- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Keeperv85 #74 üzenetére
Egyikről van fogalmam..
Egyébként nem értem hogy jön ide a Windows?Az állításod csak annyi volt, hogy minden kiváltható ingyenes szoftverrel, az nem volt feltétel hogy Windows-os legyen. Írtam két példát ahol ez elképzelhetetlen.
De mondhatnám a telefontársaságokat a facebookot, ebay-t vagy a bookline-t is.
Egyiknél sem váltható ki ingyenes szoftverrel az amit használnak vagy maguk fejlesztettek.
És akkor még nem beszéltünk a bankrendszerről, az űriparról, az orvostudományról, stb, stb, stb.Csak egy idea az ingyenes szoftver.... egy szegmens aminek megvan a helye, de terjedése objektív okok miatt korlátozott.
(#73) bambano Én nem kevertem semmit semmivel.. Te értelmezhettél valamit félre én ugyanis nem írtam gyártókról. Ha a példáim neked sem érthetőek, azt elfogadom. De ettől még helytállóak, ezek a célterületek nem lesznek soha ingyenesek.
-
cer
tag
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Keeperv85 #62 üzenetére
"Pl. a megemlített Git-et egész véletlen az a Linus Torvalds fejlesztette ki, aki szerinted még óvodás csökedék volt, mikor Billi fiú már javában nyomta a garázs projectet.... "
A hozzáférhető évszámokból tényszerűen ez állapítható meg. (csökedék szót nem használtam)
Ez a 70'-es évek.
De a példát nem arra hoztam, hogy ezzel különböztessünk meg operációs rendszereket, hanem ez az az időszak amikor grafikus felhasználói interfész nem nagyon létezett. -
Blindmouse
senior tag
válasz
Keeperv85 #62 üzenetére
"Ingyenesen nem kiváltható szoftver viszont nem létezik"
Komolyan modom el nem tudom hinni hogy ennyire szűk látókörű legyél. Rengeteg program van, aminek nincs ingyenes alternatívája. Sőt mondok jobbat, rengeteg olyan program van, amin nem is igazából programozók munkája az igazi hozzá adott érték, amiért fizetni kell. Sőt, nem egy ingyenes program DRÁGÁBB mint ha fizetnél érte, azért mert plusz munkával jár az hogy használni lehessen őket.
Sőt, léteznek programok amikre havidíjat fizetsz, és komoly support jár hozzá (piros telefon, külön szerver bérlés, integráció készítése más szoftverekhez). Nem csak a geek GNU létezik a világon szerencsére. Azért mert inkább fizetek egy használható szoftverekért minthogy azokat kelljen használnom. -
fkosa
csendes tag
válasz
Keeperv85 #46 üzenetére
A struktúrált szöveg akkor jön jól, ha nehéz létrában leprogramozni (pl. egy skálázást, vagy nemrégiben csináltam egy présgépet - 250 tonnás, 0,1mm pontossággal - ahol a szerszám/prizma paraméterekből szögfüggvényekkel kellet kiszámolni az elmozdulást). Ilyenkor hirtelen szerethető lesz a struktúrált szöveg.
Egyébként más alternatívák is vannak a PLC programozásra, nem csak a létra. Talán pont ez a baj - ezért látok mostanában annyi "lefagyott" programot.
Az előbbit tartom: szívesen látnám, milyen fejlesztőt használsz, hogyan kell beállítani, stb. Nagyon jókat láttam a neten (eclipse, netbeans, qt, stb.), de sajnos a howto-k elég elavultak (vagy csak én voltam esetlen), azok már rég nem az aktuális verziókat tartalmazták.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Keeperv85 #41 üzenetére
Abszolút téves elképzeléseid vannak arról, hogy egy felhasználónak milyen viszonyban kell lennie az informatikával. Összeszedtél egy kis kódolási tapasztalatot és ehhez akarsz mérni mindenkit.
Mintha egy kerékcsere után autószerelőnek hirdetném magam és mindenkit lenéznék aki nem tud beszabályozni egy karburátort. Hiszen ha már vezeti azt a kocsit "tudnia kéne" alapon.
Elszomorító és egyben nevetséges is az a főlényes magabiztosság és az átlag user lenézése (nemtudásának fitymálása) ami a hsz-eidből kiolvasható. Pontosan ezzel az attitűddel lehet találkozni friss diplomásoknál. El kell telni 8-10 évnek egy megfelelő munkakörnyezetben, hogy a felhasználót egyenrangú partnernek tekintsék és a saját szakmájukat szakmaként éljék meg nem pedig valami éteri tudomány felkent papjának képzeljék magukat.
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Keeperv85 #41 üzenetére
Az Office csomag után megáll az élet.
Tavaly érettségiztem informatikából, hát ez lófütty. Miből állt az érettségi?
Az Office programok kezelése: Access, Word, Power Point, Excel. Tanulás nélkül megvan a négyes érettségi, ha kicsit is figyeltél a számtech órán. Pedig az se nagy művészet, pár Office feladat, aztán kész. Meg némi szöveg a füzetben.
Emelt szinten már van programozás, de az a vicc hogy anélkül is négyest kap az ember, ha meg sem csinálja. Barátom járt programozni suliban, de érettséginél hozzá se tudott szagolni, egy az egyben ki is hagyta, aztán 4-es lett az érettségije. Hát.. ilyen ez a rendszer.. -
BlackPriest
őstag
válasz
Keeperv85 #26 üzenetére
"Mondok egy példát, hogy érthető legyen teljesen: megkérdezek egy Windows felhasználót, hogy mihez ért: "Tudom magas szinten kezelni a Word-öt, Excelt, tudok prezentációt is készíteni..." "Oké, akkor az alapok mennek, de mi a helyzet a Windowsszal?" "???" "Kötegelt parancsfájlokat tudsz írni? Tudod használni a parancssort?" "Őőő... " "Ja, jó. Oké..." "Értesz a D3D-hez...? "
Aki azt mondja magáról, hogy ért az excelhez, annak automatice tudnia kell c-ben is programozni? Ez nem volt jó példa. A win felhasználók nagy része felhasználó, nem fejlesztő, minek írjon batch filet, vagy használjon parancssort?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Keeperv85 #30 üzenetére
"Konkrétan egyetlen olyan terület van jelenleg, amit nem tudok kiváltani ingyenes és legális alternatívával helyette: a játékok."
Ez tipikusan hobbysta szemlélet, amely ismeret hiány vagy más okból nem vesz tudomást az üzleti fejlesztések szegmenséről. Otthoni fotelgazda gondolja azt, hogy egy nagyvállalat írányítási rendszere vagy a sarki fűszeres CRM-je kiváltható "ingyenes és legális alternatívával ".
Vagy hogy a kormányzati portálokat jómunkás emberek fusízták össze a vöröskereszt biztatására és jutalmuk egy hálás köszönet volt csupán.Tessék felébredni, a parancssoros " Hello World!" korszak elmúlt (több évtizede). Ez egy iparág: hatékonyság és profit van. Nem attól lesz valaki a menza tagja, hogy napi 250 alkalommal leírja a parancs sorba hogy "sudo", hanem attól hogy adekvát módon tud a környezetéhez alkalmazkodni. Nomeg egyéb natív tulajdonságai miatt...
(#31) bambano : Tulajdonképpen erről van szó.
Az fejlesszen ingyen szoftvert akinek ingyen van a fűtés meg a villany és boltban is utána hajítják a sonkát. Vagy még gyerek státuszban van és a szülei eltartják. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Keeperv85 #28 üzenetére
Ha programozóról akartál beszélni, akkor más a leányzó fekvése én azt hittem Windows user a célpontod.
Ma már nagyon heterogén a fejlesztői társadalom, az elvárási szintek és a projektek is szerteágazóak. Úgy gondolom nem lehet mindenkinek univerzális tudása, sőt lassan senkinek.. Egy interjún abból szempontból kell megítélni egy munkavállalót, hogy az elvégzendő feladatra alkalmas vagy sem.
Ha a parancssori compiler használata feltétel az adott projektben akkor azt is kell tudnia, ha pedig nem akkor hiba lenne ez alapján más szakmai kompetenciát elveszíteni.****
A Windowssal kapcsolatos zsigeri utálatod én sem megérteni sem megváltoztatni nem akarom.
Valószínűleg osztatlan sikered lenne ezekkel a gondolatokkal egy szűk közösségben, amely az önértékelés és a megkülönböztetés eszközének tartja egy operációs rendszer ilyen szintű fetisizálását.Akiben van spiritusz, annak tök mindegy milyen platformon kell bizonyítania.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Keeperv85 #26 üzenetére
"Mit gondoljak olyan emberről, aki egy "Hello World!"-öt nem tud lefordítani, mert nem tudja merre van a parancssor szerinted?"
Szerintem próbálj meg kilépni néha abból a világból amibe beleragadtál és akkor erről az emberről gondolhatod, hogy szép a szeme, jól versel, tud vallásról, filozófiáról az élet kérdéseiről értelmesen beszélgetni, vagy esetleg remek bablevest tud főzni.
Gondold azt róla, hogy ő senkinek nem teszi fel a kérdést veled kapcsolatban:
"Mint gondoljunk erről a srácról?" - csak elfogad úgy ahogy vagy, az ö szemszögéből látható nemtudásoddal együtt.Szerintem óriási előrelépés az egyén intellektuális és szociális fejlődésében, ha nem csak a saját preferenciái szerint ítél meg más embereket.
A Windowsról alkotott véleményed pedig olyan mintha valaki a szexről akarna sommás véleményt mondani arra a kevéske élményére alapozva, hogy beszélt egyszer egy 3 gyermekes apával, akit kikérdezett arról, hogy a mellbimbó környéki érintések és spontán orgazmus közötti összefüggést milyen rövidtávú szinaptikus plaszticitási modellekkel lehet leírni.
"Tudja a fene"... volt a válasz.
nah... ez a baj a szexel.
-
fsb1000
nagyúr
aha...
Én csak ebből gondoltam:
"Mikor a szakdolgozatom írtam, nekem sajnos nem volt olyan szerencsém, hogy ismerjem ezeket a lehetőségeket, így a 200 oldalas forráskódot fájlonként mentettem el minden módosítása előtt."Csak azért gondoltam mert az ilyen "fizetős" helyeken szokták elfelejteni a diákoknak megtanítani a kötegelt parancsfájlok használatát és/vagy elmesélni hogy a fejlesztő környezetben miként állítható be, hogy a módosított forrásfájlokról backup állomány készüljön mentés előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest