPU-t. Sőt, olyannal is találkoztam már, hogy a végpont ugyan le tudta volna játszani az adott file-t (pl. pendrive-ról), de a rátelepített plex kliensprogram mégis transzkódoltatta a szervert (szoftveres hiba lejátszó oldalon).
Ezzel szemben a transzkódolás nélküli megosztás nem gond még egy kifejezetten gyenge vasnak sem (sokáig egy Z3735F-es procival szerelt mini pécén futtattam plex szervert, és csak azért cseréltem le, mert egyrészt nem volt rajta gigabites lan, másrészt pedig csak külső vinyót lehetett rákötni, nem volt belső hdd-hely). Szóval óriási különbség van hardverigényben, ha nem kerülöd a transzkódolást.
3 kérdés:
- a TV-d pendrive-ról vagy külső vinyóról le tudja játszani azt a videót, amivel Plex esetén 100%-on pörgeti a szerverként szolgáló PC CPU-ját?
- feladatkezelőben meg tudod nézni, hogy ilyenkor mitől van 100%-on a procid?
- hány végponton szoktad használni a plexet?[ Szerkesztve ]
-
Gaben06
tag
válasz interstate76 #1314 üzenetére
Köszi a véleményed.
Az a baj, hogy nem igazán értek ehhez, így nem is értem azt amit javasoltál. Esetleg letudnád írni egy kicsit bővebben. Vagy itt vagy privátban.
-
Lg smart tv-n az xplay nevű program nem lép ki, és nem kell ujra belépni mindig
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
-
Gaben06
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi probléma megoldásában.
Plex-en keresztül szeretnék lejátszani 4K UHD anyagot, de sajnos akadozik a lejátszás. Eddig FULL HD anyagokat játszottam le mindezt gond nélkül. 5 GHz-s Wifi hálózaton, asztali PC-ről.
TV: Samsung UE55MU8002Mi lehet a probléma? Esetleg kicsi a sávszélesség DIGI 100/10 Mbit
Tudnátok segíteni, ha esetleg beállításbeli a probléma?Köszi előre is.
-
tuki2200
senior tag
Sziasztok, nem tudjatok mi lehet a TV-s appal, 1-ik naprol a masikra a maximum felbontas amit kihoz mint valaszthato 576p minden filmnel teljesen mindegy mekkora savszelesseget valasztok, pedig a letoltott tartalom fullHD es a gep ugy is jatsza le szepen, csak egy emelettel lejebb a TV- nem lehet mast allitani :/
-
Keksz
senior tag
válasz Devilstudio #1298 üzenetére
"Automatic"
Ezt érdemes megnézni, hogy hivatalos lejátszókkal mi megy, mi nem megy:
[link]A legjobb a PC-s "plex media player"
:-D[ Szerkesztve ]
-
xb12x
tag
Szerintem 'automatic'-ra, ez ajánlja a plex is.
A 'make my CPU hurt' nálam nem viccel, annyira le tudja terhelni a gépet, hogy másnak mellette esélye sincs elindulni, így ha két külön szálon is kell kódolnod akkor a második bajban lesz.
Minőség különbség max nagyképernyős tv látszódik. -
pap
senior tag
válasz Devilstudio #1301 üzenetére
Én erre gondoltam...
automatic
prefer higher quality enconding
prefer higher speed enconding
make my CPU hurtAsus RT-AC66U, HP Microserver G8
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest