- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
OnePlus One - Kína már itt One
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
axlfsi
veterán
Nos, találtam gyorsban egy topikot XDA-n, amibe csak éppen beleolvastam, de ha jól tévedek, ezt csak a ragasztó okozza, ami nem száradt ki rendesen(?) (egyelőre) az üveg alól. Ajánlanak 3 módszert is a "javítására", melyből pl. az egyik, az idő "vasfoga"
Azaz, idővel "kiszárad" (wtf
).
Képeket majd lövök, csak egyelőre a héten estig meló, meg aztán az idő is elég felhős (no, de majd a hétvégén lövök párat). Addig is... - - - ha ezeket tényleg a telefonnal lőtték, akkor én személy szerint, LE VAGYOK NYÜGÖZVE
(#881) micafighter igen, köszi az infókat
éppen én is pötyögtem, míg ezt írtad.
-
micafighter
nagyúr
Akkor azt hiszem itt az ideje a sárga kijelzőről is beszélni. 3 féle "tünet" létezik, más-más okból kifolyólag.
1) az egész képernyő sárgás árnyalata. Ezt legfőképp úgy lehet észrevenni, ha egy sima fehér képet néz az ember, és a fehér nem sima fehér, hanem "sárgás fehér". Érdekes mód ilyen szinte csak a global módú telefonoknál vettek észre az emberek, a kínai verzióval nem volt ilyen "probléma". Erről nagyon sok laikus azt hitte, hogy biztos rossz a kjielző, ezért jópár negatív kritika érte ezért a telefont az interneten, de egyáltalán nem kijelző meghibásodásról van szó, ez konkrétan színhőmérskélet. Azért nem tapasztaltak ilyet a kínai verziókban mert az gyárilag ColorOS-el jön, és annak máshogy van kalibrálva a színhőmérséklete. A CM11S-nek pedig melegebbre van kalibrálva alapbeállításon, ezért sárgás a fehér, de ez álltható. Egyébként azért ilyenre állították gyárilag, mert így valamivel kellemesebb a szemünknek a fehér színben domináns weboldalak olvasása, vagy épp a fehér hátterű dokumentumok olvasása. Erről bővebben: [link]
2) Sárgás foltok a kijelzőn elszortan: ez képernyő hiba, gariba cseréli az 1+1.
3) sárgás foltok a kijelző alsó részén: erre több magyarázat létezik, az 1+ hivatalos álláspontja szerint így lett tervezve: [link]. A másik magyarázat hogy a kijelző összeszereléséhez használt ragasztóanyag nem keményedett meg teljesen és ez okozza a sárgás árnyalatot, a ragasztónak pedig kell pár hét hogy megkeményedjen.
Nem vagyok telefonmérnök de én azt tartom valószínübbnek hogy a ragasztóanyag miatt sárgul a kijelző alja, ugyanis: aki jobban informált az okostelefonok terén, az tudja, hogy sok okostelefonnál volt ilyen sárgulós probléma az első szériával, iPhone, Samsung, LG, stb. Másrészt többen is jelezték hogy a sárgulás eltünt a telefonjukról idővel. Egyesek különböző módszerekkel próbálják felgyorsítani a folyamatot: van, aki kint hagyta napon az 1+1 telefonját, van aki ráállított egy nagy zseblámpát bekapcsolva a kijelzőre 20 percig, van, aki azt állítja a folyamatos videólejátszás segített. Én úgy tudom, hogy az UV fény felgyorsítja a ragasztóanyag megkeményedését, pár perc UV fény tudtommal elég neki. Viszont a napon hagyást és az egyéb ilyen trükköket biztos nem próbálnám ki a telefonnal mert kárt tehet benne. Én személy szerint ha ezt a problémát észlelném amikor megkapom a telefont, akkor várnék pár hetet, ha nem tűnik el a kijelző aljáról a sárgulás akkor pedig visszaküldöm garanciába. Az 1+ cseréli az ilyen készüléket, azonban ezzel a cserével tudtommal csak 1x lehet élni, tehát ha az új telefon is ilyen lesz, akkor azt már nem küldhetjük vissza ugyanezzel a gonddal. Ettől függetlenül persze az új készülék ugyanúgy garanciás lesz, csak a kijelző alján lévő sárgulásra fogva már nem lehet megint gariztatni tudtommal.
-
axlfsi
veterán
-
micafighter
nagyúr
Hát az egyik tok postaköltséggel 2ezer forint volt a másik meg 700 forint ingyenes szállítással, ennyi szerintem nem sok érte
Elvileg mind a kettő átlátszó TPU tok, azaz rugalmas, szilikon szerű tokok.
A diztronic fekete nagyon tetszik, olyat akartam volna rendelni csak most nincs, de 17 dollárt az is megér szerintem.
-
Keresztapper
senior tag
Az nem fog menni sajnos.
Szerk.:
Látom, #793) LógaGéza megelőzött...
Mondjuk azt nem nagyon értem, hogy a /storage/sdcard0-t miért nem lehet alapból külső meghajtóként és a rendszer számára is elérhetőként mountolni, mikor én évek óta így használom, és semmi gond sincs vele.
Viszont az MTP problémára az AirDroid helyett én ezt a kis programot használom, ha nem akarok kábelekkel bajlódni.
-
törölt tag
-
Josh777
tag
Szerintem itt azért nincs mert ha jól emlékszem a home gombot lenyomva majd valamelyik irányba elhúzva is elérhetők plusz funkciók. A videó amiben ezt láttam ott asszem felfelé Google Now nyílt meg, balra húzva már lőtte is a print screen-t, jobbra meg indította a screen cast-ot vagy hogy hívják.
-
-
micafighter
nagyúr
Nem érdemes szerintem váltogatni, következő Android fő verzióban, az Android L-ben az alapértelmezett az ART lesz és a Dalvik megy a kukába.
(#662) kerlas Nekem is ugyanilyen problémám van a rendeléssel magyar címmel közvetlenül Ghost Armor-tól, írtam nekik emailt, írok majd ide ha válaszoltak.
(#676) edward2: Relaxing-nak is voltak, aztán csak megérkezett neki a 64GB verzió 108ezer magyar forintból
(#677) axlfsi Power menü tudtommal szerkeszthető CMben, nézz szét a beállításokban
-
axlfsi
veterán
(#376) ßrainiac "Szerk.: most, hogy megrendeltem, meg is nézem a review videot"
Tartozékok terén, ki, milyen forrást ajánl, a gyártó oldalán kívül? eBay, Alie., ...?
Köszi!Szóval, gondolok itt olyasmikre, mint fóliák, tokok, egyebek(?)
Ki, mit vásárolt még a készülékhez, amitől teljesebb lett vele?
-
kano
nagyúr
Lejárt a szerkesztési idő...
Egyébként azért Aliról telefont venni, hát én azt nem vállalnám be. Nem csak a fizetés bizonytalanságára gondolok, hanem a gar milyenségére is (ami gyakorlatilag nincs). Mondom ezt úgy, hogy rendeltem már Aliról (persze csak kisebb dolgokat) és minden rendben ment.
Azért én megrendelem a 64GB-osat és várok 1 hetet mire feladják, EU-s 2 év garért.Szerk.: Na ugye....
Jól gondolom, hogy 2,8 EUR + 15 EUR az ideküldése a telónak? Lehet, hogy én is ezt választanám, akkor nem kellene haverokat piszkálni...
Nem volt ingyenes szállítási mód a O+O megrendelésénél?
Azért az nem annyira Ok, hogy nem küldenek egy trackinget sem. -
-
axlfsi
veterán
Hát gyerekek!
Lehet, hogy a telefon prémium, de hogy a levelemre nem válaszolnak egy napja és a fizetés után vagyunk két napja, de a telefon még a DHL-hez sem került át, az KRITIKÁN ALULI! Kis Kend Csöcse Kintcsüng ott áll a gyártósor végén és tartja két napja a dobozt, hogy végre belepottyanjon a telefon? ... áhh! Ha tudom, megrendelem úgy, mint Relaxing kolléga Aliexpress-ről (és talán kicsit olcsóbba is kijön).NE várjatok meghívót szerintem. Annak a létjogosultsága szerintem megszűnt, amióta gyak.gyári áron kapni már máshol is.
Aki venne, de vár még, az szerintem legfeljebb azért várjon, hogy EU-ban is megjelenjen és akkor EU-s garival veszi.
-
Relaxing
tag
A preorder 64GB-os változatot rendeltem ami elvileg 15 nap után postázódik. Hát nem hiszem,h megvárták ,hogy leteljen az idő. Szerintem a Onplus csak marketingre használja ezt az invite dolgot, amúgy meg pörgetik a kínaiak kifelé. A gari kérdése persze felmerül, de én belekalkuláltam ezt is. Ennyi pénzért nem kapsz itthon ilyen tudású telefont akárki akármit mond.
-
virkir
veterán
Na arról a német 299€-ról egy linket lennél kedves mert az érdekes lenne.
Ugyanis a lenten.de-n is 315,99 a Németországból szállított 16GB-os a 64-es meg 346,99 de az Kínábol jövős tehát rámegy a közteher.
A postforwarding-ról meg még nincs igazán tapasztalat de jó az esély, hogy arra is meg kell fizetni valahol forgalmi adót.
Meghívós marhaságot meg felejtsük már el mert...
Alig alig adnak ki.
Magyarország jelenleg nem szerepel a szállított országok között meghívóval sem.
Tehát aki most akar venni az legfeljebb a "lehúzós" webshopból teheti meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Androidos tablet topic
- Programozás topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple MacBook
- Milyen autót vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3140
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest