Új hozzászólás Aktív témák
-
mgrincs
tag
Régen én is használtam hasonlót automatizált deploymentekhez, felügyelet nélküli telepítésekhez.
link
Bár elég sok szemetet is össze tudnak szedni, de azért használhatóak tudnak lenni.
Meg a jobbak nem ingyenesek.Régen a windows sajátját úgy emlékszem MOM-nak hívták.
Ha meg elég perverz vagy akkor a linken lévő hozzászólások közül a filemon/regmon by SysInternals.
Russinovich azért már tudhat valamit, ha bevették őket windowsos belső körbe.
Bár ezt egy telepítés után átnézni már tényleg elég hardcore.@bambano: a SAP nyílt forrású(kind of), bárki megnézheti az ABAP programok forrását.
. Persze gondolom téged a kernel érdekelne. De igazából az üzleti logika az ABAP részen van. Szóval hajrá.
-
mgrincs
tag
Szerintem neked bőven elég a windows beépített audit lehetősége, mely a jobb klikk-re jön elő a tulajdonságok alatti biztonság fül, aztán speciális beállítások közül.(Naplózás a fül neve.)
Szerintem WIN NT4 óta benne van az NTFS formátumú vinyókhoz.
Ez a rendszernaplóba a biztonság alá naplóz, amit már akár parancssorral is feldolgozhatsz, van parancs direktben az event-eket nézegetni, meg egy halom lehetőség a powershell-ben.
Ezek mind alapból elérhetőek, nem kell hozzá semmi külső progi.
Persze nem tudhatom,számodra mi a könnyen áttekinthető, szerintem nem bonyolult. -
fsb1000
nagyúr
"Lehet, hogy vannak benne pontatlanságok, de akkor is hasznos."
Leírtam mi az ami finoman szólva is pontatlan.
És azt sem kétlem, hogy van akinek hasznos ez a cikk.Azt meg sajnálom, ha valakit zavar, hogy linuxra és ismerethiányra épített közösségi érzéseket sértettem, egyszer úgy is fel kell ocsúdni.
Az hogy szerző valamit nem ismer a linux világon kívül (Pl. verziókövető programokat, strukturált fejlesztői környezetet és ingyenesen nem kiváltható szoftvereket) az ne az én hibám legyen már. -
Keeperv85
nagyúr
Sajnos nem ismerek a Windows mellé hatékony verziókövetőt, pláne nem olyat, amit teljes rendszerre kiterjedően naplóz.
Mert a gond ugye az, hogy egy dolog, hogy hetente archivál valami, csak ezzel annyit oldok meg, mint a cikk végén a manuális mentéssel: fogalmam nem lesz, hogy egy-egy archív fájlom és az új között miért is kellett duplikálni, ha kellett egyáltalán. A legtöbb backup program, amit ismerek ugyanis teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy elég lenne csak a tényleg friss dolgokat menteni, HA van már teljes mentés is...
-
fsb1000
nagyúr
Ez az "Embertárs" megszólítás nekem elég nyersnek tünik, de a mobilnemzedék korában már ezen sem csodálkozom.
Hidd el nem bosszantott fel, hogy a szerző címlapos írásában ez szerepel,
Aki Windows alatt butult, izé szocializálódott, "
csak úgy gondolom hogy a PH! szerkesztőinek a felelősége, hogy ez így benne maradhatott a cikkben.Egyébként én nem Windowson szocializálódtam, csak úgy tűnik egyikőtök sem értette mit jelent az a hogy "akik még nem GUI előtt butultak". Ez az az időszak amikor még a kis Torvalds óvodába járt és a Gates fiú meg a QDOS hasznából BASIC interpretereket reszelt a garázsában.
-
fsb1000
nagyúr
Egy Linuxfan megoldást javasolnék elsőre.
1. Virtualboxba telepítesz egy Linuxot
2. Megosztott mappaként csatolod a figyelendő partíciót
3. Keresel Linux alkalmazást ami az elvárt funkcionalitásra képes parancssorból.
4. Happy vagy, mert elmondhatod ezt is a Linux oldotta meg.****
Ha visszont szoftverfejlesztésre kéne (verzió követés, stb), akkor
1. Megnézed a pénztárcád
2. Beszerzel egy olyan szoftvert, amit pont erre a célra fejlesztettek profitéhes cégek.
3. Happy vagy, mert könnyen és gyorsan dogozol és még szidhatod is a "Windows" modellt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged