- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nji
aktív tag
Ha biztosan lehetne tudni, hogy az iPhone 14 usb-c csatlakozós lesz, akkor szívesen várnék még egy évet, de lassan döntenem kell. Olvastam már arról is, hogy az új telefonokon egyáltalán nem lesz semmilyen csatlakozó. Van ennek reális esélye mostanában? Én úgy látom, hogy a vírus miatt kicsit "belassult" az innováció Apple-nél, mert pl az óránál is visszaléptek az ujitastól és csak a 6-ost adták ki új házban. Még Wozniak se látja a különbséget az évről-evre kiadott modellek között. Én se cserélném 4-5 évig, ha nem romlana el a gyenge akkuja két év alatt.
-
joey04
titán
válasz
TheBikerider #29 üzenetére
Nekem mindegy én nem harcolok a lighting mellett, lehet usb c. Csak ne azért, mert az eu beleszól esetleg.
-
-
aprokaroka87
nagyúr
Akkor ez tulajdonképpen egy egyedi tervezésű iPhone? :)
Csak nehogy az Apple is lásson benne fantáziát.
Lightning-os iPhone félmillió forint.
Usb-c változat 1 millió forint :D
Természetesen egyedi rendelésre...
-
mate9312
csendes tag
26 misi jelenleg. Not bad..
-
joey04
titán
válasz
GreenGoblin #1 üzenetére
Vegyél androidot.
-
?Nem rossz megvalósítás! Tett bele munkát. Elismerésem!
-
Solten
őstag
Csak a cimet latva elso gondolatom az volt hogy az Apple vegre halad a korral.
-
moleculez
veterán
Kapjon akkor Thunderbolt 4-t Type C csatolón. Na akkor nem sírna senki.
-
válasz
GreenGoblin #19 üzenetére
Persze ezzel egyetértek 2021-ben ez az átvitel humoros. 4k 60fps videok es filemeretek koraban.
En pl nem igazan mozgatok kabelen. Itunes ra wifin keresztul csatlakozok es ugy masolgatok neha ezt azt.Ha nem akart az apple gyorsitani a csatolon 2012 ota akkor ne most hivatkozzon az innovaciora.
-
GreenGoblin
őstag
válasz
LurkerSheik #17 üzenetére
Pedig a nagyobb sebesség nagyon kéne a lightning-nak.
Meg sajna a jelenlegi arra sem elég erős, hogy meghajtson egy külső ssd-t. Mintha direkt gáncsolná el ezt az Apple, hogy maradj a felhőnél ha akarsz adatot tárolni és fizess érte. Ha meg nem elég akkor vegyél adaptert mert anélkül nem lehet ssd-t csatlakoztatni lightning-hez ami ugye szintén bevétel nekik. Értem én, hogy biznisz orientált cég az Apple de azért elmegyünk a.... -
aujjobba
addikt
válasz
HoldfenyLuna #16 üzenetére
Valoszinuleg tablet/telefon sokkal tobb van hasznalatban, mint laptop.
Szabvanyra visszaterve: a macbookon kivulrol nezve es specifikacioban is USB-C van, DE ekozben ez Thunderbolt is ami megint masik szabvany, es egyaltalan nem mindegy hogy pl. sima USB-C vagy Thunderbolt kulso kijelzot kapcsolsz hozza.
Mindekozben a forma ugyanaz, nagyon resen kell lenni.
[link] -
Nem igazán értem a sok sírást a Type C változatain.
Volt USB A (apa-any) 1.0, 1.1, 2.0, 3.0, 3.1… ott ha bementèl a boltba mondjuk 2010 ben usb kábelért sem usb3.0-t adtak, külön csekkolni kellett. A szinekrol felismerheto volt pl az igaz , de sokaknak ez nem triviális.
Ha a lightning csati marad de lesz usb3 sebességű átvitel akkor ott is lehet ezt csekkolgatni melyik melyik, hacsak nem lesz Lightning 2.0 (usb3 sebességgel
).
A közös csatolófelület a fontos (usb-c), ezzel
a minimumot teljesítni minden eszköz az átjárhatósághoz, azon felül meg lehet nézegetni az extra igényeket.Mellesleg a lightningot én is jobban csípem jelen formájában az iphoneomon, de a káoszt a különféle laptoptöltők és ezeregy szabvány miatt nem dőlök kardomba, ha a konszenzus miatt az USB-C lesz a közös szabvàny.
Cél szentesíti az eszközt. -
HoldfenyLuna
aktív tag
Hát én is inkább a lightning megoldást preferálom, sokkal masszívabb, mint az usb C-s megoldás szvsz. Egyébként nem értem miért a mobilokat batytatják ezzel a töltő szabvány dologgal, miért nem a laptopoknál néznek szét, ott aztán van minden.
-
moleculez
veterán
válasz
Felesbandi #3 üzenetére
A fizikai csatlakozó lehet Type C, de mögötte valami egyedi vezérlő, azt simán csak saját gyári kábellel menne💁♂️
-
nevemfel
senior tag
válasz
Felesbandi #9 üzenetére
Nekem a legfontosabb az lenne, hogy minden eszkozom type-c-t hasznaljon.
Sokan vannak így vele. Aki megbízható töltést akar, az megveszi az Apple töltőjét, és az Apple kábelét használja majd az iPhonejához. Mindenesetre type-c-vel el lehetne köszönni végre attól, hogy ha pl. a melóhelyen nincs megfelelő töltő + kábel, akkor nemhogy gyorstöltés nincs, hanem semmilyen.
-
aujjobba
addikt
válasz
Felesbandi #9 üzenetére
'minden eszkozom type-c-t hasznaljon' - es ugyanazt a toltesi szabvanyt.
A felesegemnek van itthon Huawei quickcharge toltoje, huawei supercharge toltoje, nekem a laptophoz kapott PowerDelivery tolto, ez mind USB-C ugye.
Nyilvan a huawei-t kizarolag a felesegem eszkozei tudjak kihasznalni, de azok se mindegyik, mert peldaul a huawei tablet csak a quickcharge-ot tudja, a honor telefonja a supercharge-ot is, az en telefonom csak a PD-t. -
GreenGoblin
őstag
válasz
hegedus001 #4 üzenetére
Én is szerettem egész addig míg adatot mozgattam rajta keresztül.
-
Felesbandi
senior tag
válasz
GoldhandRent #7 üzenetére
Nekem igazabol maganak a csatinak az adatatviteli sebessege mindegy, ritkan csatlakoztatom a teloimat PC-hez/laptophoz mostanaban. Nekem a legfontosabb az lenne, hogy minden eszkozom type-c-t hasznaljon.
-
Felesbandi
senior tag
En hasznaltam gyengebb kabelt MacBook toltesre. Nalam nagy gazt nem okozott a dolog, annyi tortent csak, hogy a 96W-os toltest lekorlatozta 60W-ra.
De amugy valoban pokolian idegesito ez a sok kulonbseg type-c kabelek kozt. Atlag vasarlo szamara atlathatatlan az egesz, meg nekem is nyomoznom kell mielott kabelt vennek, ami nagyon gaz. Ennyit a szabvany csatlakozokrol...
-
GoldhandRent
őstag
válasz
Felesbandi #3 üzenetére
3.0 sebességre fejlődhetne, szerintem más nem kell neki. de még ez sem
20-30 wattal tud töltögetni most is (a C végű biztos) -
aujjobba
addikt
válasz
Felesbandi #3 üzenetére
Az is problemas az USB-C kapcsan, hogy ranezesre nem tudod milyen toltesi sebesseget tamogat, milyen egyeb funkciokat (kepatvitel, hangatvitel, ethernet) tamogat, milyen atviteli sebessege van, raadasul sok kabel nem is teljesiti a specifikaciokat amiket kellene neki.
Nezd meg ezt a cikket: [link]
Ezen felul kulonbozo gyartok USB-C toltoi es kabelei eltero toltesi szabvanyt es sebesseget tamogatnak, nem feltetlenul tudod felcserelni, tehat maradt a tolto/kabel pokol, minden eszkozhoz sajat, univerzalis szabvanyos helyett.
Az Apple legalabb a PowerDelivery-t hasznalja mindenhol, de peldaul a macbook USB-C toltokabele sokkal vastagabb, mint a felesegem USB-C kabele amit a telefonjahoz kapott.
Feltetelezem ez a ketto megintcsak nem felcserelheto, legalabbis nem probalom ki mi tortenne ha a laptop toltojet a vekony kabellel hasznalnam (remelhetoleg csak lecsokkenne a toltesi sebesseg, de passz). -
Silenzio
addikt
válasz
Felesbandi #3 üzenetére
Eleve skandallum, hogy USB 2-n ragadtak 2021-ben.
-
hegedus001
aktív tag
válasz
GreenGoblin #1 üzenetére
Én kifejezetten szeretem a Lightningot. Nálam sokkal strapabíróbb volt mint USB C. Én spec nem hiányolom.
-
Felesbandi
senior tag
Ha jol hallottam, csak akkor lesz kotelezo a gyartoknak type-c-t hasznalni, ha nem tudnak olyan alternativat tenni a keszulekeikre, ami egyertelmuen jobb a type-c-nel. Elvileg ez a kiskapu azert van, hogy ne szabjanak gatat a fejlodesnek, vagy ilyesmi, de lehet en emlekszem rosszul az egeszre.
De ha ez igy van, siman kinezem az Apple-bol, hogy csinalnak egy uj csatit, ami bizonyos szempontbol nemileg jobb, mint a type-c, hogy ne kelljen azt rakniuk a telefonjaikba.
-
aujjobba
addikt
válasz
GreenGoblin #1 üzenetére
Szerintem elobb dobja el teljesen a csatlakozot.
-
GreenGoblin
őstag
Bárcsak Apple is dobná végre a kukába azt a sz@r lightingját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest