- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
kecsetif
aktív tag
Üdv! Nem akarok vitát szítani, de van valamennyi igazság mindkét oldalon.
USB bill.:A Slimstar Geniusom játszotta a giga p35 lappal, hogy kb. 40 indításból egyszer nem látta a bill.-t. Persze ettől lehet telepíteni XP-t és ps/2 átalakítóval megszűnt a baj.
A floppy nem rosz dolog. Pl. biztonsági mentéshez és RAID driver beadagoláshoz a legegyszerűbb. Az USB-s itt sem mindíg (inkább nem elsőre) működő alternatíva.
A sokadik gépbe rakok SATÁ-s ODD, eddig mind ugyanúgy működött, mint az IDÉ-s.Elhangzott itt pár olyan kulcsszó, hogy iroda és winXP. Az X58 valszeg nem lesz irodai gép és nem XP fog rajta futni. Sőt aki ennyi pizt ad egy gépért, szinte biztosan nem fogja átrakni a 40GB-os IDE vinyót vagy IDÉ-s DVD írót sem, hanem vesz újat.
SZVSZ az IDE csati felesleges, mert a SATA teljesen jó alternatívája. Viszont a ps/2 portokra és a kislemez csatlakozóra még szükség szükség. Bár ha az újabb oprendszerek már pendrájvon kérnék a RAID drivert, akkor már ez sem lenne igaz.
Erre a lapra elég egy LAN is és az alaplapi hangkodeknek sincs értelme, mert aki ennyi zsét ad egy konfigért, biztosan rak bele normális hangkarit.
Kívülre elég lenne sok USB, plusz a ps/2 portok, belülre jó sok SATA és max. még egy kislemez csatlakozó. De gondolom ettől nem lenne sokkal olcsóbb a lap. (Az e-SATA nekem nem kell, mint ahogy a fireware sem, de ezt mások biztosan nem így látják.)Egyébként pedig értelmetlenül drága ez a cucc!
És most tessék megkövezni!
-
bsh
addikt
usb egér, bill: lásd itt
usb vinyók: sata-sat veszek, de már nincs szabad sata portom, akkor hová rakjam? "snki nem mondta, hogy dobd ki az ide vinyódat" - de, a gyártók ezt "mondják" azzal, hogy már csak 1, vagy 0 ide csatlakozót raknak az alaplapokra.
usb floppy: telepíts egy _gyári_ (mondjuk oem) xp lemezről scsi-ra, raidre vagy valami újabb sata vezérlőre windows xp-t egy usb floppy segítségével.
sata optikai: telepíts _gyári_ xp lemezről egy újabb vagy éppen ritkább sata vezérlőn lévő optikai meghajtóról xp-t. nekem már sokszor kiírta telepítés közben, hogy nincs optikai meghajtó, mivel a satán nem ismerte fel driver nélkül. volt sata dvd íróm is, nero 7-tel hazsnáltam. mondjuk 20 lemezből 5-öt elrontott, egyszerűen megállt írás közben meg hasonlók. visszatértem a régi jó ide cuccaimhoz. rontott lemezek: mondjuk 500-ból 0."Vagy fordítva: te akkor vegyél olyat, amin van, ne akard másra ráerőltetni."
hehe, tán én írtam azt, hogy ne gyártsanak már olyan lapokat, amin még mindig van ide meg ps2 meg ilyenek?! én írtam ilyet? vagy valaki más? akkor ki akar másra ráerőltetni bármit?
-
bsh
addikt
(lejárt a szerkesztési idő)
azt el is felejtettem mondani, hogy én még soros perifériát is használok, és sajnos van olyan gépem is a cégnél, amin már nincs soros port, így egy pci kártyát kellett beraknom, mert az usb->com az nem viszi, nem ad neki elég áramot... és mivel a pci portok száma is véges (és egyre kevesebb van már abból is) ez sem túl jó.
szóval csak arra szeretnék rámutatni, hogy home user szinten lehet hogy nincs rá igény, de nem csak home userekből áll a világ, ipari felhasználás is van a világon, és ott még igenis használnak ilyen szerintetek felesleges meg elavult technológiákat.
úgyhogy please óvatosan azért az ilyen kijelentésekkel.
na nem flamelek, peace. -
bsh
addikt
nekem 2 ide vinyóm van, 2 ide optikai meghajtó, 4 sata vinyó, floppy (+kártyaolvasó benne)ps2 billentyűzet és egér, összes pci+pcie slot tele, összes usb tele (az alaplapik is ki vannak vezetve), plusz még egy 7-es usb hub félig. és ezeket mind használom is.
ha új gépet veszek (lassan már kéne...), az csak olyan lesz, amin van min. 3 pci slot, 2 ps/2, sajnos a 2 idéről már le kell mondjak :-(
nem azért, mert nem tehetném meg. hanem mert az usb billentyűzetek szarok, usb egerek szarok, usb vinyók vicc, usb floppy vicc (meg úgy általában az usb cuccok), sata optikai meghajtók vicc. mezei usernek jó, de ha az ember valami speckó dolgot akar csinálni, arra nem.
szerintem ne tegyél már ilyen kijelentéseket, hogy mi az elavult (szerinted) meg mi a felesleges (szerinted).
az ide és floppi és ps/2 vezérlők benne vannak a déli hidakban, semmit nem spórolnának, ha a 2-3 2 filléres csatlakozót lehagynák. szóval nem tudom miért fáj ez neked. te akkor vegyél olyat, amin nincs, de ne akard már megszüntetni őket.
bocs, ne haragudj, hogy kifakadtam, de nem bírom az ilyen "maj én megmondom a tutit" hozzáállást. pl. az egyik amd topikban valami nagyon okos megmondta kerek perec, hogy az összes amd proci visszamenőleg bugos, mert egyik sem megy 4 memóriamodullal, hanem automatikusan visszaveszi az órajelet, hogy ne bugzon. hát körbenézek és itt van 8 gép, mind amd (socket a-tól az am2+-ig bezárólag), és mindben 4 ram van és semmi nem bugzik és semmi nem vesz vissza semmit. szal bírom az ilyen megmondóembereket, na.
szerk.: ja és ebben a környező 8 gépben mindben ide optikai meghajtó van és mindben van floppy is és mind ps2 bill+egeres.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest