Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• orbano

félisten

válasz bsh #47 üzenetére

a kiejelntésedet baromállatoztam le kiskomám. ha te ezt magadra vetted, az jelenthet valamit.
    érdekes egyébként, a mi rendszergazdáink sohasem találkoztam ilyen hulladékokkal USB fronton sőt jómagam sem. érdekes. sőt, mástól sem hallottam ilyet.

• dezz

nagyúr

válasz bsh #48 üzenetére

"sata optikai: telepíts _gyári_ xp lemezről egy újabb vagy éppen ritkább sata vezérlőn lévő optikai meghajtóról xp-t. nekem már sokszor kiírta telepítés közben, hogy nincs optikai meghajtó, mivel a satán nem ismerte fel driver nélkül."

Erre van megoldás, egy valamirevaló rendszergazdinak alapvető ismeret:

Bővebben.

Valahogy az USB floppyt is működésre lehet bírni install közben, csak utána kellene nézni. És az USB-s egérre/billre is megadták már a választ... Ergo: user error.

Ezen kívül jelenthetem, hogy nálam is legalább egy éve teljesen jól működik egy SATA-s DVD író. Volna is belőle világbotrány, ha nem így lenne, nem gondolod? (Úgy látszik, nem.)

törölt tag

válasz bsh #47 üzenetére

"...csakhogy a hardverdetektálás során kikapcoslta az usb portokat, gondolom a telepítés végén bekapcsolná őket ismét..."

Továbbra sem tudtuk meg, miért is egy vicc az USB-s billentyűzet és egér. Mert hogy ez nem az USB-s hardver hibája, az biztos. Legacy Support be volt kapcsolva? Ha be volt, nem szabad, hogy ilyen gond legyen.

A SATA-s ODD kritika sem jogos, lehet, hogy a Nero poénkodott, de az is lehet, hogy kifogtál egy hibás meghajtót.

USB-s floppy-ról is be kell, hogy olvassa a drivereket, csak nem mindegyikről. Ez megint nem a hardver "hibája".
    Tehát Xp alatt is létezik megoldás, de ha Vistát használ az ember, akkor egy pendrive eleve jó minderre. Az USB-s beviteli eszközökkel sem lesz gond. Egy Nehalem alapú rendszeren pedig miért ne használnának otthon Vistát?

• Morden24

nagyúr

válasz bsh #48 üzenetére

usb egér, bill: lásd itt

Ilyen gondom sem volt soha, de hozzá kell tenni, hogy általában normális, márkás cuccokat vettem, nem tudom mi a pálya az 500 forintos USB egérrel. Ellenben már 2003ban vezetéknélküli USB-s billentyűzettel raktam fel XP-t, és hát nem kellett sok ész hozzá. Nem állítom, hogy nem lehet igazad, vagy nem reális a problémád, de ne fárassz már ezzel a "minden usb-s akármi szar" dologgal, mert konkrétan valótlant állítasz.

usb floppy: telepíts egy _gyári_ (mondjuk oem) xp lemezről scsi-ra, raidre vagy valami újabb sata vezérlőre windows xp-t egy usb floppy segítségével.

Erre mondhatnám azt, hogy hova lepődjek meg egy 7 éves, mára elavult oprendszer esetében?

sata optikai: telepíts _gyári_ xp lemezről egy újabb vagy éppen ritkább sata vezérlőn lévő optikai meghajtóról xp-t.

Ez viszont párszor nekem is összejött, ilyen gondom soha nem volt. Bár nyilván nem is túlzottan egzotikus hardverelemeket használtam.

nero 7-tel hazsnáltam. mondjuk 20 lemezből 5-öt elrontott, egyszerűen megállt írás közben meg hasonlók

Szerezz be jobb íróprogramot. Mellesleg ha 25%-ot ront valami, azt szokás visszavinni garis eljárásra. Még egyszer mondom, évek óta van SATA-s íróm, és nincsen ilyen gondom.

hehe, tán én írtam azt, hogy ne gyártsanak már olyan lapokat, amin még mindig van ide meg ps2 meg ilyenek?! én írtam ilyet? vagy valaki más? akkor ki akar másra ráerőltetni bármit?

Olvasás óra asszem általános első körül van. Azt írtam, hogy lassan elkezdhetnék kivonni ezeket a technológiákat, és hol máshol kéne kezdeni, mint a vadiúj, méregdrága cuccoknál? Hehe. És mellesleg ha még egyszer ilyen stílusban szeretnél kommunikálni, akkor a sarki késdobálóba menj, hozzám meg ne szólj, mert - a legmélyebb tisztelettel - elküldelek a picsába, főleg, ha utólag még szavakat is adsz a számba.

• orbano

félisten

válasz bsh #34 üzenetére

erre te is teszel ilyen baromállat kijelentést hogy az USB-s egerek szarok? gyere papám szívese nemgmutatom neked CS-ben mennyire sz@r egy USBs intellimouse 1.1a. vagy netán hiányzik valami szolgáltatás amit a PS/2 tud, az USBmeg nem? :D lolmár.
    a többivel meg egyetértek. bár a PCItól már szívesen megszabadulnék, illetve a floppytól is, de nem tudok amíg hülye XP van. IDE is pont addig kell, amíg nem lesz alap a 6 vagy 8 darab sata csati. bár olcsó alaplapoknál maradni fog szerintem a 4, vagy max 5-6, elvégre IDEs korszakban is egy átlag lapon 2 IDE volt ami = 4 meghajtó.

• dezz

nagyúr

válasz bsh #34 üzenetére

"pl. az egyik amd topikban valami nagyon okos megmondta kerek perec, hogy az összes amd proci visszamenőleg bugos, mert egyik sem megy 4 memóriamodullal, hanem automatikusan visszaveszi az órajelet, hogy ne bugzon. hát körbenézek és itt van 8 gép, mind amd (socket a-tól az am2+-ig bezárólag), és mindben 4 ram van és semmi nem bugzik és semmi nem vesz vissza semmit."

Nem tudom, itt konktétan kire gondolsz, de speciel én is írtam hasonlót. Csak nem ezt!!! Hanem azt, hogy korábban sem volt annyira szokatlan, hogy bizonyos modulszám fölött a BIOS visszavette a memória órajelét, -- és a lényeg: -- ebből nem csinált senki semmilyen problémát, főleg nem olyan felhajtást, mint most a Phenom II AM3 esetén (amiről kiderült, hogy nem is hw probléma).

Hogy példákkal is alátámasszam:
    - Egyes Socket A-s lapoknál, chipsettől függően (tehát nem is a CPU-tól függött, hiszen itt még nem volt benne a memóriavezérlő) ilyen megkötés volt:
    "3 x DDR DIMM Sockets
    Max. 3 GB unbuffered *PC3200 /PC2700/PC2100/PC1600 non-ECC SDRAM Memory
    (Note: PC3200 Max. to 2 banks only; PC2700 Max. to 4 banks only)"
    Lásd itt.
    Mellesleg nem is emlékszem Socket A-ból 4 memória-slotosra.

- Minden s.754-es lap gépkönyvében benne volt egy ehhez hasonló táblázat: [link]

- Aztán, egy s.939-es példa:
    "- When you install four double-sided 400 MHz DDR DIMMs, the frequency of each module downgrades to 333 MHz." Lásd ebben a gépkönyvben.
    Hozzáteszem, más s.939-es lapok gépkönyvében (már amit láttam), nem találtam ilyen korlátozást. Valaki meg azt írta, egy bizonyos stepping előtt volt ilyen korlát a procikban.

- Egyes Intel chipsetes lapoknál is előfordult ilyen korlátozás, ugyancsak a DDR-es időkben. Bár nem volt gyakori, mert ilyen esetben az Intel inkább nem is támogatott hivatalosan több modult, mint amennyi a max. sebességen működött. (Ezt most nem keresem újra elő.)

- Emlékeim szerint az SDR-es időkben is gyakori volt, hogy a modulszámtól függött a max. memória-órajel.

törölt tag

válasz bsh #35 üzenetére

Az IDE vezérlő az ICH8 óta nincs benne a déli hídban, külön chipet integrálnak a lapokra. Volt is vele szívás a kezdetekben, a JMicron vezérlővel legalábbis jól megjártam.

Ezt a lapot otthonra szánják, hogy Béla olcsóbban válthasson Nehalemre, oda viszont nem igazán kell PATA, PS/2, LPT port, meg hasonlók. SATA, USB, eSATA és FireWire kell, mert ők azt használják. Még ha egy vicc is az egész. :)

• Morden24

nagyúr

válasz bsh #34 üzenetére

az usb billentyűzetek szarok, usb egerek szarok

He? :F

usb vinyók vicc

Vegyél sata-sat, ne pedig pata-sat, ennyi. Most még van IDE a lapodon. Senki nem mondta, hogy dobd ki a vinyódat.

usb floppy vicc

He? Mi is a gond vele? :F

úgy általában az usb cuccok

He?

sata optikai meghajtók vicc. mezei usernek jó, de ha az ember valami speckó dolgot akar csinálni, arra nem.

Mit szeretnél speckózni? Csak azért, mert több éve sata-s íróm/olvasóm van, soha semmi hátrányát nem tapasztaltam. De érdekelne, mi a gondod.

szerintem ne tegyél már ilyen kijelentéseket, hogy mi az elavult (szerinted) meg mi a felesleges (szerinted).

De alaptalanul leszarozni mindent, ami egyébként az emberek nagytöbbségének jó, de szerinted "speckó" dolgokra nem, na azt lehet.

te akkor vegyél olyat, amin nincs, de ne akard már megszüntetni őket.

Vagy fordítva: te akkor vegyél olyat, amin van, ne akard másra ráerőltetni. Mellesleg ezt a piac fogja eldönteni, nem te vagy én. Szerinted mennyi pata vinyó fogy, és mennyi sata?

nem bírom az ilyen "maj én megmondom a tutit" hozzáállást

Na tudod kivel szórakozz. Én mondom meg a tutit, amikor ilyennel jössz: "az usb billentyűzetek szarok, usb egerek szarok, usb vinyók vicc, usb floppy vicc (meg úgy általában az usb cuccok)"

Mellesleg leszarom az AMD-s nyűgödet, éld ki azon, akivel bajod van.

szerk.: ja és ebben a környező 8 gépben mindben ide optikai meghajtó van és mindben van floppy is és mind ps2 bill+egeres.

Erre most mondjam azt, hogy az én környezetemben meg nem?

• Morden24

nagyúr

válasz bsh #24 üzenetére

Aki új gépet vesz, annak nem hiszem, hogy szüksége lenne akármelyikre, aki pedig ennyiért vesz csupán alaplapot, annak egy pendrive, satás vinyó, usb-s periféria sem jelenthet gondot.

Ezek elavult technológiák, totál feleslegessé kezdenek válni, ergo nyugodtan kezdhetnék leépíteni őket - és kezdhetnék a felső árszegmensben, mert ott aztán tuti nem fáj senkinek a hiányuk.
    Alsó kategóriában meg úgyis mindent sokáig be lehet szerezni, akinek valami miatt musthave az ilyesmi, az meg tudja oldani (de léteznek egyéb megoldások is, usb-s floppy stb., szóval semmi nem megoldhatatlan, viszont felesleges megfizettetni egy új gép vásárlásánál azokat a cuccokat, amik aztán csak a helyet foglalják a lapon).

• ngabor2

nagyúr

válasz bsh #24 üzenetére

a környezetemből. talán 1 emberkét ismerek, akinek van floppyja otthon, és akinek 2 évnél fiatalabb gépe van, annak már csak sata cuccai vannak. a tévedés jogát a kis minta miatt fenntartom, de az biztos, hogy jelenleg erre tart a világ.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés