Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kovy79

őstag

válasz Dhampir #75 üzenetére

Állj, én nem azt mondtam, hogy rosszabb, mint otthon. Eshetünk itt túlzásokba, meg kiforgathatjuk a másik szavait.
    Csak sokan úgy vannak vele, hogy ha itt pl. 4-szer annyit keresel, mint otthon (és otthon volt mondjuk 1 kis olcsó autód, meg egy kis garzonod) akkor itt 4 autód, meg 4 lakásod van...
    Ja, Ingolstadt mellett kerül egy 100nm-es társasházi lakás, 100nm-es kerttel 350.000€-ba, a bérlése meg havi 2000. Lehet számolgatni.
    Egy 35nm-es lyuk, berendezés nélkül is havi 350€. Haverok kijönnek, elmegyünk 3-an sörözni, én kifizetem a cehhet és csak néznek, hogy mi a franc került pár sörben 50-60€-ba. Nem ettünk semmit és nem München belvárosában voltunk...
    Persze aki itt aszkétaként él, mint egy koldus (4+ melóssal egy lakásban), kéthetente hazamegy, akkor otthon verheti a mellét és mutogathatja a pénztárcáját. Ti meg azt gondoljátok, hogy takarítóként itt ő a/is király.
    Szeretem, mikor olyanok akarják megmondani, hogy milyen Németország, akik átutazóban láttak már német helységtáblát. Én csak 6 éve élek itt.
    Persze, könnyebb, mint otthon, de közel sem jobb arányosan a fizetésekkel.

mod: az előző kommentemben így a helyes:"...egy ügyvéd 600€-ért írt..."

(#74) t72killer, feleségem orvos és lakást is vettünk... :) Egyébként persze, egyetértek a mondandóddal.

• kovy79

őstag

válasz dlaj #65 üzenetére

Ja, egy ügyvéd 600€-ért ért meg egy ~30 soros kérvényt, az autószervizben egy kormányszervó csere 1500€ (ami Magyarországon 120.000.- Forint volt), egy építőipari szakvélemény (max 2 A4-es oldal) ~3500€, 30/1Mbit-es net ~20-25€/hó. Lakásárakról nem is beszélve. Lehetne még sorolnom, de nagyon off. Nem tudom, miért hiszi mindenki, hogy itt, Németországban kolbászból van a kerítés...

capulet75, a noti nagyon korrekt, használd egészséggel!

Új hozzászólás Aktív témák