Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Parallaxis
üzenetére
No, megyek tovább az önkínzásba az olvasók kedvéért

Hogy könnyebb legyen a megértés, a "notch" szót lefordítom, és "bemetszés" szót használom.
Catan telepesei
Ha valóban szeretnéd tudni, hogy milyen részt takar ki, természetesen pár másodperces google kereséssel egyből látnád, hogy néz ki a játék képernyője, hiszen az első találat megmutatja. Az egyik oldalon az adatokat látod szélen, a másik oldalon találod azt a menüt, ami az egész játék vezérléséhez szükséges.
Természetesen játszható a játék, csupán csak állandóan át kell forgatni a telefont 180 fokkal - vagy bemetszésmentesítőt kell használni.Videó lejátszás
Látom, hogy következetesen a 16:9-es képarányú filmekről beszélsz, majd azt mondod, hogy az én döntésem, hogy széthúzom-e a képet. Én kiemelten a 21:9-es filmekről beszéltem. Megmondom őszintén, én nem nézek telefonon filmeket, de azok számára, akik ezt teszik, gondolom ez nem olyan marginális kérdés. Leginkább azért nem, mert a mozifilmeket az 1950-es évek óta 2,35:1 (nagyjából 21:9) képaránnyal készítették. Manapság már a 2,39:1 a sztenderd. Persze amikor a TV-ről beszélsz, vagy a youtube-ról, akkor beszélhetsz a 16:9-ről, mint általános felbontásról, de úgy alapban filmet hoztam fel példának, ha már egyszer bő 60 éve a 21:9 közeli az általános méretarány a filmek esetén. (Az, hogy egy HD TV adás esetén a filmekből levágnak oldalt, nem hiszem, hogy mérvadó lenne - nekem semmiképp sem az, ha már egyszer a szélesebb felbontás a sztenderd filmek esetén)
Márpedig egy ilyen videó lejátszásakor belóg a bemetszés. Most nem írom le újból azt, amit korábban, minek ismételjem magam, csupán jelzem, hogy én a filmek képernyőarányát kérdeztem tőled, amire te a 16:9-es képaránnyal akartál válaszolni.
Már előre látom, hogy erre a rögtönzött válaszod az, hogy állítsam be úgy a 21:9-es videót, hogy csak a bemetszés aljáig érjen, és akkor ugyanazt látom, mint pl a Samsung S8-on, de még megmarad a két kis fülecske. A gondunk eddig sem azzal volt, hogy ugyanazt látjuk-e, hanem hogy nem ugyanakkorát. A gond itt van ezzel, erről beszélek, beszélünk. A látható kép területe egyszerűen kisebb lesz. Mégpedig a bemetszés miatt lesz kisebbBemetszés és Apple
Az Apple folyamatosan és konzekvensen notch-nak, azaz bemetszésnek nevezi a szenzorszigetet. Értem én, hogy magyarul ez nem annyira triviális, de angolul az. Újra és újra azt mondják, hogy a szenzorsziget bemetszés a kijelzőbe. Ha segít, olvasd úgy a cikkeket, hogy notch helyett mindig bemetszést olvasol (elvégre ezt jelenti), és egyből könnyebb lesz megérteni.Látom egyébként, hogy az alapvető félreértés közted és a fórumozók nagy többsége között abban rejlik, hogy mikor kisebb látható képet említünk, akkor te a képarányról beszélsz, azaz arról, hogy megvan az iPhone X esetén is a 18,5:9 képarány, valamint ezen felül még van két extra kis terület is. Ezzel szemben mi rendre a látható képernyő felületéről beszélünk adott kijelzőméret esetén (éppen ezért adja magát az iPhone X kapcsán a Samsung S8 példája, hiszen mindkettő készülék 5,8" átmérőjű kijelzőt használ). A látható felület tekintetében gondold át, kérlek, mindazt, amit válaszoltál eddig és amit válaszként írsz.
Megpróbálok kicsit könnyíteni a "játékon" szarkasztikusan:
1. feladvány:
Mekkora az iPhone X kijelzőjének átlója? (Ezen feladványnál használhatnánk más készüléket más adatokkal, nem csak ez a készülék él a notch adta "kiemelkedő lehetőségekkel")a. 5,6"
b. 5,8"
c. 6"2. feladvány:
A készülék kijelzőjének méretét milyen síkidomra vetítve adják meg?a. téglalap
b. kör
c. hexagram3. feladvány:
A fenti síkidomba történő bemetszés után hogyan változik a síkidom területe?a. nő
b. nem változik
c. csökken -
törölt tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Látom, hogy neked kínaiul van, amit itt páran el akarnak magyarázni.
Tessék itt van kínaiul, hátha ebből megérted:屏幕裁剪沒有用,它會在顯示屏中丟失。 由於需要旋轉手機,某些遊戲無法正常運行。 全屏視頻播放通常會不堪重負,因為它會擴展到廣泛的視頻。 破解的非屏幕投影終於促成了蘋果的掛斷!
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 3571 FHD / i7-12800H 14C / 16-32G D5 / 512G / Iris XE + NV T600 Box WS tervező
- PC konfiguráció összeállítás igény szereint, csak új nem használt alkatrészekkel, garanciácal!
- Lenovo P1 GEN 5/16'WQUXGA 4K TOUCH/i7-12800H vPro/32GB DDR5/4TB SSD/RTX A4500 16GB GDDR6/GARANCIA!!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED Mario Edition 20.5, 512GB MicroSD + Android + Atmosphere, 3 hó garanciával
- Playstation 5 kontrollerek 3 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti OC 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-13. gen.
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest