- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Akciófigyelő: A Xiaomi leárazta a rúdporszívókat
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joeker67
aktív tag
válasz
PateszSamu #102 üzenetére
Szia!
Nem a gyári launchert használtam, hanem a smart launchert, ott a beállításoknál ki lehet választani az ikon pack studio-t. Sajnos már nincsen meg a készülék, mert összetörtem, így meg sem tudom nézni!
-
PateszSamu
friss újonc
Szia. Mi most vettünk páromnak egy ilyen Oppo Reno 5z készüléket. Ikon gondunk van. Írtad, hogy az Icon Pack Studio appal meg lehet változtatni. Letöltöttem, de nem tudjuk beállítani. Létrehozta az ikon csomagot, letöltöttem valami APK formátumban, telepítettem és utána azt írja, hogy állítsam be a telefon launcherének beállításai között, de ilyet nem találok. Tudnál segíteni kérlek? Köszönöm szépen.
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Asszony sikeresen betörte a kamera védő üveget. Csere alkatrészt megrendeltem.
Mennyire bonyolult a csere? -
Frankie50
tag
Üdv Mindenkinek!
Olyan problémával küzdök, hogy rohadt lassan hajlandó csak áttölteni a képeket a számítógépre. Van valakinek valami ötlete hogyan lehetne ezen gyorsítani?
Előre is köszi! -
Joeker67
aktív tag
válasz
Jarlaxle89 #93 üzenetére
Én egy bluetooth-os és egy vezetékes Bose fülessel szoktam hallgatni, eddig semmi problémám nem volt velük. Milyen programot használsz?
-
Jarlaxle89
csendes tag
Lassan egy éve nyúzok egyet, két dolog zavar:
1. Bluetooth fülessel nem megy a hangszínszabályzás.
2. A saját fülesén kívül kb semmilyen vezetékessel nem jó a csatlakozó, lötyög benne mindegyik, vagy vacakul érintkezik.
Az már mellékes, hogy nem bírom megszokni a kikapcsoló és hangerő gombok külön oldalon való elhelyezkedését
-
konzi
aktív tag
Ma érkezett új biztonsági frissítés.
-
konzi
aktív tag
3-4 ciklus szerintem kell neki. Reggel felteszem tölteni egy jó fél órára kb 90% íg egész nap használom 2 db simmel, mobilnettel. Bluetooth folyamatosan bekapcsolva. Kb 1-2 óra telefonálás , 3 óra net használat vegyesen wifi és mobilnet. Este mikor haza érek kb 50-60 % körül van ami reggelre lemegy kb 40-45 % körülre és akkor töltöm. Előtte Xiaomo mi10, OnePlus Nord és OnePlus N10 volt az idén kicsit jobban bírja mind 3 nal, bár a mi10 Ben jóval nagyobb aksi van.
-
YarisTS
csendes tag
válasz
donjohnson #87 üzenetére
Köszönöm, még egy teljes merítés, töltést próbálok, hátha csak kalibrálás gond.
A Chrome volt 10%, de tényleg az volt kb 1 óra ebből a 2.5-ből.
Az 5G miatt vettem, mert így tényleg jön 500/100 net rajta.
-
donjohnson
addikt
nézd meg a beállítások / akkumulátor / telefon akkumulátorhasználata alatt.
nekem a chrome evett sokat a háttérben, kikapcsolt képernyőnél is.
letiltottam/fagyasztottam adb paranccsal és felraktam helyette a brave böngészőt, ez nem meríti a háttérben.
egyébként lehet az 5g is. tedd olyan üzemmódba (gsm/wcdma/lte), ahol a 4g-ig engedi felmenni csak. -
YarisTS
csendes tag
Nekem is megjött a 60.000 Ft-os Telekomos telefon. Realme 8-ról szerettem volna erre az 'unokatestvér' modellre váltani. Szintén 0%-on volt az akku, mint ahogy fentebb is írták. Ma töltöttem fel először, de eddig csapnivalónak tűnik az üzemidő.
Ez ennyit tud vagy az 5G eszik sokat? A Realme 8 2 évesen is 4-6 óra képernyőidőket tud.
Android 13-ra frissítettem.
-
Frankie50
tag
Üdv!
Nekem a 13 már régebb óta fent van, fél éves a teló, nem sokkal a vásárlás után jött is a nagy frissítés. Ami érdekes, hogy mobil neten jelzi, hogy frissítések vannak, de wifin nem. Csak 1GB mobil net van a csomagomban, ezért otthon wifiről frissítek. Nem törlöm az értesítést, aztán otthon töltőn, wifiről megcsinálom a frissítést. Különösebben nem figyelem, de 2-3 hetente jönnek gugli, meg color frissítések. Az utolsó biztonsági, az október 5.-i ahogy fentebb is írták. -
lacko6
senior tag
Android 13
Biztonsági október 5
Lessz még tovább? -
kefe13
tag
Hi, nekem frissítés után rettentő halk lett a beszédhangszóró, reset is meg volt, aztán nem változott, most fülelek mit állat
Valami ötlet ?
-
-
pityu8
tag
Tegnap hozta a futár a Telekomtól az 5Z 5G-t. Az aksija csontra volt merülve, kb. 5 percig nem is indult el a töltés, volt egy megjegyzett wifi kapcsolat is benne. A doboz alján a kis átlátszó lezáró át volt ragasztva egy nagyobbal, amit csak később vettem észre. Egyébként a csomagolás teljesen gyári volt.
Ti hogyan kaptátok? Álljak el a vásárlástól, és vegyek egy másikat, hátha nem ilyen lesz? Lehet van valami hibája, amit nem vettem észre, és később derül ki, vagy csak valaki megnézte, és nem jött be neki? -
Joeker67
aktív tag
válasz
Frankie50 #65 üzenetére
Én már a harmadik 5Z 5G-t nyüstölöm, első összetört, második vitorlázás közben elázott.
Első helyett próbáltam Xiaomit, de mindenféle bajom volt vele, inkább újra Oppo.
Akksi nálam jó, egész délelőtt iGo megy, igaz éjszakai színsémával, közben telefon, meg levelezés, de simán bír nálam egy napot. Én Blitzwolf okostöltővel töltök itthon mindent. -
varjúdombi
csendes tag
Én is ezt használom. A kamera Huawei P9 után nekem nagyon bénának tűnik, de más problémám nincs vele. Aksi is oké, 2 naponta töltöm.
-
Frankie50
tag
Az az érdekes, hogy nálam sem mindig csinál hülyeséget, csak mikor olyanja van. Természetesen be van kacsolva a zseb mód. De csak kétszer-háromszor fordult elő. Legutóbb egy nem fogadott hívás után a kedvencekből kezdett el hívni számokat
De összességében elégedett vagyok vele én is. Meglévő előfizetés mellé vettem, kedvezménnyel, részletre, annyit mindenképpen megért nekem. Aksit általában éjszaka töltöm, ha este 30% alatt van, mert az nem elég már a következő napra. Így van idő a lassabb töltésre. Ha felét kibírja mint az előző, akkor már ok.
-
mihaczitomi
tag
válasz
donjohnson #60 üzenetére
én egy Beasus PD ( Power Delivery) Töltővel töltöm .... Nem is volt olcsó Töltő ( 10.000 Ft még alliról is ) ,De szépen és gyorsan Feltölti
-
konzi
aktív tag
válasz
Frankie50 #65 üzenetére
Én OnePlus Nord CE és Nord N10 után használom költség csökkentő opcióként, az aksival nincs gondom, ugyan ez volt a nordokban is. Egyedül az Always on kijelző beallitasainak a szegényes opcioi zavarnak csak. Zsebben hordom és nincs gond vele. Zseb mód bekapcsolva. Android 13 rendszer. Az oldalsav funkciók miatt maradtam OnePlus, Oppo, realmi vonalon.
-
Frankie50
tag
Üdv!
Én használom! De ettől még nem pezsdülünk
Röviden összefoglalva két dolog zavar. Az aksi nagyon gyenge, azonos használati szokások mellett meg sem közelíti az előd redmi 4x üzemidejét. A zsebemben rendszeresen hülyeségeket művel, bekacsolt védelem ellenére. Egyébként elégedett vagyok, gyors, nekem elég jó képeket csinál, jó a hangerő. A töltésnél a kímélő módot még nem tudtam tetten érni, de mostanában a régi töltővel töltöm lassabban talán nem öli annyira aksit.
Amíg volt 5g nagyon gyors volt a net is. Most kicsit lassabb. -
Frankie50
tag
válasz
donjohnson #60 üzenetére
Köszi! Nézek én is egy másik töltőt!
-
Frankie50
tag
Üdv Mindenkinek!
Már több mint 2 hónapja van egy Reno 5Z 5G készülékem. alapvetően jól muzsikál, csak az üzemidővel nem vagyok kibékülve, előtte redmi 4x volt, és azonos felhasználás mellett annak jobban bírta az aksija.
De a lényeg, amiben kéne egy kis segítség: Nem sikerül a kímélő akkutöltést elérni vele. Én általában éjszaka töltöm, és ráérne, de mindig azonnal gyorstölti, pedig a beállításokban be van kapcsolva a kímélő töltés.
Valami tipp? Köszi! -
varjúdombi
csendes tag
Egy 6 éves huawei P9et váltottam le erre. A P9-nek egyébként még semmi baja, csak a RAM már kevés sok új apphoz. Egyelőre szimpi az OPPO.
-
erzol
őstag
Újabb frissítés érkezett.
-
mihaczitomi
tag
nem tudjátok véletlenül .hogy tudom A főképernyőről eltünteni az órát ????
Szeretném ha A szolgáltatók nevei jelennének meg
-
Joeker67
aktív tag
Nekem megjött az OS frissítés!
-
erzol
őstag
Érkezett egy frissítés.
Megörültem, hogy android 13.
Erre egy januári biztonsági.
Nem úgy volt, hogy decemberben megkapjuk? -
kekegsm
őstag
Sziasztok! Próbálta valaki Type-C port replikátorral / dokkolóval használni? Nekem csak tölt, se a másodlagos képernyő, se perifériakezelés (egér/billentyűzet, hálózat) nem működik, sehogy se.
-
ttaamm74
újonc
Nem egyértelmű a képfrissítés a leírásoknál,boltonként változó: 60Hz-en vagy 90Hz-en működik? Ilyennel is találkoztam termékleírásban:Képfrissítés: Maximum: 90 Hz (lehetőségek: 90 Hz vagy 60 Hz)(OPPO Reno5 Z 5G 128GB 8GB)
-
Joeker67
aktív tag
Ma jött egy frissítés, megörültem, azt hittem Android 13, de csak securyti patch jött.
-
Joeker67
aktív tag
Üdv!
Visszatértem!Miután sajnálatosan összetörtem a készülékemet, gyorsan venni akartam egy másikat, de nem volt már a szolgáltatónál, az az egy, két használt, ami volt éppen, nem nyerte meg a tetszésemet és mivel a munkámhoz kellett a telefon, gyorsan megvettem egy Xiaomi Note 10 Pro készüléket. Sajnos nem tudtam megszokni a Xiaomi hülyeségeit, állandóan kikapcsolgatott, fagyogatott, de igazán akkor gurult el a cérna, mikor a második sd-kártyámat tette tönkre. Bevittem gariztatni, megcsinálták, de a röccenések és az iGo szaggatásai maradtak, emiatt ma vettem inkább egy használt, még garis Oppo 5 Z 5 G-t. Csodásan megy rajta minden, kész felüdülés, pedig csak fél napot használtam eddig.
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Melyik a legfrisseb szoftver jelenleg? Decemberre ígérték a 13-at, befutott már?
-
Wallenberg
senior tag
Oppo Reno 5 5G fekete, kék 89.000 Ft
Oppo Reno 5Z 5G fekete, kék 79.000 Ft
Media MarktÉppen most sikerült venni egy Oppo Reno 5 fekete színű telefont. Ennyit nagyon megért.
Már csak a mintapéldányok maradtak.
Ha valakit érdekel, a debreceni Media Markt áruházban láttam még egy Oppo Reno 5 5G telefont 89.000 Ft-ért.
-
Joeker67
aktív tag
Üdv!
Sikerült összetörni a telefonomat
, ha valakit érdekel alkatrésznek írjon rám.
A telefon működik, a kijelző betört és a bal oldalon egy 3-4 mm-es sávban
nincs kép, csak csak fehér csík. Van rá garancia jövő év decemberig, ha esetleg
tud valaki intézni valamit azt megköszönném. Kijelző az aliexpressen 16 eFt (LCD)
vagy 53 eFt (oled). -
_Dumber_
őstag
Egyetértek.
Nekem a lányaimnak van. de azóta egyik sem jön,hogy valami gond lenne.
Én a suma reno5-öt használom, és ugyanez a helyzet ott is.
A kameréról meg annyit, hogy mások, akik azt sem tudák, hogy milyen készülékünk van, folyamatosan kapjuk a dicséretet, hogy milyen jó képeket csinál.Szóval ez is relatív
-
JoseGee
tag
Hát srácok, nem tudom ki hogy van vele, de nem nagyon tudok belekötni ebbe a telefonba. Egy éve van meg és a kameráját leszámítva, számomra nincs gyenge pontja. Atom stabil, a sebessége is jó, az üzemidő még mindig parádés. Valahogy már nem érzem, hogy megint ki kellene dobnom egy csúcstelefon árát a következő vásárlásnál. Soha nem gondoltam volna, hogy egy ismeretlen márka ilyen jó tud lenni.
-
Joeker67
aktív tag
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Ma vettem asszonynak egy ilyen szerintem baba kinézetű telót.
Ilyen kevés embernek van csak?
Elég "szellős" a topik... -
azozo
senior tag
-
Zozo0525
őstag
1 óra és én is user leszek :-)
1 Oppo készülékem. oneplusból volt pár ahogy olvasom hasonló az OS -
_Dumber_
őstag
Sziasztok
Telekom hálozatán használjátok e, működik e a VoLTE és a VoWifi?
-
Joeker67
aktív tag
Feltettem, apróbb változások, a gesztusvezérlés bejön, hasonlít a lecserélt Meizuban megszokotthoz.
-
Tekergő82
tag
Sziasztok! A tegnapi napon megérkezett az Android 12 és a ColorOS 12 a telefonra. Vélemények, tapasztalatok esetleg?
-
JoseGee
tag
Ha valakit érdekel, van ColorOS 12 HUN update.
-
Joeker67
aktív tag
Teljesen jó készülék ez az Oppo Reno 5 Z, igaz még csak egy hete használom, de nagyon bejött!
-
judas13
addikt
Lapozzunk.
-
Tybee21
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Reno 5G-t, 2 dologot nem sikerült még megcsinálnom.
Főképernyő jobbra húz és valami hírolvasó vagy mi jön ki, azt ki lehet kapcsolni, eltüntetni?
Illetve be lehet állítni valahogy, hogy az a képernyő széli felvillanás értesítéskor időnként ismétlődjön? Nagyon dizájn, nagyon tetszik, de az, hogy ott reflexből jön, és utána nem jelez újra...
Azért írok ide, mert a saját topikjában nem jött válasz -
törölt tag
válasz
unicumnext #18 üzenetére
Az a Reno5 5g
-
unicumnext
aktív tag
Tudtommal 90Hz a panel, még jó hogy megnézték.
https://youtu.be/wLArb3-ntCQ?t=138 -
akaido
addikt
Reno_nsz
-
Ez még nagyobb csalódás mint a múltkori Oppo teszt , mi alapján próbálják kitalálni az árazást ? Úgy fognak járni ha így folytatják mint a HTC.
-
Bathorypeter
tag
Sajnos ezt is túlárazták itthon,mint a többi kapható Oppo telefont,de szerintem szolgáltatói kinálatban sikeres lessz.Főleg hogy meg lehet venni kamatmentes részletre ajándék headszettel az Oppo telefonjait.
Én speciel a Find x3 prot várom 😊 -
törölt tag
válasz
pirosmajom #10 üzenetére
Ez egy nagyon régi fotós kifejezés, nem a nyelvészek kreálták. Talán nekik magyarázd el, hogy hülyeséget csináltak.
-
pirosmajom
csendes tag
-
törölt tag
,,A fotózásban, filmezésben régóta használatos kifejezés alapja: az éles szó egyik jelentése ‘határozott, tisztán látható (körvonal)’. Ez a tulajdonság a kontúrok vékonyságából fakad, amely a tűnek a hegyessége mellett a másik fő sajátossága: ‘varrásra, szúrásra, tűzésre stb. való vékony, hegyes (fém)pálcika’ (Magyar értelmező kéziszótár, 1992: 276., 1415.)."
Eleinte engem is zavart. De mégis így a jó. -
csipuka
senior tag
A tueles dolog mindig bassza a csorom. A tu az hegyes a penge meg eles.
-
S.ATi
tag
Utolsó jól kinéző készülékük a Find7 széria volt, aztán mentek a Smasung féle vonalra, fosták ki az összevissza típusú készülékeket. Ez is ennek a gyümölcse, teljesen felejtős.
-
Wallasz
csendes tag
Az a baj, hogy a magyar fejekben két akadálya lesz annak, hogy minőséginek könyveljék el a márkát: egyrészt maga a név (OPPO), másrészt a bazári külső. Persze az utóbbi ízlés kérdése, és változhat is, de ha én pl. Ugyanazért a tudásért több pénz lennék hajlandó kiadni, inkább mondjuk egy Sonyt választanék, mert az elegáns és minőséget sugall. Én a helyükben a gamer cuccokra feküdnék rá.
-
ArkTom
csendes tag
Sajnos ugyanazt a hibát elkövetik az Oppo-nál, mint anno az ASUS a Zenfone 3-as meg 4-es szériánál. Összeraknak egy korrekt terméket és túlárazzák, mert így akarják a márkaépítést az emberi fejekben a minőség felé eltolni. A Find X3 pro még talán a Qualcomm referencia mobilját is túlszárnyalja árban, pedig nagyon komoly gép. Hátha változtatnak majd idővel...
-
Richoo44
aktív tag
Hát, én izgatottan vártam, hogy bekerüljön hivatalosan is Magyarországra, de nagyon tucat, és nagyon túlárazott.
Sajnálom, megfelelő árral lehetne esélyes,ezen az áron kizárt, nem hiszem hogy bárki ezt választaná a "nevesebb" gyártók mellett ( itt hazai vonalon gondolkodva).
Richo
Új hozzászólás Aktív témák
ma Modern, lényegre törő, csak elég drága a második hazai forgalmazású Oppo telefon.
- Villanyszerelés
- Milyen autót vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motoros topic
- World of Tanks - MMO
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest