- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megvan a következő Xperia pontos startdátuma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz
muratomi1 #354 üzenetére
nem azt írtam, hogy idióta. az általam használt kifejezés a "konzumidióta" volt, ami az én értelmezésemben azt a vásárlói réteget jelenti akik sokkal inkább a marketing-tevékenység alapján vásárolnak, hisznek a márkák fennhatóságában és hajlandóak csupán egy márkanév birtoklásáért sok pénzt kifizetni. Ezzel szemben a másik véglet a "csájnafón vásárló idióta
" aki a legolcsóbb kínait rendeli meg kérdezősködés nélkül, amit szerintem meg én képviselek az a "csájnafón-fan idióta
" aki hajlandó az ideális ár-érték arányt tovább javítani személyes ideje ráfordításával is, vagy egyéb áldozatokkal.
a mai magyar valóságba nem illik bele egy 100khuf árú telefon, ez azért könnyen belátható
-
junkpod
veterán
válasz
Touch-ko #346 üzenetére
A keresetet kihagyva, egy telefon soha a büdös életben nem képvisel akkora értéket, hasznot, hogy 100 ezer forintot adjon érte nirmális értékrendű ember. Aki ezt megteszi azt nevezik "konzumidióta"-nak, az felült a marketing gépezetek mesterséges igénykeltésének és átverték. Fokozottan igaz ez amikor bárki eljut arra a magas szintre, hogy elhiszi és vallja, hogy a márkát meg kell fizetni.
Végül is minden annyit ér pénzben amennyiért el lehet adni, de az ár és az érték között sosincs összefüggés.
Hidd el, a cégek a szar és olcsón is annyit keresnek mint a jó és drágán, a szar és drága kategóriáról ne is beszéljünk. A különbség csak annyi, hogy neked mennyivel marad kevesebb a végén. -
junkpod
veterán
én csak azt nem értem, milyen választ vársz tőlük? Meg hát az is kétséges, hogy megérte-e felhívni a figyelmüket a jelentős kinaitelefon behozatalra, nehogy rászálljanak jobban.
Az oroszlán bajszát huzogatni? És az a gondolat motoszkál bennem, hogy ha ebből szívás lesz, akkor azt nem Te fogod megszívni hanem mások... -
junkpod
veterán
válasz
Touch-ko #331 üzenetére
Hát ebből a cikkből ezt éppen nem tudhattad meg. Ha infót szeretnél ebben a témában akkor fárad át az illetékes topikokba.
Jelenleg ha azonos képességű telókat hasonlítasz össze kínait és brandet akkor 2x-3x az árkülönbség.
Amúgy meg remélem, hogy rendesen az átlag felett keresel és sose lesz szükséged ésszerűen takarékoskodni. -
junkpod
veterán
válasz
muratomi1 #292 üzenetére
S3 50khuf? Ez ugye használt piaci ár?
Amúgy az én ízlésemnek sose fog megfelelni a samu zöld pentilematrixa... 1km-ről kiszúrom ha vki samu telefont tart a kezében és nem az egyedi dizájnjáról
De hát nekem már ilyen perverz a színhelyesség igényem, ezért plazma a tv-m mondjuk
No offence, csak ne vezessétek félre a tájékozatlanokat. -
junkpod
veterán
Miért nem bírsz kilépni a magad állította falak közül. Ugyan miért lennének már az általad felsoroltak különlegesek? Gyk. minden androidos teló tudja ezeket, kínai-nemkínai. Az álláspontod pontosan az iphoneon szocializálódottak világát tükrözi, akik már magukat is meggyőzték, hogy milyen f@sza szolgáltatásokat kapnak a 3-5 szeres pénzükért.
Az esszéd tartalmával és állításaival vutatkoznék, nem az érzelmeiddel: megéri vagy nem kínából telefon vásárolni. Szerintem a cikk megírásakor már eleve előítéletes voltál és ehhez igazítottad a tartalmat. A korrekt cikk az lett volna ha utánajársz a témának és a tények ismeretében vonsz le következtetést. De te inkább írtál egy cikket a személyes meggyőződésedről.
Ez félrevezető, ezért próbálok veled vitatkozni, ami nehéz ha a magad igazságát "csak" érvvel alátámasztva tényként kezeled, véleményeket öltöztetsz be ténynek. -
junkpod
veterán
Hát kié? Mindig azé aki venni akar...
Talán volt egy régen: zte blade 1. De az 25ezerFt volt.
És nem azt mondtam, hogy nincs olcsó teló itthon, hanem, hogy az alacsony árkategóriában (30-40k) messze jobb értéket adnak a kínai telok. A hasznos feature meg kb. értelmetlen az android világában, mert ez minden esetben az előretelepített szoftvereket jelenti, amik legtöbbször inkább ballaszt, ha meg kellene, hát mindenre van app. -
junkpod
veterán
De hát nem létrzik jó ár-érték arányú telefon itthoni forgalmazásban. Illetve mondhatjuk, hogy van, ha 100ezer ft kiadása egy akarmilyen telefonra belefér valakinek az értékrendjébe. Enyémbe nem fér bele. Alapvetően már 50ezer is rettentő tulzás egy vacak telefonért összehasonlítva mondjuk az élelmiszer árakkal.
-
junkpod
veterán
Az árakat lehet csökkenteni csoportos rendeléssel. De még a 180$ sem 250$. Azért nem mindennapos a 200$ feletti telefon rendelés még Kínaiból sem. Kellemzően az 50kHUF alattiakat keresik a userek.
A VÁM-ÁFA (megint mondom: nincs VÁM telefonra!) pedig magyar nyelven történik, nem kell érteni hozzá. A posta küld egy levelet, hogy kéri a számlát, ezt elküldöd egy e-mail címre amit megadnak és ezzel készen is vagy. Ez elvárható egy spórolni igyekvő usertől? meg ér ennyi "macera" 20-30-40 ezer forintot?Rengeteg magyar nyelvű fórum van ahol a vásárlás előtt kérdező usernek szívesen elmondják magyarul mit, kitől érdemes megrendelni. De ez itthoni dolgoknál is úgy van, hogy ha utánajárás nélkül megveszed a parkolóban tezsvírtől a szuper éles "kerámia" kést akkor ne csodálkozz ha egy papírt sem tudsz vele elvágni. Kérdezni ér, sőt megéri! Ha a szolgáltatóknál a pultosra hallgatva veszel telefont csomagban, akkor szintén esélyes a rászedés esete...
Az ajánlott telefonok mindegyike gyárilag magyar nyelvvel jön. Nem, nem a kínaiak fordítanak, hanem a Google így alkotta meg az Androidot.
Kínai appok pont annyira feleslegesek mint a márkás telefonokon a gyári appok vagy a szolgáltatói appok: szükségtelenek, de az Android 4.2-től bármilyen nem rendszer appot egy gombnyomással enged ki/be kapcsolni.Amikor egy ájfón 250ezerbe vagy egy közepes samsung 120ezerbe kerül, akkor nem csak nekem éri meg 50ezer alatt megvenni egy hasonló vagy jobb(!) tudású telefont, függetlenül, kétkártyásan, hanem bárkinek aki nem sznob.
-
junkpod
veterán
hát az én olvasatomban a cikk az elején azt feszegeti, hogy meg lehet úszni az ÁFA fizetést (VÁM-ot rosszul írod, mert nem kell telefonra). Pedig már majd egy éve, nagyon nincs megúszás! Tehát rossz az alapfelvetés, miszerint ezért érdemes Kínából rendelni mert megúszod az ÁFA-t amit szegény kereskedők meg jól megfizetnek. Hát pont fordítva.
Másrészt egy kiemelkedően drága telefonról írsz megéri/nem megéri cikket! Ez nagyon nem jó példa. Az én esetemben áfával együtt 42.000,-Ft-ból kijött egy 4magos (Antutu kb.17.000), hd kijelzős, 5"-es, kiemelkedően jó "dizájnú" telefon (InewV3). Szerinted megéri?
Nem beszélve arról, hogy ezért a pénzért független telefont kaptam.
KétkártyásatAzután elkezded elemezni a garancia kérdését mint hátrányt a kínaival. Csakhogy a magyar cégek sem jeleskednek a garanciás kérdésekben, többnyire hosszú idő alatt produkálnak értékelhetetlen eredményt. Másrészt a kínai telefonokkal kapcsolatban (ha a user előre tájékozódik és kérdez és így jó helyről, megbízható márkát választ) akkor elenyésző a garanciális probléma. Sokkal több a "leejtettem" típusú amit szintén sokkal olcsóbban lehet Kínán keresztül intézni. A visszaküldözgetés leginkább az átverésekkor jönnek elő.
Én jelenleg egyetlen buktatóját látom a kínai telóknak, mivel jellemzően a 200 dollár alatti eszközökről beszélünk, sok esetben hamarabb adják ki a nagy verseny miatt, mielőtt a szoftvert tökéletesre csiszolták volna, így előfordulhat, hogy várni kell mire lesz egy jól működő gyári (nem főzött) rom. Viszont ezekre legalább van rendszeres frissítés. Nézz meg egy Sony vagy Samu függetlenként 50ezres kategóriájú telefont mit tud, jön-e rá frissítés? Hát el fogsz keseredni.
Összeségében, nem hogy megéri, de csak kínából éri meg telefont venni. Szerintem.
-
junkpod
veterán
itt tényleg áfacsalózáson vitatkoztok? Nézzetek már be egy kínai rendelős topikba, és meglátjátok, hogy kb senki nem csal adót, mert minden rendelés után befizetjük a 27% áfát! Nagyon el van itt tévedve mindenki a cikkszerzővel az élen.
Lehet inkább menni a kiskereskedőkhöz és nézni mennyiszer nem ütik be a pénztárgépbe a vásárolt áruk értékét. Annyira buták, hogy már fáj, szeretném látni majd az arcukat jövő ilyenkor amikor az on-line pénztárgépek által küldött adatok alapján ládaszámra küldik ki a csekkeket elmaradt adó megfizetésére
Egyelőre a kereskedők vs állampolgárok adófizetési versenyében az állampolgárok állnak nyerésre, már a befizetett összegeket nézve. Tapasztalatom szerint a "vállalkozók" nagy hányada adócsaló, míg a kínai telefon rendelő állampolgárok 99%-ban adófizetők...
-
junkpod
veterán
gondolom már százan beírták neked, de nem bírom ki. Rendeltél már telefont Kínából? Ismered a vonatkozó vám és áfa szabályokat? Ismered a posta/csomagkülők és NAV kapcsolatának működését?
"Vámot és áfát azonban kell fizetni."
Nem, nem kell vámot fizetni, mert a jogszabály így rendelkezik. ÁFA-t kell. 99%-ban mindig, mert a posta/csomagküldő hivatalból vámügyintéz, aminek része az áfa érték megállapítás és beszedés, ráadásul ehhez minden esetben bekérik a fizetést igazoló bizonylatot (mondjuk PP számla). Nincs lehetőség sunnyogásra, max a véletlenben lehet bízni.
Legközelebb legalább a mobilarénás fórumokba olvass bele.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Egyre többen csábulnak el, amikor kínai webshopok kínálatában kedvező árú telefont találnak. De miért van ez így és mivel jár mindez?
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Update 05.07. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest