Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz Bog #319 üzenetére

OK Bog, értem én a lényeget. Csak a cikket olvasva kicsit "szapulós" felhangot véltem felfedezni benne.
    Mielőtt bárki megvádolna csájnafansággal, ha tehetném - értsd lenne rá keret és lenne bennem elegendő fun-ság - csak és kizárólag A-brand-es mobilcuccokat vásárolnék.
    Sajnos - talán kicsit jogosan - sokakban még mindig egyenlő a kínai a szarral. Holott kici Feng nem hülye. ha megfizetik tud ő minőséget gyártani.
    A kulcsszó a kompromisszumkészség. A legtöbb átlag felhasználónak - aki a mobilját nem státuszszimbólumnak (gyk. pötshosszabbító) kézikonzolnak, ghettoblaster-nek (ez a fajta annyira irritál, hogy szívem szerint láncfűrésszel vagdosnám apró darabokra!!!!), vagy mobil mozinak tartja - tökéletesen elég lenne egy MT6589, vagy 6592 teljesítménye - én sem hittem, hogy NEKEM is elég lesz, de tényleg elég! (A tizenéves játékbuzi kk. Vér István és tsi. szvsz nem releváns példa, nekik tényleg kevés egy ilyen SoC teljesítménye)
    A garancia valóban fontos. Ha hirtelen megnyekkenne a G700 és vissza kellne Ming-nek küldenem, hááát nem lennék boldog. A support szintén. Ezekben teljes mértékben egyetértek veled.
    A bibi az, hogy a support, a szoftverganyézás, az egyéb költségek és az Artisjus matrica nem volna szabad, hogy azt eredményezze, hogy az alapból kb. 35-40.000 körüli készülék felmenjen 70-80.000-re...
    Maradjunk az én quadcopteremnél. A WLToys V222 quadcopter a Banggood-tól vásárolva Forintosítva és a plussz cullaggal, kb. 21.000 Ft, a Blade 180 QX a Conrad-nál 80.000 Ft. (más a kamera, enyémen 640x480-at tud, a Blade HD-t) De még az egyszerűbb, kamera nélküli verzió is ~43.000 Ft.
    Bocs, de nekem, 2-3x-os ártöbbletet nem ér a support, meg a magyar nyelvű matrica a dobozon.
    Sajnos hoszú évek kitartó munkájával a magyar kereskedők, szervizesek elérték, hogy jobban bízok Feng-ékben, mint a honfitársaimban! :((( Szarügy, de ez van.

A példáid mellesleg nagyon jók.
    LED szalag. Rendeltem nemrég - december - 5m 5638-as natúrfehér LED-et és az 5m volt annyi, mint itthon ugyanilyenből 1m. A fénye mint az atomvillanásé, a konyhai lámpatestet mod-doltam meg vele azóta napi legalább 5-6 órát megy és tökéletesen megfelel. Az íróasztali lámpám 20W-os meleg halogénjét is cseréltem egy tűlábas LED panelre. Itthon ~1.500 Ft + szállítási költség, csájnából ugyanez 750 Ft. A fényteljesítménye kb. 5-6x.

"Másrészt azt szerettem volna tudatosítani, hogy ha jön egy WayteQ Talk 5H és mi leírjuk, hogy 50 ropiért az egy brutál jó ajánlat, akkor nem szeretném látni Odaböfögök József kommentjeit, hogy Kínában ez csak 99 dollár."
    Jogos és érthető. A kommentelők efajta archetípusától égnek állnak az idegeim, de szerintem másnak is.

"Nem mondtam, hogy Kínából rendelni nem éri meg. De messze-messze nem mindenkinek."
    Persze, hogy nem. Nekem és még sok-sok embernek nagyon megérte, megéri. Mérlegelni kell, hogy megéri-e. Ennyi.

• b0bcat

addikt

válasz Bog #319 üzenetére

"Többek között azt is fizetjük meg az A brandeknél, hogy out-of-the-box úgy működik, ahogyan kell és ha mégsem, akkor nem nekünk kell vele haxolni, hanem bemegyünk az üfszolgra és ütjük az asztalt."

Ez így igaz. (Más kérdés, hogy mit ér az asztalcsapkodás, amikor a szolgáltatók olyanokat engednek meg maguknak, hogy a szemedbe mondják az üfszolgon, hogy "nálunk nem érvényes a törvényileg szabályozott háromnapos cseregarancia a hibás készülékre"... :U) Ahogyan az is kétségtelen, hogy sok csájnafónfrík indulásból, akár különösebb ok nélkül is ROM-olni kezd, valamint minden bizonnyal vannak problémás modellek, mint az említett UMi.

Ugyanakkor szeretném megjegyezni, hogy az eddig nálam járt 8-9 kínai import modell közül egyetlen olyan volt, amin nem voltak gyárilag Google app-ok és nem beszélt magyarul, az összes többi (többnyire 100 dollár alatti masinák: Feiteng/HTM, Cubot, Star, stb.) kb. 95%-ban érintetlen gyári Android rendszerrel érkeztek, out-of-the-box stabil és hibátlan működéssel, működő Play áruházzal, stb. Három modellt ismerősök ill. rokonok vettek át tőlem, akik mind számítástechnikai ill. telefon-antitálentumok, és a legkomolyabb probléma, amibe idáig belefutottunk, az volt, hogy a Vodás sógornőm mobilnet beállításaiban az APN sort (vagy mit) át kellett írni.

Továbbra is azt gondolom, hogy az rendeljen kintről, aki minden rizikóval tisztában van és vállalni is hajlandó ezeket, ahogyan eme "veszélyekre" bizony fel is kell hívni a kedves érdeklődők figyelmét, de nem látom indokoltnak azt terjeszteni, hogy a kínai telefonok többsége azonnali szoftvermódosítát igényel. Aki körültekintően vásárol kintről, az jó eséllyel azt fogja kapni, amit vár, amennyiben ismert modellt bejáratott helyről vásárol (és ezt nem csak a legnagyobb márkákra igaz, mert pl. egy HTM egy Zopo-hoz képest szinte sehol nincs a "rangsorban", mégis itt a fórumon számos elégedett Feiteng/HTM júzert lehet találni). Ma már alapvető és jogos elvárás egy kínai telefonnal szemben, hogy aránylag modern (4.2) Android fusson rajta, legyenek Google app-ok és tudjon magyarul, és ezeknek a modellek többsége meg is felel (a leírások alapján).

Disclaimer: Az én hozzászólásaim is nyilván elsősorban a saját tapasztalataimon alapuló magánvéleményemet tükrözik. Egyáltalán nem zárható ki, hogy rosszul látom a dolgokat. :DDD A fent leírtak semmiképpen nem tekinthetők hiteles ill. reprezentatív információnak.

Új hozzászólás Aktív témák