- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
.Szaki.
addikt
Itt most kivételesen szerintem jogosan szerepel, mert ennek legalább tényleg valamilyen szinten konkurense, de azért unják már sokan (Köztük én is), mert a legtöbb esetben csak úgy be van dobva a Xiaomi, akkor is, amikro egyáltalán semmi köze nincs a témához. (Lsd. utoljára a HTC topicban) És megy az önigazolás, bizonygatás, tulajdonképpen saját maguknak, hogy milyen f*sza telefont vettek. De itt most tényleg jogos.
-
.Szaki.
addikt
Mondjuk moziban a telefonnak a zsebben a helye szerintem, nálam még senkit sem zavart szerencsére, na meg csak akkor villog, ha nincs feloldva a kijelző, egyébként nem.
Szóval aki így is a kezében tartja a telefont lezárva, ahelyett, hogy a zsebében vagy valahol máshol lenne, az szerintem szimplán bunkósság. Na mindegy, ez igény kérdése, nekem személy szerint ez jobban tetszik, mint az értesítési LED, ami folyamatosan elvonja a figyelmemet. De abba se halnék bele, ha egyáltalán nem lenne. Ettől függetlenül szerintem minden telefonnál illene lennie, és ez minden telefonra és minden márkára igaz. Ki lehet kapcsolni, akinek nem kell, mint nekem, ki tudja kapcsolni. (Az enyém meg egyébként '13-as tervezésű, akkor még azt hiszem egyik telefonnak sem volt always on funkciója, más kérdés, hogy egy frissítéssel lehetne.
) Na de ez nagyon OFF, maradjunk inkább a Nokiánál.
-
enginev3.0
félisten
Mikor lesz csúcskészülékük?
-
HKorn
veterán
Természetesen a Xiaomi marad a bestbuy amíg világ a világ. Többiek akár be is csukhatnánk a boltot, nincs értelme küzdeni (de unalmas már mindenhol ezeket a 'bezzeg a Redmi X Y' stb)
-
jUUh
addikt
Nem érzem jó vételnek, és szerintem ezen az se fog segíteni, hogy esik majd az ára..
-
A vaku villantása egy pótcselekvés a szememben, nincs értesítési LED, nincs always-on kijelző, de hát valami figyelemfelkeltő kellene... hát izé, ott a vaku, az jó lesz majd a felhasználónak...
A kedvencem az, amikor a moziteremben nekiáll valakinek a iPhone-ja stroboszkópként villogni, mert hát lenémítani lenémította, de attól még a telefonja jelezni fog...
-
fornettisuti
veterán
Ez se kellene, mehetünk tovább.
-
Shyciii
veterán
válasz
#16820480 #38 üzenetére
Auto HDR valóban nincs. Mondjuk P9 esetén meg tudom érteni, Honor 8-nál nem néztem ezen rövid idő alatt, hogy hogyan viselkedik képminőség gyanánt az éles fény és sötét váltakozásnál. P9-nél nem érzem szükségét a HDR-nek. Panorámafotót ilyen gyakra készítesz, hogy ahhoz is kellene neked shortcut?
Mondjuk P9-en van olyan funckió, hogy hangerő kétszer le, és máris kamera alkalmazásban vagy. Jóval gyorsabb mint feoldani, és külön indítani. Ez a gyors indítás nekem jól jött Görögben -
Ryoo
senior tag
Tisztelt Mobilarena! Az utóbbi időben rendre nem készül a tesztekhez videóbemutató, miért van ez!? Nincs kedvetek, vagy inkább időtök? Nagyon jók szoktak lenni, a legjobb a Mobilarena tv lenne, de azt tudom miért nincs már.
-
törölt tag
Azonos verziójú EMUI alatt azonos a kamera app is. Az a bajom vele, hogy plusz több lépés, mire használni tudod. Nem tud Auto-HDR-t sem, hanem ahányszor megnyitod a kamerát, annyiszor oldalra húzod, HDR, és utána tudsz csak fotózni. Ha egy mozgó járműből akarsz kifotózni például, akkor már ez pont annyival lassabb, hogy elment a téma. A panoráma jó benne, jó szélesre is lehet venni, de ott is extra lépések, mire használhatod. A sok felesleges menüpontról nem is beszélve... Jó étel?
-
.Szaki.
addikt
Nekem anno Honor 4X volt, az is ezen az elven működött, amit írsz, különböző színeken, apptól függően, de baromira idegesített, hogy villog és nem tudtam az egyéb dolgokra figyelni, mert folyamatosan vonzotta a szemem, hogy villog és most éppen miért. Nekem most az jött be, amit az iPhone-om csinál, hogy ha jön valami, akkor a vaku villant egy rövidet, utána meg nyugton marad. Ezt viszont külön kell bekapcsolni.
-
Shyciii
veterán
válasz
#16820480 #35 üzenetére
Milyen telón találtad kényelmetlennek a panorámakép készítését EMUI alatt? Azt én is utáltam készíteni, mert mindig körülményes volt, erre most pár hete Görögországban rávettem magam, hogy kipróbáljam Huawei P9 alatt is, és annyira egyszerű, hogy az szinte hihetetlen volt. Pedig gyári alkalmazás volt EMUI alatt. Semmi szenvedés, hogy csipog a telefon, hogy a hova mozduljak és mennyit, hogy folyamatos legyen. Egyszerűen csak körbefordultam, és voilá, szépen megcsinálta. HDR-el sem kell szenvednem, mert szerencsére csak igen komoly esetben nem elég a két kamera, úgyhogy én még sosem használtam a P9-nél a HDR-t.
Jah hogy Honor 8, most nézem. Pedig szerintem ugyanaz az alkalmazást használja panorámára is.
Mondjuk a Honor 8-amat én is gyorsan eladtam. Kb 3 hetet volt meg. Borzalmasan csúszós kütyü volt, úgyhogy mennie kellett. -
törölt tag
Én talán a panorámát és HDR-t használom max a kamerában. Ezek kényelmetlenebbek EMUI kamera alatt, mert folyton oldalról kell húzogatni a menüt hozzá. Bezzeg a szelfit oda tudták tenni az alap kamera vezérlők köz, és persze nem lehet lecserélni másra
De Honor 8-on kénytelen voltam én is a gyárit használni, mert a Google Camera nem kezeli rendesen a dupla kamerát, meg ugye zárképernyőről nem lehet megnyitni... Szerencsére nincs már meg az a telefon. -
-
törölt tag
Mondjuk engem személy szerint nem érdekel, hogy az otthoni piacra mit kell fejlesszenek, mi nem a kínai piac vagyunk, úgyhogy tessék megerőltetni magukat. A kínai kémprogramokat is meg kell csinálják a hazai piacra, mégsem örülünk annyira, ha itt is benne marad "véletlen"
Ezekben a telefonokban is ott lehetett volna hagyni a kínai piacos szemetet, de nem tették. Ehelyett több gyártó még arra is költ, hogy a kínai appok lokalizálva legyenek mindenféle nyelvekre. -
Dunno, nekem Oneplus 3T-m van, a páromnak Huawei P9, mindkettőn van értesítési LED. Szóval nem tudom milyen kínaiak azok, akik szerint Európába nem kell értesítési LED, de azért korántsem lehet általánosítani.
Nekem pl. nagyon hasznos, mert a LED színéből tudom, hogy "csak" egy Viber üzenet vagy céges e-mail, stb. érkezett, és ha szelektív némítás van, nem csilingel folyamatosan.
-
Soybex
őstag
Szolgáltatóknál lesz sikere ennek a telefonnak. Volt nálam és szerintem nem olyan rossz, ha az ember átlagfelhasználásra keres sima androidot.
-
.Szaki.
addikt
Azt hiszem valamelyik fórumtárs írta valahol, hogy a kínaiak szerint az európaiaknak nincs szüksége értesítő LED-re. (Mondjuk nekem tényleg nincs, mert amikor értesítős telefonom volt idegesített, hogy állandóan villogott, de ha kikapcsolható lehetne egy picit ésszerűbb lenne a dolog..)
-
tothmaxy182
őstag
Végre lekaszálták a bozótost a sárga ház mögötti placcon...
Bocs, a mobilról nem tudok mit mondani. Talán annyit, hogy drága...
-
.Szaki.
addikt
A Nokia 3-nál és 5-nél kb kiakadtam, hogy mennyire szerencsétlen készülékek, ez viszont egyáltalán nem tűnik vészesnek. A frissítésekért jár a piros pont, alapvetően (igaz ez szubkektív) a forma is kifejezetten rendben van, a specifikációk sem rosszak, az alternatívaként felhozott telefonok a Samsung kivételével meg annyiban vannak lépéshátrányban, hogy nincsenek szolgáltatónál, a Nokiának pedig ez nagy aduja lehet. Az értéktartása pedig szintén kérdéses, szerintem nagyon hamar ha a felére nem is, de nagyot fog zuhanni az ára, úgy pedig már egyáltalán nem olyan rossz.
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #16 üzenetére
Kínaiak tudod jól, hogy azért csinálják mert otthon kötelezően le kell fejleszteni, mert nincs Google, ha meg már úgy is ott van akkor semmibe nem kerül otthagyni. Nyilván a kínai verziós Nokia 6 is tele van ilyenekkel, mivel muszáj. Sőt Amazon US-ben reklámokkal telerakott verziót áruja olcsóbbért.
Illetve azért a Gapps sok esetben csak rá van hackelve egy kínai SW-re.Nem mindig szeretem a Google saját alkalmazásait annak ellenére, hogy nagyrészt Google ökoszisztémában élek, de nagyon sokszor túl erőszakosak vagy korlátozottak.
-
hemaka
nagyúr
Ez sem lett valami nagy durranas, sot.
-
Ennyi pénzért mehetett volna ebbe is Snap 625.
-
HKorn
veterán
Alakul ez, kicsit árból faragnak és abszolút versenyképes lesz, főleg szolgáltatói kínálatban.
5-ös, 6-os is bejövős, csak ne lennének ekkora tepsik.
-
Juhaszatti
addikt
Szerintem nem rossz ez, csak drága. 60 körül már nem lenne rossz ajánlat. Akkor sem lenne bestbuy, de vállalható.
A LED hiánya és a vegytiszta droid számomra egyedül ami nem tetszik. De utóbbi elég szubjektív, sokan szeretik.
Még az akksival is meg tudnék békélni ha kibírja nap végéig, este úgyis minidig minden telefonomat töltőre tettem. -
Ricardo
titán
Nem túl meggyőző, de határozottan jobb mint a 3 és az 5.
Ha a processzort kicserélik, és 430 helyett 625-öt raknak bele, máris szerethetőbb lett volna. pont anyival lenne erősebb, hogy ne érje szó a ház elejét, és az üzemidőn is javított volna. A fém ház, jó kijelző, és a név (még megmaradt) ereje, eladná. -
törölt tag
Most ez szubjektív vélemény nyilván, de bizonyos módosítások számomra negatívan befolyásolják a mindennapi használatot. Tipikusan a kínai gyártók szoftveres termékei ilyenek (kivéve OP), meg esélyesen a Samsung és talán még LG is, bár azokat nem használtam igazán még.
Shyciii: Én jó ideje Photost használok, semmi bajom vele, pontosan azt tudja, amire szükségem van, semmi többet. Egyrészt. Másrészt meg ugye ott a Play áruház, le lehet tölteni 50 másik zenelejátszót, galériát, minek ezeket kigyomlálhatatlanul a rendszerbe ágyazni?
-
Shyciii
veterán
Szerintem a saját galéria, saját zenelejátszó sem fontoskodás, mert a gyári alap android zenelejátszója, vagy hívjuk Google Play-nek egy hulladék. A galéria vagy hívjuk Fotóknak, ami ugye a Google Photos szintén kuka. Ezeknél csak jobbat lehet csinálni, és hálistennek gyári szinten is csinálnak jobbakat, mint ami alapból be van építve.
-
Hátttt.... Egy 80e Ft-s telefonból kihagyni az értesítő LED-et?!?
Ha még egy Always-On kijelző lenne legalább, hát egye fene, oké. De itt semmi ilyesmiről nincs szó, csak spúrságról.
A másik a 3000mAh-s aksi. Most komolyan, egy picivel nagyobb nem fért volna el?Viszont igazából ez az a két dolog, amibe tényleg bele tudok kötni, a többi szempontból rendben van a készülék. Jól összerakott, masszív készüléket nyilván drágábban lehet csak legyártani / eladni, mint mondjuk egy Redmi esetében. De a Redmi-ben nagyobb az aksi és van LED. Vagy ott van a Huawei P9 Lite / P10 Lite, olcsóbban, erősebb SoC-al, LED-el, igaz ugyanekkora aksival.
Szóval továbbra se érzem azt, hogy hú, de jó választás lenne. Sajnos kezdek kiábrándulni a Nokiából, ha ez a nagy visszatérés...
-
kovaszoskeny
aktív tag
90 ért tetszett?:,.nokiás ..doboz
(#10) Luck Dragon
Hát ez az... redmi note 4 b20--------------- 50 ezer... -
Tudásához mérten, mérhetetlenül drága,
Ezért majdnem kettő RN4-et lehet vásárolni.
-
Joe.36
addikt
Jobb mint a 3 vagy az 5, de ebben az árban biztosan nem ezt venném. Bár elég jól néz ki. De belül gyenge...
-
Gyengusz...
30-40 ezret megérne. Nekem. -
vicze
félisten
"A rendszer mentes bármiféle gyártói fontoskodástól"
Olyanoktól, mint átszínezett/átszabott beállítások menü, Dolby hangzás, a kézmozdulatok, FM rádió, teljesen custom kamera app, vagy codec támogatás. Ez mind mind gyártói módosítás és nem is kevés. -
Csapoati
nagyúr
Nem rossz ez, csak semmivel sem emelkedik ki a tucat kínai motyók közül a build quality-t leszámítva.
-
tomiivagyok
aktív tag
kriminalis. ez mar valami kupac kaki, amit a Nokia markanevvel akarnak ranksozni.
OP5 teszt mikor varhato?
-
aelod
veterán
Ekkora tepsibe lehetett volna egy 3500-as akkut beletuszkolni. Ha újonnan ilyen gyér az akku akkor 1 év múlva még ennyi sem lesz az üzemidő amit tudni fog. Előny a pure android "élmény".
-
törölt tag
Igazi ellenfél a G5 Plus lehet, a többinél ott az az átgyúrt Android, ami nem mindenkinek tetszik azért.
-
csabili74
aktív tag
No comment
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Nokia 6 sok mindenben megismétli 5,2 hüvelykes fivére tulajdonságait, ám szerencsére javít annak néhány bakiján, jókora többletköltség árán. A legtöbbet multimédiában nyújtja a vásárlónak.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Építő/felújító topik
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest