- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#20584850 #2081 üzenetére
Meg a kijelző minősége (és itt a színhelyességre, jó kalibrációra gondolok, amiben a OnePlus nagyon durván ott van a top ligában) ugyanúgy hozzátartozik a jó fotós képességekhez. Elvégre a telefonos fotóinkat jellemzően telefonon szerkesztjük és ha mindenféle hülye módokon vannak kalibrálva, akkor nagyon félre lehet menni vele. Nyilván ez olyan, hogy aki azt sem tudja miért fontos (vagy legalábbis érték) ez, azt jobban fogja érdekelni, hogy az XY másik márkánál ha belenagyít a hangya pöcsébe, akkor azon a szőrszál is látszik, míg itt elmossa a béna algoritmus, az le fogja vonni a következtetést, hogy ez a telefon nem erős fotóban, de én meg úgy vagyok vele, hogy abban legyen valami erős, ami instagramnyi méretben is szembetűnő.
Itt is kérdezte a fórumtárs pár napja, hogy ez a telefon jobb-e vagy a másik (S20). Szerintem hasonlítsa össze magának a tesztfotókat, ha megugorja a lécet az OP8T, akkor vegye ezt bátran, telefonként ez lesz a jobb. Ha meg megveszi az S20-at mert annak egy bizonyos aspektusban jobb a kamerája, de cserébe meg szív az Exynos procival, akkor nem biztos, hogy jó üzletet kötött, ha a kamera kimenete jellemzően Instagramon fog kikötni, mert ott azok a különbségek nem fognak előnyként jelentkezni. Szó se róla, szerintem is megtanulhatna jó algoritmust írni a OnePlus és tehetne dedikált telekamerát végre a sima majdnem-flagship szegmensbe is, de szerintem nem olyan rossz a helyzet.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#20584850 #2079 üzenetére
Nem ennyire fekete-fehér a dolog. Azért lett nekem is OP8T a Nord 2 helyett, mert nagyon szar az ultraszéles kamera az utóbbiban, cserébe viszont a főkamera a piacon elérhető egyik legjobb szenzort kapta (csak nekem kellett az ultraszélesből egy használható). A Nord 2-nek még az is baja, hogy ha be van kapcsolva az AI, az mindent elszar, színeket, képfeldolgozást, mindent.
Ha az OP8T-t a kortárs S20 családhoz mérjük, akkor a dedikált tele kamera hiányán kívül nincs olyan különbség, amire azt lehet mondani, hogy silány lenne (cserébe elég szarul sikerült az akkori Exynos SoC, melegszik, sokat fogyaszt, stb, nagyjából csak egy Snapdragonos S20 FE-re lehet mondani, hogy méltó ellenfél egy OP8T-nek, de akkor is csak 6GB RAM jár és plasztik hátlap azonos pénzért meg 2+ órás töltési idő a 30 perces gyorstöltéssel szemben). Mihez lehet még mérni? Xiaomi család? Na ők ennyi pénzért OIS-t nem tesznek a kamerába.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#20584850 #2077 üzenetére
Valaki magyarázza már el, hogy mit jelent a silány kamera ebben az esetben.
Fotós vagyok és csak nem értem. Illetve de, mert mindenki azt nézi, hogy belenagyít egy fotóba pixelt kukkolni és a OnePlus algoritmusa több részletet gyalul le a ropogósra élesítés kedvéért, ezt látjuk más gyártók mellé téve, de aztán emberünk kiposztolja a fotót 1080px szélességben (~2 megapixel) Instagramra, ahol ez a különbség teljesen elveszik. Hogy közben milyen az optikai minőség (és ennek is sokféle aspektusa van, szerintem inkább fontosabb a flare kezelés, mint a felbontóképesség egy ilyen eszköznél), milyen a HDR, milyen a színkezelés, milyen a videónál használt kodek, milyen az EIS videó alatt, mit lehet kihozni RAW-ból, ezek valahogy mind elsikkadnak, sőt egyébként egy fotós sok esetben nagyon más dolgokat tart jónak vagy rossznak, mint egy laikus, aki csak akar egy fotót amitől megindul a többi laikus nyálelválasztása.
Az ADB-s megjegyzésed meg olyan, mintha én azt mondanám, hogy lehet ám RAW-ban is fotózni és kézzel kidolgozni Lightroomban (én szoktam is), csak ezzel nincs kisegítve az, aki nem ért hozzá (pedig nem bonyolult) vagy nem akar ezzel szórakozni. Szoktam erre bátorítani azokat, akik kifejezetten fotózgatni szeretnének telefonnal, nem csak emlékbe kattintgatni pár macskás fotót, de aki nem akarja, azt sem kell passzív-agresszíven kimondatlanul elküldeni melegebb éghajlatra.
-
trance89
őstag
válasz
#20584850 #2075 üzenetére
"csak érted ha vágod a dolgokat lehet rajta segíteni, hogy jobb legyen"
Samunál egy halom vesződés után közel sem lesz olyan rendszered mint itt gyárilag bárminemű adb-s szórakozás nélkül, pont emiatt vettem oneplus-t nem pedig gyárilag teliszart samsungot. Igen, van tapasztalatom samu készülékekkel, egyszerűen felüdülés utánuk kézbevenni bármilyen OP telefont.
-
K82
őstag
válasz
#20584850 #2071 üzenetére
Tiltsd le légyszíves mondjuk a Game Service-t OneUI-on root nélkül úgy h ténylegesen tiltva is legyen. Értek az ADB-s parancsokhoz, csak épp ami működik szinte bármilyen más androidon, az Samsungnál nem biztos h menni fog. Bixby, Wellbeing, Galaxy Store és hasonlók tilthatóak, de van amit hiába dobsz ki az ajtón visszamászik az ablakon...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest