Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz bsh #48 üzenetére

"sata optikai: telepíts _gyári_ xp lemezről egy újabb vagy éppen ritkább sata vezérlőn lévő optikai meghajtóról xp-t. nekem már sokszor kiírta telepítés közben, hogy nincs optikai meghajtó, mivel a satán nem ismerte fel driver nélkül."

Erre van megoldás, egy valamirevaló rendszergazdinak alapvető ismeret:

Bővebben.

Valahogy az USB floppyt is működésre lehet bírni install közben, csak utána kellene nézni. És az USB-s egérre/billre is megadták már a választ... Ergo: user error.

Ezen kívül jelenthetem, hogy nálam is legalább egy éve teljesen jól működik egy SATA-s DVD író. Volna is belőle világbotrány, ha nem így lenne, nem gondolod? (Úgy látszik, nem.)

• dezz

nagyúr

válasz bsh #34 üzenetére

"pl. az egyik amd topikban valami nagyon okos megmondta kerek perec, hogy az összes amd proci visszamenőleg bugos, mert egyik sem megy 4 memóriamodullal, hanem automatikusan visszaveszi az órajelet, hogy ne bugzon. hát körbenézek és itt van 8 gép, mind amd (socket a-tól az am2+-ig bezárólag), és mindben 4 ram van és semmi nem bugzik és semmi nem vesz vissza semmit."

Nem tudom, itt konktétan kire gondolsz, de speciel én is írtam hasonlót. Csak nem ezt!!! Hanem azt, hogy korábban sem volt annyira szokatlan, hogy bizonyos modulszám fölött a BIOS visszavette a memória órajelét, -- és a lényeg: -- ebből nem csinált senki semmilyen problémát, főleg nem olyan felhajtást, mint most a Phenom II AM3 esetén (amiről kiderült, hogy nem is hw probléma).

Hogy példákkal is alátámasszam:
    - Egyes Socket A-s lapoknál, chipsettől függően (tehát nem is a CPU-tól függött, hiszen itt még nem volt benne a memóriavezérlő) ilyen megkötés volt:
    "3 x DDR DIMM Sockets
    Max. 3 GB unbuffered *PC3200 /PC2700/PC2100/PC1600 non-ECC SDRAM Memory
    (Note: PC3200 Max. to 2 banks only; PC2700 Max. to 4 banks only)"
    Lásd itt.
    Mellesleg nem is emlékszem Socket A-ból 4 memória-slotosra.

- Minden s.754-es lap gépkönyvében benne volt egy ehhez hasonló táblázat: [link]

- Aztán, egy s.939-es példa:
    "- When you install four double-sided 400 MHz DDR DIMMs, the frequency of each module downgrades to 333 MHz." Lásd ebben a gépkönyvben.
    Hozzáteszem, más s.939-es lapok gépkönyvében (már amit láttam), nem találtam ilyen korlátozást. Valaki meg azt írta, egy bizonyos stepping előtt volt ilyen korlát a procikban.

- Egyes Intel chipsetes lapoknál is előfordult ilyen korlátozás, ugyancsak a DDR-es időkben. Bár nem volt gyakori, mert ilyen esetben az Intel inkább nem is támogatott hivatalosan több modult, mint amennyi a max. sebességen működött. (Ezt most nem keresem újra elő.)

- Emlékeim szerint az SDR-es időkben is gyakori volt, hogy a modulszámtól függött a max. memória-órajel.

• dezz

nagyúr

válasz JColee #19 üzenetére

Van azon az oldalon még 1-2 vicc:
    - "Quick Path Interface" -> helyett Interconnect a becsületes neve.
    - Előző olyan ábrázolása, mintha ezen múlna a teljesítmény, ez lenne az FSB, IMC meg kit érdekel.
    - "Operating Life ['000hrs]"
    - "LED Debug" (mióta bug a hibás ram, stb.?)
    - "ENGINEERED FOR PERFORMANCE COMPUTING AND RELIABILITY" x20
    - ...

Ez az oldal valahogy nem hozta meg a kedvem a Foxconnhoz. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák