- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Érkezik a Moto G56, mindent tudunk róla
Új hozzászólás Aktív témák
-
FіkuszKukіsz
őstag
Nem csak a költségvetés számít. Sok embert ismerek aki leszrja, hogy hány mag van a telójában. Tudjon vele telefonálni, néha megnézni az emailjeit, meg menjen a facebook (van akinek ez se fontos). Néha 1-2 képet ellő, azt csókolom. Amíg megy a teló addig használja, ha letérdelt akkor vesz egy másikat.Megtehetné, hogy 2 kilós telót vesz, de beéri egy alsó-közép kategóriással is. Sokan vannak ilyenek.
-
asdf_
veterán
Azert tudnanak errol meselni a regi westel dolgozok, volt valami kamu flipes ericsson, asszem ketfele csicsa szinben, kottara megegyezett a ketto kulsore, egy kulonbseggel, hogy mas volt a bele (igy kep alapjan guglizva talan a t10 es t10s amirol beszelek). No, szerinted hany ilyen kicserelt belut vittek vissza 3 naposban hozzajuk?
-
"nálunk nem érvényes a törvényileg szabályozott háromnapos cseregarancia a hibás készülékre"
Kíváncsi volnék, ezt hol mondták... Mert az, hogy nem érvényes a három napos cseregarancia a hibás készülékre, tényleg nonszensz, viszont a lehetőség a szerviz általi bevizsgáltatásra a csere előtt igenis lehetősége az összes üzletnek.
Ugyanis, ha a gyártó az általam visszavett készüléket nem számolja el nekem, az a nyakamon marad, akkor én joggal küldöm el a következőt bevizsgálásra, hogy ne járjak így. A Vodafone úgy tudom, minden készüléket szervizbe küld három munkanapon belül, legalábbis nekem két készülékemmel is ezt tették. -
muratomi1
senior tag
Gyümis sör
Kínából nem rendelnék telefont mert szerintem nem éri meg meg nem ismert márka itthon, nem forgalmazzák itthon, nem akarom kiküldeni 3 hétre garanciás szolgáltatások miatt, és kitudja mikor romlik el. De ez az én szubjektív véleményem. Mellesleg én bízom abban ha mondjuk nem egy s2nél nevtelenebb samsung mobilt veszek akkor nem megy tönkre(bár ezzel most magamat cáfolom az s4 3szor berepedt kijelzojével), több évig tudom használni és ha kell el is tudom adni normális áron. Nem azt mondom hogy az akai, lenovo, jiagu(bocs ha elirtam) és társai nem lehetnek jók de amit itthon szoktam látni órsánban meg a tesóban ilyen kínai csodák akkor nagyon gyorsan előkapom az s4 zoomot vagy az éppen akkor nálam lévő telefont és megnyugtat hogy ez nem valami szar féle ami nem működik rendesen. Az egyetlen normális tablet jó áron ezekben az üzletekben az asus memo pad és egész jó. De azért körül kell nézni mert van itthon coremax ami elvileg jó bár kinek hogy jön be a tuzforro hatlap.. a telefon mindenkinek a saját dolga, elhiszem hogy valakinek jobban megéri kintrol rendelni de azért ne mondja senki se hogy itthon nem lehet kapni 50ért s3at ami sokunknak még sok is de hát ez van. -
Bog
HÁZIGAZDA
Ez lett volna az egyik példám. A másik a Lumia 520. Aztán a VF Smart 4 mini. Felsőbb kategóriákban az LG G2. Kicsit lentebb az F6. Meg az Xperia SP. Meg az Alca Idol 2 S. BB Z10. Majdnem biztos, hogy mindegyiknél tudnál mondani valami kínai versenytársat, de ezekre magyar support, gari van, holnap megveheted megnyomkodás után bárhol. WP8-at meg nem kapsz Kínából. BB-t sem. Mondom: mások a te értékrended. Oké. De ettől még a felsoroltak mind korrekt árú gépek rengeteg olyan aprósággal, amelyek számítanak. (Ez nyilván junkpod hozzászólására reflektál.)
-
Bog
HÁZIGAZDA
A ConCorde és a többi cég számára azért éri meg mégis ilyesmivel foglalkozni, mert az általad is leírt fogyasztói előnyök mellett nagyobb tétel rendelése esetén jóval kedvezőbb árat tudnak kiharcolni. Ezek a cégek ugyanakkor nagyon sokat küzdenek a masszívan nagy szórást mutató minőséggel, egy szérián belül is komoly eltérések lehetnek... egyébként szerintem ez a kínai rendelés egyik rákfenéje is, X rendel egy Xiayu Kummantó S3 nevű telefont, ami egész frankó, persze a kamera nem az igazi, de egyébként oké. Y kedvet kap, megrendeli ugyanazt és neki szarabb a kijelző, vagy szarakodik a GPS, esetleg feleaddig bírja az akku.
De igen, alapvetően az egész anyag egyrészt szerkesztőségi blogban van, nem véletlenül, másrészt elsősorban arról akart szólni, hogy az a 100 dollár nem 100 dollár.
Ugyanakkor - és ezt mindenképpen hangsúlyozni szeretném - a Mobilarena nem szemellenzős, nem negligáljuk a kínai készülékeket (volt itt már Jiayu, Xiaomi, Lenovo, THL is tesztre bőven), sőt, kifejezetten figyelünk erre a vonalra. Aki látta az UMi X3-ról szóló adást, az tudja, hogy hosszas levelezés és egyeztetés eredménye, hogy ez a termék egyenesen Kínából eljutott hozzánk tesztre. Ha mindkét fél elégedett lesz az eredménnyel, akkor ezt további termékek követik majd, mondjuk első körben havonta egy (úgyis annyi a szállítási idő:-)). Egyébként nem mi választunk a kínálatból, ők javasolják, hogy szerintük mi az, ami hot, vagy jó áron van. Maximum vétózunk.
Nyilván nem leszünk egy "kínaitelefonarena.hu", egyszerűen olyan arányban, amilyen arányban az olvasók között is akad kínai rendelés mi is foglalkozunk a termékekkel. Így egészséges, ahogyan egyre többet kell foglalkoznunk kiegészítőkkel, táblagépekkel és egyre kevesebbet navigációval. -
Bog
HÁZIGAZDA
Köszönöm a korrekt, összeszedett és előremutató kommentet.
Nincs a kínai telefonokkal szemben semmiféle ellenérzésem, én azt nem szeretem, amikor egy jó ár/érték arányú készülék fórumában hirtelen felbukkan Kínaimániás Béla és megmutatja, hogy ennél mennyivel jobbat és olcsóbbat rendel Kínából. És hát nem mindig sikerül hozzászámolni még a magánrendelés kapcsán felmerülő forintosítható és kevésbe forintosítható (gari, nyelvi nehézségek, szállítási idő) költségeket.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Egyre többen csábulnak el, amikor kínai webshopok kínálatában kedvező árú telefont találnak. De miért van ez így és mivel jár mindez?
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest