- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- HTC U11 - újra a szorítóban
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Hát, akkor javaslom, indulj el innen: Computer Graphics@Wiki (ill. ezen belül 3D Computer Graphics), és olvass el minden fontos linket...
-
kisfurko
senior tag
Nyilván csak kiforrott dolgokat fognak használni. Ez szerinted kiforrott?
Én arra utaltam, hogy ha majd a használt szoftverek kimutathatóan eredményesebben használhatók, akkor majd átállnak. Kit érdekel, hogy mennyit bír a hardver, ha nincs hozzá megfelelő szoftver? Ettől a ray tracing demótól lesz jobb szoftver? Vagy ez azt használta? Ha igen, akkor miért ilyen gagyi scene-t dobtak össze? Miért a 30 FPS-en meg a HD felbontáson volt a hangsúly akkor, ha offline renderelésre szánják? Previewra is kevés ez...
Félreértés ne essék, tényleg szép teljesítmény amit összehoztak, csak gyakorlati haszna nem sok van (mármint, hogy 30 FPS meg HD gagyi scene-nel). -
Ayg0
senior tag
Tény, hogy nem olvastam el mire alapoznak, mert már korábban is hallottam ezt a feltételezést, hogyha nem ad túl ATI-n AMD, a veszteséges CPU ágazat miatt elhasal a cég. Ergo nem volt okom gyanakodni, hogy (szándékos?) félrefordításról van szó... Bár szokták volt mondani, hogy minden pletyka fele igaz.
-
Grayraven
csendes tag
A raytracing ezerszer egyszerűbb matematikailag, mint a manapság gameekben használt raszter renderek, ez gyakorlatilag AZ előnye.
Ha úgy gondolod, hogy egy lovagi páncélzat egyenletét nem lehet felírni, akkor gondolj arra, hogy egy háromszögét elég könnyen, és bármilyen bonyolult objektum háromszögekre bontható.
-
Drizzt
nagyúr
[OFF]Én is csak józan paraszti ésszel tudok érvelgetni itt, nem tudom a dologra a választ.
"Itt is azt tudom elképzelni, hogy az egyszerű dolgok függvényekkel lesznek majd leírva, a bonyolultabbak meg raszteresen, azaz térhálóval."Ezzel annyi a bökkenő, hogy rt esetén az egyik legfőbb befolyásoló tényező a sebesség tekintetében az objektumok darabszáma. Ezen segíteni befoglaló térfogatokkal lehet, de azokat is szépen alaposan el kell készíteni külön-külön minden modellre, nagyon melósak. Hierarchial boundary volumes a megfelelő kifejezés erre asszem.[/OFF]
Akkor egy kis on:
[link]
Ebben az egyszerű példában szerintem látható, hogy mi a jó a rt-ben. A tükröződés, meg a fénytörés. -
Drizzt
nagyúr
Lehet. A lényeg, hogyha megvan a metszésekből, hogy melyik tárgy van ott, s mi a metszéspont koordinátája, akkor azt behelyettesíted a paraméteres egyenletébe a tárgynak, s meglesz belőle az u,v paraméterek értéke. Most pontosan nem tudom, hogy hogy, de ki lehet számolni. A textúra meg nem más, mint az objektum felülete kiterítve 2d-be, u az egyik koordinátatengely, v a másik.
Mondjuk ezt így konkrétan raytrace-szel kapcsolatban nem láttam sehol, de így tűnik logikusnak. Persze a tévedés jogát fenntartom.
Egyenletet megadni nehéz lenne bonyolult tárgyakra, az igaz, de létezik azért Nurbs-nubs("felületszobrászat"), bár megjelenítésükre raytrace-nél nem tudom mennyire hatékony algoritmusok léteznek.Ezt találtam. Úgy tűnik nem is nagyon lőttem mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Linux kezdőknek
- Nintendo Switch 2
- Path of Exile (ARPG)
- VR topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest