Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a OnePlus 13T
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giovan!
addikt
válasz
#88470784 #195 üzenetére
Te hoztad ide. A kolléga teljesen jogosan arra kérdezett rá, miért kellene a Xiaominak és az Opponak lemondania GMS-ről a HMS javára, mikor őket nem sújtja az USA szankciókkal, mire te megmagyaráztad neki, hogy Trump majd betiltja őket is, mertcsak. A biztonsági kérdés a te hozzászólásodban került elő.
Itt nem a gyanúról van szó, hanem a kínai rezsim működésének alapvetéseiről. Te eljátszod, hogy ezek nem léteznek, de hálistennek ezt nem kell másnak is megtennie.
-
törölt tag
Nem én hoztam ide a témát.
[link]helipxP, ja hogy gyanú elég úgy mindjárt más
-
helixP
nagyúr
válasz
#88470784 #184 üzenetére
De értsd már meg, hogy ez nem így működik. Ha lenne ilyen, az már késő lenne, ezen a szinten bőven elég a gyanú.
This is not about finding “backdoors” in current Huawei products — that’s a fool’s errand. Software reviews of existing Huawei products are not sufficient to preclude the possibility of a vendor pushing a malicious update that enables surveillance in the future. Any supposedly safe Chinese product is one firmware update away from being an insecure Chinese product.Az meg a másik, hogy törvényileg kötelezve vannak a tech-cégek a kémkedésre:
Huawei, like all companies operating in China, would have no choice but to supply information to Chinese security. China’s national intelligence law requires all organisations and individuals to “support, provide assistance, and cooperate in national intelligence work”. China’s counter-espionage law says all companies and citizens have to “truthfully provide information” and “must not refuse”.Trump fikázásért nem megyek a szomszédba, én sem tartom normálisnak, és ahogy az előbb említettem, tudom a kereskedelmi okokat emögött, de nem lehet, hogy nem érted meg, amit a fél topik mondani akar Neked.
-
akooos
veterán
válasz
#88470784 #184 üzenetére
De miért gondolod úgy, hogy ezeket bármikor is elérhetővé és nyilvánossá tették?
Ha public lenne egy ilyen kód, akkor azt kicsit upgradelve lehetne úgy használni, hogy ne derüljön ki (conteo: ahogy lehet, hogy más is csinálja?).
Nyilván az ilyen jellegű dolgokat nem fogják elérhetővé tenni, úgyhogy vagy elhiszi a user, vagy nem. -
Giovan!
addikt
válasz
#88470784 #184 üzenetére
Az a baj, hogy nem érted továbbra sem, mi az a biztonsági kockázat.
Ez nem is lenne baj, a te dolgod, csak akkor miért kellett most idekeverned a témát? -
törölt tag
Én szívesen meghallhatom ezt a magyarázatot a biztonsági kockázattól, csak kérek szépen konkrét bizonyítékot arra hogy valóban kémkedtek, mert ez addig ilyen nesze semmi.
Csak egy kódsort, csak egy chippet, csak egy db hálózati adatforgalom lefülelést semmi.mást.
De ez jaj van egy rossz érzésem nem bizonyíték.
-
Giovan!
addikt
válasz
#88470784 #174 üzenetére
Jaj ne kelljen már ebben a topikban is elmagyarázni mit jelent a biztonsági kockázat fogalma
A Huawei múltja és a működésének körülményei okán szerintem teljesen logikus, hogy kockázatnak kell tekintenünk a jelenlétét egy olyan, a közeljövőben a jelenleginél is jóval fontosabbá váló szektorban, mint a hálózati.
-
helixP
nagyúr
válasz
#88470784 #174 üzenetére
Nézd: csak egy darabig lehet azt játszani, hogy a demokráciák transzparens, nyitott szabályokkal játszanak a diktatúrákkal, aztán amikor a diktatúra elkezd koszos játékot játszani, akkor hirtelen a demokratikus játékszabályokra hivatkozik.
#158 csiribá: Ezt mondom, hogy nincs bizonyíték, de a hardver önmagában veszélyt jelenthet. Ez elég.
100 szónak is egy a vége: a stratégiai ágazatokban kell a biztonság, és ha egy ország úgy érzi, hogy ez nincs meg, lépjen szabadon.
Annak ellenére, hogy nem vagyok hülye, tudom, hogy van kereskedelmi háború lába is a történetnek. -
törölt tag
[kép]
Korabban volt rola szo, hogy a Huawei figyelmeztethetne az embereket hogy ez Google nelkuli. Mielott beteszem a kosarba ez fogadott. -
nyisziati
veterán
Ezért írtam, hogy szerintem már túlexponált. Én is jobban szeretem a kontrasztosabb esti képeket. Ebben a kültériek sokkal jobbak, főleg az iPhone-é.
A gyertyára én is kíváncsi lennék.
(#171) janeszgol : na hát ezt így azért meredek kijelenteni. Ez erősen függ az apertúrától, sőt, a szoftvertől is. Nem véletlen dicsérik a Gcam-et.
Egyébként meg ez nem egyértelmű, hogy mi a legjobb, mindenki mást szeret.
Számomra a P40 beltéri képei hiába világosak, de az erős túlexponáltság miatt se a színhelyesség nincs meg, sem a kompozíció nem életszerű. Plusz olajfestményes.Akkor inkább kapcsoljanak föl egy lámpát, vakuzzanak, de legyen rövidebb az expozíciós idő.
-
törölt tag
Nem kell bizonyítani semmit.
Amíg minden hitel végső forrása a totális állam Kínában, addig egy kínai gyártó jelenléte a hálózati szektorban biztonsági kockázatnak fog számítani.Végülis egy demokráciában miért is kéne bármit is bizonyítani mielőtt megvádolunk bárkit. Elég ha ráfogjuk.
Ez kicsit olyan azért mert soros indoklásra sikerült.
-
Fred23
nagyúr
válasz
janeszgol #171 üzenetére
Pedig pont azt szeretem, ha azt látom a képen, amit a szemem. Az más tészta, hogy azzal nincs semmi bajom, ha máshogy is lehet vele rögzíteni, ha akár éjjellátót is csinálhatok belőle -csak ki lehessen kapcsolni, át lehessen állítani, mikor éppen azt szeretném.
Gondolom, ez azért megoldható a P40 Pro-ban valahogy; iso, egyebek biztosan állítható, nem?!
Mondjuk annyira nem érint, lehetőség szerint nem veszek kínai telót. Mégis: ha a sima P40 IP68-at kapott volna, kábé a legvonzóbb teló lett volna számomra a jelenlegi felhozatalból, néhány hónap után, jóval olcsóbban. Talán a sima P50 jövőre.
-
Fred23
nagyúr
válasz
nyisziati #167 üzenetére
Nem feltétlenül rosszabb, én például nem szeretem az olyan esti képeket, ahol nem látni a sötétséget. Az ideális számomra az, ha azt látom a képen, amit a szemem lát.
Lehet vajon a P40 Pro-val éjjel olyan képet is lőni, ahol harapható a koromsötét, de látszanak a csillagok, a Hold? Kíváncsi lennék arra is, milyen egy gyertya képe a sötét szobában fotózva!
Egyébként amit nappal művel a P40 Pro, kifejezetten tetszik. Számomra összességében egy fokkal jobb a végeredménye, mint az S20 Ultráé. De mindegyik teló képeiben van olyan, ami nem tetszik.
-
akooos
veterán
válasz
nyisziati #167 üzenetére
Ahány teszt, annyi eredmény fog születni. Majd kijön valamelyik nagyobb techlap a vakteszttel, ahol megint a Samsung lesz az összesített nyertes. Jó ez a P40 amúgy, a kamera már a P20 óta csak javul és javul, de sajnos az nem elég (nekem). Amúgy az első képek alapján azt mondom, hogy a P30 jobb (még?).
-
nyisziati
veterán
-
<Lacy85>
addikt
Másoljunk mindent, ami hülyén néz ki. S10 előlapját, csak még gázabb kinézettel, az S20 kamera elrendezését, majd mindezt GMS nélkül adjuk 400 ezerért.
Tuti vétel a teló. -
Giovan!
addikt
Még jó hogy most a Huawei-ről volt szó...
Lehet rosszul tudom, de ha jól emlékszem, nem az intel fog egyedül 5g hálózatot felhúzni rengeteg európai országban, sőt, még csak totális diktatúra sem áll a cég mögött. Persze biztonsági szempontból ők is férc munkát végeznek, ezt aláírom, de most nem arról volt szó ha jól emlékszem, hogy mindenki sorolja fel az általa ismert azon cégeket, akik tesznek a biztonságra -
Giovan!
addikt
válasz
#88470784 #158 üzenetére
Nem kell bizonyítani semmit. Amíg minden hitel végső forrása a totális állam Kínában, addig egy kínai gyártó jelenléte a hálózati szektorban biztonsági kockázatnak fog számítani.
Amúgy a Huawei mindig is gány munkát tett le az asztalra, ha a biztonsági résekről volt szó, az ilyesmit pedig könnyen kihasználhatja az, aki tudja hol és mit kell keresni. -
andor80
senior tag
válasz
Juhaszatti #145 üzenetére
De így is tudod használni az éjszakai modot ember!
HA annyira fontos biztsten munkára használod még mobilon is ott a szájbavert lightroom,ps.1 katt előre beálított mentett profil mehet is a megrendelőnek..Csak a kákán keresed a csomót. de azt nagyon ráfeszülve..Minden egyes huawei topikba ... -
helixP
nagyúr
válasz
#88470784 #154 üzenetére
Ez az amit mondanak, a hangsúly a HARD evidence szón van, meg a malware becsempészés lehetőségen, és azon, hogy nem is akartak rajta igazán változtatni sosem.
A mobilhálózat meg stratégiai ágazat fair-nem far, de érthető.There was never any hard evidence of backdoors in Huawei’s cell towers — but, as hawks saw it, there didn’t need to be.
As a hardware provider, Huawei needs to be able to deploy software the same way Apple deploys iOS updates. But as long as there was a pipeline from Huawei’s China headquarters to cell towers in the US, there would be a strong risk of Chinese surveillance agencies using it to sneak malware into the network, whether they did it with Huawei’s help or by hacking themselves into the middle. As intelligence agencies saw it, the risk was just too great. -
törölt tag
Az ára az tényleg necces lett. A kinézetét nem tudom hova tenni elől az a kamerasziget szerintem totál ízléstelen, de ez nyilván szubjektív, hogy kinek mi. A hátulja S20 copy azért ennél külsőre több innovációt vagy egyediséget vártam volna, így ez csak a "vótmá" kategória. De a kamerája tényleg jó a tesztek alapján és most talán nem is olyan festmény jellegűek a képek mint eddig voltak.
A beadott vádiratra gondolsz? Vádiratot csak a bizonyítékok felsorolásával lehet tudtommal beadni.
-
janeszgol
félisten
válasz
Juhaszatti #152 üzenetére
Nem tudjuk, csak felvetettem. Nyugalom.
-
Juhaszatti
addikt
"Kb te vagy a világon 0 0..000000.1% mindenki más boldog vele és senki nem kötelez se téged se mást az éjszakai mod használatára.Az csak egy lehetőség.Van sima fotó mod raw mionden földi jó ."
Nem tartom valószínűnek, hogy ilyen kevesen lennénk. Azt meg egy szóval sem írtam, hogy nem akarok éjszakai módot használni. Pont az a probléma, hogy szeretném használni, csak nem így megvalósítva. Ott az összehasonlító kép Ayron kommentjében.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Juhaszatti #108 üzenetére
Pedig jó a huawei éjszakai módja. Pont azért, mert összehozza szépen a fényerő különbségeket, pl ha sötét helyen van lámpafény, akkor sok készüléken ez egy izzó golyó, a huawei képén meg látszik a búra is. (S9 vs P30 teszteltem)
-
andor80
senior tag
válasz
Juhaszatti #108 üzenetére
Kb te vagy a világon 0 0..000000.1% mindenki más boldog vele és senki nem kötelez se téged se mást az éjszakai mod használatára.Az csak egy lehetőség.Van sima fotó mod raw mionden földi jó .
HMS -Én google ökon vagyok kb mindenben.
3 napig nálam volt egy mate 30 pro és meglepően jól elvoltam van mitől félni a Googlnek ,főleg ha ilyen iramban fejlődik és a többi kínai is(ahogy egyre többen)beállnak mögé.Jövőre már igazi konkurencia lesz idén még vannak apró hiányosságai.Beszopatta a trámpli a saját magát. -
törölt tag
A huawei saját tévéjén jelent meg meg néhány autóban mint fedélzeti rendszer.
-
akosxyz
senior tag
Mi a helyzet az új OS-el(HongMeng vagy mi volt a név
)? Ha már GMS nélkül jön, akkor miért nem már az új rendszerrel?
Bár tegyük hozzá, hogy az embargó még nincs lezárva. A google jelezte is a vezetésnek, hogy a Huaweit vegyék le a tiltólistáról, amennyiben ez megtörténik, rögtön minden GMS szolgáltatás elérhető lesz ezeken a készülékeken. Ha viszont új rendszerrel jöttek volna, akkor gondolom késöbb sem lenne elérhető a GMS?Javítsatok ki, ha rosszul gondolom ezeket
-
janeszgol
félisten
+1
A dobozokon mindig rajta van, hogy Google LLC, Google Play, Google Service.. ilyen szövegek. Ezen nem lesz rajta. De az, hogy nincs, az sem lesz rajta. A tájékoztatás meg nem a Huawei dolga az üzletekben. Szépen is néznénk ki, ha a Huawei promóterek azt mondanák: "ezen nincs Google Service, válasszon mást, ott a Samsung, az jó lesz".Aki tőlem megkérdezi, vagy megtudom, hogy újabb Huawei/Honor telefont akar venni, azt tájékoztatom. De ugye minden embert nem lehet. Lesznek áldozatok. Aztán ki tudja, lehet ennek köszönhetően lesz sikeres, hogy ki is próbálják, meg is nézik, hiszen ugyan úgy android van rajta.
Emlékezzünk anno a Windows telefonokra. Sokan ki se próbálták, csak fúj csempe.
-
Huawei Huawei mivan veled.... elszállt az agyuk, ez még külfőldről is aránytalanul magas ár
-
törölt tag
Ez az előlapi kameralyuk órási lett.
Amúgy maga a telefon jó lett, csak én ennyit sose adnék egy telefonért legyen az bármilyen márkájú.A huawei egy külön appon keresztül teszi elérhetővé azokat az appokat amik még nem elérhetőek az appgalleryben.
[link] -
Mondj egy példát amikor kiírták bármelyik telefon mellé, hogy figyelem, ebben nincs ez vagy az az egyébként általánosan megszokott és elvárt dolog.. Pl olyat, hogy Figyelem! Nincs jack! Az Ön drótos fejhallgatója nem fog működni ezzel a termékkel
(#118) beyruth82
Én pl két egyforma képességű és hasonló árú telefon közül biztosan a gms nélkülit választom. Nálam a gms fekete pont. -
nozs23
addikt
Nem semmi, hogy két éve 270-ért jelent meg az aktuális csúcs, ma pedig 400-ért, és ez még csak nem az elérhető legjobb a szériából. Cserében közben elvesztette a Google-t és az összes kiemelkedő kamerás tulajdonságát behozta a konkurencia.
-
csubííí
senior tag
Kíváncsi leszek, (P40 összes típusára értve) a boltokban telefon mellett a leírásban, és a reklámokban szerepelni fog-e, hogy "figyelem" nincs rajta GMS. Ráadásul nem csak az a három betű hanem, hogy nincs rajta Google csomag és felsorolva. Sokan nem lehetnek vele tisztában, és ha megveszik, csak beüzemelését követően veszik észre. Akkor meg már nincs "visszaút" , hacsak nem netes rendelés volt.
-
Aryon87
félisten
válasz
beyruth82 #118 üzenetére
Aki a P40 valamelyiket veszi, tudni fogja mit vesz. Aki ugy megy vasarolni boltba hogy egy jo telefont szeretne, az nem a P40 szeria egyikevel fog kimenni a boltbol, mert az eladok/promoterek rabeszelik a konkurens markak egyikere, es nem a Huaweit fogjak ajanlani neki.
Erv mellette: jobb uzemido, kameras extrak, eros terero, stabilitas/optimalizaltsag
-
dutrás
őstag
válasz
beyruth82 #118 üzenetére
Nagyon nem vitaképpen mert igyekszem beszélgetős stílusban megértetni veled.
Kiemelném a TUDATOS szót.
Van aki azért venné mert szereti Huawei telefonjait(köztük én is). Meg akar maradni ezen a vonalon. Volt már olyan is aki pont a GMS hiánya miatt venne ilyen telefont. És ez itt a mobilaréna topikjaiban lett kijelentve.
Persze ha nagyon akarjuk kell kompromisszumot válalni de most már el kell fogadni tetszik nemtetszik valós alternatíva a HMS. -
Aki ezt választja itthon az tudatlanságból választja mert nem tudja mivel jár a GMS hiánya. Mivel hardveresen semmivel sem tud többet mint bármelyik másik top gyártó készüléke(sőt a kirin 990 a tavalyi snapi 855+-al van csak pariban 5G-t leszámítva) de szoftveresen nagyon komoly hiányosságai vannak a a tiltás miatt így mégis mi az a tudatos érv ami mellette szól?Csak egyetlen egyet mondj!
-
törölt tag
eléggé túlárazták,ennyiért van bőven alternatíva,és nem kell kompromisszumokat kötni.
-
dutrás
őstag
válasz
Juhaszatti #90 üzenetére
A vevő miért ne választhatná tudatosan bármelyik kizárólag HMS-el érkező készüléket. Tudomásul kell venni végre hogy a HMS valós altrenatíva még ha vannak is hátrányai a GMS mellett. Erre bárki aki kicsit utána néz fel tud készülni és el tudja dönteni kell vagy sem.
-
joey04
titán
válasz
Juhaszatti #90 üzenetére
Ezen gyorsan túl szoktak lépni. Pedig bizony nem (csak) az a lényeg, hogy adott google alkalmazás nem elérhető, hanem hogy rengeteg app támaszkodik a gms-re és azok nem működnek, vagy bugosan. Ez a nagyobb probléma. Ezt meg kb apponként kell csekkolni, hogy valakit érint-e, aztán meg ha még meg is felel így valakinek, soha nem lehet tudni mikor kelti fel az érdeklődését egy olyan app, amit aztán napi szinten használna, de a fenti miatt beszopja. a gms hekkelése meg 3-4-500 k-s telónál nem nagyon fér bele és még lutri is, ahogy azt a "jó kis" tech2-es hms videók egyikén látni.
-
Wapmester
senior tag
az ultraszéles jobb és élesebb képeket csinál, mint a főkamera, ezt valahogy nem jól hozták össze
-
Juhaszatti
addikt
-
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
válasz
Juhaszatti #105 üzenetére
Nekem tetszik amit éjszaka csinál. Enyémből kiindulva, nem mindig csinál nappali világosságot. Nagyon sokat számít a környezeti tényező is, hogy milyen világosság van, de ugyanakkor a szenzoron is múlik, hogy mennyi fényt szed be és legvégén a szoftver, hogy azzal mit tud kezdeni. Hát a másik kettő még nem sokat.
-
Juhaszatti
addikt
A beltéri sötét fotók tényleg egyértelműen jobbak, még ha jónak nyilván egyik sem nevezhető. Viszont az utcain itt is kiütközik a Huaweiek éjszakai módjának rákfenéje. Hogy nappali világosságot kreál egy éjszakai fotóra is. A másik kettőnél még nem annyira szembetűnő ez, remélem nem is indulnak el jobban ebbe az irányba.
-
7Heads Drago
veterán
Én már a gsmarénán is azt néztem hogy a wide-os képek meg a zoom-osok fejlődtek sokat. Az éjszakai képek viszont azt hittem jobbak lesznek. Full sötétben egyértelműen a P40 pro a nyerő, viszont a városi fényekkel tűzdelt képeken szerintem elég jól feljött a másik két gyártó is. Főleg a lámpák zavarják meg, és eltűnik az előnye a másik két gyártóval szemben.
-
Noukoum
veterán
A p40 baromi jó telefon lett, kisebb méretért hatalmas pirospont.
Egyedül ami picit fáj az a 90hz hiánya , és a gyengébb gyorstöltés de kellett valami amiben jobb a pro. Szóval nagyon király cucc lett, az ár meg sok de olcsóbb mint egy iphone talán még a samunál is. Az biztos hogy designban 2020 egyik legszebb készüléke, előlap csodás és az a matt szürke hátlap
Aki az árat sokalja az nézzen be fél év múlva mikor egy 100assal olcsóbb lesz (remélhetőleg)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Négy oldalt kanyarodik le a méretes OLED panelt takaró védőüveg, és minden eddiginél ütősebb a fotós szett, ám a Google-szolgáltatások hiányoznak.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest