Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
2007ath
aktív tag
válasz
csharles #7535 üzenetére
Szia!
Azt, hogy jelenleg mi az aktuális szoftver a telefonodon a *#0000# karaktersorozat begépelésével tudod lekérdezni.
Azt, hogy létezik-e újabb szoftver a telefonodra, a Nokia honlapján az alábbi linken kérdezheted le:
A hard reset másik módja a zöld (hívásindító gomb) + 3 + * gombok nyomva tartása közben bekapcsolás. Ez ugyanazt eredményezi, mint a *#7370# karaktersorozat begépelése.
-
2007ath
aktív tag
válasz
csharles #7532 üzenetére
"nem fognak elveszni mondjuk a nevek, sms-ek?"
De elvesznek!
Amit te telepítettél a telefonra, te állítottál be rajta, vagy a használat során keletkezett (híváslista, SMS-ek, névjegyzék) az mind elveszik, és a gyári szoftver az alapbeállításokkal fog megjelenni rajta.
Ha vannak fontos adataid (lásd. fent) a telefonon, akkor azokat előtte a PC Suite-tel mentsd el, majd a hard reset után töltsd vissza.
A memóriakártyát nem kell kivenni. Azt a hard reset nem érinti.
-
2007ath
aktív tag
válasz
csharles #7529 üzenetére
Szia!
2./ A Menü -> Eszközök ->Beállítások -> Általános -> Helymeghatározás -> Helymegh. módszerek módszerek menüpontban csak a "Beépített GPS" legyen kipipálva. Így keress a szabadban egy, az égre tiszta rálátással rendelkező helyet és várj kb 10 percet. (Első alkalommal ez jóval több is lehet. Akár 25 perc is.)
Közben a Menü ->GPS -> GPS adatok -> Helyzet -> Opciók -> Műhold állapota pontban figyeld a keresés állapotát. Előbb - utóbb legalább 4 db, fehérrel kitöltött sávot kell látnod. Ha nem, akkor szerintem hardver gond van.
3./ Rendszer újratelepítést végez (hard reset). Ugyanaz, mint amikor a windowst újratelepíted. A korábbi beállítások elvesznek, (szoftveresen) a gyári állapot áll elő. Nem jelent szoftver törést, nyugodtan elvégezheted.
-
2007ath
aktív tag
válasz
csharles #7513 üzenetére
"Tudom, hogy 3 hónapnyi ingyen szoftver jár hozzá, de a honlapjukon az van írva, hogy örökre szól ez az ingyenesség...hogy is van ez?)"
Kb. másfél éve még valóban csak 3 hónap volt az ingyenes használat lehetősége. Akkor azonban ingyenessé tették. Ez az ingyenes verzió (3.03) letölthető a nokia honlapjáról, illetve az újabb firmware frissítések már tartalmazzák is azt.
A hozzá tartozó legfrissebb térképek a Map loaderrel letölthetők a telefonra. (Bármelyik országé.)
Netet a pozíció meghatározásához használ, de csak akkor, ha a beállításoknál a "kisegítő GPS" be van jelölve. Ebben az esetben 10-20 másodperc alatt talál fixet (határozza meg az aktuális pozíciót.) Net használat kizárása esetén ("kisegítő GPS" kikapcsolva) ez az idő átlagosan fél perc és 5 perc között van.
-
2007ath
aktív tag
válasz
csokimikulas #7176 üzenetére
"nem tudom, hogy a hard reset"
A gyári (alap)állapotot állítja vissza. Olyan, mint egy számítógépen az operációs rendszer újratelepítése.
Az alábbi karakterek begépelésével kezdeményezhető:
*#7370#
-
2007ath
aktív tag
"ha bekapcsolom, vagy rákötöm az USB kábelt kiírja, hogy telepítés, majd 1 perc mp múlva, hogy a telepítés nem fejezhető be a mem.kártyáról"
Szerintem a memóriakártya gyökerében van egy .SIS kiterjesztésű telepítő fájl. Azt ki kellene törölni.
(Esetleg próbáld meg úgy bekapcsolni a telefont, hogy előtte kiveszed a memóriakártyát. Akkor is telepíteni akar?)
-
2007ath
aktív tag
A pannonos E71-ekhez is kijött a 3..-as után az új, 5...-ös szoftver. (501.21.001)
-
2007ath
aktív tag
válasz
runner 125 #6898 üzenetére
Nagyon szívesen. Örülök, hogy segíthettem.
-
2007ath
aktív tag
válasz
runner 125 #6891 üzenetére
Válasz ment.
-
2007ath
aktív tag
válasz
runner 125 #6887 üzenetére
Mi a hibaüzenet? Pontosan mi az, ami nem akar működni?
-
2007ath
aktív tag
"meg egyebkent se fusson a hatterben semmi amit nem szeretnek"
Ha 5.0.20 vagy annál magasabb a verziószám, és úgy tiltottad le ezt a szolgáltatást, ahogy a #6881-ben írtam (engedélyez, OK, letilt, OK), akkor a Garminból nem fog futni semmi a navigációból való kilépés után. Ha ezek után mégis merül a telefon akksija, akkor annak más oka van.
-
2007ath
aktív tag
"Tájvédelmi körzetben lévő erdei gyalogútra tervezett útvonalat autóval"
Ne érts félre, nem vagyok az OVI Maps ügynöke, de nem lehet, hogy a Beállítások között az Útvonal -> Közlekedés módja menüpontban a gyalogos tervezés volt beállítva?
Engem érdekel ez a téma és szívesen tesztelek különféle navigációkat. Az OVI Maps-szel, a Mobile Xt-vel és a NDrive-val kapcsolatban elég sok tapasztalatot gyűjtöttem. Az utóbbi néhány hónapban sokat és rendszeresen használom a Maps-et. Néhány hete egy osztrák körutat is végigcsináltam vele. Hibátlanul navigált.
-
2007ath
aktív tag
"Ovi tetszene, de szar, bevisz nem létező utakra"
Az E71-en használható navigációk közül az OVI Maps (a Garmin mellett) rendelkezik a legfrissebb és legkorrektebb térképekkel.
Az idézett probléma oka sokféle lehet:
- a kiadott térképek mindig csak bizonyos késéssel tudják követni a valóságos helyzetet (ez bármelyik navigációnál előfordulhat)
- létezik frissebb térkép, csak a használója nem frissített
- a telefonba épített GPS pontatlansága miatt, a navigáció hibásan érzékeli a pozíciót (ez nem térképfüggő)
- a navigációs eszközt olyan helyen használják, ahol nincsenek meg a megfelelő vétel feltételei (pl. fémgőzölt szélvédő mögött)
-
2007ath
aktív tag
-
2007ath
aktív tag
válasz
grabber #6839 üzenetére
Nálam
1. OVI Maps
2. Garmin Mobile Xt
3. NDriveAz OVI Maps-nál igen tudom értékelni az ún. "Nyíl" nézetet. Pontosan az látszik - óriási karakterekkel - a kis egérmozin, amire az embernek a navigáláshoz szüksége van:
- hány méter múlva lesz a következő forduló,
- merre kell fordulni.Ilyen pici kijelzőn minden más felesleges. Ugyanis vagy vezet valaki, vagy szemét meregeti, hogy el tudja olvasni a vasreszelék méretű- egyébként a navigáció szempontjából tök felesleges - információt.
-
2007ath
aktív tag
"Utóbbi módszered miért biztos, hogy eredményesebb? "
Erre és sem találok magyarázatot. Pedig nem kevés teszt alapján szűrtem le ezt a tapasztalatot.
"Engem az zavar, hogy a filléres PNA-m, amiről eddig azt hittem hogy szar, rendre hamarabb talál jelet azonos feltételekkel"
Nekem előzőleg egy eTrex Legend HCx-szel voltak tapasztalataim. Na, azután kínszenvedés volt kivárni, amíg az E71 - kiegészítő GPS nélkül - pozíciót talál. A telefon viszont mindig kéznél van, és ha a korlátait elfogadja az ember, akkor igen hasznos segítőtárs lehet.
-
2007ath
aktív tag
"Kocsiban, vagy gyalog, réten vagy magas épületek között, viharban vagy napsütésben? Szerintem sok dolog függvénye"
Erről van szó. Rengeteg feltétel befolyásolja, hogy a GPS mennyi idő alatt talál pozíciót Ennek folytán az extrém rövid időket fenntartással kell fogadni.
Durván befolyásolja ezt az időt az is, hogy megelőzően (korábban) mikor használta az ember a GPS-ét. Pl. ha valaki adott napon belül használta és közben nem volt kikapcsolva a telefonja, akkor a-GPS nélkül is másodpercek alatt menetkész. Több napos használat - közte kikapcsolt telefon - után pedig 4-5 percnek is el kell telni a használhatóságig.
A saját tapasztalataim:
- a kiegészítő GPS bekapcsolása esetén átlagosan 15 másodperc körül van fix (ilyen esetben 10-15 kbyte netes forgalom generálódik)
- a-GPS nélkül átlagosan 3-4 perc után talál pozíciót
- én soha sem a navigációs programban várom meg a pozíció megtalálását. Először belépek a Menü -> GPS -> GPS adatok -> Helyzet -> Opciók -> Műhold állapota menüpontba és figyelem a megjelenő információkat. Ha megvan a pozíció, utána indítom a (navigációs) programot. Így összességében rövidebb idő alatt érek el eredményt..
-
2007ath
aktív tag
""Launch background service". ezt minden egyes alkalommal akkor ki kell kapcsolni?"
Nem, dehogy. Egyszer kell csak beállítani (be-, majd kikapcsolni).
Ez a Garmin hibája. A telepítés után úgy néz ki, mintha ki lenne kapcsolva ( a beállítások között ez látszik), pedig valójában a bekapcsolt állapotnak megfelelően viselkedik.
-
2007ath
aktív tag
válasz
burasu4 #6004 üzenetére
"En személy szerint már jobbnak tartom az NDrive navi programot".
Pozitív:
Szebb a grafikája, A folyamatosan mozgó térkép felüdülés a Garmin szaggatott mozgása után. Igen gyorsan és kézre állóan adhatók meg különféle célok. Jóval kevesebbet kell váltani a betű és a számbillentyűk között.
Negatív:
Engem zavar, hogy nem jelzi ki, amikor újra kell tervezni az útvonalat.
Sokkal kevesebb állítási lehetőség van a paramétereknél.
A térképfrissítések ritkábban jönnek ki. A jelenlegi Top-Map-os pl. még 2009. februári. A térképválaszték jóval kisebb. A Garmin nagy előnye, hogy pl. a turistautak.hu-t vagy igen sok más domborzati, illetve turistatérképet is kezel.
-
2007ath
aktív tag
Ez még a régebbi verziókra volt érvényes. Az újabbaknál (5.0.20 -tól) a menüben van egy olyan funkció, hogy "Launch background service". Ezt először engedélyezni kell, majd visszalépve a menüpontba újra letiltani. Csak így veszi figyelembe a letiltást.
A készenléti időt sok minden befolyásolhatja:
- milyenek a telefon energiatakarékos beállításai,
- mennyit telefonálsz,
- mennyit hallgatsz zenét,
- mennyit internetezel,
- a WIFI állandóan be van-e kapcsolva,
- a telefon 3G vagy GSM hálózaton van-e (esetleg sokat kell-e váltogatni ezek között),
- stb. -
2007ath
aktív tag
válasz
burasu4 #5998 üzenetére
"A megoldás: memória kártya/sys/bin mappából töröld ki a cardrunnel.dll fájlt."
Erre csak akkor van szükség, ha a Garminból az 5.0.20-nál korábbi verziót használt.A későbbi verzióknál már a MobileXt menüjében kikapcsolható a merülést okózó funkció.
"En személy szerint már jobbnak tartom az NDrive navi programot, mert az Topomap térképet használ ami részletes már Mo.-on!"
A Garminon is használható TopMap térkép (NaviGuide 5.3NT). Ráadásul az NDrive által használt térkép csak az NG 5.2NT frissességének megfelelő. (Több, mint 1 éves.) Ettől függetlenül én sem tartom rossz programnak az NDrive-ot, Bizonyos szempontból jobb, mint a Garmin, más szempontból viszont gyengébb..
-
2007ath
aktív tag
válasz
BloodyEddie #5855 üzenetére
"Többen írtátok, hogy E72-t semmiképp nem vennétek, de miért?"
+ Az E72-n navigálásra csak a Maps használható. E71-en a Maps-en felül a Garmin MobileXt, az NDrive és a Sygic is.
-
2007ath
aktív tag
válasz
BossBoss #5790 üzenetére
Az egyértelmű, hogy a telefonok kamerája nem művészfotók készítésére szolgál. Azzal is egyetértek, hogy ha valaki előre tervezhető programon (kirándulás, családi esemény) akar fényképezni vigyen magával egy rendes - arra szolgáló - gépet.
A telefon fényképezőjének viszont van egy óriási előnye: mindig ott van az embernél. És számos alkalom lehet, amikor igen jól jön. Akkor pedig nem árt, ha legalább a kategóriájában megüti az elfogadható szintet.
Egyébként, engem meg a zenelejátszó hagy teljesen hidegen. A fülesét még ki sem csomagoltam, pedig a telefont már több mint egy éve használom. Teljes megelégedéssel.
-
2007ath
aktív tag
válasz
YAS-dude #5763 üzenetére
"Breathing Light". Hogy ebből hogyan jutottak el a fordítás során az adatátvitel-jelző fényig... varázslat."
Pedig ehhez nem kellett volna összeülni az Akadémia nyelvészeti bizottságának. A tükörfordítás ("lélegző fény") tökéletesen kifejezi a funkciót. Az "adatátvitel-jelző" elnevezés pedig nyilvánvaló marhaság.
-
2007ath
aktív tag
válasz
tmilan1989 #5759 üzenetére
No akkor ma is tanultam valamit: a pulzáló fényt adatátvitel-jelző fénynek hívják.
-
2007ath
aktív tag
-
2007ath
aktív tag
válasz
BossBoss #5751 üzenetére
"A középső gombnál a villogást ki lehet valahogy kapcsolni? "
A középső gomb "lélegzése" igen hasznos dolog energiatakarékosság szempontjából. Abból lehet látni kikapcsolt kilejző mellett, hogy érkezett-e hívás vagy SMS.
Ha "lélegzik", akkor nem (tehát nem kell bekapcsolni a kijelzőt), ha pedig keményen és határozottan villog, akkor az azt jelenti, hogy nem fogadott hívás érkezett vagy SMS-t kaptál.
-
2007ath
aktív tag
válasz
tmilan1989 #5456 üzenetére
"Amúgy valaki elmondhatná a vélemyét ezzel az ndrive-val kapcsolatban"
Összehasonlítva a Garminnal (nagy vonalakban).
Előnye:
- Szebb a grafikája. A navigáció során a térkép mozgása folyamatos, nincs a másodpercenkénti szaggatott léptetés.
- Számomra a kezelése valahogy jobban kézre áll. A célt hihetetlenül gyorsan be lehet állítani.
- E71 esetén nem kell váltogatni a számbillentyűk és az egyéb billentyűk között. Mindig "tudja", hogy számot vagy betűt kell adni az adott helyen.
Hátránya:
- Nincs hozzá domborzati vagy turista térkép (pl. turistautak.hu).
- Ugyan használható hozzá TopMap térkép is (Magyarországra ez a létező legjobb, az IGO is ezt a térképadatbázist használja), de a legfrisebb is a Garminéhoz képest fél évvel van elmaradva. A Garmin a NaviGuide NT 5.3-at használja, az NDrive-nál a legfrisebb pedig az 5.2 NT-nek megfelelő.
Az NDrive-ben kevesebb beállítási lehetőség van. (Pl. ami nekem hiányzik, nem lehet beállítani, hogy a tervezett útról való letérés esetén mit tegyen. Ebben az esetben az NDrive automatikusan és szó nélkül újratervez. A Garmin ilyenkor legalább jelzi, hogy "újratervezem az útvonalat".)
-
2007ath
aktív tag
válasz
kovacsbeni #5435 üzenetére
Nem tudom, hogy jól értettem-e, de ami program a Nokia honlapjáról letölthető, csak egy nyúlfarnyi valami. Arra jó, hogy indítása után az E71-et a gépre rádugva, azonosítsa a telefont, majd az igazi térképprogramot ezután kezdi el letölteni. Tehát, ami közvetlenül letölthető a linkről, az még nem a navigációs program.
-
2007ath
aktív tag
A telefonomra csont nélkül felment, és működik az OVI maps.
Az alábbi linkről kiválasztható az E71 is:
300-as, pannonos firmware van a telefonomon.
-
2007ath
aktív tag
válasz
grabber #5170 üzenetére
"Garmin miért ne működne?"
Bocs, nem erre a kérdésre hegyeztem ki az előbbi választ.
Szóval azért tartok ebben a kérdésben egy kicsit a firmware váltástól, mert pl. ezek a navigációs programok (Garmin, NDrive) az E51 és E71 utódokban már nem működnek. Sem az E52-ben, sem az E72-ben.
-
2007ath
aktív tag
Az 5.00.20-as verzióban már működik az #5178-ban leírtak szerinti beállítás. Ettől a verziótól tehát a beállítások elvégzése után a Garmin már nem merítheti az akksit. Nem kel törölni semmit sem.
A 2 napos készenlét tényleg rövidnek tűnik, persze sok múlik azon, hogy mennyit telefonálsz, mennyi zenét hallgatsz, milyenek az energiatakarékos beállítások (kijelző meddig világít, hagyod-e kikapcsolni), 3G hálózaton használod vagy GSM-en a telefont, stb.
-
2007ath
aktív tag
válasz
grabber #5170 üzenetére
"1-2 másodperc
Így elég durva hiba."
Nem mértem tizedmásodpercre az időt. Lehet hogy kevesebb 2 másodpercnél. A lényeg: ha a híváskor megnézem a kijelzőt, hogy ki hívott és ugyanakkor megnyomom a felvesz gombot, mire a fülemhez tartom a telefont (teljesen szokványos mozdulattal), már működik a mikrofonja. Szerintem ez álprobléma.
"Garmin miért ne működne?Ndrive sygic ilyesmik nem jók?Igaz gamrin-om van,de nem valami pontos és néha autópályán megfordul az irány,elég zavaró.Meg későn szól lehajtáskor."
Felváltva használom a Garmint és az NDrive-ot. Mindegyiket a legfrissebb TopMap térképpel. Regényt tudnék írni a tapasztalatokról, de az általad jelzett jelenséggel még nem találkoztam egyik navigációs programnál sem.
Egyébként nehezen tudok választani a két program közül, mert mindegyiknek van előnye és hátránya is a másikkal szemben.
-
2007ath
aktív tag
"a 300-as szoftról csak rosszat hallottam, erről a 400-asról még semmit.."
Én használtam a 100-assal, a 200-assal és most a 300-assal is. Ez utóbbi kimagaslóan a legjobb. (lásd előző hozzászólást).
"csak attól félek, hogy esetleg a garmin vagy valami nem fog működni vele.."
A 400-asra való majdani frissítéstől én is emiatt tartok leginkább.
-
2007ath
aktív tag
válasz
2007ath #5167 üzenetére
A saját tapasztalataim szerint a 300-as szoft messze a legjobb az összes közül.
Gyakorlatilag minden hibát javítottak benne (ékezetes karakterek szerinti keresést a Névjegyzékben, a billentyűzet kezelését a felcserélt karakterekkel kapcsolatban, a dátum "ugrálását", stb.)
A mikrofon bekapcsolásának 1-2 másodperces késése a hívás fogadásakor (mint egyedüli hiba) alig észrevehető.
-
2007ath
aktív tag
Ha a kiegészítő GPS (A-GPS) mellett is van pipa, akkor a műholdak pályaadatait az internetről szedi le, tehát generál minimális (10-15 kbyte) netes forgalmat. Ezzel a módszerrel valójában 10-20 másodperc alatt kell a kütyünek navigációra késznek lennie.
A leírásod alapján gyanús, hogy valami nincs rendben a GPS-szel. Nálam csak a beépített GPS van kipipálva és általában 2-3 perc alatt menetkész. (Ha az A-GPS-t is bekapcsolom, akkor ez az idő 15 másodperc körülire csökken.)
Az "üres" oszlop azt jelenti, hogy a kütyü látja az adott műholdat, veszi a jelét. Az oszlop magassága a jel erősségére utal. Nálam a bekapcsolás után fokozatosan 10-15 másodpercenként jelennek meg az üres oszlopok (általában 4db), majd a már említett 2-3 perc után változnak egyszerre feketére.
-
2007ath
aktív tag
válasz
Coyote2000 #4276 üzenetére
A 5.0.20-as verziótól a Garmin már nem szívja az akksit, ha megfelelően van beállítva. A korábbi verziókban még kellett bűvészkedni a fájlokkal, ma már nem. Jelenleg az 5.0.50-es az utolsó hivatalos verzió.
A megfelelő beállítás a következő:
Be kell lépni az Eszközök -> Beállítás -> Rendszer -> Launch background service menüpontba. Engedélyezd, majd nyomd meg a Kész gombot. Újra lépj vissza, válaszd a Letiltva -t, majd Kész. (Csak ezzel a trükkel fogadja el a helyes beállítást.)
Ezután már nem fogja meríteni az akksit.
-
2007ath
aktív tag
"Többen is hibákról számoltak be az új szoftverrel kapcsolatban, pl. az hogy a netrádió nem működik vagy hasonlók. Nálad fennállnak ezek?"
Korábban nem használtam az internetrádiót. Most kíváncsiságból kipróbáltam, igaz WIFI-n keresztül. Kb. negyedórán keresztül gyűrtem, lépegettem a menüpontok között, különféle szempontok szerint kerestem, és hallgattam a műsorokat. Működött.
A teszt közben csak egyszer történt valami furcsa. Nem emlékszem, hogy mit nyomhattam meg, de újraindult a telefont. Igaz, most PIN kódot nem kért (???), de így is felállt a rendszer. Nem igazán értem mi lelte.
Nekem (eddig) jó tapasztalataim vannak a 300-as szoftverrel.
-
2007ath
aktív tag
Örülök, hogy megoldódott.
Az autós tartóról. Gyárit - bár, biztos jó minőségű - én azért nem vennék, mert nagyon drága.
A teszvesz.hu -n vagy a vatera.hu -n 1.000 Ft körül már lehet elfogadható minőségű, univerzális tartót venni. Én egy ehhez hasonlót használok:
Amire érdemes figyelni:
- minél rövidebb legyen a tartó szára (akkor nem remeg be),
- a rögzítési módja legyen a képen láthatóhoz hasonló.(Létezik olyan, ahol egy gyűrűt kell körbetekerni vagy olyan is, ahol fogasléces rásegítés van. Ezekkel elég rossz tapasztalatom volt.) -
2007ath
aktív tag
Hali!
Először a belső GPS-szel próbálkozz.
Menü -> Eszközök -> Beállítások -> Általános -> Helymeghatár. -> Helymegh. módszerek menüpontban csak a "Belső GPS" legyek kipipálva.
Ezután vidd a telefont olyan helyre, ahol teljesen nyílt rálátás van az égboltra. Lépj be a
Menü -> GPS -> GPS adatok -> Helyzet -> Opciók -> Műhold állapota
menüpontba és várj. Figyeld, hogy van-e mozgás. Előbb - utóbb - a műholdak jelének erősségét szimbolizáló - oszlopoknak kell megjelenni, amelyek egy idő után feketére változnak. A kiindulási helyzet meghatározásához legalább 4 db fekete oszlopnak kell megjelenni, ami első alkalommal akár 15 percig is eltarthat. (Később már jóval rövidebb, szerencsés esetben 1-2 perc.)
Ha így működik a GPS, akkor a helymeghatározási módszereknél be lehet kapcsolni a kiegészítő GPS-t (A-GPS) is, ami ugyan a kezdőpozíció meghatározásához generál némi internetes adatforgalmat (10-15 kbyte), viszont ezzel 15-20 másodperc alatt navigálásra kész állapotba kerülhet.
Amíg ezzel a módszerrel nem működik a GPS, más navigációs programokkal nem is érdemes próbálkozni.
-
2007ath
aktív tag
válasz
GodHeart #4179 üzenetére
"ja és ez software update vagy reinstall.. eltűnnek az adataim meg a cuccok vagy nem?"
Ahogy az előttem szóló is írta: visszaáll a gyári állapot, tehát előtte menteni, majd a frissítés után visszatölteni a beállításokat, névjegyzéket, stb.
A kimentés és a visszaállítás a Nokia PC Suite -tel lehetséges. Van benne egy erre szolgáló menüpont.
-
2007ath
aktív tag
válasz
laczkoo #4174 üzenetére
Ki lehet venni, DE !!!
Kivétel előtt meg kell nyomni röviden a bekapcsoló gombot, a feljövő menüből pedig a "Memóriakártya eltávolítása" funkciót kiválasztani. Ellenkező esetben sérülhet a memóriakártya tartalma.
(Ugyanaz, mint a Windows-ban a "... meghajtó biztonságos eltávolítása".)
-
2007ath
aktív tag
Mától a pannonos 300.21.012 firmware is elérhető!
-
2007ath
aktív tag
válasz
sityuka80 #4153 üzenetére
A szoftver frissítése előtt működött a GPS?
Próbáld meg a következőt:
Csak a belső GPS legyen kipipálva. Kapcsold ki a telefont, majd vissza. Hagyd nyílt terepen, ahol teljes a rálátás az égboltra és figyeld a
Menü -> GPS -> GPS adatok -> Helyzet -> Opciók -> Műhold állapota
menüpontban a mozgást. Megjelennek-e - a műholdak jelének erősségét mutató - oszlopok?
Ha még 10 perc után sincs semmi mozgás, akkor sajnos nincs több ötletem.
-
2007ath
aktív tag
válasz
Balázs0916 #4154 üzenetére
"Nektek mennyire stabil a beépített GPS"
Én meg vagyok elégedve vele.
Ha csak a "belső GPS" van kipipálva, akkor több napos kikapcsolt állapot után is 3-4-5 perc után (de van úgy, 2 perc után) navigálásra kész. Természetesen álló helyzetben és nyílt terepen. A jelet navigálás közben még soha sem vesztette el.
Ha bekapcsolom az A-GPS -t is, akkor 15 másodperc után már használható.
Ezt a jó eredményt természetesen a többi telefonos GPS-hez kell mérni. Van egy Garmin Legend HCx-em is. Az érzékenységben lealázza az E71-et. (A Legend HCx - hosszú kikapcsolt időszak után is - 15-30 másodperc után kész a navigációra és az E71 25-30 méteres átlagos pontosságához képest 5 méter körüli átlagos pontosságot mutat.)
-
2007ath
aktív tag
210-es pannonos szoft van a telefonomon és nem tapasztalok kihagyást (szünetet) a felvétel után. Többször is elvégeztem a tesztet (a zöld gomb megnyomásakor már a fülemnél volt a hangszóró). Minden alkalommal hibátlanul működött.
-
2007ath
aktív tag
válasz
miaoumaoi #4050 üzenetére
Igen, az utolsó hozzászóló azért írta, hogy nála még fennáll a probléma, mert nem tudott frissíteni, mivel a telefonja nem független ("Can't test the update, because there is no update for my branded model - yet. ").
Hasonló cipőben járok én is. A megfelelő pannonos verzió majd csak kb. 1 hónap múlva jelenik meg.
-
2007ath
aktív tag
válasz
nebancsa #4023 üzenetére
Én pár hete frissítettem pannonos 100-as szoftverről, 210-esre (210.21.006). Természetesen magyar nyelven használom.
Megoldották benne a dupla mássalhangzós keresés hibáját és a +/- is a helyére került. Szerencsére, eddig fagyást nem tapasztaltam.
Ahogy korábban is írtam már, a dátum probléma megmaradt. Kikapcsolás utáni visszakapcsoláskor a dátum időnként - most - (előre)ugrik 2-3 napot. Tesztelem, hogyan lehet a hibát megkerülni (az offline-on kívüli módszerrel), vannak is bíztató eredmények. Ha bejön, majd beszámolok.
-
2007ath
aktív tag
válasz
2007ath #4000 üzenetére
Már első olvasásra is úgy tűnik, hogy ennek legfeljebb a tokozása hasonlít az nokia e71-hez.
GPS nincs benne, a 3.2 Mpixeles fényképező helyett csak 1.3 Mpixeles.
Ingyen fogható földi sugárzású adások.
Parasztvakítás.
Megtapizás, kipróbálás nélkül biztos nem merném megvenni.
-
2007ath
aktív tag
válasz
nebancsa #3998 üzenetére
"Nem tudjátok, pannonra kijött már az új sw?"
Mi számít újnak? A 210-es (210.21.006) már néhány hete elérhető.
Majdnem minden hibát javítottak benne. A dátum probléma (kikapcsolt állapot utáni visszakapcsoláskor) továbbra is fennáll. Csak most nem késik két napot (hétvégén), hanem valami eddig nem meghatározható logika szerint előre ugrik 2-3 napot (néha hét közben is).
-
2007ath
aktív tag
válasz
2007ath #3921 üzenetére
"Az új szofttal (210.21.006) minden korábbi telefonnal kapcsolatos probléma megoldódott. "
Tévedtem.
A firmware cseréig a hétvégi kikapcsoláskor leragadt a dátum. Hétfőn reggel bekapcsolva általában 2 napot szokott késni.
Most az új szofttal pedig 2 napot siet.
(Vagyis ma 22-én 24-ét mutatott.)
-
2007ath
aktív tag
válasz
aramis00 #3904 üzenetére
"Pannonosok közül volt valakinek olyan, hogy a 200.21.118 ról nem tud frissíteni az új fw-re?"
Én tegnap frissítettem a pannonos E71-emet a 210-es szoftra (100-asról).
Magyar nyelvű updatert használtam (XP-n), és ugyanezeket a hibaüzeneket adta.
"A pontos hibajelenség, hogy frissítés közben egyszer csak kiáll a program egy hibával, miszerint megszakadt a kapcsolat a telefonnal"
Úgy tűnt viszont, hogy az üzenet megjelenéséig a telefonnal még nem csinált semmit sem.
Többszöri (gép és telefon) újraindítás után egyszer csak elindult az updater és rendesen be is fejeződött.
Az új szofttal (210.21.006) minden korábbi telefonnal kapcsolatos probléma megoldódott. Helyén van a "+" és "=" karakter, működik a dupla mássalhangzós keresés. (A telefon magyar nyelvre van állítva, mindig is arra volt.)
-
2007ath
aktív tag
válasz
jaszy76 #3604 üzenetére
Azért az eredménnyel meg az örvendezéssel várjunk meg egy legalább 24 órás kikapcsolt állapot utáni helyzetet! A #3558-ban leírtam, hogy - legalább is nálam - ennyi (kikapcsolt állapotban eltöltött) idő kell a dátum "leragadásához".
Mindenesetre kipróbálom. A reboot alatt a telefon ki-bekapcsolását érted?
-
2007ath
aktív tag
válasz
zsoltke #3561 üzenetére
"vagy egyszerűen nem kapcsoljátok ki, csak offline (repülő) módba teszitek"
Nyilván megkerülhető a probléma és az ilyen apró hülyeségei mellett is egy igen jó és szerethető telefon az E71.
Annak, hogy nem hagy nyugodni a dolog, több oka is van:
1./ Az általános emberi kíváncsiság, hogy talán sikerül rájönni a titok nyitjára.
2./ Ha az embernek bizonyos napokon nincs szüksége a telefonra (vagy nem szeretné, hogy zavarják) ), akkor kikapcsolással (az off-line helyett) talán tud elérni egy kis készenléti idő növekedést.
3./ Ha megveszek egy közel 100 eFt-os telefont, annak kutya kötelessége (lenne) a gyártó által megadott specifikációnak, leírásnak megfelelően működni.
-
2007ath
aktív tag
válasz
Szabeszka #3560 üzenetére
Örülök, hogy neked segített a módszer.
A dátum automatikus frissítéssel én is próbálkoztam, de nem tapasztaltam különbséget a korábbi beállításhoz képest. A kezelési kézikönyv azt írja, hogy ehhez egy hálózati szolgáltatást vesz igénybe a telefon. Elképzelhető, hogy a magyar szolgáltatók nem képesek biztosítani az ehhez szükséges jelet?
-
2007ath
aktív tag
Dátum probléma.
Sajnos, amit a #3218-ban leírtam, nem vált be. Pedig akkor úgy tűnt, hogy az a megoldás. Nehéz behatárolni a hiba okát, mert ahhoz többször, hosszabb időre kellene kikapcsolni a telefont, viszont - ugye - aki ezt megengedheti magának, annak igazából nincs is szüksége telefonra. Szóval, én is leginkább a hétvégeken tudom ezt megtenni.
Az eddigi tapasztalatok alapján a lényeg:
Az ún. kikapcsolt állapotban előforduló "dátum leragadás" nem a hétvége miatt van (csak általában hétvégére szokták kikapcsolni a tulajdonosok, ezért hitték azt), és nem is függ össze az ébresztési beállításokkal .
A dátum kikapcsolt állapotban akkor ragad le, ha a kikapcsolás ideje meghaladja a 24 órát. Ha a 48 órát is meghaladja (de a 72-őt nem), akkor a bekapcsolás után a dátum már 2 nappal mutat kevesebbet a valósnál és így tovább.
Fenti tapasztalatok az ún. (leginkább hétvégi) leragadós dátum problémára vonatkoznak (ez a jóval gyakoribb), az előre vagy oda-vissza ugráló dátumra nem.
-
2007ath
aktív tag
válasz
Coyote2000 #3470 üzenetére
"Aztán a 210.xx.xxx mindent kijavított."
Ezt úgy érted, hogy visszajöttek a korábbi hibák, vagy úgy, hogy ezzel a szoftverrel a szervíz nélkül is megoldódtak volna a problémák?
-
2007ath
aktív tag
Hali! Meg tudná valaki mondani, hogy pannonosból melyik a legutolsó szoftver verzió, illetve abból elérhető-e már a 210-es?
-
2007ath
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok-e segíteni abban, hogy WLAN-nal egy routeren keresztül hogyan tudnék rákapcsolódni a saját hálózatomra, hogy lássam a gépeimen lévő fájlokat, illetve azokat pl. másolni tudjam a telefon (micro SD-je) és a gép között? Milyen beállítások, illetve milyen szoftver kell ehhez?
Esetleg valamelyik gépemről látni lehessen a telefon háttértárát.
-
2007ath
aktív tag
A belinkelt képen a túl apró betűk miatt a szöveget nem tudtam elolvasni, de a színeket, a grafikát és a tagolását tekintve nekem is ilyen a garancialevelem. Ennek második oldalán az "Általános jótállási feltételek" 8. pontjában a következő olvasható:
"8.Továbbá a Fogyasztó jogosult érvényesítenie részére NOKIA, mint gyártó által biztosított Korlátozott Gyártói Jótállást, amely pl. telefonok esetében 24 hónap"
Tehát 2 év Nokia gari!
-
2007ath
aktív tag
válasz
gerbaudhu #3338 üzenetére
Az 5.0.30-tól már nem kell sem KillMe se TaskManager. Nem kell kilőni a futás után semmit sem.
Ellenben!
A CardRunner.dll -t töröld és ami a lényeg: Az Eszközök -> Beállítás -> Rendszer -> Launch background service -t először engedényezd és nyomd meg a Kész gombot, majd újra menj vissza a menüpontba és tiltsd le!
Erre azért van szükség, mert az alapértelmezést hibásan jelzi ki a program. Csak a fenti lépések után lesz tiltott a funkció.
-
2007ath
aktív tag
Hali!
E71 dátum probléma, vagyis kikapcsolt állapotban a hétvégén leragad a dátum.
Megvan a - szoftverhiba - oka, és az is, hogy hogyan lehet megkerülni. Tehát némi kiegészítéssel - gyakorlatilag - úgy lehet használni, mintha nem is létezne ez a probléma.
Oka: Azokon a napokon ragad le - a telefon kikapcsolt állapotában - a dátum, amelyek az Eszközök -> Beállítások -> Általános -> Dátum és idő -> Munkanapok menüpontban nincsenek kipipálva, azaz a munkaszüneti napokon. Ha a szombat és vasárnap mellett is pipa van, akkor nem ragad le a dátum, nem jelentkezik a hiba.
Hogyan lehet akkor mégis állandó és ismétlődő ébresztést beállítani a munkanapokra?
Úgy, hogy az 1 db állandó (munkanapokra vonatkozó) ismétlődő jelzés helyett 5 db, az adott munkanapra (hétfőre, keddre, stb.) érvényes, állandó, ismétlődő (ismétlődés hetente) jelzést kell felvenni.
-
2007ath
aktív tag
A 210-es firmware felmegy a pannonos telefonra?
-
2007ath
aktív tag
-
2007ath
aktív tag
Érdeklődnék, hogy a 210-es fw pannonos telefonokra is feltölthető-e? Ugye, a fw frissítés mindent töröl a telefonról?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az E61 utódja az E66-ban megismert szoftvert kapta meg. Nagyon átgondolt készülék, kis hibákkal.
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- TP-LINK routerek
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest