Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Negative
tag
Azt meglehet valahogy oldani, hogy a gyári névjegyzékben cégnév alapján is tudjak keresni?
Baromira idegesít, hogy nemmegy a dolog, mert nagy szükségem van rá. Erre a célra eddig az Alon Contact Guidot használtam, nahde egy üzleti telónál elvárható lenne alapból szerintem. Hozzak létre 200+ csoportot cégnév szerint? Hülyeség.. Amúgyis outlookkal szinkronizálom mindig.
Szóval tud erre valaki megoldást? -
Negative
tag
Meggyőztetek, marad az E71. Majd ha esetleg lesz izmosabb, E szériás érintős, majd akkor. Talán..
-
válasz
Azazello-
üzenetére
Én vásárlás után egy alapbeállítást akartam nyomni,de kérte a kódot.Nem tudtam,így kiléptem belőle.Utána akármit csináltam kérte a kódo.Teló újraindít meg minden és akkor is.
éjfélkor felhívtam a volt tulajt,hogy mondja már meg a kódot,mert nem enged semmit sem.Én is próbálgattam ilyen master kódot stb,de nem működtek.SW telepítés talán segíthet,vagy a szerviz.
Negative: Akitől a telefont vettem,egy 5800-át kapot ajándékba és ezért adta el az E71-et,de vásárláskor már mondta,hogy megbánta.
-
Szabeszka
aktív tag
válasz
Negative
üzenetére
Az 5800 az a telefon, amit nem szabad venni, főleg E71 után. Félelmetesen gyenge az anyagminősége, a szoftvere nagyon rossz, tele van bugokkal (még hozzá elég komolyakkal). Ha esetleg beleolvasol a topicjába, vagy a milyen mobilt vegyek topicba, biztos senki nem fogja neked javasolni, hogy olyat vegyél.
Ha érintőset akarsz venni, akkor Samsung-ot vagy LG-t. -
Azazello-
senior tag
sziasztok,
par napja talaltam egy e71-es nokiat a foldon. feltoltes utan bekapsoltam, de lock code-ot ker. kerdes az, hogy lehetseges e a lock code torlese vlamilyen modon?
interneten utananezve master code-ot talaltam, de azzal nem mkodik.
a telefon mellesleg arab keybordos es olyan sim van benne, amit meg eletemben nem lattam.tehat szolgaltatohoz nem fordulhatok.
-
Negative
tag
Sziasztok!
Azon gondolkozom, hogy lecserélem az E71-em egy 5800-ra. Semmi komoly indok, csak annyi, hogy a változatosság gyönyörködtet.

Akinek volt már mind a kettő, mit javasol? Hajrá? Vagy felejtsem el? Megtapizva 5800 is bejövős, de nyilván hosszútávon jönnének elő olyan dolgok amiket most nem veszek észre.Köszi!
-
miaoumaoi
tag
rakd fel a nokia energy profilert, és nézd meg, hogy mit csinál, ha nem fut a háttérben progi, akkor kb. 0.24-0.16mA között kell lennie, kb. attól is függ, hogy milyen fényerőn megy a kijelzö, stb. Ha néha felugrik, akkor rakjál fel egy taskman progit, jbak, btaskman,stb. és nézd meg mik futnak a háttérben, a rejtettekkel ne foglalkozz, mert azoknak normálisan kell működnie, csak az utólag elindított progikat nézd meg. Ha régi garminod van akkor ott kell lennie a tsrautostart-nak, azt lődd ki, de előtte töröld a cardrunner.dll-t, mert visszapakolja a memóriába.
-
WD40 már felrakta a 400-ast kicsit kéne zavargatni,hogy mondjon már pár infot a sw-ről
-
2007ath
aktív tag
válasz
grabber
üzenetére
"Garmin miért ne működne?"
Bocs, nem erre a kérdésre hegyeztem ki az előbbi választ.
Szóval azért tartok ebben a kérdésben egy kicsit a firmware váltástól, mert pl. ezek a navigációs programok (Garmin, NDrive) az E51 és E71 utódokban már nem működnek. Sem az E52-ben, sem az E72-ben.
-
2007ath
aktív tag
Az 5.00.20-as verzióban már működik az #5178-ban leírtak szerinti beállítás. Ettől a verziótól tehát a beállítások elvégzése után a Garmin már nem merítheti az akksit. Nem kel törölni semmit sem.
A 2 napos készenlét tényleg rövidnek tűnik, persze sok múlik azon, hogy mennyit telefonálsz, mennyi zenét hallgatsz, milyenek az energiatakarékos beállítások (kijelző meddig világít, hagyod-e kikapcsolni), 3G hálózaton használod vagy GSM-en a telefont, stb.
-
2007ath
aktív tag
válasz
grabber
üzenetére
"1-2 másodperc
Így elég durva hiba."Nem mértem tizedmásodpercre az időt. Lehet hogy kevesebb 2 másodpercnél. A lényeg: ha a híváskor megnézem a kijelzőt, hogy ki hívott és ugyanakkor megnyomom a felvesz gombot, mire a fülemhez tartom a telefont (teljesen szokványos mozdulattal), már működik a mikrofonja. Szerintem ez álprobléma.
"Garmin miért ne működne?Ndrive sygic ilyesmik nem jók?Igaz gamrin-om van,de nem valami pontos és néha autópályán megfordul az irány,elég zavaró.Meg későn szól lehajtáskor."
Felváltva használom a Garmint és az NDrive-ot. Mindegyiket a legfrissebb TopMap térképpel. Regényt tudnék írni a tapasztalatokról, de az általad jelzett jelenséggel még nem találkoztam egyik navigációs programnál sem.
Egyébként nehezen tudok választani a két program közül, mert mindegyiknek van előnye és hátránya is a másikkal szemben.
-
harley
őstag
válasz
grabber
üzenetére
na megnéztem, de ilyen fájlok nincsenek is benne a Garmin/Apps/Symbian menüben...
Fontos: (főleg N70-nél) a TSRAUTOSTART.EXE-ket törölni kell:
- a Garmin/Apps/Symbian/bin/S60
- a Garmin/Apps/Symbian/bin/S60_TTF
- a Garmin/Apps/Symbian/bin/UIQ
- E:/sys/bin mappákból, különben gyorsan leszívja az akkut!!!!" -
"Nem kell semmit letörölni: Garminban: Eszközök/Beállítás/Rendszer/"Launch background service" na ezt kell letiltani. Az mindegy, hogy azt írja, hogy le van tiltva, belépsz engedélyezed majd "Kész", ezután visszalépsz és letiltod.
Ha minden igaz, egy TSRAutoStart.exe nevű programocskát futtat folyamatosan, ha engedélyezve van. Ha kilépsz a Garminból és le van tiltva akkor ez leáll.
Ha jól tudom a térképhez van köze és nem a műholdakhoz, de nem tudom pontosan.
Én nem vettem észre, hogy lassabban találna műholdat, de nem nagyon érdekel, ha 2 nap helyett így 5-6 napig is bírja az aksi."
csak ezt mindig meg kell tenni, miután kilépsz a Garminból
vagy:
Na emberek aki GarminXT-t használt navigálásra figyeljen! A következő fileokat kell törölni, hogy ne merüljön gyorsabban az akksi:"Fontos: (főleg N70-nél) a TSRAUTOSTART.EXE-ket törölni kell:
- a Garmin/Apps/Symbian/bin/S60
- a Garmin/Apps/Symbian/bin/S60_TTF
- a Garmin/Apps/Symbian/bin/UIQ
- E:/sys/bin mappákból, különben gyorsan leszívja az akkut!!!!" -
harley
őstag
válasz
grabber
üzenetére
5.00-ás van.
viszont olyan gondom van, hogy kártyát cseréltem, átmásoltam az egészet a pc-re, majd visszatettem az egészet az új kártyára.
namármost, nem látta a garmint.
megkerestem a kártyán a sis fálját, újratelepítettem, viszont most meg nem működik ingyenesen.mit bas...tam el?
-
miaoumaoi
tag
van még más hiba is azokon kívül amiket már ath elmondott, mégpedig az hogy sokaknak nem műxik az equaleser a gyári zenelejátszóban. persze ez se mindenkinél, van akinél 2mp-s késés sincs egyik szoftnál sem. próba cseresznye, ha nem műxik gsm boltokban vissza tudják rakni a régit. én nem kockáztatnék, ja és nekem is 100-as van
, de az enyémben nincs felcserélve a +- , a névjegyzékbugra pedig van megoldás,(a cég adathoz a név első kezdőbetűit beírni, ezt csak úgy leírtam, emlékeztetés képpen, de benne van a topikban, valahol a közepe tájékán vagy az elején, mindegy, már leírták többen , több helyen is.) (az elég fura ember lehet aki erre rájött
ami miatt jó még a 100-as, hogy van benne platform sec.bug, ami kihasználására van program rá, ld. Secman. Egy kattintás és lehet böngészni a teló mappáiban, vagy lehet telepíteni binpda root cert-et( ami megjelenik, a teló legfelsőbbszintű megbízható tanusítványok között, utána már elég leszignózni a binpda root sign progival a programokat és simán települnek, és biztonságos nem kerüli ki a beépített rendszert mint az installszerver, ja és ami fontos hogy a binpda root cert rendelkezik minden hozzáféréssel, ellátja a programot és nem lesz többé "alkalmazás hozzáférés nem engedélyezett" stb. Hibaüzenet, mint pl. Sok psilokos proginak allfiles,drm, stb. kell, azt meg a dev. certek nem tudják megadni a proginak (persze csak a törtekre gondolok), mindegy ezt csak azoknak mondtam, akiknek még 100-as van, de a későbbiekre is fel lehet tenni csak előtte hackelni kell, után lehet másolni a resorce/swicertstore vagy hova a cert fileokat, de van erről egy leírás a smartnews-on, csak ott leftup-os cert-el, de a módszer ugyanaz. -
harley
őstag
olyan kérdésem lenne, hogy mitől van az, hogy az akksi 2 napot bír?
vettem egy új akksit, de ugyanaz..
valahol, mintha azt olvastam volna, hogy a garmin miatt eszi az akksit...

-
2007ath
aktív tag
"a 300-as szoftról csak rosszat hallottam, erről a 400-asról még semmit.."
Én használtam a 100-assal, a 200-assal és most a 300-assal is. Ez utóbbi kimagaslóan a legjobb. (lásd előző hozzászólást).
"csak attól félek, hogy esetleg a garmin vagy valami nem fog működni vele.."
A 400-asra való majdani frissítéstől én is emiatt tartok leginkább.
-
2007ath
aktív tag
válasz
2007ath
üzenetére
A saját tapasztalataim szerint a 300-as szoft messze a legjobb az összes közül.
Gyakorlatilag minden hibát javítottak benne (ékezetes karakterek szerinti keresést a Névjegyzékben, a billentyűzet kezelését a felcserélt karakterekkel kapcsolatban, a dátum "ugrálását", stb.)
A mikrofon bekapcsolásának 1-2 másodperces késése a hívás fogadásakor (mint egyedüli hiba) alig észrevehető.
-
nebancsa
senior tag
Nem tudjátok pannon alól is elérhető a 400-as? Amúgy nekem is 100-as van. Igazából engem az tart vissza a frissitéstől hogy akkor újra kell rakni a telót, a hack-tól kezdve mindent. Most lesz 1 éve hogy megvan, az alatt már jó belaktam.
-
harley
őstag
válasz
grabber
üzenetére
látod, három helyen kérdeztem meg, mégsem kaptam érdemleges választ.
nem a hang miatt frissíteném, hanem hogy esetlegesen jobb szoftver legyen rajta...
csak nem tudom, hogy a 400-as jobb-e mint a 200-as.
ha jobb, frissítem...
csak attól félek, hogy esetleg a garmin vagy valami nem fog működni vele..
a 300-as szoftról csak rosszat hallottam, erről a 400-asról még semmit..
olvastam azért róla gogliban, de nem sok minden van róla..
-
Klónoztak?
Kérdezd meg a többi topicban is,hátha többen nem fognak rá válaszolni.Amúgy,valakinek nem javult a hangkésés próblémája.Ha neked nincs ilyen ne frissítsd,ha meg van akkor csak javulhat.
keksz: Ha van free nekem megfelelő része akkor felrakom,de csak ha frissítettem 100-ról 400-ra.
-
harley
őstag
üdv
olyan kérdésem lenne, hogy most a 210-es szoft van a telón, viszont már elérhető a 400-as.
érdemes frissíteni rá??
mert a 300-ról nem sok jót hallottam.
-
kissm
csendes tag
Köszi mindkettőtöknek a választ és az infokat! Akk keresek 6osat! Ha már veszek, akk normálisat fogok! A Nokiás részt nem is tudtam!
Üdv! -
válasz
Szabeszka
üzenetére
Egy kis korrekciót hadd tegyek: a classok a minimálisan garantált sebességet jelzik elvileg, tehát többel mehet, kevesebbel nem szabadna.
Valamint a Nokia nem forgalmaz külön class 6-os kártyát. Hacsak nem 5800-ákból lopkodják ki őket a seftes boltosok, az ilyen néven árult kártya biztosan hamisítvány.
-
kissm
csendes tag
Hali! Milyen memkártyát érdemes venni a telóhoz? Class4eset - vagy Class6osat? Mennyivel lenne jobb a 6os? Meg gyártóra is kíváncsi lennék (pl sandisk, nokia stb)! Am 8 gigásat vennék! Előre is köszi!
-
Ritkán tűnik fel,ha egy telefon 2 napig bírja
De néha jól jött,hogy 3 napig megkötések nélkül használni tudtam.Van 2 e-mail címem,de annyira nem fontosak,hogy percenként nézegessem,ha meg érdekel,akkor gmail progival megnézem jött-e.De még vacillálok,hogy kell-e nekem ilyen.
-
Keksz
senior tag
Hat a "Mail for exchange"-t ceges kornyezetben hasznaltos exchange serverekkel egyutt lehet hasznalni.
Nekem egyebkent az EMOZE jott be, 2600-2700 ft egy evre, es akkor annyi fiokot adsz hozza (ingyenes verzioba csak 1et) amennyit akarsz, van benne home screen integralas es kurva jo, sokat kiprobaltam (Nokia messaging, Seven Mail, stb), van is itt a topikban tobb 10 soros elemenybeszamolo is rola, kb majusban vmikorrol.
Emoze tud mindent ami sztem 1 telefonon kell mint funkcio.
Probald ki az ingyenest. -
fodorv
tag
Látom hogy most épp szó van levelezésről, én is szeretném gmail-es vagy saját domain-es mail címemet telefonon is használni. Erre megfelelő program ez a Mail for exchange? Hogy lehet beállítani? Előre is köszi!
-
Keksz
senior tag
válasz
FuckeR19
üzenetére
Nalam Mail for exchange (MfE) van fent.
Itt meg meg lehet adni h pl. hany napig visszafele szinkronizalja, nalam pl 3 van (1nap, 3nap, 1het, 1honap, osszes)
De onnantol h egyszer ott vannak a levelek, utana mar csak az ujakat huzza le (mind1 h olvasatlan v olvasott MfE eseteben) es van
Plusz ez sztem altalanos beallitas:
Uzenetek / opciok / beallitasok / egyeb - Mentett uzenetek szama: 200 (barmit irhatsz)Es van vmi takaritas is, de azt most hirtelen nem talaltam meg h hol is lehet allitani.
Bizonyos idokozonkent legyakja a telefonrol a maileket vmi alapjan. -
FuckeR19
senior tag
Azt be lehet állítani a levelezőprogiban hogy ne az össze üzenetet töltse le hanem csak z olvasatlanok? Vagy csak azokat melyek egy bizonyos dátum után érkeztek?
Az a gondom hogy kb 8000 levél van a postafiókomon és nem lenne a legjobb megoldás az összeset letölteni. -
Keksz
senior tag
válasz
Pinya007
üzenetére
1) usb az oldalán, a töltő alul
2) nem használtam usb-n keresztül, BT-n keresztül próbáltam eleinte, de az ugye nem olyan gyors, és nagyon sokszor kifagyott és akkor a telefont és a laptopot is újra kellett indítani
3) Miutan meguntam a fenti problemat, megvettem innen : http://www.joiku.com a PREMIUM programot es azt hasznalom, igy az E71 egy wifi hotspot lett es a laptoppal arra csatlakozom, plusz eBay-rol rendeltem egy usb-s toltot a telefonhoz, amit a laptop usbjere kotok es az E71 sima akkutoltojere, ott alul es igy nem is merul le a telefon. Ha nem toltom akkor kb 4 orat bir ki igy a wifit es 3g-t egyutt hasznalva... Barmilyen mobilnet jo, max a havi forgalomlimitre kell figyelni, a sebesseg is franko igy. De itt a forumon tobben ajanlottak az nokia adatkabelt, pc suite-ot es ugy osztani a netet a telefonrol. Ez kb az ingyenes megoldas a mobilnet elofizetesen felul. -
-
-
Szabeszka
aktív tag
válasz
FuckeR19
üzenetére
Ha nem használod a progit, akkor a Telepítés mappában le tudod törölni (az Alkalmazáskezelőben), de ha megnyitod magát a programot, a beállításoknál ott van egy olyan, hogy mi jelenjen meg először a Névjegyzékben.
Én is kipróbáltam ezt a progit, de számomra teljesen felesleges, úgyhogy le is pucoltam a telóról.Pinya007: simán hozzá tudod rakni a töltőt, miközben modemként használod (egyébként micro usb van rajta, nem pedig mini usb - a kábel miatt mondom csak).
A PC-re fel kell tenni a PC Suite-ot vagy most már OVI Suite-ot és abban van olyan, hogy csatlakozás az internethez. Más progiról én nem tudok, bár a vodkafonnál van asszem a Connect Manager vagy vmi ilyesmi nevezetű progi, amivel szintén tudsz kapcsolódni a nethez, de én USB Sticknél használtam. -
Pinya007
aktív tag
Sziasztok!
Használja valaki alkalmanként csak HSDPA modemként az E71-et?
Ha igen érdekelne pár dolog:1. USB kábelen keresztül csatlakoztatva a telefont a töltőt is rá lehet csatlakoztatni?
(Ha jól láttam a miniUSB csati a készülék oldalán, a töltőé pedig az alján van.)2. Kell valami extra alkalmazás, hogy csatlakozni tudjon?
(Jelenleg a nagy "piros" szolgáltató USB modemes szolgáltatását használom, amelyhez kaptam egy kis alkalmazást a csatlakozáshoz.)3. Bármi mobil internet + E71 tapasztalatot szívesen fogadok.
-
FuckeR19
senior tag
OVI névjegyzék mire jó?
Ahányszor belépek névjegyzékbe ez fogad. Regisztráció v. bejelentkezés..... -
Keksz
senior tag
Ilyenre gondoltal?
szemelyes:

munka:

-
-
Keksz
senior tag
Plusz mig a google maps-t lokal inditom nem sir h van uj verzio, de ez szolt.
Igy 3.00(1) -et cserelem 3.03(1) -ra -
Keksz
senior tag
A home screen tema miatt jutott eszembe kicsit olvasgatni.
Talaltam 1 dolgot, amivel miota megvan a telefon nem foglalkoztam, mert megvannak a progamok kulon-kulon es ez kesobb lett elerheto: Google Appshttp://www.e71fanatics.com/2009/06/finally-google-app-for-e71.html
Ha felrako akkor a home screenen a <- (torles) gombbal elerheto, benne van a reader, maps, news es a tobbi google alkalamzas, pl youtube is.
A plusz amit ad, hogy a keresobe epitett okossagokat / kereseseket / funkciokat is lehet hasznalni. Nem tudom ez mennyire mukodik itthon, de lehet erdemes kiprobalni:
http://www.google.com/mobile/google-mobile-app/
pl.
google suggest
my location
search historyParat ezekbol eddig a google mobile weboldalaval hasznaltam, bogeszobol.
-
jaszy76
aktív tag
válasz
RandomGosu
üzenetére
Nálam is késik. Szerintem nem is lett javítva.

-
fodorv
tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem: hogy vannak a módok, két különböző módot lehet beállítani, monduk személyes és munka. Meg lehet azt csinálni, hogy az eggyiken a főképernyő aktív (tehát kirakja, a kis ikonokat, mail posta fiókot, wifit, stb.) legyen, a másik módon pedig normál (vagyis hog ne legyen semmi, csak háttérkép, meg az óra)?Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Arc Raiders
- Milyen monitort vegyek?
- Suzuki topik
- iPhone topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Facebook és Messenger
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bialetti kézi kávéőrlő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Így elég durva hiba."
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ami miatt jó még a 100-as, hogy van benne platform sec.bug, ami kihasználására van program rá, ld. Secman. Egy kattintás és lehet böngészni a teló mappáiban, vagy lehet telepíteni binpda root cert-et( ami megjelenik, a teló legfelsőbbszintű megbízható tanusítványok között, utána már elég leszignózni a binpda root sign progival a programokat és simán települnek, és biztonságos nem kerüli ki a beépített rendszert mint az installszerver, ja és ami fontos hogy a binpda root cert rendelkezik minden hozzáféréssel, ellátja a programot és nem lesz többé "alkalmazás hozzáférés nem engedélyezett" stb. Hibaüzenet, mint pl. Sok psilokos proginak allfiles,drm, stb. kell, azt meg a dev. certek nem tudják megadni a proginak (persze csak a törtekre gondolok), mindegy ezt csak azoknak mondtam, akiknek még 100-as van, de a későbbiekre is fel lehet tenni csak előtte hackelni kell, után lehet másolni a resorce/swicertstore vagy hova a cert fileokat, de van erről egy leírás a smartnews-on, csak ott leftup-os cert-el, de a módszer ugyanaz.