Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fateless

veterán

válasz Parallaxis #1123 üzenetére

No, megyek tovább az önkínzásba az olvasók kedvéért :B

Hogy könnyebb legyen a megértés, a "notch" szót lefordítom, és "bemetszés" szót használom.

Catan telepesei
    Ha valóban szeretnéd tudni, hogy milyen részt takar ki, természetesen pár másodperces google kereséssel egyből látnád, hogy néz ki a játék képernyője, hiszen az első találat megmutatja. Az egyik oldalon az adatokat látod szélen, a másik oldalon találod azt a menüt, ami az egész játék vezérléséhez szükséges.
    Természetesen játszható a játék, csupán csak állandóan át kell forgatni a telefont 180 fokkal - vagy bemetszésmentesítőt kell használni.

Videó lejátszás
    Látom, hogy következetesen a 16:9-es képarányú filmekről beszélsz, majd azt mondod, hogy az én döntésem, hogy széthúzom-e a képet. Én kiemelten a 21:9-es filmekről beszéltem. Megmondom őszintén, én nem nézek telefonon filmeket, de azok számára, akik ezt teszik, gondolom ez nem olyan marginális kérdés. Leginkább azért nem, mert a mozifilmeket az 1950-es évek óta 2,35:1 (nagyjából 21:9) képaránnyal készítették. Manapság már a 2,39:1 a sztenderd. Persze amikor a TV-ről beszélsz, vagy a youtube-ról, akkor beszélhetsz a 16:9-ről, mint általános felbontásról, de úgy alapban filmet hoztam fel példának, ha már egyszer bő 60 éve a 21:9 közeli az általános méretarány a filmek esetén. (Az, hogy egy HD TV adás esetén a filmekből levágnak oldalt, nem hiszem, hogy mérvadó lenne - nekem semmiképp sem az, ha már egyszer a szélesebb felbontás a sztenderd filmek esetén)
    Márpedig egy ilyen videó lejátszásakor belóg a bemetszés. Most nem írom le újból azt, amit korábban, minek ismételjem magam, csupán jelzem, hogy én a filmek képernyőarányát kérdeztem tőled, amire te a 16:9-es képaránnyal akartál válaszolni.
    Már előre látom, hogy erre a rögtönzött válaszod az, hogy állítsam be úgy a 21:9-es videót, hogy csak a bemetszés aljáig érjen, és akkor ugyanazt látom, mint pl a Samsung S8-on, de még megmarad a két kis fülecske. A gondunk eddig sem azzal volt, hogy ugyanazt látjuk-e, hanem hogy nem ugyanakkorát. A gond itt van ezzel, erről beszélek, beszélünk. A látható kép területe egyszerűen kisebb lesz. Mégpedig a bemetszés miatt lesz kisebb

Bemetszés és Apple
    Az Apple folyamatosan és konzekvensen notch-nak, azaz bemetszésnek nevezi a szenzorszigetet. Értem én, hogy magyarul ez nem annyira triviális, de angolul az. Újra és újra azt mondják, hogy a szenzorsziget bemetszés a kijelzőbe. Ha segít, olvasd úgy a cikkeket, hogy notch helyett mindig bemetszést olvasol (elvégre ezt jelenti), és egyből könnyebb lesz megérteni.

Látom egyébként, hogy az alapvető félreértés közted és a fórumozók nagy többsége között abban rejlik, hogy mikor kisebb látható képet említünk, akkor te a képarányról beszélsz, azaz arról, hogy megvan az iPhone X esetén is a 18,5:9 képarány, valamint ezen felül még van két extra kis terület is. Ezzel szemben mi rendre a látható képernyő felületéről beszélünk adott kijelzőméret esetén (éppen ezért adja magát az iPhone X kapcsán a Samsung S8 példája, hiszen mindkettő készülék 5,8" átmérőjű kijelzőt használ). A látható felület tekintetében gondold át, kérlek, mindazt, amit válaszoltál eddig és amit válaszként írsz.

Megpróbálok kicsit könnyíteni a "játékon" szarkasztikusan:

1. feladvány:
    Mekkora az iPhone X kijelzőjének átlója? (Ezen feladványnál használhatnánk más készüléket más adatokkal, nem csak ez a készülék él a notch adta "kiemelkedő lehetőségekkel")

a. 5,6"
    b. 5,8"
    c. 6"

2. feladvány:
    A készülék kijelzőjének méretét milyen síkidomra vetítve adják meg?

a. téglalap
    b. kör
    c. hexagram

3. feladvány:
    A fenti síkidomba történő bemetszés után hogyan változik a síkidom területe?

a. nő
    b. nem változik
    c. csökken

törölt tag

válasz Parallaxis #1123 üzenetére

Látom, hogy neked kínaiul van, amit itt páran el akarnak magyarázni.
    Tessék itt van kínaiul, hátha ebből megérted:

屏幕裁剪沒有用,它會在顯示屏中丟失。 由於需要旋轉手機,某些遊戲無法正常運行。 全屏視頻播放通常會不堪重負,因為它會擴展到廣泛的視頻。 破解的非屏幕投影終於促成了蘋果的掛斷!

Új hozzászólás Aktív témák