- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
fkosa
csendes tag
válasz
Keeperv85 #46 üzenetére
A struktúrált szöveg akkor jön jól, ha nehéz létrában leprogramozni (pl. egy skálázást, vagy nemrégiben csináltam egy présgépet - 250 tonnás, 0,1mm pontossággal - ahol a szerszám/prizma paraméterekből szögfüggvényekkel kellet kiszámolni az elmozdulást). Ilyenkor hirtelen szerethető lesz a struktúrált szöveg.
Egyébként más alternatívák is vannak a PLC programozásra, nem csak a létra. Talán pont ez a baj - ezért látok mostanában annyi "lefagyott" programot.
Az előbbit tartom: szívesen látnám, milyen fejlesztőt használsz, hogyan kell beállítani, stb. Nagyon jókat láttam a neten (eclipse, netbeans, qt, stb.), de sajnos a howto-k elég elavultak (vagy csak én voltam esetlen), azok már rég nem az aktuális verziókat tartalmazták.
-
fkosa
csendes tag
Olvasom az eszmecserét a ki-mihez-ért-mennyire-über-okos-felhasználó témában.
Két problémám van vele:
1. a cikk nem erről szólt.
2. akinek van jogsija, tudnia kell autót szerelnie? Nem hinném. Miért elvárás ez a felhasználóknál? Nem elég ha használni tudják? Adott esetben az sem kevés (a Word/Excell is tud olyanokat, amiről a legtöbbünk nem is hallott).Engem azért szoktak fikázni, mert VB-t használok (excell alatt VBA). A 6-osról most szokom át a .Net-re, sok káromkodással, mert rettentően bugos.
Még egy dolog: a Linux nem minden esetbe alternatíva a Windows helyett. Sok olyan ipari alkalmazás van, aminek nincs Linuxos portja (ha valaki tud pl. Omron PLC-khez programozó sw-t Linux alá, örömmel veszem)
Egyébként a cikked nagyon tetszett.
Szívesen olvasnék tőled a programozásról is Linux alatt (szájbarágós "Hello word"-ös stílusban). Többször próbálkoztam, de már a fejlesztő környezet beállításánál megbuktam.
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged