- iOS alkalmazások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisfurko
senior tag
Nyilván csak kiforrott dolgokat fognak használni. Ez szerinted kiforrott?
Én arra utaltam, hogy ha majd a használt szoftverek kimutathatóan eredményesebben használhatók, akkor majd átállnak. Kit érdekel, hogy mennyit bír a hardver, ha nincs hozzá megfelelő szoftver? Ettől a ray tracing demótól lesz jobb szoftver? Vagy ez azt használta? Ha igen, akkor miért ilyen gagyi scene-t dobtak össze? Miért a 30 FPS-en meg a HD felbontáson volt a hangsúly akkor, ha offline renderelésre szánják? Previewra is kevés ez...
Félreértés ne essék, tényleg szép teljesítmény amit összehoztak, csak gyakorlati haszna nem sok van (mármint, hogy 30 FPS meg HD gagyi scene-nel). -
kisfurko
senior tag
válasz
Grayraven #68 üzenetére
OK, akkor legyünk egyszerűbbek. Te megvennél egy ilyen gépet? Ha igen, akkor miért, mire? Ez alapján?
Mi a biztosíték arra, hogy ez egy kellően általánosított megoldás? Nincsen benne semmilyen shader, nincs rajta semmi post-process. Egyszerűen a kimenet nem demonstrál semmit, mert ebben a formában használhatatlan. Hol a bizonyíték, hogy ha beleteszed ezeket a szükséges funkciókat, akkor nem fog nagyon sokat lassulni (mert mondjuk kifogy a regiszterekből, elfogy a sávszélesség)?
Egyébként én szoktam olvasni a Siggraphos prezentációkat (már amelyik nem csak fizetős), és voltak ennél sokkal jobbak is régebben, én ezért kritizálom ezt. Pl. Photon mapping GPU-n. Szóval nekem nem a gyönyörű textúrák/modellek hiányoznak, hanem a rendes felbontású textúrák, rendes anyagok stb.
Természetesen én is szívesen részt vettem volna a programozásában, de tényleg nem látom ennek így az értelmét.
-
kisfurko
senior tag
-
kisfurko
senior tag
válasz
Grayraven #48 üzenetére
Szerintem szép teljesítmény, főleg, hogy a a jelenlegi processzorarchitektúra nem feltétlen kedvez a raytracelésnek.
Nem a processzorarchitektúrákkal van a baj, hanem hogy a nem elsődleges sugarak "össze-vissza" mennek, ami a cache-elést lehetetlenné teszi. Az idő nagy részét a gyorsító struktúrában való mászkálás viszi el.
Ami engem szakmailag piszkál, hogy HD felbontással vagiznak, amikor bárki hozzáértő tudja, hogyan skálázódik a dolog, inkább tartalmilag tettek volna hozzá valami pluszt. Ez inkább amolyan "nézzétek, mi is tudunk olyat, mint amit a Larrabee fog tudni". Tipikus Nvidia PR. -
kisfurko
senior tag
Aham, és addig a raszterizáció meg nem fog fejlődni, mi?
Szerintem a ray-tracingnek (ha nincs globális illumináció) csak a raszterizáció kiegészítéseként van létjogosultsága. Mert ez mind szép, hogy RT, de itt valós időben megy egy olyan grafikai szint, amit lazán kenterbe ver egy mai átlagos GPU. A scene totál statikus, míg raszterizációval ez nem szükséges. Ha dinamikus lenne, csúnyán elvérezne a dolog, mert nem lehet a sugárkövetést gyorsító adatstruktúrát hatékonyan frissíteni.
Nem értem, miért jó egy olyan valami, ami nagyobb számításigényű, cserébe alig ad valami pluszt. Majd akkor lehet örülni, ha egy Photon Mappinges dolog fog futni valós időben.
És az itt demózott scene hol van egy Crysisos, FarCry 2-es, Halo 3-as funkcionalitástól, látványvilágtól...
Nem véletlen, hogy a filmeknél sem ray-tracinget használnak (ott is csak kiegészítésként van jelen).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- iOS alkalmazások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Apple MacBook
- Napelem
- Társasjáték topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Formula-1
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest