- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeratul
addikt
válasz
MZperX75 #147 üzenetére
MZperX75: a gpu felválás alapvetően az RoHSnek köszönhető, merev repedésre hajlamos forraszanyag. Első nagyobb szériás jelenség az ATI érintette a hihedt red ring of death jelenséggel a Xbox360-n. MS gariba javította a hibát. Hogy mennyire forraszanyagnak volt köszönhető nem is bizonyítja jobban semmi mint hogy aki fekvő helyzetben használta annak szinte soha nem fordult elő, ellenben az álló helyzetben használt Xboxok tömegesen produkálták. PCben a GPU fejjel lefele lóg, a hűtő súlya is húzza kártyát és valamennyi deformáció elkerülhetetlen. A GPU mikor dolgozik mivel a hő felfele szeretne szállni elég rendesen fűti maga alatt is a nyákot, aki nem hisz, próbálja csak meg a ujját a gpu backpanelre rakni, de legyen felkészülve egy min 1 fokú égésre. GPU maglassulási küszöbe és üzemi hőmérséklete is jelentősen magasabb mint egy CPUé. A VGA gyártók viszont szeretnék a lehető legolcsóbban megúszni a hűtést, főleg a közép és alsó kategóriában.Az olcsó hűtés + erősen melegedő GPU nagyobb hőingadozást okoz ami megágyaz a forrasztás megrepedésének. Ha egy 250-300 dolcsi árkategóriába szánt GPUt leviszünk a 150 dolcsis kategóriába, akkor általában nem azt hűtést fogja kapni ami 300nál kapott. Az 560 eleve nem egy kis fogyasztású GPU, a csonkítás nem fog akkora fogyasztás csökkenést hozni ami kompenzálná a jóval gyengébb hűtést. Nem azt mondom hogy be fog mind sülni, de jelentős lesz forrasztás leválás. Ezeket az olcsóbb VGAt akik veszik nem fognak drága hűtőre költeni, egy rosszul szellőző házban pedig elég jelentős hőingásoknak lesz kitéve.
Mind nV mint ATI vonalon minden VGAmat tuningoltam, egyik se sült be vagy vált el a GPU paneltől, mert hűtésére mindig figyelmet fordítottam. SZVSZ a GPU leválás szempontjából azok akik ésszel tuningolják a VGAt nagyob biztonságban vannak, mert a OC frekvencia általában jóval alacsonyabb GPU hőmérsékletet engedélyez mint a stock kártya üzemi hőmérséklete. pl. Stock üzemel 80-90 fokon, maglassulás 115 fok, OC esetén 80 nál fagy, akkor kénytelen az ember min a 50-60 celsius üzemi tartományt megcélozni. hogy legyen elég biztonsági tartalék.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
MZperX75 #131 üzenetére
A lényeg az hogy elromlott, minden gyártónál megesik ezt, kisebb/nagyobb számban.
Nekem is volt G80 (8800GTS) ami köszöni szépen még mindig jól érzi magát.
Nekem csak a hülye fan dumával van bajom itt, mintha az ATI kártya nem mehetne önkre, és ti szépen elkönyvelitek szarnak az nV-t pár darab elhullott kártya miatt. Csak gratulálni tudok ehhez.
Én is fanboy vagyok de azért nem állítok sületlenségeket. -
Zso2
őstag
Látoma hírt nem olvastad, nem a fogyasztással akar versengeni(abban nem tud most) ,hanem árban és teljesítményben lesz jobb.. valamit valamiért... Én pl inkábbmegveszek egy erősebb vga-t mint ahogy a hír szerint olcsóbban, ami többet fogyaszt akár, engem valahogy sosem a fogyasztás érdekelt ,hanem a teljesítmény és az árcédula.(játékos vagyok)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest