Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerbaudhu
tag
Köszi a gyors válaszokat! Sajna nincs sys/bin könyvtár a telefonom egyetlen meghajtóján sem, de cardrunner.dll, cardrunnel.dll sincs, egy resources mappában találtam egy cardrunner.mdl-t azt tudtam csak kitörölni, egy másik cardrunner.rsc volt még, azt nem hagyta. A garmin telepítési útmutató gyik-jában ugyanaz van, amit ti is írtatok, szóval azzal sem jutottam előbbre. A killme helyett majd keresek olyat, amit nem kell szignózni...
-
gerbaudhu
tag
Kérdés mindazokhoz, akik a Garmin-t használják/feltelepítették: Nem csökkent le jelentősen a készenléti idő nálatok? Nem hiszem el. Legutóbb azért vittem szervizbe, mert azt hittem rossz a telefon, pedig csak a garmin szívta le állandóan 2 nap alatt nullára. Erre egy korábbi hsz-ben olvastam, hogy könnyű telepíteni az újat, és hogy az már nem eszi meg az akkut. 5.0.30-as vagy hányas a dög. Nagy merészen feltelepítettem, és megint ott tartok, hogy szombat délben vettem le töltőről és már 1 pálcán van csak. Szabad szemmel látható, ahogy fogynak a pálkcikák. Ja és ami a lényeg, hogy nem fut rajta semmi a háttérben (gyári feladatkezelő szerint), 3G kikapcsolva és még csak egy hívásom se volt azóta. Van valakinek ezzel hasonló tapasztalata?
-
gerbaudhu
tag
Én az iPhone után még sosem éreztem színszegénynek a kijelzőt, pedig szerintem az etalon ilyen téren, legalábbis én annál jobbat még nem láttam. (OLED-del még nem volt szerencsém találkozni). Az biztos, hogy a nokia legjobb kijelzőjét én egy 6131-esben láttam, érdekes, hogy az akkori symbianos telefonokba sokkal gyengébb panel került. Megvárom míg elterjed az OLED, ott talán nem lesznek ekkora különbségek.
-
gerbaudhu
tag
válasz
krisi047 #3232 üzenetére
Korábban már vetettük össze a BB-B-t az e71-gyel a fórumban, de sokra ott se jutottunk. Nekem is e71 van, fagyásom 2szer volt az első nap, mikor 2008 júliusában megvettem 100-as szofttal, most 210-nél tartunk, szóval emiatt ne aggódj. Vonal nálam még soha nem szakadt meg beszélgetés közben, pedig ahol lakom soha nincs térerő. Nem tudom, amikor néhányan szoftveres bugokat említenek mire gondolnak (betűfelcserélés, kettősbetűs keresés már megoldva) az ébresztőjével pedig nem volt még gondom. Soha nem kapcsolom ki a telefont és így is megy 7-8 napokat egy feltöltéssel. Sosem aludtam még el miatta, mindig ébresztett. Az enyém Made in finland-os, 8 hónapos, tokban hordom, övre felfűzve, egyetlen porszem sincs a kijelző alatt. Gombsora tökéletes, semmi dudor, vagy holtjáték, sem kopás. Akinek van, az legtöbbször made by nokia-s, vagy szervizben járt vele és nem sikerült nekik összerakni rendesen. Hangsúlyozom, hogy az enyém összeszerelési minősége tökéletes. Lehet, hogy szerencsés vagyok, de nem tudok belekötni semmibe, kivéve talán a kamerát, de az újabb szoftverekkel sokat javult az is. (Persze maga az érzékelő szar, de szoftveresen egész jól korrigálták). HA megteheted, szerintem menj be a T-mobilhoz és próbáld ki mind a kettőt élőben, szerintem bármelyiket választod jól jársz. Még annyit, hogy szerepelt itt olyan hír a boldról, gogy az Orange kiveszi a listájából, mert nagyon bugos a szoftvere és többet visznek vissza szervizbe, mint amennyit eladtak.
-
gerbaudhu
tag
Ha jól tudom az opera azért használ kevesebb memóriát, mert a honlapoknak tömörített változatát szedi le, asszem egy saját szerverükön keresztül jönnek és az tömörít rajtuk a képek minőségének alacsonyabbra állításával, stb. Régen, a modemes betárcsázós időkben is csinálták ezt, hogy gyorsabbnak tűnjön a net, én úgy tudom az opera is ezzel operál
.
Szerintem ez a névjegyzékes dolog meg olyan, mint a számítógép oprendszereknél a prefetch: bootoláskor már előre behúz egy csomó dolgot a memóriába (iexplorer egy két fájlja win esetén, vagy az adobe reader, de linux is csinál ilyet) és indításkor nem kell a lemezhez nyúlnia, de ha kilépsz erőszakkal (Taskman), naná, hogy eltart neki, míg újra betölti. E50-en nem tom volt-e ilyesmi, de ott mindig kellett 2 mp, mire bejött bármi, ez ahhoz képest előrelépés. Azt esetleg kipróbálhatnád, hogy az akkuidőt ez mennyiben befolyásolja. Elvileg ugye azok is processzek, a prociidőt fogják, vagyis ka kilövöd, lehet, hogy az akku tovább bírja.
-
gerbaudhu
tag
Magyar rajta jelenleg a szoftver? Mert ha igen, akkor az, akitől vetted már egyszer átírta a produkt kódot, hogy telepíteni tudja a magyar nyelvűt a TIM-es telefonra. Nekem az e50-esem ilyen volt (német hasnuttal kaptam) de a szoft magyar volt, csakhogy mikor lefrissítettem angol lett. Akkor ez most hogy van? Frissítés után visszaáll a produkt kód az eredetire? Ezt a mai napig se értem, másnak volt már ilyen tapasztalata?
Az e51-emet TIM-es feliratokkal vettem, azon is magyar volt a szoft, megnéztem a produkt kódját, a mai napig nem frissítette a TIM a szoftját, de mivel már át van írva a PC, a nokia sw updater kiírta, hogy van hozzá újabb. Így viszont az nem világos, hogy neked miért nem írja. Persze ha nem magyar a tiéden a szoft, akkor érthető.
Szerintem ha beviszed szervizbe, pénzért lefrissítik, de a produkt kód átírásával te is megteheted és akkor ingyen van.
-
gerbaudhu
tag
Én biztos túl sok Hálózat csapdájában/X-akták részt néztem, de az, hogy bárminemű személyes dolgomat (akár word, akár kontaktok, akár képek) feltöltsem egy szerverre annyira távol áll tőlem, hogy nálam szóba se jöhet, csak végszükség esetén. Errefele tart a világ, de én ellenállok, míg van írható cd. Persze az is elveszhet, de megkockáztatom. Emlékszem, mikor a diplomámat írtam rákényszerültem ilyesmire, de csak azután töltöttem föl, hogy jelszóval betömörítettem. Nagy fokú egoizmusra utal ez a gondolkodás, de ez van.
-
gerbaudhu
tag
válasz
riszter #3120 üzenetére
A pc suite ilyen szempontból nagyon jó program, más szempontból mondjuk nem igazán. El tudsz vele menteni mindent, smseket, naptárbejegyzéseket, a nokia browser böngésző előzményeit (kedvenceket), és egy csomó mást is, amiket egyesével is ki lehet választani, szóval abból vissza lehet állítani mindent. Ja és ha csinálsz egy mentést mondjuk az sms-eidről, és később vissza akarod állítani, akkor az sms-eken kívül semmihez nem nyúl, viszont amit a backup óta kaptál, azokat visszaállításnál leszedi. Szóval az sms részt felülírja, minden más marad.
Outlookot én sem használok, csak azért van fenn (email sincs beállítva), hogy szinkronizálni tudjak vele. Azért jó ez, mert nem csak a pc suite képes kezelni a naptár/névjegyzék bejegyzéseit, hanem pl az iTunes is, és ez átjárhatóságot is biztosít. Az officeban meg úgyis lehet választani, hogy csak outlookot rakjon fel. Ha jól tudom ez Lotus-szal is működik, szóval van választék, nem kötelező az outlook.
Product Code átírást egyszer az e50-emen kellett eszközölnöm. Mikor megvettem, még nem tudtam mi ez az egész, ezért mikor írta a PC suite, hogy van frissítés hozzá, belementem, de előtte még csináltam full backupot természetesen. Csakhogy a telefon nem magyarországi product kóddal volt ellátva (pedig addig is magyarul használtam, ezt azóta sem értem) és mikor lefrissítettem, angolul köszöntött és a magyar nem volt választható. Hát nem volt őszinte a mosolyom, mikor láttam, hogy az új verzió van rajta, mert megszoktam a magyart. Némi guglizás után megtaláltam, miért történt mindez, letöltöttem a Product Code átíró programot (akkor még vírusnak nézte a gépem a progit) és átírtam a kódot arra, ami magyar régióba való (gugli megint). Ezután persze már nem írta a pc suite, hogy van frissebb szoft, ezért nekem kellett elindítani a folyamatot, amit a sw updater meg is csinált mégegyszer. Megint magyar lett a telefon nyelve, visszaállítottam mindent és működik azóta is (egyik unokatesómnál).
-
gerbaudhu
tag
válasz
riszter #3116 üzenetére
Most komolyan: le lehet menteni a backup részén a pc suitnak csak a kontaktokat is, vagy szinkronizálhatod outlookkal, vagy más támogatott levelezővel, és ha még ez mindig nem elég, akkor az egészet egyesével el lehet menteni memóriakártyára, amit aztán át lehet másolni winchesterre is, vagy kiírni CD-re, és akkor tuti nem tűnik el. Nálam az outlook az átjárás a telefonok között. E50-emet egyszer leszinkronizáltam vele, azóta onnan mentek a nevek az e51-re, az e71-re és az iPhone-ra is. És a szép az egészben, hogy ha e71-re mentek el egy nevet és szinkronizálom outlookkal, utána az iPhone-n is megjelenik minden, és ugyanez fordítva. Akkor most tényleg attól féltek, hogy eltűnnek a kontaktok? Ha papírra kimásolná az ember, az lehet, hogy eltűnne, de így tönkre kéne menni a telefonnak, a memóriakártyának, a windóznak és a számítógépnek is.
Frissítés/product code átírása előtt kiveszed a memkártyát, Pc suittal nyomsz egy full backupot, átírod a produkt kódot, lefrissíted a szoftvert, visszaállítod a backupból a tel tartalmát, visszateszed a memkártyát és kész. Az egész megvan kevesebb, mint egy óra alatt.
-
gerbaudhu
tag
Na jó, elismerem, volt már olyan, amivel szaggatott, de minősége válogatja. Az biztos, hogy mikor valamelyik sorozat néhány részét a vonat indulása előtt nem volt időm átkódolni 320x240-re, felmásoltam átalakítás nélkül az meg lejátszotta frankón. Ugyanez volt a Shrekkel, de volt olyan is, ami nem tetszett neki. Azért mégis jobban hangzik a "szaggatás nélkül", mint az, hogy válogat... Elfogult vagyok, nézzétek ezt el nekem!
-
gerbaudhu
tag
válasz
Str_Flush #3084 üzenetére
Gondolj bele! Az e71-en összesen 54 (!!!) gomb van, az e66-on meg csak 29 (asszem). Árban kb egy helyen mozognak, és az e71-en mennyivel több a gomb?!!? Bármibe le merném fogadni azt is, hogy az e71 hátlapján sokkal több a belemart kis téglalap (a barnás színűn legalábbis) mint az e66 kicsi hátlapján. Ebből az is következik, hogy a felhasznált jó minőségű saválló acél mennyiségét sem lehet összehasonlítani a két készülék esetében. KILÓRA IS JOBBAN MEGÉRI!!!
Szoftveres probléma mára már (mióta van 210es szoft) NINCS. Se betűfelcserélés, se kettősbetűs keresési hiba, se fagyás NINCS. Én legutóbb 3.1-es vindózt futtattam rajta, c64es játékokkal játszom, 700 megás divx-es filmeket nézek, és sehol egy belassulás, akadás. Imádom. Egy kisebb hiányossága van, szerintem a kamerája lehetne egy árnyalattal jobb, de az újabb szoftok nagyon sokat segítettek rajta. Csak ajánlani tudom.
Ja és nem mellékesen szerintem az e71-nek valahogy sokkal nagyobb egyénisége és stílusa van mint az e66-nak, jellegzetesebb, nem egy átlagos csúszka, amit a koreaiak is ontanak a gyáraikból, hanem egy igazi unikum a telefonok áradatában, amihez nem ér fel semmiféle blekkberri, vagy motorolaj, főleg nem serikszon.
-
gerbaudhu
tag
válasz
ThomasOtter #3066 üzenetére
Akkumulátor idővel kapcsolatban nekem elég sokféle tapasztalatom van. Ment már 10 (!!!) napig is, mikor nem hívtam szinte senkit, és engem se kerestek, meg csak az órát néztem meg rajta néha, de volt, hogy 2 nap alatt lemerült. Ez utóbbit aztán egy szoftverfrissítés oldotta meg, ami valójában azt a problémát hárította el, hogy az általam korábban feltelepített garmin (egy rossz verziója) kilépés után is foglalata a prociját, ezzel teljesen kisütötte az akkut 2 nap alatt. Persze a frissítés mindent letörölt, így mostanában 6-8 napig megint simán elketyeg úgy, hogy még használom is. Fentebb javasolták páran, és én is csak azt tudom mondani, nézd meg, mik futnak a háttérben, mert a sok app szívhatja az akkumulátort.
A másik, hogy még valamikor régebben írta egyik fórumozó kolléga, hogy neki melegedett a telefonja a kamera környékén, mert a szalagkábel, amivel be volt kötve, gyárilag sz@r volt, és az akkut leszívta 1 nap alatt. Ha ilyesmit tapasztalnál, akkor pedig szerviz. 1500 mAh-val majdhogynem autót lehetne beindítani, ha BT, WLAN, 3G mind ki van kapcsolva, és nincs egynél több alkalmazás működésben, akkor bírnia kell.
Hozzátenném még, hogy míg új volt, nekem se tartott sokáig az akku, egyrészt mert halálra nyomkodtam, másrészt mert az akku csak jópár feltöltés-lemerítés után éri el a 100%-os működését.
-
gerbaudhu
tag
válasz
szilvaspet #2611 üzenetére
Ó, ha ezt előbb tudtam volna!!!! December környékén tettem fel egy Garmint kipróbálásra és rögtön utána a 8 napos készenlétem visszaesett 2(!!!) napra. Gyanítottam az összefüggést, de közel volt a szerviz, bevittem, szoftvert frissítettek, azt mondták jó lesz, és igazuk lett. Akkor tehát ez a program volt a ludas, jó volt a megérzésem, csak bepánikoltam.
Nebacsa: Internet Radio tényleg nagyon instabil, nekem is csak attól indult újra eddig.
-
gerbaudhu
tag
NA az utóbbi egy órát a blackberry 3rd party programjainak keresésére szántam, és arra jutottam, elég jól el van látva ez a rendszer is ilyenekkel, volt rá példa, hogy tudtam letölteni is közülük, van hozzá appstore, mint apple-éknál, néhány ingyenes is van köztük, szóval nincs elveszve az ügy, a kihívás szerintem mindenképp nagyobb, mint a nokia esetében. Amit még én csinálni szoktam, hogy a használati útmutatókat letöltöm, és átfutom, hogy kb. mit tudnak a készülékek. Aztán mindent figyelembe véve azt veszem meg, amelyik ránézésre jobban tetszik
!
-
gerbaudhu
tag
válasz
Magnum_ #2528 üzenetére
Rögtön leszögezem, sosem használtam még Blackberry-t, de én nem is hasonlítanám az e71-gyel. A blackberryből a 9000-es asszem a bold, amit franciáknál az egyik szolgáltató (Orange) ki akar venni a listájáról a szoftverhibák miatt: [link]. Arról nem sokat tudok, hogy blackberry OS-re milyen progikat lehet telepíteni (JAVA-t leszámítva) de szerintem a nokián lévő symbian platform az egyik, ha nem a legjobban támogatott ilyen szempontból. Megnéztem az összehasonlító tesztet is, de ezek az összehasonlítgatások semmire nem jók, szerintem ember nincs, aki ilyesmi alapján választja ki, melyiket vegye. Nem vagyok elfogulatlan, hisz e71-em van, és elmondhatom: ennyire telefont még nem szerettem, ezért én ezt ajánlom, de ha teheted, próbáld ki mindkettőt, nézz utána, a blackberry mennyire testreszabható (mert talán ez a legfontosabb szempont) és azután már könnyebb lesz a döntés (nyilván az e71 javára
). Sok sikert!
-
gerbaudhu
tag
válasz
Negative #2218 üzenetére
No meg aztán gondoljuk csak meg, milyen minőségről is beszélünk, mert szerintem szépen szól ugyan az e71 (és gondolom az e63 is), de alapban ott van egy súgás (korábban ezt vesézgettük is itt páran), ami miatt szerintem nagyon messze van a hangzás a "minőség" szó jelentésétől. Innentől meg teljesen mindegy milyen átalakítót tesz bele az ember, ha nem kontakt hibás (legyünk optimisták), akkor semmi különbséget nem lehet hallani azon keresztül. Aki meg meghallja, az sztem ne ilyen telefont vegyen. Nekem súgott a 6131-em, az e50-em, az e51-em és az e71 is. N szériásat csak egy N73-at próbáltam, az is csinálta. Szóval szerintem ez ne legyen szempont. Persze ha nem is vennél hozzá új fülest, akkor is ott van a 20e különbözet, ami azért elég tetemes, szerény véleményem szerint azonban az a minőségérzet, amit a fém részek nyújtanak (és az egyéb tudásbeli különbségeket nem sorolom, mert azok engem se érdekelnének) nekem bőven megért ennyit.
-
gerbaudhu
tag
válasz
skorpio261 #2074 üzenetére
A durva az egészben, hogy ha veszel egy routert és csak bedugod, alapbeállításokkal tökéletesen elmegy (csak a netet kell beállítani rajta), és minden megtalálja, mindennel tudsz netezni, amiben van wlan kártya. De ha hívsz egy szakit, az első dolga letitkosítani az illetéktelen behatolók elől, ami nagyon helyes, de ha pl MAC-szűrést állított be, és csak a laptopodat engedélyezte, akkor nem megy a net máshol. Nem olyan bonyolult egy routert beállítani, csak el kell olvasni a használati utasítást, beállítani rajta a netet, meg tenni rá WPA-s jelszavas védelmet és semmi több. Ha más csinálja, mindig rá leszel utalva, ha gubanc van, ha meg egyszer körbejárod a dolgot, csuklóból fog menni, mert nagyon egyszerű. Én a helyedben resetelném, és a hasznut alapján beállítanám magam. (Linksys, D-link, Netgear, SMC még varázslót is tartalmaz, azzal NEM lehet elrontani se!) A telefon összelövése meg 10 másodperc, ha tényleg csak annyit állítasz be a routerben, amit fentebb írtam. A főképernyőn Wlan-kereséssel rákeresel a WLANodra, rákattintasz, böngészés indítását lokézod, a kulcsot beállítod, és már megy is.
-
gerbaudhu
tag
Nálam a telepítés után újra kellett indítani a telefont (ki/bekapcs) és ment a messenger. Ha nem a Letöltések menüből szedted le, hanem netről valahonnan, akkor inkább az előbbit javasolnám... Ha ez sem segít, akkor van fönn valami progi a telefonon, ami bekavar neki (valszeg olyasmi, ami a hálózatot használja (fring v. ilyesmi)).
-
gerbaudhu
tag
válasz
2007ath #1972 üzenetére
Én egyszer próbáltam telefonálni, fényképezni, SMS-t írni, meg netezni egy PNA-val, de nagy csalódás volt az e71 után, mert valahogy egyiket se tudtam
Meg mikor megvettem az e71-et és elindítottam a NokiaMapsot állandóan a kijelzőt tapogattam, de nem vitte a kurzort
Ti értitek ezt?
-
gerbaudhu
tag
válasz
riszter #1923 üzenetére
Egyet magyarázzon meg nekem valaki: Nem magyar a produkt kód, de magyar szoft van rajta? Akkor valaki azt egyszer már átírta, rátette a magyar szoftvert (100. akárhányast) és viszzaállította az eredeti produktkódot? Mert nekem volt egy e50-em ami magyar volt, de a produkt kód alapján lefrissítettem és angol lett, aztán én átírtam magyarra a kódot, lefrissítettem megint, és megint magyar lett, de arra nem volt EU gari, csak bolti. Szóval most rohadtul nem értem. Vagy szolgáltatótól van? De ott se eu garanciával adják... Vagy egyáltalán semmiféle garanciapapír nincs rá? Tényleg nem vágom a szitut.
-
gerbaudhu
tag
válasz
Magnum_ #1858 üzenetére
Van nokiás átalakító az AD-52 személyében, ami aranyozott 2,5 négypólusú apa jack-et bővít 3,5-ös 4 pólusú anya jack-é, csakhogy nagyon kiáll, és asszem nem lehet külön kapni, csak az ad-54-es távirányítós headsettel együtt, az meg méregdrága. Viszont a Lomex-nél (lomex.hu) 90 azaz 90Ft-ért megkapni ugyanezt 3 pólusúban (cikkszám: 43-14-61), de kollégám vett ott (állítólag 100Ft környékén) kábeles változatot is.
Én személy szerint vettem a SINI-nél egy négypólusú, szerelhető, 2,5 mm-es, fém csatlakozót, levágtam az AD-54-ről a gyári 3,5-öst, bekötöttem, és most boldog vagyok, mert csak kb 1,5 centit áll ki a csatlakozó oldalirányba és a csatlakozó olyan színű (véletlenül), mint a telefon.
-
gerbaudhu
tag
Vagy ha full backupot csinálsz PC suite-tal, akkor a programokat se kell telepítgetni, csak az tovább tart, mert a memkártya tartalmát is lementi, de mondjuk, ha a nagy adatmennyiséget kitevő részeket előtte leveszed a kártyáról (sok-sok mp3, vagy avi), akkor a backup sem tart sokáig, meg a visszaállítás sem, a zenéket meg ilyesmit meg visszapakolászhatod utána kézzel (mondjuk kártyaolvasóval, ami azért gyorsabb
).
-
gerbaudhu
tag
Igaz, én még abban az időben használtam szolgáltatótól vett telefont, mikor a T610-esnek még a témái is mind pirosak voltak a voda annyira beleturkált, meg mindenki azon sírt, hogy a voda a live!-ot erőlteti minden telefonon. Szerencsére akkor ez a helyzet már változott, az egyetlen hátránya a szolgáltatói telefonoknak a frissítés lassabb mivolta. Azt modjuk kissé furának tartom, hogy T-éknél még mindig az első szofttal adják, a szervizben meg a harmadik jelenik már meg. De kitartás, ami késik nem múlik, lehet, hogy a Tmobil csak megvárja, míg a kétbetűs keresés is jó lesz, és akkor adja ki a frissítést
-
gerbaudhu
tag
válasz
Coyote2000 #1800 üzenetére
Érdekes, hogy nekem azzal a verzióval sem volt semmi bajom. A vásárlás napján lefagyott 2x, aztán novemberig egyszer se, pedig legalább 15 játék, filmnéző, fring, jútúb, msn, gps, minden volt rajta. Novemberben ment föl az újabb, azzal sem volt semmi, csak ez az akku ügy, az új meg egyszerűen elképesztő. Jobban jártam, hogy függetlenül vettem. Nekem a szolgáltató ne kutyulja össze a rendszert a saját f..ságaival, még ha olcsóbban adja, akkor sem éri meg.
-
gerbaudhu
tag
Kedves Fórumozótársak!
Leírnám az elmúlt néhány nap történéseit (főszerepben jó kis e71-emmel), hátha érdekel valakit néhány szoftveres, szervizes tapasztalat. Szóval úgy kezdődött a dolog, hogy a készülékem messze földön híres 7-8 napos készenléti ideje hirtelen leesett 2 napra, de szó szerint 27-én reggel még jó volt, estére meg annyira lemerült magától, hogy kikapcsolt. Mivel a környezetemben nincs ilyen telefonja senkinek, nem tudtam behatárolni, ki a ludas, a tel, vagy az akku, ezért, a vizsgaidőszak sűrűsödése miatt letettem a telefont, és a 3650-esemet használtam. Tegnap aztán volt időm, elballagtam az óbudai Nokia márkaszervizbe, elsírtam a bajomat, azt mondták egy óra múlva menjek vissza, bemérik az akksit, szoftvertfrissítenek, oszt meglássuk. 45 perc múlva jött is az SMS, hogy mehetek érte. Odaértem, mondták, hogy az akku jó, lefrissítették a szoftvert, mert az szokott segíteni. Kissé furcsának tartottam, hogy másfél hónapig működik a szoftver, utána meg nem, meg bosszantott, hogy én már rég föltettem a legújabb szoftot (110.07.127), ettől mi fog változni? Kissé kedveszegetten jöttem el. Bekapcsoltam a telefont, beütöttem a *#0000# kombinációt, és mit látok? 200.21.118 27-11-2008.
Van 4 új (mellesleg szerintem kimondottan szép) téma gyárilag, olyan gyors a telefon, mint még soha, a kamerát is megnéztem az előbb napfénynél is és szerintem sokkal jobb, mint volt, este három pálcán volt a töltöttség, és hazafelé a vonaton 3 órát végignyomtam max hangerőn mp3-mal, és ma reggelre ment le 2-re, szóval lekopogom, eddig úgy néz ki az akku problémát is megoldotta. Még mielőtt kérdezné valaki, Györgyökre és Gyulákra továbbra sem keres a telefonkönyv, de a boldogságomat ez már egy cseppet sem zavarja. Ha találok még újdonságot a régi szofthoz képest, szólok. Ja, nem emlékszem az előzőben benne volt-e az Internet Radio, Ebben már benne van gyárilag.Nade találtam Changelog-ot:
Changes/improvements made from MCU SW version 110.07.126 to version 200.21.118:
New functionality: - Internet Radio application
- My Nokia application
- 3G power reduction for applications using keep-alive style messaging
- User experience improvements:
- Easy Dialing support for Simplified Chinese language
- Device Lock improvement: Open device lock same way as keypad lock
- ‘Mute’ option in Right Soft Key when wired headset / hands free is connected
- ‘Loudspeaker’ option in Right Soft Key immediately when phone call is started
- Enlarge characters in Chr-table
- NTLM v1 and v2 support for Intranet Browsing
- New black and red themes
Changes:
- Time zones updated
- Improvements to localization
- Localization fixes
- Missing localizations added
- Operator name database updated
- Startup Settings updated
- Certificates updated
- Security updates
- Stability and functionality improvements
- Barcode reader icon changed from 1D icon to 2D icon
- Windows DRM keys are not lost during NSU update from 110.07.126Browser
- Flash Lite improvementsConnectivity
- WLAN stability improvements
- EAP-FAST/TLS stability improved
- WLAN roaming functionality improved
- BT IOP and Dial-up stability improvementsMaps
- Several stability and functionality improvementMessaging
- Performance improvementQuickoffice
- Several stability and functionality improvementsVOIP / SIP
- Many stability and functionality improvementsEmail
- Mail for Exchange upgraded from version 2.5.5 to 2.7.22
- Improved functionality when sending email via SSL/TLS SMTP serverMobile Dictionary
- Stability improvements
- Improvement for installed languages. Installed language can be removed.Camera
- Camera image improvements & slow capture correction with certain HW’s
- Stability improvementsMusic Player
- General functionality and stability improvementsJava
- Update for CLDC-HI (Sun 1.1.1s Java VM)Device encryption
- Device encryption functionality and stability improvementsSwitch application
- Application updates and stability improvementsEz ugyan e66-hoz van, de szerintem nem túl nagy a difi, mert a látványos dolgok megegyeznek ezzel...
-
gerbaudhu
tag
válasz
Greg-77 #1620 üzenetére
Sajnálom, hogy így alakult, de hallottam hálózatproblémákról az előző firmware-rel kapcsolatban, és gyanítom hogy a T még nem az újjal adja a készüléket, szóval azt akartam kihozni, hogy lehet nincs is elektronikus baja. Nekem ez a kilencedik telefonom, abból a 7. Nokia, és (kopp-kopp alulról, fára, bal kézzel) eddig egyik finn csodával sem volt gondom. Legjobb tudomásom szerint a mai napig működik mindegyik (ismerőseim a alkotják a felvásárlótáborom), egyedül a J70-es Sonymmal rohangáltam hetente szervizbe, a végére már jobban értettem hozzá, mint a szervizes srác, mégis az a tel volt a legnagyobb "egyéniség" a mezőnyben, no meg a 3650, amit másfél évesen (mármint a telefon volt akkor annyi) vettem 2004-ben és sosem fogom eladni, mert atombiztos, négy nap az akkuideje és a Shrek állati jól néz ki rajta divixben. Apámnak volt ericssonja, Lg-je, Motorolája, Siemense, de kb 2 héttel a gari lejárta után minben meghalt valami (akku, hangszóró ilyesmi). Most E51-gyel szemez
Kívánom, hogy mihamarabb meggyógyuljon a telefonod, és minden kedves fórumozó sorstársnak Kellemes Ünnepeket!
-
gerbaudhu
tag
Nekem a Gigatellel, meg a "gyári" felirataival kapcsolatban erősek a kételyeim. Vettem már náluk elég sok dolgot (az otthoniak telefonjait én látom el alkatrésszel) de a "gyári a cucc, csak csomagolás nélkül tudjuk adni" szövegtől mindenkit óvnék. Még az E50-esemhez vettem ott távirányítós headset adaptert, amin volt léptető gomb is, és minőségre össze se lehetett hasonlítani azzal, amit a speedshopnál vettem (léptetőgomb nélkülit). Én hónapok óta keresek gyári 3650 házat (nem covert), náluk találtam, de inkább nem veszem meg, mert a képeken is látszik, hogy köze nincs a Nokia egyetlen gyárához sem, holott gyárinak hirdetik... Fater V3 akksija ugyanez a szitu, azon otthon vettem észre, hogy az érintkezők kissé elállnak az akkutól, szerencsére belement a helyére, de nem bírt többet a 2 éves gyárinál. Vettem gyári csomagolású cuccokat is náluk, azokkal semmi baj nem volt, csak azokért meg perkálni kellett rendesen.
-
gerbaudhu
tag
Tudtam én, hogy csak bénázás. Kimásoltam a dán linkjét, átírtam a dan részt hun-ra beadtam az explorernek és már jött is a magyar. Hogy másnak ne kelljen kínlódnia vele: [link]
Persze ez csak a webes letöltés, szóval kissé túllihegtem a dolgot, de szeretem rendben tudni az ilyesmiket...
-
gerbaudhu
tag
Kíváncsiságból végignéztem, csak a magyar letöltésre adja be a régit, az összes többi már az új. Erről ennyit.
-
-
gerbaudhu
tag
Ekkora hülyeséget!!! Olvastam a mobilarena-n, hogy van új PC-suite, gondoltam letöltöm. Kiválasztottam a telt (nokia támogatás honlapján), a nyelvet, erre kiírja, hogy 7.09. valami, vagyis ami fönn van nekem is és amúgy egy kalap szar, mert állandóan megtalálja kékfogon a régi telefonjaimat, amik már 100 km-es körzeten kívül vannak, na de mindegy. Ami a lényeg, hogy pl a cseh a román, lengyel (többit nem is néztem) letöltésekor már 7.1. valahanyas verziót ad be. Ennyire nehéz a magyar fordítás? Gondolom nem kezdik elölről az egészet minden kiadásnál. Vagy mi magyarok már ennyire nem számítunk? Persze a kérdés költői, mindez a csakis véletlen műve lehet, engem azért megrázott...
-
gerbaudhu
tag
Basszus, azért ez tényleg érdekes. Nekem júli közepe óta van meg, vásárlás napján 2x megdermedt (akkor se kellett akku ki/be-t eszközölni), azóta atomstabil. Az új szoftverrel meg még egyszer se volt fagylalt-effekt, tény, hogy már csak a jól bevált programokat/témákat pakoltam rá vissza, szerintem ez is nagyon sokat számít, de hogy a telefonkönyvbe belemerevedjen? Az tényleg elég furcsa. Főleg, ha nem is SIMről dolgozik. Tedd fel az új szoftot, ha még nem lenne fenn, hátha segít.
-
gerbaudhu
tag
Én is tőlük rendeltem, gyártói garival, made in finland-felirattal, teljesen magyar bill, menü, minden, sőt, ebben a régiókód is helyesen szerepel, rendeltem ugyanis régebben másik cégtől más telefont, ahol ők írták át a régiókódot, és mikor frissítettem angol lett a telefon. Mit mondjak, elment némi oldszpájsz, mire valami progival felülírtam a régiókódot és megint magyar lett belőle. Ezért vettem ezt gyári garanciával, mert nem szívni akarok a telefonommal, hanem használni. Én vasárnap este megrendeltem, hétfőn du. 2kor a munkahelyemre hozta a futár (900pénzér asszem). Aznap este hétig voltam melóban, hát túl sokat nem sikerült dolgoznom
Negatív tapasztalatom nem volt velük (eddig a telefonnal sem). Tudom ajánlani őket!
-
gerbaudhu
tag
válasz
Magnum_ #1441 üzenetére
Volt az nálam már 8 nap is... Meg olyan is, hogy 2 pálcán volt, mikor visszaindultam Pestre, a 3 órás vonatutat végig mp3-aztam, és csak másnap este csipogott, hogy most már etessem meg. Mostanában nem tudom mennyit bír, mert sosem emlékszem, mikor töltöttem fel legutóbb, de kb. 6 nap szinte mindig megvan.
-
gerbaudhu
tag
Én is e51-ről váltottam erre, nem bántam meg. Nem sokkal széleseb, asszem talán 1,7 centivel, viszont vékonyabb az e51-nél 2 mm-rel. Én látatlanban vettem meg, akkor még sehol nem volt kiállítva, sőt kapni is csak elvétve lehetett, de mikor megláttam mekkora életnagyságban, dobtam egy hátast. Az e61i-ből indultam ki, már hozzászoktam a gondolathoz, hogy notebook-táskát kell vennem hozzá, erre farzsebben is elfér, teljesen korrekt a mérete, és a gombjait így is tökéletesen lehet kezelni, szinte melléütés nélkül. A feltünésről annyit, hogy júli közepe óta van meg, soha fel nem tűnt, hogy bárki megnézte volna, de ha valaki ájfónnal játszadozik a metrón, minden tekintet odatapad, szóval én a hirtelen nézettségi-index emelkedés miatt nem aggódnék. Lopás szempontjából meg szerintem nem a két telefon ára közti különbség aggasztana ha ellopnák, hanem a kötődés a minőséghez, ami addigra kialakul az e71 iránt. Szerintem megéri a kockázatot
A hozzá adott tok elég jó, bár nem igazi bőr, a belső bordó borítás hajlamos elválni a külső résztől sok használat után, és ha rajtahagyod a gyári fóliát a kijelzőn, azt a tok egy 7-en belül leszedi. Sokáig használam azt a tokot, miután vettem normális védőfóliát nem volt vele gond, zsebben is elfért, de egy Ericsson T10-es bőrtokja kiütötte a nyeregből. Azóta abban hordom
-
gerbaudhu
tag
Nekem is ilyen problémám volt, de vettem (méregdrágán a gigatelnél) sztereo headsetet távirányítós csatlakozóval és adapterrel. Az egész (egyébként gyári) cucc úgy néz ki, hogy van egy 4 pólusú 2,5 -> 4 pólusú 3,5 adapter (AD-52). Ebbe lehet belenyomni a távirányító zsinórját, ami már ugyebár 4 pólusú és 3,5-ös (AD-54), aminek a távirányítójában mikrofon is van, így a végébe már bármilyen 3,5-ös 3 pólusú (sztereo) jack belemegy. Ez így szép is lenne, csakhogy az elején az adapter kb 2 centi hosszú+a csatlakozófelület, ha még ebbe beledugod a távirányítót a maga 1,5 centis dugójával, a telefonból majdnem 4(!!!!!) centi áll ki oldalra és iszonyat bután néz ki, ráadásul semmiféle tokba nem lehet belegyömöszölni. Erre azt találtam ki, hogy egy elektronikai alkatrészeket forgalmazó cég (sini.hu) honlapjáról rendeltem 2,5-ös 4 pólusú szerelhető jack-dugót (kb 900 pénz) és levágtam a (7000 Ft-os) távirányító végéről a 3,5-ös végződést, ráforrasztottam amit rendeltem és már csak kb 1,5 centit lóg ki, nem néz ki bután, a csatlakozó fémből van, majdnem ugyanolyan a színe, mint a telefoné és tökéletesen működik.
Ismerősöm úgy oldotta meg, hogy vett egy 3 pólusú 2,5->3,5 átalakítót 600ért és a tel. mikrofonjába beszél, ha hívják.
-
gerbaudhu
tag
Na, úgy néz ki a zenelejátszó gyorsabban kezeli a dolgokat, 30 másodperc alatt lefrissített 607 db mp3-at, ez eddig legalább 4 percig tartott neki. Ez piros pont. A névjegyes téma így is nagyon gáz..
-
gerbaudhu
tag
Nemtom, nekem az új szoft eddig nagy csalódás, mert fagyással eddig se volt gondom, a kamera maradt úgy fos, ahogy volt, névjegyek közt a Gyuri, a Zsolti nem kereshető, (ami nem lenne baj, ha legalább a G-nél vagy a Z-nél kiírná őket), a gyorsaság meg szerintem ugyanilyen lenne akkor is, ha sima hardresetet csinálok eredeti soft-tal. Valahol olvastam 2 új témáról is, biztos csak én nem találom, de az a legkevesebb. Mi tartott ezen a javításon ennyi ideig? Mert a +/= dolgon kívül és nem tapasztalok semmi javulást... Még kipróbálom, hogy a 7 gigányi mp3 frissítése most is 5 percig tart-e neki (3 perc totál lemerevedés után)...
-
gerbaudhu
tag
válasz
jaszy76 #1211 üzenetére
Árulja már el valaki milyen új szoftverről van szó, mert hiába írták már jónéhány (6?) hete külföldi oldalak, hogy meg fog jellenni az európai verzió, és pár napra rá a kelet európai is, és hiába volt a mobilarena hírek közt is egy hete, hogy megjelent, én sem a Nokia Software Updater-rel, sem a http://www.nokia.hu/A4403034 oldalon nem találom nyomát, csak annyit mond, hogy nincs elérhető frissítés. Persze, tudom, hogy ami akkor kijött, az más régióhoz való, de Magyarországra szánt frissítésről még sehol nem hallottam.
Nem tudom már, hol olvastam, de magamtól sose jöttem volna rá: ha a betűgombokat hosszan nyomom, az FN gomb nélkül is kiírja a másik rajta lévő karaktert. Ezt a számgomboknál megszokásból használtam is, de a többit eszembe se jutott hosszan nyomogatni...
Hívás-adatforgalom-sms-mms-kimenő-bejövő napló 30 napra visszamenőleg: Főmenü->Napló->Navi gombbal jobbra...
Szűrhető kontaktra, irányra, típusra.
-
gerbaudhu
tag
Igen, gratulálok, a 4. a fényérzékelő. Érdekesség, hogy látszik rajta a kép bal oldalán a maszk gyártójának a neve és a maszk készítésének ideje is: TAOS 2003 MASK WORK. A nagy négyszögletes részek a kontakt pontok, a hosszú pirosas színű függőleges csíkok a fényérzékelő rész, köztük az a sok vonalka, meg négyzet valami elektronikai kapcsolás. Mikor csináltam a képet, a laborban csodájára jártak
A képen nem látszik, de mikroszkópban halványan kivehető volt egy sorszám: 2563. Ha valakit érdekel, ezen a [link] -en megnézheti, hogy néz ki a teljes érzékelő!
-
gerbaudhu
tag
Eddig egyik tipp sem nyert, a vakut nem tudtam befogni a mikroszkóppal, mert túl mélyen ül, és nem tudtam eléggé ráközelíteni. Mindazonáltal az 1-es, a 3-as és az 5-ös szabad szemmel is jól látható, a telefonon is könnyen ráismerni, csak itt "kissé" kinagyítottam. A ketteshez annyit, hogy a színekből lehet következtetni, mi is az. A többi viszont tényleg elég nehéz, de hátha valaki kitalálja!
Ja és a tízszeres nagyítás sokkal nagyobb, mint az ember gondolná!!!!
-
gerbaudhu
tag
Bocs a bénázásért, rendes méretben van fenn a google-ön is, a letöltésnél már azt adja be.
-
gerbaudhu
tag
Mindazoknak, akik szeretik a "rejtvényeket", készítettem néhány fotót az E71-emről. Az alábbi [link] alatt találhattok 7 darab képet, amelyeket fénymikroszkóppal készítettem 10- és 20-szoros nagyításban kedvenc telefonunk bizonyos részeiről. Akinek van kedve, próbálja meg kitalálni, melyik kép, melyik részről készült, vagy mit ábrázol! Jutalmat nem tudok felajánlani, de szerintem van olyan kép köztük, ami háttérnek is elmenne, így ha valamelyik megtetszik közülük, le is tölthetitek. Sajna az eredeti 2560x1920-os felbontást a google lenyomta 576x432-re, de aki igényli, elküldöm mailben a nagyokat... Jó szórakozást!!!
-
gerbaudhu
tag
Ja, és az e61 és az e61i közt kb 1 év volt a Wikipédia tanúsága szerint. Ez alapján már csak kb 7 hónap (???) és jön az e71i?
-
gerbaudhu
tag
Az első kérdésre nem tudom biztosan a választ, mert Nseries készülékkel még nem volt dolgom, de videók és tesztek alapján, amiket láttam kb annyi a különbség, amit leírtál. A zenelejátszóban pl az ekvalizernek kevesebb a sávja, legalábbis az újakhoz képest. Itt csak ötsávos. Nincs a három vizuális megjelenítés (spektrum, oszcilloszkóp, meg nemtommi). A kamera nem Karl Zeiss lencsés, de autófókuszos, és asszem néhány beállítási lehetőség is kimaradt. A galéria sima listás, nem körbepörgős, a menü csak rács, vagy lista lehet, patkó, meg ilyesmik nem. A menü nem animált, csak a fülek a legtetején néha oldalra futkosnak. Viszont kapsz FÉM (rozsdamentes acél) burkolatot a műanyag helyett, minőségi összeszereléssel, teljes qwerty gombsort, 1500 mAh-t(!!!!!), hatalmas 2,4 colos kijelzőt, szerkesztésre is alkalmas office csomagot és az érzést, hogy jól választottál.
Második kérdésre: Lehet-e ezt überelni? Persze lehetne bele giroszkóp, meg 3D gyorsító, meg érintőképernyő, meg usb-ről tölthető akksi (van már ilyen, az N85), meg FM adó, meg mindenféle vakítás a menüvel, de ilyet a nokia nem fog csinálni, mert akkor az tökéletes lenne, és a többi telefonját már nem tudná eladni. Ezért műanyag az Nseries, és ezért "butább" felhasználói élmény terén az Eseries. Biztos, hogy lehet ezen még fejleszteni, remélem nokia bácsi fog is, de ez a telefon arra a célra, amire kitalálták szinte tökéletes. Csak ajánlani tudom..
-
gerbaudhu
tag
válasz
blaswork #886 üzenetére
Alakra van vágva az, amit írtam, a felrakásához meg nem kell Rodolfónak lenni, az enyémre én tettem fel, buborék kizárt, mert ez nem is fólia igazából, hanem egy ragasztós plexi-szerű kb 0,1 mm vastag lap (ezért véd olyan jól), a nokia gyári fédőfóliája ehhez képest hártya...Persze azért lehet hajlítani, de ha az útmutató alapján teszed fel, szinte biztos a siker, majdhogynem magától feltapad. Az elején érdemes rápróbálni, mert ugye nem pontosan akkora, mint a kijelző plexije, de ha kb fél mm-t hagysz alul a bill felől, akkor jól jön ki a teteje is. Ugyanez az oldalakra is vonatkozik.
-
gerbaudhu
tag
Persze, vannak hibái, és a topik címe is utal rá, hogy csak az elképzelés tökéletes, mert tökéletes telefon nincs!!! Ez sem az. Hiba pl, hogy az első szoft, amivel kiadták tényleg fagyogat, rögtön hozzá kell tennem, hogy nekem majdnem negyedik hónapja van meg és ez alatt 2 alkalommal kellett kivennem az akkut fagyi miatt, érdekes módon mindkét eset legelső nap történt. Azóta jóformán ki se volt kapcsolva és semmi baja. Ékezet problémáról én nem is hallottam, főleg nem tapasztaltam. A + és az = jel van felcserélve (a magyar verzión legalábbis), de jó pár smssel a hátam mögött állíthatom, hogy egyszer nem volt még vele bajom. Excel táblázat készítésénél meg figyeltem rá, hogy mit nyomok... (Új firmware remélhetőleg ezt orvosolja majd.) Másik hiba a gyenge kamera. Nem vagyok egy fotózós típus, nem is nagyon értek hozzá, de még én is azt mondom, helyenként ritka sz@r felvételeket csinál, főleg zajosakat, de láttunk már példát arra is, hogy új firmware ezt is megoldotta. Ezeken kívül semmi nem jut eszembe, pedig elég kényes vagyok a hibákra, mert például az e51-től azért váltam meg, mert nyöszörgött az oldalán a hangerő gomb!!!! Na ezen nem nyöszörög. Tökéletesen van összerakva, a kijelzőre meg venni kell fóliát a és azzal sincs semmi gond. A kedvenc játékaimnak, a frozen bubble-t kivéve van erre a kijelzőre átírt változatuk, van köztük olyan, ami e51-en nem indult, ezen meg megy... A tényleges tudását szerintem még tesztekből se lehet leszűrni, mert nekem még mindig mutat olyat néha, amire azt mondom, bakker, ezt is csak a symbianos telek tudják...
-
gerbaudhu
tag
A speedshop.hu -tól vettem eddig az összes telemre, GPS-re a fóliát, Brando típusú, nem olcsó, de levehető, mosható (bár ezt sose kellett még szerencsére), vastag, turbózza a színeket (de tényleg, mikor az e51-emmel összehasonlítottam, amin már volt ilyen fólia, az e71-en még nem, az előbbi sokkal színgazdagabbnak tűnt). Jól bírja a karcolást, nem kell vagdosni, mert alakra van vágva gyárilag és még egyetlen egy alkalommal sem sikerült buborékot tennem alá, csak követni kellett a felhelyezési utasítást.
-
gerbaudhu
tag
válasz
visionbp #791 üzenetére
Elismerem, tényleg elég sok időm van, mivel a munkám készenléti jellegű, de a ploitikus nevekre véletlenül bukkantam, mikor az egyik kollégám nevét akartam beírni, ami a telefon szerint nagyon hasonlított egyik honatyánkéra és kiegészítette. Így bukkantam e rejtett képességre. Emlékszem, a 3650esemet azért szerettem annyira, mert már két éve volt meg, amikor még mindig fedeztem fel benne új, érdekes és jópofa dolgokat. Úgy néz ki, hasonló lesz a szitu ezzel az E71-gyel is. Az üzemidőd ilyen használat mellett szerintem nagyobb eredmény, mint az én 7 napom. Remélem az élettartama is lesz annyi, mint a 3650-es sima BL-5C-akkujáé (Made in Japan!!!). Azt a telefont még 2004-ben vettem, másfél évesen, és kb fél évvel ezelőttig használtam második telefonként. Simán bírta a 4 napot.
-
gerbaudhu
tag
A
jel természetesen a Nokia E71 típusú mobilkészüléknek, és az azt kifejlesztő csapat tagjainak szól...
-
gerbaudhu
tag
Csináltam már olyat (szándékosan), hogy egy szó minden betűjét "félrenyomtam" valamelyik mellette levőre és a prediktív kérdés nélkül kitalálta. Egyébként szerintem a prediktív nagyon durva benne, Pokorni, Szájer, Matolcsy, Lamperth, ilyeneket simán kiír magától, még mielőtt befejezném a nevüket. Nem semmi, hogy ilyesmit is beletettek nokiáék. Mi lesz mondjuk tíz év múlva, mikor még mindig ennek a telefonomnak örömködök, és esetleg az említett nevek már nem lesznek sehol?
Még mielőtt politizálással vádolna bárki, Fábry neve is benne van, meg a Milosevic-et is ismeri, elég a milosev-ig beírni...
-
gerbaudhu
tag
válasz
Dr.Marcus #776 üzenetére
Nem csináltam vele semmi különöset, azt viszont hozzá kell tennem a dologhoz, hogy azalatt az egy hét alatt kb 1 órát beszélgettem rajta, szóval nem ment a beszélgetés nagyüzemben, ennek ellenére szerintem ez készenléti idő állati jó. A készülék július közepe óta van meg, az elején persze állandóan nyomkodtam, nekem is két napokkal kezdte. Most is elég sokat használom, (pl stoppernek, zenehallgatás, filmezés, office, navi, játék stb) de persze nem annyit, mint a legelején. Viszont július óta az akkuidő hatalmasat javult, sokkal nagyobbat, mint amennyivel kevesebbet nyúzom. A múlt héten pl úgy csináltam 5 és fél napot, hogy egy háromórás vonatutat végig mp3aztam oda-vissza, vagyis 6 órát, egy 1 órás autóutat végignyomtam garminnal, és 3 napig olyan vidéken voltam, ahol ha rossz helyen állok, nincs a vodának lefedettsége sem. És azon a héten tettem fel az opera minit, azzal is játszottam egy ideig, szóval meglep engem is a javulás. Az akkut nem nagyon formáztam, csak annyit csinálok, hogy ha lehet, egy éjjel rajtahagyom a töltőn, és reggel veszem csak le. Ja és nem szoktam soha kikapcsolni a telefont. Most is kb 6 hete megy folyamatosan, akkor is egy program indította újra. Fagyásom a vásárlás napján volt 2 db, azóta semmi. A készenlétben hagytam neki, hogy "lélegezzen", én nagyon szeretem ezt a funkcióját, pedig ha kikapcsolnám, valószínű még tovább menne, mert gyors számítással az előbb kikalkuláltam, hogy mivel 9 másodpercenként villan föl a LED, egy héten összesen 9 órát és 20 percet világít teljes fényerővel (beleszámoltam azt is, hogy nem folyamatosan megy max fényerőn
). Persze ezzel lehet szórakozni, de ha enélkül is min 5 nap, akkor nem hiszem, hogy érdemes vele játszadozni.
-
gerbaudhu
tag
válasz
Dr.Marcus #772 üzenetére
A billentyűhangos recsegést nekem is csinálja, biztosat nem tudok mondani, igazából csak tippem van rá: Ugyebár a görgetésnél (bármelyik menüben, nem csak a tel.könyvben) begyorsul egy pár mp után, ha nyomva tartod a gombot. (Régebbiekben ez a funkció nem volt, e51-ben legalábbis úgy rémlik még nem, ott csak egy lassú görgetés volt folyamatos gombnyomásra is). Szerintem a hang, amit a billentyűk megnyomásához rendeltek, hosszabb, mint az az idő, ami alatt "le kéne végig játszania", de mivel nagyon gyorsan pörget, kénytelen "elharapni" a hang lejátszása közepén és ezt recsegéses hanghatás kíséri. Szóval a jelenség létezik, de én úgy nézek rá, hogy olyan rohadt gyors telefonom van, ami a hangsebességet is legyűri!!! Nem hibának, inkább képességnek tartom, de mivel tíz év mobilozás alatt még nem használtam olyan üzemmódot, ahol egyáltalán be lett volna kapcsolva a bill.hang, így engem nem zavar a jelenség.
Nem egészen ide tartozik, de erről a hang dologról jutott eszembe: én először akkor éreztem át, mekkora poén oprendszer ez a symbian, mikor a 3650-esem (azóta is féltve őrzöm) memóriáját bújva rátaláltam egy "nosound.wav" fájlra, ami lényegében kb 3 másodperc némaság volt. Igazából nem emlékszem már, hogy a néma üzemmódot valósították meg vele, vagy a kamera hangját lehetett ezzel "elnémítani". minden esetre érdekes megoldás.
Még valami. Akku üzemidős élményem: Kevés WLAN, némi GPS, 3G hálózat bekapcs, napi min 1 óra zene max hangerőn, és így bírta majdnem 7(!!!) teljes napig. Kellett az aksinak több, mint egy hónap, hogy "beérjen" de most reggel még egy pálcikával el merek indulni vele. Jó választás volt, pedig E51-ről tértem át és nagyon nem voltam biztos a dolgomban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az E61 utódja az E66-ban megismert szoftvert kapta meg. Nagyon átgondolt készülék, kis hibákkal.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Futás, futópályák
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Politika
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- További aktív témák...
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest