Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

válasz Apollyon #140 üzenetére

"Idegesítő reklám témában amúgy nem is kell messzire menni, a ph-n is volt már, még logout bejegyzés is született róla."

Mivel van rá példa, ezért már jellemző is?

"Maga a tény hogy léteznek ilyen reklámok még manapság is, már indokolhatják ezek kiküszöbölését."

Én ezt egy pillanatig sem vontam kétségbe.

""Reklámvakság" minden reklámnál ki fog alakulni"

Azért a reklámvakság nem jelenti, hogy nem effektív, de még csak azt sem, hogy észre sem veszed. De ez nem új kifejezés, már jóval az internet megjelenése előtt is szó volt róla a szakmában.

"szvsz feleslegesen ölik bele emiatt a pénzt."

Sajnos nem, még mindig a villogó banner az egyik leghatásosabb reklámozási mód ha a ráfordítás/eredmény arányt nézzük. Egyrészt baromi olcsó, másrészt teljesen igénytelen, elég vele nagyjából belőni egy célcsoportot és megvárni míg kifut a CT (vagy ritkább esetben AV) mennyiség, aztán viszlát. A többi reklámtípus nehezen mérhető és/vagy drága (meg persze igazi meló van vele).

"Nem tudom minek kell történnie még hogy észbe kapjanak a hirdetők."

Elég lenne mondjuk megfelelő fogyasztóvédelmi szabályozás és felügyelet. A televíziós reklámokat is nagyon szigorúan szabályozzák, hogy mit és hogyan ábrázolhat, ott sem megengedett az elmebeteg villódzás.

• Diopapa

addikt

válasz Apollyon #140 üzenetére

", a mobil nézet alatt nincsenek reklámok" Itt. De pl az Index.hu mobil alkalmazásában be lehet állítani, hogy mobilnettel ne töltse le a képeket. Mit tippelsz, a reklámokat azért letölti? :)

Egyébként de, gond ban az izgő-mozgó animgifekkel is. Olvasnád a szöveget, erre minden mozog / forog / ugrál, borzasztóan megnehezíti a szövegre figyelést.

• Stauffenberg

nagyúr

válasz Apollyon #135 üzenetére

"Ez az egész adblock buli csak azért van mert a hirdetők úgy gondolják, hogy csak az agresszív, pofátlan hirdetés létezik."

Itt a PH lapcsaládon sűrűn találkozol agresszív, pofátlan hirdetésekkel? Én sok portált olvasok napi rendszerességgel, de egyikre sem jellemző, hogy arcon akar verni egy idegesítő, villogó reklámmal. Ez abszolút csak személyes megfigyelés, de ilyen reklámokkal általában az alacsonyabb újságírói teljesítményt felmutató lapok élnek, amik az alacsonyabb olvasószám mellett így akarnak arányaiban nagyobb átkattintási arányt elérni.

A direkt clickbait portálok meg egészen más állatfajba tartoznak, azokon aztán tényleg nem látod a tartalmat a reklámtól. Ezeket még AdBlock mellett sem olvasnám. Ezekre nyafogni olyan, mint egy pottyantós WC-ben a szagokra panaszkodni. Kerülni kell az ilyen portálokat, mert ezekkel a legkisebb baj pont a reklám flood.

Új hozzászólás Aktív témák