- Mobil flották
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Microsoft Lumia 640 és 640 XL - testvérek egymás között
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"Hogy mennyire forraszanyagnak volt köszönhető nem is bizonyítja jobban semmi mint hogy aki fekvő helyzetben használta annak szinte soha nem fordult elő, ellenben az álló helyzetben használt Xboxok tömegesen produkálták."
Ugyan ez van a normál tájolású atx álló házaknál is... fekvő elrendezést használok jó ideje, nem véletlen
"Ha egy 250-300 dolcsi árkategóriába szánt GPUt leviszünk a 150 dolcsis kategóriába, akkor általában nem azt hűtést fogja kapni ami 300nál kapott. Az 560 eleve nem egy kis fogyasztású GPU, a csonkítás nem fog akkora fogyasztás csökkenést hozni ami kompenzálná a jóval gyengébb hűtést."
Összes "olcsó" vga ami hozzám került: olyan nem ref. hűtést kapott, boisban: órajeleket, feszültségeket, ventilátorprofilt ami a gpu-t 55C°-alatt, a pcb-t 60C°-alatt tartotta. úgy hogy csenben is maradt a teljes terhelésnél is! Ebbe nem egyszer komoly tuning is belefért (4850-ek tömege). soha nem hoztak vissza egyetlenegyszer sem, ilyen módosított kártyát.
Pedig ezeket dobálták vissza gariba elég gyakran
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én sem a piaci részesedésre értettem. Egyszerűen arra, hogy az NV-nek volt pár notebook GPU-ja, amiket hibásra tervezett. Ezekből borzalmasan sokat eladtak, és garanciálisan eléggé félvállról vették a dolgot. Kvázi ismerve a hibát kijelenthető, hogy ezek a termékek előbb-utóbb megpusztulnak, ami az átlagosnak mondható 3-5%-os hibaarányt kapásból 100%-ra emeli a sorozaton belül. Ez dobja meg nagyon az NV hibaszázalékát. De ha ezeket a bevallottan hibás sorozatokat kiveszed a képből, akkor már az NV hibaszázaléka is közel átlagos.
Abban igazuk van a felhasználóknak, hogy az NV-nek ezeket a hibás chipeket vissza kellett volna hívni, és nem azon dolgozni, hogy a BIOS módosításával kihúzassák velük a garanciát, azután úgysem a felelősségük, amikor tönkremegy a termék. De az NV-nek ez sokkal több pénzbe került volna, mint amennyit eredetileg költöttek erre. Ez innentől kezdve erkölcsi dolog. Valszeg azok akik megszívták többet nem vesznek NV GPU-t, ezt gondolom az NV is számításba vette. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Jó ezt értem is, és nincs okom kételkedni benne, de ez így nagyon messze van a reprezentatív mintától. Az meg főleg igaz, hogy az ismerősöd konkrétan szervizesként hatványozottan arra van kényszerítve, hogy hibás termékekből készítsen statisztikát. Az eladásokat már nem látja, hogy az összesített arányból mennyi a hibás. Azt meg tudjuk, hogy az NV a notebook GPU-kat csak nagyon korlátozott szinten cserélte garanciában. Ezek idővel mindenhol bekrepálnak majd, vagyis a bevallottan hibás mobil GeForce-oknál a hibaarány biztosan 100% lesz ez csak idő kérdése. Ezeket viszont nem biztos, hogy megéri belekeverni egy statisztikába, mert ez erősen azt fogja mutatni, amit az ismerősöd mér, holott a nagykertől nem kapok ennyire durva eltérést a garis termékek arányáról. Sőt alig van eltérés.
-
MZperX75
addikt
A Szervizes barátom mesélte,szinte ugyanezt amit leírsz!
HD4850-512 ref kártyám többször belement 100-105Fokba,Nagyon gyenge hatásfokon dolgozott az az 1 slotos hűtése,ezt a fajta hibát magyarázta a szervizes,javítás jobban rászorította a GPU-t a nyákra(ráfeszítette) És túráztassam csak nyugodtan 100% a ventit(csak hát nagyon hangos) így tényleg jól ment max 76-80Fok,idle 48fok.
De eladtam hibásként,aki megvette örült ,mint majom a farkának,én már nem buzulok vele.Sajna az olcsó kategóriát engedhetem meg magamnak,ez pont hogy látszik a kártyák meghibásodásaiból.
Ezt még követte ,még egy HD4850beszart 1 hét alatt(pedig nem ref hűtős volt) kis ráfizetéssel garba csere, 4870-esre Azután később még egyre (nagyon vigyáztam a hőfokokra,nem is volt velük probléma!)
Szép múlt,de eladtam,ma már diszkrét VGA-t nem veszek és nem használok,hajrá IGP
(a memória tévesztés ott is látszódik néha csíkoz kép ,ergó 1.5V ram feszt 1.65-re emelem a hiba mexünik) -
Viktor77
titán
Szóval mostantól senki ne vegyen nV-t, mert haverodnál behalt egy kártya.
Nem semmi hozzáállás. Ha mindenki így cselekedne, akkor ma nem lenne miről beszélni, ugyanis senkinek nem lenne hardvere, mert olyan cég nem létezik, akinek még ne ment volna tönkre valamilyen cucca.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bittorrent topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Hobby rádiós topik
- EAFC 25
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest