Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dani3l

őstag

válasz daniel909 #50 üzenetére

Nem igazan latom a logikat abban, amit leirtal. Attol, hogy összel jön, miert kellene, hogy iPodnak hivjak? Mas nem jöhet összel? Nem frissitettek a touchot, de uj iphone sem jött ki, csak megint egy rancfelvarrott, igy meg nem hiszem, hogy sok ertelme lett volna frissiteni, a legbikabb hardver ugyis az iphone kivaltsaga marad, annak meg nem lett volna ertelme, hogy kiadnak egy 5g (vagy 4gs vagy akarmi) touchot mondjuk egy 2mp-es kameraval..

Azert azt megneznem, hogy teszel könnyen zsebre egy 8"-os cuccot, meg ha nem lenne kavaja is nagy lenne, mar a galaxy note 5,3-as merete is eleg necces.. Es az iPod meg mindig a zenehallgatasrol szol, lehet rajta netezni/jatszani az egy jo dolog, de nem hinnem, hogy a kompaktsag rovasara fejlesztenek tovabb ezeket.

Miert lenne fail iPad mininek nevezni? MacBookbol nincsen 13-15-17"-os meret? Dehogynincs. Valakinek a kisebb kell, valakinek a nagyobb. Nekem pl nem tetszik az iPad merete, es biztos sokan vennek a kisebbet is, ettöl függetlenül a nagynak is megmaradna a piaca. Söt, akinek nagy a mostani pad, annak lenne hazon belül alternativa, ha kisebb meretet akar, es nem mas gyartok vasarloi taborat gazdagitana. Szoval üzletileg szerintem semmi hatranyuk nem lenne abbol, ha kihoznanak egy iPad minit, csak befoltoznanak egy rest a termekpalettan.
    A "mini" jelzönek pedig pont az a lenyege, hogy meg legyen különböztetve. Jobb, mint ha iPad 8"-nak hivnak, ha a szerencsetlen vasarlonak fogalma sincs, melyiknek mekkora kijelzöje van, csak annyi, hogy az nagyobb, ez meg kisebb. De ha latja, hogy mini, akkor eleg egyertelmü, hogy az a kisebbik lesz.

Egyebkent pedig szemely szerint en most vettem egy touch 4g-t (meg van egy 4g nanom is..), függetlenül attol, hogy van egy okostelefonom, amin, ha akarnek, valoban tudnek zenet is hallgatni, de nem akarok. Sokszor igy is örülök, ha kibirja a nap vegeig a telefon, napi több ora zenehallgatassal ez eselytelen lenne, a touch pedig siman elmegy 3-4 napig, ugy, hogy meg jatszok is neha a zenehallgatas mellett.. Persze a legtöbb embernek eleg ha telon hallgat zenet, de szerintem aki eddig ipodot akart venni vagy akar venni, az ez utan is meg fogja.

(#67) itsrob: Az iphone mini nemletezeset valahol megertem, az igencsak rombolna az Apple imidzset szerintem, ha elkezdenenek olcsobb gagyifonokat kiadni. Akinek az olcsobb iPhone kell, az megveszi az elözö generaciot, kb ugyanott van, mintha venne egy uj generacios olcsobb modellt, valoszinü az ugyis az elözö gen hardveret kapna, szoval tul sok ertelme nem lenne..
    Nyilvan a kisebb/olcsobb modell kompromisszumokkal jar, de nem hinnem, hogy az lenne a cel, hogy az elözö generacios modellek hasznaltpiacat tegyek tönkre. Mint ahogy az iphoneos peldanal is irtam, az uj generacios kisebb modell valoszinüleg az elözö generacios csucsmodell (vagy ahhoz közeli) hardveret kapna, de akkor is kisebb lenne, igy annak is jo lehet, akinek nem kell a 10"-os nagyteso.

Remelem erthetö amit irtam, a vegere kicsit belekavarodtam.. :B

• manchester85

veterán

válasz daniel909 #50 üzenetére

"A közel 8"-os kijelzőjével már nem a zenehallgatás lesz a legfőbb feladat."

Épp ezért tudom nehezen elképzelni, hogy az iPod nevet kapja.

Emellett megemlíteném, hogy a 8"-os cuccot is meg tudják úgy csinálni hogy zsebben elférjen.

Hogy? Össze lehet majd hajtogatni?

"Epic fail lenne iPad Mini-nek nevezni, akkor ki venne sima ipad-et??"

Azért ennyire még az amerikaiakat se tartom agymosottaknak, hogy az egyedüli szempont egy termék megvásárlásában az Apple névválasztása legyen.

"Az átlagembereknek elég a telefon zenelejátszónak. fellendítené az iPod piacot is egy nagyobb touch.."

És aki nem az ominózus 3 szolgáltatónál van (mert brutál drága) és nincs iPhone-ja, az nyugodtan hallgassa csak a Samsungján a zenéit? :U Azzal fogja forradalmasítani az Apple az iPod családot, hogy mindenki a vállán hordja majd zenelejátszót, mint a harlemi keményfiúk? Ugyanannyi létjogosultsága van iPodnak nevezni egy Tabletet, mint iPad-nek nevezni egy 3,5"-os eszközt. Mindenesetre egy 8"-os eszköznek teljesen más a funkciója, és ezzel az erővel az iPig-et is hívhatnák Magic Mouse-nak. :)

• manchester85

veterán

válasz daniel909 #46 üzenetére

Hogy hívnák ugyanúgy, mint egy határozottan zsebhasználatra szánt zene- és multimédia eszközt? Ezzel az erővel a következő iPod Touch-okat is hívhatják iPad-nek, mi? :))

Egy tabletet nem hívhatsz iPodnak, legalábbis én semmi logikát nem látok benne. :U Minden terméknek, aminek benne van a nevében az, hogy iPod, annak el kell férnie a zsebedben. Azt hiszem, nem vállalok túl nagy kockázatot, ha ezt egy axiómának tekintem.

Új hozzászólás Aktív témák