- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elims
veterán
válasz
MK VII #37295 üzenetére
Én nagyon sok képet csináltam n8-cal,napfényben,bent,este ben,este kint,teljes sötétben,stb.,amivel egyetértek,hogy lámpafénynél nincs teljesen a helyzet magaslatán és a sima iphone5 is picit szinesebb képet csinál,ez tény,de nem részletesebbet.Ezeket a telefonokat 12mp-en alázza a n8,ez meg másik tény. :-)
Csak nehogy elkezdjük azt ami kb. fél/egy évente előjön egy telefoncserénél,"'hát ez a n8 nem is olyan jó.Sőt egyenes szar,nem is tudom hogy tudtam használni."
Előtte két hónappal meg szopogatta mint a nyalókát és majdnem istenként tisztelte...
Most itt nem rólatok írok,de volt már itt ilyesmi egy-két éve.Egy szó mint száz,ha vkinek jobban bejön még most a 1020 akkor használja azt,ha vkinek a n8 akkor azt,de nagyon ne hasonlítgassuk,mert nem biztos,hogy a várt eredményt érjük el.
-
Elims
veterán
válasz
MK VII #37288 üzenetére
Nem vagyok elfogult. :-)
Te hány n8-cal próbáltad ki ezt a "fakó"ságot?Nem lehet,hogy a kameralencsével volt vmi?Közel sem fakó,12mp-ben meg meglátszik a légy ..akármilye is. ;-)Francia: Ilyen fotós témában egyértelmű,hogy azt lehet beállítani szebbnek amelyiket éppen szeretnénk.
Próbáld meg ugyanezt légyszives ne ilyen kis helyiségben és meglátod a különbséget. -
akos3
addikt
válasz
MK VII #37288 üzenetére
nem akarok beleszólni a vitába, de az iPhone 5S-nek sztem korántsem olyan jó a kamrája mint amit elvárhatnánk. Összehasonlításképp csináltunk a barátnőmmel (neki az van) képeket az én lumia 720-ammal és saját bevallása szerint is jobb képeket cisnált a lumiám, pedig papíron gyengépp a kamerája..
N8 sztem nagyon király (volt) kamerában(#37289) T. I.
Igy legalább nyomon tudod követni hogyan amortizálódik majd le
-
Francia91
veterán
válasz
MK VII #37288 üzenetére
Igen, be kell vallani, hogy ebbol a szempontbol nem jobb az N8-as. Az meg biztos, hogy nem csinal jobb kepet az 1020-asnal
Amugy en manualisan mindig allitgattam egy picit az N8 kamerajan, es nem volt eletlen, valamint fako, ezt a reszet viszont cafolnom kell. Az iPhone 5S-es temaban viszont egyetertek, meg a tobbiben is, foleg hogy most az 1020-ast kattintgatom...
-
válasz
MK VII #37261 üzenetére
Közben hétvégén kezelésbe is vettem, és elég jól belaktam. Gyárira visszaállítottam mindent, és nulláról építettem fel a dolgot.
Amit leírtál, az pontosan úgy igaz, sajnos az akksis dolog is. Enyém már egy 2 éves készülék, szóval egy cserét lehet, hogy megérne valami izmosabb akksira, mert ha nagyon nyüstölöm, 4-5 óránál nem bír többet.Eddig 1 "fagyást" produkált, de az is csak pillanatnyi volt, a Messenger nem reagált semmire, de aztán megint gyors lett minden.
@ (#37265) Elims: Bocsi...
@ (#37266) T. I.: A 820-ból meg az N8-ból lehetne egy jó kombót csinálni.
A 820 kamerája, hm, érdekesek a színek - nem jobb vagy rosszabb, csak másabb, mint az N8. Megszokás kérdése, nem vagyok művész, apróhirdetésekre lefotózni a termékeket teljesen jó.
Nekem maradt volna az N8, ha - akár lassan is - tudná hozni azokat, amiket a WP alapból hoz: egy kalap alá veszi az összes üzengetős dolgot. Nekem a munkám miatt is fontos, hogy Viber, WhatsApp, , Facebook, Skype egyidőben menjen, ezt sajnos nem tudta az N8, nem csak a sebessége miatt, hanem egyszerűen nincs is rá néhány app, ami nekem kellene.
-
Francia91
veterán
válasz
MK VII #37074 üzenetére
Itthon a Sygic-et hasznaltam, de a Symbian-os verzioban nagyon sok kis falu Romaniabol nincs benne, a nagyvarosoknak is csak a foutjai vannak, a Nokia Maps-nal a legkisebb falu legkisebb utcaja is megvan. Az uj Sygic-ben ezek benne vannak, de ugyebar az Symbian-ra kb 3-4 eve nem elerheto...
-
Francia91
veterán
válasz
MK VII #37072 üzenetére
Szimplán beírom a település nevét, az utcát sokszor már elhagyom, mert ha beérek, általában boldogulok, ha nem túl nagy város. Meg én "Érdekes pontokhoz" navigáltam magam, amiket tudott a Nokia Maps, tehát benzinkút, bevásárlóközpont és történelmi hely/múzeum
Meg úgy is szoktam, hogy Térképen kikeresem, majd mikor megtalálom, odabökök, hogy "Navigálás autóval ide", és akkor amit kijelölsz térképen pontot, utcát, stb-t, oda navigál -
-
-
TommyX_
őstag
válasz
MK VII #36955 üzenetére
Itt mi van Neked beállítva:
Beállítások->kapcsolatok->Rendszergazd. beáll.-ok-Adatkapcsolat?
"Ha rendelkezésre áll" az legyen beállítva + a hozzáférési pont-hoz írd be, hogy "Internet". (macskaköröm nélkül természetesen.A wifinél pedig:
Beállítások->kapcsolatok->beállítások->Hálózati célok és azt a wifit állítsd be, amit sűrűn használsz. -
Elims
veterán
válasz
MK VII #36939 üzenetére
O.K. :-)
Csabyka: Ha nem hùzod ki vàratlanul az adatkàbelt/nem lesz àramszünet akkor nagy gond nem lehet.
Én először a skandinàvval indítok aztàn jöhet az ùj akàrmi.Téényleg..a sim-et én is utòlag vettem ki+a telefonzàrat kapcsold ki a biztonsàg kedvéért.Nem sokat szàmít,de azért mégis.
Ja,még egy fontos dolog!Pc suite ne legyen telepítve a gépre. -
-
-
Francia91
veterán
válasz
MK VII #36850 üzenetére
Próbáld meg egy Hard Reset-tel. A szűz Taylor V9 ROM-hoz képest én csak a Térképeket és a DLNA lejátszást tettem vissza, de a szűz Taylor V9-essel is volot vörös segédfényem, szerintem azt hülyeség is kivenni, azzal fókuszál sötétebb helyeken. Nem hinném, hogy Taylor kivette volna belőle.
-
Francia91
veterán
válasz
MK VII #36835 üzenetére
Tessék! Az N8-asomon Taylor V9 van! Nem a szoftver hibája a segédfény hiánya!
-
Freeman007
senior tag
válasz
MK VII #36825 üzenetére
Szerintem 1200 mAh-s a gyári, legalábbis itt annyi. Kiszedni még nem szedtem ki, nem tudom, hogy hogy néz ki a gyári. Nekem az van benne, mert garival vettem még anno és jár párszor szervízben, nem reklamáltak, hogy nem gyári aksi van benne. A progi is 1200 mAh körüli értéket ír teljes feltöltöttségnél. (momentán 89.2% 1077mAh qoobatery)
szerk: a linkeknél a kapacitást nem néztem, csak a kinézet miatt tettem be. Tudtommal gyárilag 1200as akkuval jött ki. -
Elims
veterán
válasz
MK VII #36766 üzenetére
A nokia store-ban nem àllítottàl be semmit?
Holnap elnyomkodom a telefont és keresek benne nokia fiòkot.Biztos,hogy nem a v9-cel lesz gond.Tommy: Köszi!
Szerk.:
Gyulavezir: A n8 mit nem làt?
Én eddig még csak ùgy pròbàltam,hogy n8--dlna--ps3/android-os tv.Ezek làtjàk a n8-at. -
Elims
veterán
válasz
MK VII #36756 üzenetére
Akkor ùgy menni fog.. :-)))
Én ilyesminek nem merek nekiàllni.Egyetlen forrasztòpàkàm van 2.5-ös rézpàkàval benne...Mit ír neked amikor feljön az a nokia fiòk?
A v9-et sw update-tel vagy refurbish-sel tetted fel?"Az a baj a legtöbb emberrel,hogy ragaszkodó. Akár tárgy akár ember. És ezzel sajnos az új dolgok sokaknál kimaradnak az életükből."
Én pont ez vagyok.Nagyon igaz ràm.
A play to dlna-hoz semmilyen kàbel nem kell,wifi-n keresztül nyom ki mindent.
Viszont ezt a big screen-t nem tudtam.
Van vmi hasonlò nevű a hívòkép kijelzéshez is.Ha olyan vki hív akinek beàllítasz képet akkor teljes kijelzőben mutatja a képet hívàskor.Vagy az a full srceen caller lenne?. -vagy vmi ilyesmi- -
gyulavezir
aktív tag
válasz
MK VII #36756 üzenetére
Bocsásd meg ha esetleg tapintatlan lennék, de ez a "finommechanikai műszerész" felgyújtott egy kis lámpát. Mert emlékeim szerint volt már egy műszerészünk, aki aztán ollóval nyírta ki az N8át. pár hónapja volt, most nem akartam visszaolvasni pontosan. Csak azóta olyan szomorúak nekem ezek a szavak...
-
Elims
veterán
válasz
MK VII #36728 üzenetére
Nincs Mit. :-) Én régebben ezt sokat teszteltem és bizony tovàbb bírja.
KPal: Sajnos ennyit tudtak akkor.Minden telefon kb. egyformàn tudott.Ha lett volna a tudàsukban 1-2hetes akksi biztos,hogy azt teszik bele..
Gyulavezir: Régebben ezt többször kiírtam ide a "csak gsm mòd"-dal együtt.Szerintem azon lehet a legtöbbet nyerni na és persze ezen a szenzorok tiltàsàn.
+van még egy amit Attisx írt (a "TémaKiràly" :-) én nevezem így...),ő azt mondja,hogy érdemes minél sötétebb témàt vàlasztani és vmennyivel többet fog bírni az akksi.Ezt én teljesen alàírom.
Igaz,nekem nem jönnek be a sötét témàk,így nekem legtöbbször vilàgos volt.A Joe3 -ha jòl emlékszem a nevére- féle nokia alap ikonos téma volt a kedvencem.Most is az van a n8-on.A régi ikonos,nem kerekített belle.Többször beszéltem màr Attisx-szel egy ilyen témàròl,de nem tudtam ràvenni... -
Elims
veterán
válasz
MK VII #36718 üzenetére
Ennyi. :-)
Gyulavezir: "...miért érezném cikinek..."
Ne érezd!!! :-) Ez csak az én véleményem.Ma már legtöbben veled értenek egyet. :-)
Ezért írtam az elején,hogy nem szeretnék belemerülni.. :-/MK VII: 3G-t csak olyankor és olyan helyen használj,ahol fixen megvan -mondjuk pest belváros- és nem utazgatsz közben vidékre több km-eket ugyanis akkor ugrál edge és 3G között ami tényleg szipkázza az akksit.
Ha nem videótelefonálsz és nem internetezel akkor tényleg teljesen fölösleges.
Egyébként az üzemidő meghosszabbítására van egy-két apróság,szenzorok kikapcsolása,csak gsm mód,stb. -
gyulavezir
aktív tag
válasz
MK VII #36721 üzenetére
Sima, ahogy nézem még a gyári akku van benne. Nem csodálkozom, az előző tulaj olyan volt, hogy amikor hozzám került a teló még tulajdonképpen a gyárinál egy kicsivel jobb állapotban volt.
Mondjuk nem tudom, ezek alapján, mikor fogom a két tarcsiba vett nokia akkut elhasználni...
A 3g-t csak akkor kapcsolom be, amikor netezni akarok, szerintem egyébként teljesen felesleges, mert az akkumerítésen kívül nem tudom, mi értelme van. Meg aztán a powersave mód az default, az is rátesz szerintem, hogy ennyire jól bánik az akksival.Francia91: köszi.
, akkor ha esetleg szerzek is egyet, majd onnan kiokoskodom, mit is kéne vele tennem.
-
Francia91
veterán
válasz
MK VII #36714 üzenetére
A PH mobil verzióját elég lazán viszi, inkább a Hardverapró újabb felületével van gondja. A régebbi felületet még simán vitte, mióta bevezették az újat, megizzasztja picit. De én türelmes ember vagyok.
Motorból is ezért van egy 26 éves 251-es ETZ-m, bár simán vezethetnék 500-as motort is a jogsim alapján, nem vonz annyira a sebesség
. Régi, megbízható technika (persze hozzáértő kezekben). 100-110-es utazótempó, és csókolom, nekem tökéletes, 2 fővel is simán tartható a 100-as utazótempó
. Sőt, Erdélyt is megjárta, hiba nélkül (ami 2.500 km hegyes-völgyes vidékkel teli...), idén is megyek vele Erdélybe
-
Francia91
veterán
válasz
MK VII #36708 üzenetére
Őszintén, még ma is elég sok mindenre jó az N8-as. Sőt, most hogy kapott friss térképeket, GPS-nek is remek pár évig!
Én telefonálok, internetezek, SMS-ezek, zenét hallgatok, rengeteget videózok és fotózok (és ebben máig remek az N8), az N8-asom a GPS-em is motoron. A többire meg ott egy laptop vagy számítógép. Legalábbis én így gondolom. Telefon nem játékra való, én úgy gondolom. Az N8-ason is csak a MarbleMaze játékot próbáltam ki 1x, azóta sem játszok rajta
Nekem a mai napig az N8-as az elsőszámú telefonom, a másodtelefon az előző N82-esem (szintén Xenon + Carl Zeiss párosítás, az első Xenon vakus Nokia) -
gyulavezir
aktív tag
válasz
MK VII #36708 üzenetére
mi a baj a meleg kakaóval?
én is azzal veszem be esténként a viagrát...
(így a meleg kakaótól hamarabb elalszok, a viagrától meg nem gurulok le az ágyról)Pont ezek az ellenérveim voltak nekem is, de a többi variáció sem volt az igazi:
fekete - nem akarok már több fekete cuccot, olyan egyhangú
piros - az már nálam is kiverte a biztit
kék - a másik lehetséges variáció voltLehet veszek egy PW808-at?
Ha már ennyien visszatértek, kezdi elveszíteni az N8 a különlegességét -
Kobak77
aktív tag
válasz
MK VII #36701 üzenetére
Azért off, mert csak ötletelek - hangosan gondolkodom. Szóval. Meg lehetne próbálkozni azzal, hogy regisztrálsz egy outlook.com fiókot, cuccaidat kiexportálod gmailből, importálod outlook-ba, telón outlookot állítod be. Nyilván függ attól is a dolog, hogy mennyit kell átrakni. Lehet nem éri meg. Nekem naptár kapcsán volt fontos, nem mondom, hogy szívás nélkül, de azért elfogadható idő ráfordításával sikerült migrálni a cuccokat.
Outlook.com-ot be lehet állítani exchange fióknak.
szerk.: @Elims: az exchange activesync protokoll támogatását szüntették meg. Ez fizetős cucc volt nekik, szóval valahol érthető. Ráadásul eléggé előre szóltak is róla, majd' egy évvel a beszüntetés előtt már bejelentették, illetve a beregisztrált készülékeket nem is vágták le a szervereikről. Utálom a google-t, sajnálom, hogy ezt elkaszálták, de a lebonyolítása ettől még egész korrekt módon zajlott le.
-
Elims
veterán
válasz
MK VII #36697 üzenetére
Éértem!
Így viszont el kell,hogy keserítselek... :-(((
Esélyed nem lesz a dologra. :-(
Én is szerettem volna ezt megcsinàlni,de fél nap sikertelenség utàn -ha jòl emlékszem- pont Tommy írta meg itt,hogy a symbian és a gmail között minden kapcsolat megszünt.Leàllítottak a google-nél vmi symbian-ra vonatkozò szervert. :-( -
Cilinder001
tag
válasz
MK VII #35113 üzenetére
Igazad is van!
Ez egy követendő példa, meg is tanítom az ilyen hozzáállást a gyereknek. Ha jólesik neki, törjön szét mindent. Majd ha az anyja megkérdezi, miért tanítottam ilyet a gyereknek, megmondom, hogy ez nem rossz csak más. Köszönöm, hogy megmutattad nekem ezt a más életmódot.
Hiába Jó pap holtig tanul.
-
Rushbácsi
tag
-
Elims
veterán
-
Elims
veterán
válasz
MK VII #35047 üzenetére
Ott vmi más van.Ez biztos. :-(
Nekem is fent van a whatsapp és tökéletesen megy a telefon.Csinálhatok rajta bármit,nincs vele gond.
Iphone-ban van gondom a viber-rel...
Az akksi is jól bírja,bár lehet,hogy igazatok van abban a 3G témában..most egy pár hétig én is arra állítottam és volt olyan,hogy 3nap alatt lemerült.Egyébként a 6-8napot elviszi,néha megy le 3nap alatt és csak a 3G alatt,de mindom,nem mindig.Olyan fagyás,hogy akksi kivétel nem lenne szabad.Direkt ezért csinálták meg benne a 8sec-os kikapcsolást.Ott vmi más probléma van.Nem nagyon írtak még ide be ilyesmit,ha jól emlékszem.És mki aki felrakta a Taylor rom-ot pozitívan írt róla,nemhogy mégtöbb fagyás lett volna.
Hülyeséget fogok kérdezni.. :-)
Vizet/párát nem kap/ott/ soha?Napközben hol hordod és miben van?
Nekem volt emiatt kis problémám a legelső fekete n8-ammal -még az anna előtt-. -
Elims
veterán
válasz
MK VII #35023 üzenetére
Részemről Nincs Mit (és tényleg..Joe megoldotta). :-)
Én is olyan típus vagyok mint te,addig csinálom amíg jó nem lesz és mindegy,hogy mi az.
Vmikor én is órás szerettem volna lenni. :-)Egy hét használat után írj majd egy pár szót légyszives,milyen a gyári rendszerhez képest.?
Nem azt kérem,hogy ajnározd.. :-) csak őszintén.
Amit ajánlok,kapcsold ki a szenzorokat és a 3g-t.
Picit tovább bírja az akksi. -
Elims
veterán
válasz
MK VII #35019 üzenetére
Na hál'istennek. :-) Csak összejött.Lehet,hogy Joe is megjárt már ezzel a mappás dologgal.. :-)
Majd meglátod ezt a Taylor rom-ot,vannak benne olyan kis pici apróságok amikre azt mondtam,hogy iszonyat komoly.Iphone-ra is jó lenne egy ilyen hozzáértő rom készítő.
Taylor esetleg ilyesmiben nem gondolkozol?Ha lehet egyáltalán.Nekem is win7 van rajta,de nekem a kisebb,nem a 64bit-es,1.5gb ram van a gépemben. Csak meglesz ez erre is,ugyanaz a verziószámú biztos jó.
Köszi MK!Erre voltam kíváncsi. Töltő.
-
Elims
veterán
válasz
MK VII #35012 üzenetére
Igen,a 4 gombosra gondolok.
Kamera+menü+hangerő le gombokat lenyomva tartani kikapcsolt állapotban és bekapcsolod.
Ekkor nyomva tarthatod a bekapcsológombot is,de fontos,hogy ne enged fel egyiket sem.
Ha jól csináltad kérni fogja az ország beállítást/időt/dátumot.Ha ezeket nem kéri akkor csináld újra.
Ez biztos,hogy visz mindent.
Mondjuk a 7370 is jó,így az ötletem kizárva..Joe tippjére is nézz rá,ötletnek jó.Érdemes rátekinteni.
Ha végképp semmi,másik phoenix.Kérnék én is vmit... Akinek eredeti n8-hoz kapott töltője van,kérem írja meg,hogy a töltő csatlakozó felőli végén -ami a telefonba megy,a kis tű- van-e fehér színű bármi.Nem tiszta fekete az egész?
-
Elims
veterán
válasz
MK VII #35007 üzenetére
Pedig ilyen nincs. :-) Fel kell mennie.
3gombos reset-et is megcsináltad?Lehet,hogy vmi olyan program van/volt feltelepítve a c-re aminek vmelyik kis cikkelye vmit bezavar.Nem hiszem,hogy lehetséges lenne,de én mindenképp reset-elném.Úgyis repül minden.Gyulavezir: Szia!
Én emlékszem amikor hoztam át az iphone-ra a telefonszámokat,hogy át kellett alakítanom a névjegyzékemet vmi mássá.Nézz utána ilyesminek,akkor biztos,hogy egyben ki lehet jelölni a születésnapokat,stb. azt pedig tudod szinkronizálni a naptárral.
De az is lehet,hogy an ettől sokkal egyszerűbb megoldás is..Lehet,hogy van ilyen program vagy egyszerűen meglehet oldani a x-plore fájlkezelővel is. -
Elims
veterán
válasz
MK VII #35002 üzenetére
Akkor fixre tudom a hibát.. ;-)
Persze ahogy Freeman írja,töröld a telefont a-z-ig,memóriakártyát vedd ki ha van,majd 3gombos hard reset -biztos ami biztos- és utána van a phoenix-nél egy RM-5xx mappa,na neked azzal van gond.100%!
Abba a mappába a Taylor rom-ot rakd.De felrakhatod először a skandinávot is.Ha felment,indítsd el a telefont.Már az elején látni fogod,hogy nagyon nem belle...aakor már a skandináv van rajta.Utána mehet a Taylor.Szerk.: persze csak refurbish-sel,abból ne engedj. :-)
Köszi a linkelt phoenix-et! :-) A hetekben cseréltem le a xp-t win7-re,így vmikor hasznos lehet majd.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megjött végre a várva várt Nokia zászlóshajó, de vajon a megújult Symbian fel tudja-e venni a versenyt az egyre erősödő konkurenciával?
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest