- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- iPhone topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
Új hozzászólás Aktív témák
-
=Mentor=
őstag
Én arra akartam kilyukadni, hogy bármennyire is versenyképes lesz a WP7 pár készülékkel lehetetlen jelentősebb részesedést szerezni az operációs rendszerek tortájából... Az Android futótűzként való terjedése azért lehetséges mert számolatlanul jöttek ki a készülékek idén és tavaly is. Olvastam egy elemzést amiben maximum 15-20%-ot jósolnak a Windows Phone rendszernek 2015-ig, de addigra az Android már 70%-ot is elérheti akár. Ezért kéne minél több WP7 készülék, de a trendek inkább az android további térnyerése felé mutatnak...
-
ch003067
addikt
válasz
Oppenheimer #98 üzenetére
Én Galaxy S2-t használok jelenleg, és tökéletesen megfelel nekem.
Persze : " Kinek a Paplan, kinek a Wlan..."
Nem mindenkinek egy az ízlése.
-
-
ch003067
addikt
válasz
Oppenheimer #90 üzenetére
Huzamosabb ideig nem. Androidot használok, November óta.
WP7-s telefont még egyszer a közelembe még csak meglátni se szeretnék. Elég volt az a fél óra, ameddig a kezemben volt. Lehet hogy gyors, de számomra átláthatatlan, és bonyolult volt.
David75 Ha az andoridos kínálatot nézzük, akkor az a 10 telefon kutyafüle...
Motorola Defy... Samsung Galaxy Ace. Ezeknek a sebességükkel se volt semmi gond.
92. És ezzel hol a probléma? Akkor kezdtek divatba jönni az androids telefonok...
-
David75
őstag
De mire nem elég a 10 telefon? Milyen felszereltségű telefon hiányzik a kínálatból?
ch003067: A kérdés feléd is ugyan ez. Ha azt mondod hogy egy ace vagy defy ugyan azt a sebességet hozza akkor ezzel bebizonyítottad hogy nem fogtál még wp7-et...
Blyan 97#: ja így már értem
-
=Mentor=
őstag
Mondjuk ahhoz képest kevés, hogy jelenleg több mint 200 Andoidos telefon van forgalomban, ráadásul csak a 2010-ben és utána megjelentek számolva.
-
David75
őstag
Nem egészen 1 év alatt 10 telefon mire nem elég?
Vagy mire kell több?
ch003067: Látom nyomod az elfogult baromságokat. Mutass már 60k-ért újonnan olyan androidos telefont ami van olyan gyors és gördülékeny mint egy omnia7 légyszíves...
big-J: Öreg ez szakmai fórum, ha érvekkel nem megy akkor...
-
=Mentor=
őstag
Arról nem beszélve hogy a cégek finoman szólva nem a zászlóshajóikra tették fel a rendszert, hanem csak afféle pluszként adták ki a telókat. A Nokiánál viszont fő irányvonal lesz és ez már kedvezőbb hatással lesz az elterjedésére. A WP7 a Magoval indul be igazán, de sokat kell még fejlődnie, hogy maximálisan kielégítse az igényeket.
Hozzáteszem engem elsősorban a Nokia jövője érdekel, de mivel a WP7 sikerén/kudarcán múlik a cég sorsa, remélem sikeres lesz.
-
ch003067
addikt
10 mobil... hmm. Nem valami nagy teljesítmény. Meg is értem, hogy miért.
Bár, most, hogy a Nokia 'újítani' fog, biztos, hogy lesznek újabb modellek is ( a Nokián kívül persze) , amiket piacra dobnak más - más gyártók.
Bár, ahhoz, hogy elterjedtebb, közkedveltebb op rendszer legyen, mint pl egy Android, nagyon nagyon bele kell húzni a Nokiának.
David75 Fogtam már a kezemben WP7-es telefont, kezeltem is...Nem mondom, hogy nagyon sz.r, de egy Androidhoz képest elbújhat...
-
big-J
őstag
válasz
Valentino K. #18 üzenetére
ha jó lenne a wp, nem 2-5% lenne a részesedése , ennyi .
usb-nek meg nem hordozok usb drive-ot ugyanazért amiért mappa szerint zenélni nem hordozok mp3 lejátszót
de ha már megkérdezted , azért kell ez nekem mert ha 1 nap leszedek 15 számot és nem vagyok kiváncsi a multkori 20 re és az azelőti 40 re se , akkor csinálok szépen egy mappát 08.17 névvel és lejátszom a mai zsákmányt mindenki heppi
de ha neked az jó hogy bebiggyesztesz egyenként az egyéni playlistedre ezeket a 200 számos listábol , hát egészségegre
-
David75
őstag
válasz
RandomGosu #82 üzenetére
nagyon szereti a cikk író az Ökoszisztéma szót, de tudtommal az ökológiában használatos.
Angolul is így említik ez most egy kreált szó erre a dologra amit más szóval nem is tudnál mondani. Pedig amúgy neked van igazad.
moonman: Egyáltalán nem csodálom mivel rengetegen akik életükben nem láttak wp7-es telefont idejönnek okoskodni és ipari szinten termelik a bullshit-et.
big-J: kiderült hogy azt se tudod eszik vagy isszák a wp7-et és még okoskodsz, mégis milyen opciót szeretnél még?
-
Blyan
félisten
Magyarországon, vagy a világon?
Hivatalosan forgalmazott, vagy beszerezhető, nem értem mire gondolsz.
Dell Venue Pro
HTC7 Pro
HTC Surround
HTC Trophy
HTC HD7 (HD7S)
HTC Mozart
LG Optimus 7
LG Quantum
Samsung Focus
Samsung Omnia 7
és egy napja (igaz csak japánban) Fujitsu Toshiba IS12T - 2.gen készülékEzek jelenleg kaphatóak, hol itt hol ott.
Ezekről lehet tudni, hogy jön:
Acer W4
Dell Wrigley
HTC Ignite
HTC Prime
HTC Eternity
Nokia SeaRay ?
Samsung (két modell, gőzöm sincs mijafrász a kódneve)
ZTE akármimeg mét a tököm tudja miket nem jelentettek be vagy került napvilágra pletyka szinten.
-
moonman
titán
komolyan, napirajz helyett már ide járok röhögni...
-
oO7
őstag
világszerte ~10 WP7-es telefon van a piacon... LG, Samsung, HTC, DELL... jelenleg... aztán most mangoval jönni fog még egy pár gyártó a sorba (Nokia, ZTE, Acer, Fujitsu, meg lehet hogy még kihagytam valaki(ke)t), és mindenki kiad valószínűleg legalább 2 új mobilt "fejenként"
-
RandomGosu
senior tag
most már eléggé kíváncsi leszek mennyire fog összejönni ez a wp7 rendszer a nokiának. Bárki bármit mondhat, végül is az eredmény számít.
nagyon szereti a cikk író az Ökoszisztéma szót, de tudtommal az ökológiában használatos.
-
ch003067
addikt
Hány WindosPhone7-es op. rendszerű telefon van ma a piacon ? Háth nem sok... Én speciel egyről tudok, az az LG Optimus 7.
iOSX, Android, symbian... Így jön a ranglétra.
Az, hogy a Nokia forgalomba akarja hozni újra a WP-t, szerintem butaság. De valahol igazuk is van, mert senki nem veszi a telefonjukat..... Legalábbis nagyon kevesen
Blyan Rosszul fejeztem ki magam. : ... van ma a megvásárolható készülékek között
-
oO7
őstag
uram atyám, ti melyik univerzumból jöttetek?
végülis 3-4 évvel ezelőttig csak az volt a torony magasan piacvezető mobilplatform...
aztán igen, a 6.X -eket már kicsit nehezen szenvedték ki magukból és most pár év kihagyás után megint ittvan a WP7 ami igencsak ígéretes és gyakorlatilag kivétel nélkül mindenki nagy jövőt jósol neki... -
killer2
tag
Ez abszolút a java motor miatt van. A Java eleve nem a leggyorsabb programnyelv. Az android a sebességet feláldozta a hardver változatosságáért. Így most egy rakás fajta processzoron elfut, csak az alap linux kernelt kell a procihoz igazítani, meg ugyebár a drivereket, de magába a rendszerbe nem kell belenyúlni. Ez viszont nyilván lassabb, mini egy natív, célhardverre megírt dolognál. Nem csak az emulálás miatt lassul a dolog, de még optimizálva sincs rendesen a különböző hardvereknek megfelelően. De azért jó látni, hogy haladnak valamit a dalvik-al és egyebekkel, de ez még mindig lassú. Azért bárhogy is szeretjük sokan az androidot, be kell látni, hogy sokszor nem a legjobbak a szoftveres megoldásai.
És hogy még az UI dologhoz is hozzászóljak:
Nem értem, hogy mi a baj az android alap UIjával. Adott egy 7 lapos kezdőképernyő, amit az ember telerak widgetekkel, hátteret beállít. Ez mindegyik felülettel így van. Akkor ami adott, az alul 3 gomb és felül egy status bar. Utóbbin akksi jelző, térerő, óra, stb van, az előbbi pedig 3 ikon. Azért ezen olyan sokat nem lehet elrontani, nem értem, hogy mitől lenne ez olyan szar. A programlista fekete háttér előtt gördülő ikonok, a beállítások fekete háttéren szövegek, előttük kis ikonokkal.
Ehhez képest bármelyik konkurens rendszer mivel is nyújt többet? Az iPhone eleve egy programlista koré épül, míg úgy tudom, hogy windows phone is nagyjából hasonló, annyi különbséggel, hogy ott van egy görgethető színes négyzetekből álló kezdőképernyő. Nem látom át teljesen, hogy miért is lenne ezeknél rosszabb az android felülete. A menük szinte ugyanazok (és nem, nem másolás, egy beállítás-sort ugyan már ne nézzünk egyedi megoldásnak, az mindig is ilyen volt mindenhol), a kezdőképernyő pedig szinte teljesen testreszabható, minimális rögzített elemmel. Akkor most mitől is nulla a használati értéke? Mitől rosszabb ez, mint a konkurencia? Itt most nem akarok arra kitérni, hogy ez jobb-e, mert ezt mindenki döntse el maga, de az nem értem, hogy a gyári UI mitől lenne rossz.A szaggatásról meg annyit, hogy helyenként valóban nevetséges. Ez köszönhető részben az emulációnak és a java használatának, és igen, ez a rendszer hibája. Viszont sok esetben ennek nagyrészt a gyártó az oka, aki ostoba módon belenyúl az alap rendszerbe és telerakja hülyeségekkel, ezen kívül pedig olyan hardverekre teszik rá, amire nem készítették fel a rendszert. Erre nagyon jó példa az Optimus 2X. Ott van benne a két mag, de azt senki se nézte meg, hogy az android nem támogatja alapjáraton a két magon, így a második mag többnyire üresjáratban dolgozik, maga a rendszer hozzá se nyúl. Az iPhone meg azért ilyen olajozott, mert azt egyrészt külön arra a hardverre lőtték be, meg aztán ha valami, az aztán tényleg nem vitte túlzásba a grafikai elemeket. Fekete háttér (tudom, hogy már lehet változtatni), rajta ikonokkal.
-
David75
őstag
Hát igen.. Van olyan platform ahol arm11 400mhz-n tökéletesen gördülékeny a rendszer.(ios/iphone 2G) És valahol akadozik egy telefon tegra2-vel (android/optimus x2)
Az android felületekre reagálva nekem a teljesen alap felület ami a legjobban tetszik. A sense nekem túldizájnolt túlszínezett, a samsung-ról ne is beszéljünk, az utólag rá rakottak meg nekem valahogy egy kicsit dzsunka hatásúak. A véleményem teljesen szubjektív mert én a nagyon nagyon minimalista nem túlszínezett ui-t szeretem ezért jön be a metro ui is. Tény az is ha androidot vennék csak nexus-t vennék.
A wp7-hez annyit hogy a fontosabb social network cuccok integrálva lesznek. ilyen szinten egyik rendszer sincs kiélezve erre gyárilag és a social network most a legnagyobb prioritást élvezi. Mindezt 60k-s telefonon ami kb középkategória. Úgy hogy a samsung csak ide csinált fémből telefont pedig nem szokása, méghozzá nem is iphone-t idéző dizájn-al végre. De egy hd7 is 70k. Ha reklámoznák akkor vinnék mint a cukrot de így is elfog terjedni szerintem.
Azt sem értem miért jön mindenki azzal hogy így késik a nokia meg mikor jön már ki a sea ray. Azt mondták a mangoval jön az első wp7-es nokia. Ősszel érkezik is a nokia a mangoval ahogy ígérve volt. Akkor milyen késéről beszéltek?
-
rollo
tag
Bocsanat hogy ide irom, de nem tudtam hova mashova irhatnam... A mobilarena-nak nem lessz mobil site-ja vagy android/ios/wp7 programja?
-
Cathulhu
addikt
Az optimalizalatlan java keretrendszer miatt. Azert gyorsul verziorol verziora, mert a dalvikot folyamatosan javitgatjak, meg szep (nagyon) lassan a rajzolasi parancsokhoz is felhasznaljak a gpu-t. De meggyozodesem, hogy a spicamon egy wm6.5 sokkal jobb felhasznaloi elmenyt nyujtana mint a droid, de hat nem tudom kiprobalni
-
Cathulhu
addikt
Nyilvan megakad, ez az egesz android rakfeneje. Alap, hogy ugyanolyan gordulekeny ui-hoz dupla annyi eroforrast hasznal, mint a masik ket rendszer, de ez egy even belul mar se hardveresen, se szoftveresen nem lesz gond. Tehat ez az allapot csak atmeneti, most indul be az android, akik 2011 elott vettek, olyan nagyon jol nem jartak vele (en se szegeny spicammal, lassu mint a csiga
)
-
Blyan
félisten
Stock IU-val is meg meg akad a rendszer, két havi újraindítás mentes használat után, és ez nem hardver probléma. Másrészt meg fejlesztik, mégiscsak. Azt mondtad élnek vele - hát tényleg... látszik a használati értéken is.
De ez az én tapasztalatom, mindenki másként láthatja. -
killer2
tag
Azért némelyik marketen lévő UI gyorsabb, mint a gyári android. A HTC sense-t még csak kipróbálni volt alkalmam pár percre, de nekem nem tűnt annyira nagy számnak. Jó cucc, de én gyári android UIval is nagyon jól megvoltam. De hát ez mindenkinek szíve joga eldönteni. A másik meg, hogy nem jó az, ha minden telefon UIja egyforma, szerintem kifejezetten jó az, ha egy gyártó csinál rá egyedi felületet. És erre a WP7 jelenleg nem kínál semmilyen lehetőséget, ami szerintem azért egy idő után gond.
-
Blyan
félisten
Igen, használható, sőt a leggyorsabb az össze közül, de ugyebár - ezt szajkózzák a WP7 ellenzők - akkor fuccs az egyéniségnek, ami out of box jelentkezik, és botorság lenne azt hinni, hogy csak olyan Android használók vannak, akik szét akarják csilivilizni a telefonjuk kinézetét. Kiveszem, bekapcsolom, telepítek appokat, max kiteszek 5-8 widgetet és köszönöm, használni akarom. Erre jelenleg csak a HTC tud jó megoldást.
(#61) a_n_d_r_e_w
Miért kellene élni vele. A rendszer sajátja, hogy a megszült szellemiségére épül, és többek között ettől is gyors, akadásmetes, még egy 3 éves hardveren is. Jelentős hardverfejlesztés pedig kizárólag a beágyazható technológia miatt kellhet (skype, AR, játékok, stb), nem azért, hogy jobban, megbízhatóbban működjön az alap. -
killer2
tag
Ezt viszont androidnál is simán el lehet játszani. Oké, ott kell valamit optimizálni a hardverre, de ez az ára, ha valami több hardveren fut. Nem olyan gáz szerintem az az alap android UI. Nekem anno Nexus One-om volt, azon teljesen gyári android futott és sokáig nem nyúltam ám hozzá az UIhoz. Az megint más, hogy a legtöbb cég használhatatlan szart tesz fel egyedi UI gyanánt.
-
killer2
tag
Így van, ezen nem sokat lehet szépíteni. Ebben legalább van valami, hogy most úgy tűnik, mintha valamennyire a gyártók védelmére kelne, de hiába vagyok android párti, ez se tisztességes ám. Bár az megint más, hogy ritka egy elbaszott dolog ez az egész szabadalmi rendszer. Persze valami kell, hogy legyen haszna a fejlesztőnek, de akkor se tartom normálisnak, hogy manapság szinte bármit csinál az ember, akármikor perelhetik, mert kizárt, hogy még egy cég se védette le. Talán már az is elgondolkoztató, hogy manapság még licenszelni kell a GSM és egyéb technológiákat. Oké, hogy nagy jelentőségű és hatalmas költség volt, mire ez így kifejlődött, de azért mégis csak ez folyik már a csapból is. Kéne erre valami időkorlát, hogy valami után meddig lehet pénzt szedni.
-
Blyan
félisten
Ez tény, de mivel nem kell saját dev csoport az UI megalkotására, fejlesztésére, testreszabására, optimalizálásra, stb, csak "beállítomafutószallagot" és kész, relatíve tényleg csak az anyagköltséget kell kifizetniük (a mostanában divatos kereszt licencelés költségéről már nem is beszélve, nézd meg mennyit kell csengetnie a HTC-nek, Samunak minden Android után - ami jelentősen nem csökken majd a Motorola megvásárlásával -, és tény, hogy így is marad haszon, de azért sokat lesápolnak belőle)
-
killer2
tag
Mondjuk igazából a WP7 sincs jelenleg máshogy. Mindenhol egyforma, a telefonok max kinézetükben különböznek, mert itt még a hardver is elég durván meg van szabva, így jóformán minden WP7es telefon ugyanaz, csak más burkolattal. Max kap egy QWERTY-t, egy jobb hangfalat, kamerát, stb.
-
Blyan
félisten
A gyártóknak szvsz azért éri meg az Android, mert viszik mint a cukrot, így ha kevesebb is a haszon, legalább sok fogy belőle (főleg, hogy kiadhatnak 5 féle kinézetű telefont ugyanazzal a belsővel, csak itt több a RAM, ott nagyobb vagy nincs háttértár, stb. ).
(#53) killer2
Úgy adhatták ki, hogy a. Google (akkoriban) nem szarozott, mert ő nem gyárt, nem sért szabadalmat, b. akkoriban még nem volt ekkora divat támadni egymást, az azért lett ekkora májerság, meg túl nagy cikkelyt harap a rendszer a piacból, és mindenkinek kell a lóvé belőle.
-
killer2
tag
Az androidban ami tényleg húzós és ebben igaza van a kommentelőnek is, az a szabadalmak problémája. Nem értem, hogy hogy adhatták úgy ki a rendszert, hogy ilyen szinten nem törődtek a szabadalmakkal. Ez nekik mindegy, amíg ingyen van a rendszer, de ha valaki használja és eladja ily módon, az csúnyán megszopja. Valahogy azt kéne megoldani, hogy a gyártók csak a telefont árulják meg mellé max egy UIt, amiért pénzt kérnek és azon felül az Androidot csak úgy mellékelik, mint ingyenes opció. Kb mint amikor egy laptopot linuxal adnak.
-
Polllen
nagyúr
Ha a wp7 felnő a feladathoz, lehet, hogy ez fog történni. Persze, ha a másik oldal normálisan áll a versenyhez, ők is fejlődnek.
Nem mellesleg butaság az ui-s rész, tovább nem is olvastam.
Ha a gyártóknak nem érné meg az android, nem ezt raknák a készülékeikre... Ez a mentalitás a jövőben sem fog változni.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Oppenheimer #45 üzenetére
Kiveve, ha epp upsz, talaltam egy duplikalt szamot a kezelhetetlen meretu zenetaramban hallgatas kozben es torolnem. Tudom, hogy van eleg workaround, de nekem nem azok kellenek. Az astro jo lejatszo, csak nincs lockscreen ami tamogassa
Nyilvan kis reteg az enyem, kevesen igenyeljuk, de nekem ez pont olyan vesszoparipam mint masoknak a dedikalt fenykepezogomb. En pl annak nem latom ertelmet, elvagyok tapicskolassal, masnak meg pont ez jelent ilyen kellemetlen workaroundot.
-
killer2
tag
válasz
Barthezz2 #42 üzenetére
Nem olyan fontos az, de lehet, hogy neki kéne. Alapjáraton én se használok mappa alapú lejátszást, de ha mondjuk egy számnak nincsenek rendesen kitöltve az IDtagjei, akkor jól jöhet. Nekem annyi bajom van a Windows Phone-al, hogy minden egyforma rajta mindig. Az iPhone-al is pont ez a bajom.Alig lehet bővíteni. Oké, hogy nagyon szépen és olajozottan működik, de vannak csúnya hiányosságok néha. És ha még nem is nagy szám a dolog, akkor is, lehet, hogy valakinek éppen az kéne. Az Android nekem személy szerint éppen ezért jön be, mert ha a gyártó nem is tette meg, de a kedves user szinte teljesen testreszabhatja és ehhez nem kellett semmit se feltörni rajta.
De nekem aztán mindegy, mindenki használja azt, ami neki tetszik. Nekem a WP7 egyelőre túl korlátolt és túl egyforma. Bár a design elég jó, de egy idő múlva unalmas lehet. Majd meglátjuk, hogy hova vezet a jövője. Ha nokia nagyobb beleszólást kap majd a dolgokba, akkor az mindenképp jót fog tenni a rendszernek. Kérdés, hogy a többi gyártónak ez mennyire tetszene, de ez most nem lényeg. Viszont a Nokia lehet most olyan a WP7el, mint anno a HTC volt az elődökkel. Annyi különbséggel, hogy azt azért kb ők tették használhatóvá, míg a WP7azért most se rossz, csak még nem forrott úgy ki a dolog. Szerintem ezen kár vitázni, lássuk be, hogy a WP7 még sok hiányossággal küzd.
És bár nem ismerem a WP7et túlzottan, de ha nem működik "pendriveként", akkor gondolom a zenéket, képeket, videókat se lehet csak úgy natúr rátenni, ami már szerintem gond. Én legalábbis anno az iTouchomnál nagyon utáltam az iTunest, hogy ha normálisan akartam használni, akkor mindig kellett "fenntartanom" egy komplett iTunes zenetárat is. -
Blyan
félisten
Olvastam egy véleményt az eredeti cikk kommentjei között, nem mond hülyeséget a srác, bár ennyire nem egyszerű dolog ez, hiszen jól írja le ezt, de amíg a piac eszi a droidot mehet a szekér, csak a nyereség eléggé sommás.
So let's say I run a big Android OEM who is not named "Motorola."
Google sold me on Android as a "free ecosystem."
So I start to install it on smartphones.
But wait! The UI totally sucks! So I have to develop my own custom UI called BlurSenseWiz in order to make Android usable. Oops, suddenly I'm spending tens or hundreds of millions of dollars for something "free."
Then along come Microsoft, Apple, Nokia, Oracle and a half-dozen other players. Turns out that Android lifted copyrighted code and patented concepts straight from the competition, and they're suing me! I've got to pay lawyers, and eventually, license fees. Now I'm spending BILLIONS for something "free."
Then, the software partner who lied to me about Android being "free" and left me twisting in the wind decides to buy a major competitor of mine, and has me issue a press release lauding their acquisition using canned phrases. It becomes obvious that they're not going to defend me, and now one of my largest competitors will get all the new Android code first, while I twist in the wind under lawsuits, and having to try and develop my BlurSenseWiz UI to make "vanilla Android" usable (assuming I even get access to the latest version).
Now my "free" OS is costing me untold billions.
Microsoft comes along. Hey, I can get rid of all these problems and get an OS with great usability, lots of apps, that doesn't crash, with no patent violations, for just $10 or $15 per phone! No more BlurSenseWiz development! No more patent lawsuits! And I'll get the same access to the same software as everyone else, rather than get fewer details than the in-house handset manufacturer.
Now I SAVE billions!
It's not as though all those Android users were buying the phone "because it runs Android." They wanted a touchscreen phone with 4G. Swap 'em over to WP7 in a six month period, phase out Android, and most of my marketshare who buys my phones for things like 4G or 3D cameras or great form factor will be Windows customers.
-
Másik hírnél már írtam... a Google állítólag nem akarja kiemelt gyártóvá tenni a Motorolát, csak a szabadalmak kellettek mert már egyrészt a Moto is perelni akart másrészt így komoly védelmet ad az Android rendszernek.
De ezt nem is kellene mondani mert teljesen logikus, hogy a Google nem akarja, hogy az Android a Symbian sorsára jusson, ezért maximum annyit tudok elképzelni, hogy következő Nexus-t a Motorola fogja legyártatni. Ennyi.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Barthezz2 #42 üzenetére
Van mar egy majd ezer szambol allo kis privat gyujtemenyem az elmult 20 evbol, es azzal kezdem, hogy ezt a mappat megadom a lejatszonak, aztan valogasson random. Nem egy eloado osszes szamat vagy albumonkenti lejatszast akarok, mert az 3-4 szam utan nekem baromi egyhangu es unalmas. Ugyanakkor 900 zenet meg nem akarok egyesevel playlistbe rendezgetni. Ha kiszedem a mappabol a .nomedia fajlt androidnal, akkor meg a galleryt szemeteli teli albumartokkal. Nekem csak egy alap egyszeru feature kell: lejatszon egy mappat. Nem kell fancy kereso es rendezoalgoritmus, ami szepen beszervezgeti nekem a zenemet. Egyaltalan nem nagy keres, megis teljesen hanyagoljak manapsag.
-
Atocha
senior tag
Erre a cikkre adnék egy +1-et, de valahogy nem akar megérkezni ez a gomb a prohardver lapcsaládra.
Ezúton is szeretném hivatalosan beadni a kérelmemet.
Köszi srácok!
-
Cathulhu
addikt
Pedig a mappa alapu zenelejatszas nalam is alapfunkcio, nyavajas droidra is alig akad ertelmes lejatszo.
-
mrlujoak
veterán
A Nokia majd akkor bölcselkedjen, ha bejön neki a WP7 - és egyáltalán bemutatják a WP7-es Nokia modelleket - mert még a végén előbb lesz GoogleMoto készülék, mint WP7-es Nokia...
-
Gadgetfun
tag
Szerintem is jó döntés volt, van némi alapja a cikkben írtaknak. Tudom, hogy manapság menőbb az Apple-t gyűlölni, de a Google sem a gátlásosságáról híres, ha arról van szó, hogy le kell zúzni vagy bekebelezni a riválisokat vagy éppen a partnereket.
Én várom a Wp7-es nokiákat, amint lesz egy kiforrott Windowsos érintős+qwerty-s telefonjuk, cserélem is le az iPhone4-et. Anno nagyon szerettem az E-62-es és E-72-es telefonomat, de eljárt felettük az idő. Megvagyok elégedve a szifonnal is, de nekem nagyon hiányzik a qwerty.
-
rep3at
őstag
válasz
Barthezz2 #32 üzenetére
Nekem nyaralásnál hiányzott nagyon (mint iPhone tulaj.) hogy hallottam egy csomó jó számot ismerősöméknél és addig nem hallgathattam őket agybadugóssal amíg meg nem jöttünk a nyaralásból, max. ha feltettem Dropboxba és lementettem kedvencnek, de hát az meg nem ugyanaz.
+1 probléma volt az is hogy amikor Balatonon voltam volt egy 5GB-os mobilnet kártyám amit bele is tettem néha a telóba de pl. új podcastokat nem tudtam letölteni merthogy 3G-n 30MB a letöltés méretkorlátja.
Amúgy persze semmi bajom a telóval
-
Polllen
nagyúr
Ez akkora bullshit egy olyan cégtél, aki meg pont egy másik óriás mögé állt be, hogy csak na...
Állj közénk, mert mi ugyanazt csináltuk, mint most a motorola és a google, de ez most nektek nem lesz jó...
-
válasz
Brutális eb #28 üzenetére
Nyilván nem pozitívum, hogy nem lehet arra használni. Engem mondjuk ebben csak inkább az zavar, hogy mindenképp zune kell neki, így ha olyan gépre kötöm, ahol nincs, csak töltőnek jó. De megmondom őszintén, én magam sosem használtam pen helyett, hogy csak vigyek rajta ezt-azt. A teló memóriája a telefonnak van, nem máshoz.
Mellesleg kábel sem biztos, hogy akad máshol, akkor meg már mindegy, hogy azt hordom, vagy egy pendrive-ot. Amiből viszont szinte mindenhol akad legalább egy, ahol PC van, nem beszélve arról, hogy olyan kis méretűeket is kapni már, hogy tárcában, vagy akárhol máshol elfér. Nem érzem plusz tehernek. Vagy max kölcsönkérem az adattal együtt
-
blex
senior tag
válasz
Brutális eb #28 üzenetére
nekem a kulcstartómon lóg egy pendrive meg egy micro sd kártya is. azt pedig szinte mindig hurcolászom.
-
Kasya
nagyúr
Hollandia, pontosabban Almere varosaban volt hozza szerencsem. Az ebedszunetben, mikor kajaltam a varosban, az elottem ulo nok nyomkodtak...
Volt mar korabban is szerencsem pre-version keszuleket latni, az egy SE M600 volt anno. Azt se nagyon akarta kiadni a kezebol a srac, pedig akor este voltunk es diszkoban. Ezeket meg se probaltam megkerdezni
-
Nálam már meghalt a Nokia. Valami nagyot kell durrantani hogy újra szeressem...
-
Alwares
aktív tag
Nem lehetett beállítani, az első verziótól kezdve ott van az internet settingsnél hogy desktop nézet vagy teljes. Van olyan oldal ami sajnos kényszeresen ezt is felülírja (google pl) de az ilyeneken szinte mindig van gomb amivel válthatsz.
A mappás zenelejátszásról én pedig leszoktam úgy 2005 környékén mikor fiókba került az pendrive-mp3 lejátszóm és vettem egy egyszerű Nokiát. -
leviske
veterán
Baromság. A Nexus vonal után bőven belefér a Google termékpalettájába egy telefon gyártó, főképp, ha tartják az eddig bevett taktikát.
A Nokiánál most csak ellenszurkolnak, mert mire kiadnak majd egy nyavalyás WP7 alapú készüléket, már elfogy az egész platform részesedése és még hátrébb is lesznek mint a Symbiannal.
-
USb-re vegyél pendrivot..
Mappa alapú zene minek? Ha összevissza számokat akarsz lejátszani, arra csinálsz playlist-et, azon kívül viszont lehet album, előadó, szám, és stílus alapján csoportosítva válogatni. Mi kell még?
A böngészőt meg be lehet állítani, esetleg csak te nem tudtad. Nem mindegy.(#20) =Mentor=: Húúú basszus, el is felejtettem, hogy ma van. Valami közvetítés nincs róla valahol?
-
=Mentor=
őstag
Hajrá Nokia! Nem is értem ilyen innovációs guruként hogyan hagyhatták elszaladni a versenytársakat...
Nem tudja valaki hány órakor kezdődik a mai közös MS & Nokia party ahol várhatóan leleplezik az első WP7 alapú Nokiát?!
-
oO7
őstag
mappa alapú zenelejátszás... micsoda? hol látsz mappákat egyáltalán? mellesleg miért nem elég ha előadó, album, stílus és akár egyedi playlistek (alias mappa) alapján tudsz csoportosítani és lejátszani?
a böngészőt meg be lehet állítani, hogy mobil vagy desktop oldalakat töltse be... -
max-pain
senior tag
Egy lesztek a sok kozul, aztan lehet szep lassan szinte jelentektelenne zsugorodtok az okostelo piacon.
-
ZeGa01
tag
válasz
varga.balazs #10 üzenetére
Ha ezeket a híreket olvastad akkor arról is biztos hallottál, hogy eleinte a Nokia wp7-es telefonjai sem fognak különbözni a többi wp7-es telótól. Szóval várni kell még arra, hogy testre szabhassa. Lehet, hogy a wp7 nincs is arra felkészítve, hogy bárki belenyúlhasson, lehet, hogy majd csak a wp8-as készülékekkel jön a testre szabhatóság.
-
robertel
senior tag
Én egészen biztos vagyok benne hogy át fogok térni androidról wp-re a kérdés a mikor, jővőre várhatók az olcsóbb modellek, de az is lehet megvárom apollot.
Félek idehaza meg fognak csúszni az árak, de be legyen igazam. -
big-J
őstag
nekem volt wp7em és nagyon gyagyinak éreztem , se mappa alapú zene lejátszás , se usb drive-kénti használat , böngészőt nem lehet beállítani hogy teljes oldalakat hozza be (ne a mobil változatot) stb. ... könyörgöm ne visszafele fejlödjünk ....
-
varga.balazs
aktív tag
igazad van. mikor olyan hírek voltak, hogy a nokia jobban személyre szabhatja majd a wp7-et, akkor jónak tűnt, de mikor kiderült, hogy a sea ray sem lesz sokkal több a többi társánál, szerintem látszik, hogy nem fog nagyobbat szakítani ebből az üzletből, mindenesetre én biztos, hogy nem venném meg, ha piacra kerül
-
arn
félisten
ok, tegyuk fel, az androidtol menekulnek a gyartok... de ez miert is jo a nokianak? utana ugyanugy csak egy lesz a sok kozul, mintha most androidot gyartana. se a win bukasaval, sem a ternyeresevel nem nyerhet a nokia.
szvsz nem fog az ms a kozeljovoben ezen a teruleten labdaba rugni.
-
Maxentius
addikt
válasz
Brutális eb #4 üzenetére
Ébred? Legfeljebb szavakban és odamondásokban. Hol a Sea Ray?
-
Benőke
őstag
Telefonra win? Kösz de nem kérek belőle.
Nem vagyok biztos abban hogy egyféle platform meghozza a tartós áttörést.
Az Ms eddig elég hullámzó tendenciát mutatott ezen a téren szerintem most sem lesz másként. Nem fognak hirtelen tömegek kopogtatni új win telefonokért más gyártóknál sem, meg a Nokia -nál sem. -
Kíváncsian várom, mi fog történni a jövőben. A kezdet kicsit nehezen akar jönni a Nokiának.
-
Blyan
félisten
Szvsz is jó döntés volt, hosszabb távon mindenképpen. De majd kiderül az évek alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A finn gyártó szerint a Motorola felvásárlásával a Google rivalizálásra kényszerül a partnereivel.
- Xbox Series X|S
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest