Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Apple iPhone 6s - Nyomás utána!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ3
senior tag
Sziasztok én is nemrég vettem egy 5800 át. Tegnap frissitettem a v40.005 ös soft ra
megnéztem az ujjitásokat elég jo, nekem tetszenek. A moddolásrol is olvastam valaki itt csinálta már? Esetleg tudna segiteni h biztosan jó legyen
-
McLaca
őstag
Ha phoenixszel frissíted, aztán NSS-sel visszaírod a product code-ot, akkor megmarad a gari.
A WiFi antennát szerintem lehet szoftveresen transzmitternek használni, nem mindegy neki, hog 2,4GH-et, vagy 95MHz-et ad le?Üdv!
-
asadasad22
őstag
válasz
daydayplayer #99 üzenetére
nem nagyon tudok rola semmit, fm transmitter-hez szerintem elsosorban hardver kell, ami a teloben nincs (vagy van csak szoftveresen le van tiltva, de ezt erosen ketlem, mindenesetre szoftveresen csak ebben az esetben lehetne megoldhato a dolog), kulon kiegeszitovel esetleg. egyebkent van rendes 5800 topic, ha ott tenned fel a kerdest, valszeg gyorsabban valaszt kapnal a kerdeseidre.
-
daydayplayer
csendes tag
válasz
asadasad22 #98 üzenetére
ahham köszönöm,akkor nokia bolt lesz
és máég egy utolsó kérdés: láttam,h van vmi fm transmitter softver a telefonhoz..eről tudsz esetleg vmit?köszi
-
asadasad22
őstag
válasz
daydayplayer #97 üzenetére
valszeg szolgaltatonal vetted a telot ezert ahhoz a product code-hoz meg nincs.
vagy varsz es kesobb probalkozol (nincs garantalva h valaha lesz), vagy atirod a product code-t (garancia elveszik), vagy beviszed egy nokia mintaboltba frissiteni, hatha megcsinaljak.. -
daydayplayer
csendes tag
válasz
asadasad22 #96 üzenetére
kösz,akkor lemondok róla
még annyiba tudnál segíteni,h hogyan találom meg a 40-es fw-t,mert az updaterem a 31-et találja utolsónak pedig az updater is frissitve lett!köszi a segítséget
-
asadasad22
őstag
válasz
daydayplayer #95 üzenetére
nem, es valoszinuleg soha nem is lesz.
egyebkent 40-es a legfrissebb fw, erdemes feltenni. -
daydayplayer
csendes tag
üdv,
jelenleg elérhető már a widget funkció 5800hoz? a napokba szedtem le a 31.0.... számú szoftvert,és érdekelne,h ez alkalmas-e már rá..
előre is köszi a segítséget! -
McLaca
őstag
NSU-n is elérhető a 30-as FW, erről SMS-ben és e-mailben sem volt rest a Nokia értesíteni.
A madárkák azt csicsergik, hogy már úton van a 31-es (vagy talán 40-es?) szoft is. Reméljük, hogy az a madárka, aki ezt csicsergi, nem lesz olyan tollafosztott beteg dög, mint aki a 30-as hírét hozta...Üdv!
-
DoxaM
aktív tag
Húh, micsoda csatatér volt itt a szifon térítők miatt hah
Nem tudni körülbelől mikor jön ki?Remélem olyan lesz mint a samsungokon oldalt és egy kis füllel elő lehet hívni...nekem csak egy bajom van, hogy a háttérben futtatott programok megnézéséhez/válogatásához be kell lépni a főmenübe majd ott az opciók és úgy... egyébként még mindig szuperül műxik
Én szeretem, jó kis teló
-
kp78
addikt
FOTA-n elérhető a 30-as szoft.
Legalábbis nekem felajánlotta (vodás, 21-es szoftos teló)
Még nem szedtem le, mert itt nincs wifi.
Amúgy ez is 4 megás cucc, és sajnos semmi újdonság nincs benne abból, amit annyira vártunk -
-
McLaca
őstag
Hát, reméljük, hogy egyáltalán lesz 31...-es szoft, mert nem biztos, hogy nem a 30-as az utolsó - amiből kimaradt a kinetikus görgetés (részlegesen, mert a böngésző tudja már rég), és a kezelőfelületen sem változott semmi (kivéve: zenelejátszóban bárhol a kijelzőre bökve (ahol nincs más gomb) a hangerőszabályzó felugrik), de stabilabb, gyorsabb lett a telefon, és kevésbé RAM pazarló.
Üdv!
-
SlayR
senior tag
[link]
Egy kis olvasnivaló a témához... -
McLaca
őstag
Ha lenne phoenixem, felraktam volna. De inkább megvárom a hivatalos verziót.
iPhone: utánanéztem, valóban van már GPS a sima 3G-ben is, csak navigáció nincs, vagy nem volt rá normális.
Az IGO nekem egyébként nem hiányzik, a Garmin is tökéletesen elnavigál. Megszoktam, kitapasztaltam, ha megjelenne az IGO S60-ra, nem biztos, hogy váltanék.Üdv!
-
jacis
nagyúr
Sziasztok. Én csak annyiban szólnék bele a "vitába" hogy elmondom a tapasztalataimat.
Tavasszal vettem egy zsir uj 5800-át gyárilag függetlenül. Előtte csak nokia telefonjaim voltak (6300 stb.....). Most kb egy hónapja lecseréltem egy iPhone-ra és meg vagyok győződve róla hogy jól döntöttem. Az én felhasználásomhoz teljesen jól idomul jobban mint a nokia.
Nálam a nokia is meg az i is melegedett/melegszik.
A nokiával 3-szor voltam szervizben:
-hangszoró csere
-kijelző csere
-szoftver megbolondult nem tudod kapcsolodni a wifihez hiába látta aztÖsszeségében én azt mondom hogy amikor én vettem 110ezer pénz volt a nokia és ugy gondolom hogy ahhoz képest gyenge anyagminőség jellemzi ill. elég gyengusz érintés vezrlés jellemzi a telot.
Az én meglátásom szerint a nokia tényleg nem találja a helyét. Pedig szerintem elég nagy tapasztalattal birnak.
Ennyit szerettem volna csak hozzáfüzni a dologhoz.
Köszönöm. -
Lirion
addikt
Úgy hallottam, hogy nem lesz, csak a telefonkönyvében kinetikus görgetés, mondjuk ez is több, mint a semmi, de azért ez elég szegényes így. Vajon az n97 megkapja a mindenhol elérhető görgetést majd?
-
McLaca
őstag
válasz
blueMerle #76 üzenetére
Tehát legrosszabb esetben 2,5 hét. Viszont valószínűleg az új szoftverre a régi helloOx nem lesz jó, úgyhogy amíg az nem jön ki az újhoz, addig én biza' nem frissítek.
Meg egy-két leírás alapján nem is érdemes, mert látható újítás állítólag mégsem lesz benne...
Kinetikus görgetés a böngészőben egyébként most is van. Kicsit szétszórt ez a telefon, mert ami benne van és logikusan máshol is használható lenne, mégsem használható...Mindegy, várunk.
Üdv!
-
Racecam
nagyúr
Szeretném felhívni a figyelmet, hogy ez a Nokia 5800-as topic. Jó lenne már leakadni a szifonról ebben a topicban. szól ez különösen Ulkesh-nek. Nem akartam cirka 20 hozzászólást törölni, de most már fejezzétek be!
u.i.: Balatonsound: Azt hiszem világosan fogalmaztam.
-
Lirion
addikt
Taníts mester! De tudod mit, csináljunk körkérdést a dologból. A te részrehajló árazásaddal volt 5000 Ft különbség, a kártyás csomaggal, rabság nélkül pedig 50000 Ft különbség (140.000-90.000 = 50.000), az 50.000 az én számológépeim szerint 10-szer annyi, mint az 5000...
"Domino csomag nem játszik, mert mindkét eszköz normál használatához szükség van mobil netre"
Leszarom, hogy neked mi kell meg mi nem. Ahhoz, hogy telefonálj, játsz, naptárat használj, ébresztőt, dokumentumok szerkesztését stb.. nem kell net, az pedig indiferens, hogy neked mire van szükséged, senkit nem érdekel. Persze ezt te nem vagy képes felfogni és mindenkire rá akarod húzni a saját igényiedet."számolj rá 20 rugót a függetlenítésére is"
Így még nagyobb lesz a különbség, mivel az 5800 a T-s dominos árnál olcsóbban kapható hivatalos, nokia garis függetlenként, ha mondjuk 80k-ban benne van átlagosan, a szifon meg így már 160k, az 80.000-re növeli a különbséget, ami pedig már 16x-osa az általad eredetileg megadott különbségnek."Dolláros árat mondtam, ergo az amerikai árra hivatkoztam"
Amerikában vagy? Már mondtam, hogy külföldön ingyen meg 1 euroért is lehet venni high-end telefonokat szolgáltatónál, így tehát még drágább a szifon. Pl. n97 angol vodánál ingyen elvihető, 5800 szintúgy.. Megkísérelheted megmagyarázni, hogy a telefonod olcsó, de úgyis megcáfollak és csak magadat vered át, de azt meg tedd meg nyugodtan, nem fog senki sajnálni. -
Ulkesh
őstag
válasz
Dare2Live #66 üzenetére
"hát..... Pont nemrég számoltam ki, hogy ~5800 árkategóriás(67.000) mobillal 2évre a telószámlám 173.000ft, szifon-ikonnal 443.000Ft lenne. Csekély 270.000Ft a difi.... Szóval nekem aszifon nem 71.000 hanem 281.000Ft lenne...."
Ez hogy jött ki neked? Nekem 190760 lenne Ikon-nal 2 évre a készülék és 186700 Ft az 5800-as. (iPhone-nál Ikon200, 5800-al MobilMánia csomaggal számolva.)
Persze, ha nem akarsz mobilnetet használni az más tészta, csak akkor minek egy internet terminál?"Persze ikonban több mobilnet van, de 281.000Ftbe belefér az Opera Mini ugyis idegbajt kaptam a szifon-szafari csigaságától másrészt meg evvel családon, cégen belűl mindenkit ingyé hivok."
Ja, hogy flottás előfizuról van szó, akkor elmondom neked, hogy az én 3GS-em két évre 84520 Ft-ba kerül és én is ingyen beszélek a családdal, nomeg ebben bár benne van a havi 2 GB mobilnet is
Most akkor én győztem? Szerintem eléggé ostoba dolog lenne olyan csomagokkal előjönni, ami nem mindenki számára elérhető..."Mondhatni kösz 280.000Ft ért a szifon nagyon túl van árazva: Nekem."
Tekintve, hogy Ikon200-al nem annyiba kerül....
-
Ulkesh
őstag
"Nokia 5800 - 89 600 Ft
Iphone - 139 990 Ft
Nahát, 10x-es a különbözet az előbbihez képest.."- matekból szerintem kezd újra az alapoktól
- Domino csomag nem játszik, mert mindkét eszköz normál használatához szükség van mobil netre, ami Domino esetén iszonyú drága, szóval az vette csak meg Domino csomagban az iPhone-t aki más szolgáltatónál akarta használni, akkor viszont még számolj rá 20 rugót a függetlenítésére is, de ez az eladott készülékek elenyésző hányadát jelenti."Nem annyi volt az ára, mert ahhoz járt egy drága rabság is. Kártyás árakat legyél szíves emlegetni, nem rabságért fizetett árat"
Dolláros árat mondtam, ergo az amerikai árra hivatkoztam, ahol nincs kártyás megoldásban a készülék, sem függetlenül.
-
No, megjöttek a téjékozottabb emberek, úgy látom csak nem néztem be annyira azt az árat...
Én befejeztem a meddő vitát, csak szemet szúrt már... -
blueMerle
veterán
Nálam az 5800 210 Eur, iPhone pedig legálisan, 250 ojró. Mindkét ár új telefonra vonatkozik.
Gyorsan elmondom miért. Nálunk a függetlenítés nem büncselekmény és nem is szabálysértés, így a szolgáltatótól kivett zsiruj telefont legálisan lehet függetleníteni majd eladni, és nem, nem kell félni hogy letiltják, mert nem tehetik meg. Ráadásul az Orange nem zárja, így ott a gari sem veszik el.
Ezzel csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy egy adott terméket legyetek szivesek ne egy túlárazott piac alapján itéljetek meg. -
Dare2Live
félisten
"Mivel az iPhone-t nem kapod meg legálisan függetlenül, így csak a függő árat érdemes összehasonlítani. Nokia 5800 66.900 Ft, iPhone 3G 71.990 Ft.
5.000 Ft a különbség, hasonló megkötésekkel.
Szóval ez bukott.."hát..... Pont nemrég számoltam ki, hogy ~5800 árkategóriás(67.000) mobillal 2évre a telószámlám 173.000ft, szifon-ikonnal 443.000Ft lenne. Csekély 270.000Ft a difi.... Szóval nekem aszifon nem 71.000 hanem 281.000Ft lenne....
Persze ikonban több mobilnet van, de 281.000Ftbe belefér az Opera Mini ugyis idegbajt kaptam a szifon-szafari csigaságától másrészt meg evvel családon, cégen belűl mindenkit ingyé hivok.De ez csak egy plda mennyire is lenyúzná a böröm is a T ha szifon buzi lennék. Mondhatni kösz 280.000Ft ért a szifon nagyon túl van árazva: Nekem.
és biztos vagyok nem én vagyok az egyetlen aki hasonló cipőben jár. -
Lirion
addikt
"Mivel az iPhone-t nem kapod meg legálisan függetlenül, így csak a függő árat érdemes összehasonlítani. Nokia 5800 66.900 Ft, iPhone 3G 71.990 Ft.
5.000 Ft a különbség, hasonló megkötésekkel."
Akkor már mi lenne, ha fair lennél és dominos árakat hasonlítanál, amik tényleg hasonló megkötésekkel mennek?
Nokia 5800 - 89 600 Ft
Iphone - 139 990 Ft
Nahát, 10x-es a különbözet az előbbihez képest.."4 napig volt nálam 5800-as de gyakorlatilag semmit nem tudott felmutatni, ami miatt megtartottam volna, semmiben nem ér fel az iPhone-al."
És ez kit érdekel? Azt írta a srác, hogy neki, érted, NEKI jobb az 5800, tehát számára vmiben mégis csak felér, sőt, túl is szárnyalja az iphone-t..."199 dolcsi volt az ára, ennek a feléből garantáltan piszok jó készüléket vehettél"
Nem annyi volt az ára, mert ahhoz járt egy drága rabság is. Kártyás árakat legyél szíves emlegetni, nem rabságért fizetett árat, mert így lehet mondani, hogy máshol 1 euroért is vannak high-end készülékek rabsággal és az már nem a fele a 200-nak, hanem a 200-ad része... Csak te szeretsz mellébeszélni. -
Igen, a legtöbb reakciód jogos, főként az árak, ezt benéztem akkor.
Az zavarhatott be, hogy függő telefon eleve érdektelen nálam, hogyha ennyi függve, akkor mennyi nem függve idehaza...
Az más kérdés, hogy az 5800-ért olyan 50-60 lenne talán reális.
N97 f0sságában sajnos egyet kell értsek..."Lehet, hogy jobb lett volna a gyártóknak és a piacnak is, mert kevesebb termékre több fejlesztési idő és figyelem hárult volna, így nem adna ki adott cég 8 telefont havonta, csak éppen félig sem kész szoftverrel és kétséges hardverrel."
-Én másképp látom.
Szeretek válogatni a sok tökéletlen telefon között, a tökéletes modellek tökéletes háttérrel nem izgatnának fel nagyon, én kísérletező kedvű vagyok.Ehem, az aksi-dolog meg olyan hogy logikus feltételezés egy normális telefonnal szemben, hogyha van benne akku, akkor azt ki is lehet szedni, nem?
Ebből is ki lehet, csak nem egyerű... -
Ulkesh
őstag
"Ő nem telefonált...nem csinált semmit. Felvette a kezébe és forró volt. "
És nem úgy rakta le az asztalra, hogy valami alkalmazás futott? Mert attól, hogy lekapcsolja a kijelzőt, attól még lazán dolgozik a háttérben.
De ha szőke, akkor azt is elképzelhetőnek tartom, hogy kijelzővel lefele lerakta az asztalra amire odasütött a nap, a fekete burkolat meg elég szépen felmelegszik közvetlen napsütésben -
Ulkesh
őstag
válasz
FoxiestFox #60 üzenetére
"Sztem az elkúrt töltőáramkör mindenkit érintene."
Nem tudom mennyi embert érint, én négyről tudok csak itthon.
"Égbekiáltó ostobaság összehasonlítani, mert van egy icipici árkülönbözet, "
Mivel az iPhone-t nem kapod meg legálisan függetlenül, így csak a függő árat érdemes összehasonlítani. Nokia 5800 66.900 Ft, iPhone 3G 71.990 Ft.
5.000 Ft a különbség, hasonló megkötésekkel.
Szóval ez bukott.."remek kis gép, valóban, de az ÉN CÉLJAIMRA az 5800 híg pépes f0ssá veri."
4 napig volt nálam 5800-as de gyakorlatilag semmit nem tudott felmutatni, ami miatt megtartottam volna, semmiben nem ér fel az iPhone-al. Az N97-re vártam, hátha... De még nagyobb híg fos lett. Egyszerűen a Nokia elvesztette a szelet a vitorlából és kétségbeesetten csapkod és próbálná behozni a lemaradását de teljesen esélytelen, amíg ilyen elkúrt cuccokat képes csak piacra dobni.
"Képzeld el mi lenne ha lenne egy darab Nokia telefon, ami kurvára überjó, meg egy darab Samsung, egy LG, egy SonyEriccson, egy akármi."
Lehet, hogy jobb lett volna a gyártóknak és a piacnak is, mert kevesebb termékre több fejlesztési idő és figyelem hárult volna, így nem adna ki adott cég 8 telefont havonta, csak éppen félig sem kész szoftverrel és kétséges hardverrel.
"A Wall Street Journal beszámolója szerint az Apple 2008-ban a mobil telefon iparág teljes profitjának a 35%-át szerezte meg, miközben a piaci részesedése mindösszesen 3% volt. Ez annak a jelenségnek köszönhető, hogy míg a többi gyártó egymással szinte azonos termékekkel versenyez, és leszorítja az árakat, addig az Apple olyan terméket gyárt, amely nem állt versenyben 2008-ban semmilyen más termékkel, és képes volt saját vonzerejével kihasítani a piac legtehetősebb 3%-át."
"Az nem zavart senkit, hogy az akkori árának a feléből milyen telefonokat lehetett még venni..."
199 dolcsi volt az ára, ennek a feléből garantáltan piszok jó készüléket vehettél
Jó volna, ha nem a feketepiaci árakat emlegetnétek, amikor nincs legálisan független iPhone itthon. Az olasz és francia forgalomba kerülő készüléket kizárólag ottani állampolgár vásárolhatja meg legálisan."Nagyon jó az iPhone, az új még jobb, de nem, az sem tökéletes, legalábbis nem mindenkinek."
Ezt senki sem vitatja, de a hülyeségeket (méé nem vette ki az aksit
) nem tudom szó nélkül hagyni
-
Sztem az elkúrt töltőáramkör mindenkit érintene.
Nekem még nem volt melegedéses problémám a géppel...De neked amúgy miért szívügyed, hogy az összes retardáltat meggyőzd arról, hogy az iPhone mekkora egy királyság, most épp az 5800-val szemben?
Égbekiáltó ostobaság összehasonlítani, mert van egy icipici árkülönbözet, mellesleg az Apple gépe a játékot igencsak előtérbe helyezi, nevezhető játékplatformnak is, így a minimum az erős vas.
Akinek esze van, nem is kérdőjelezte meg melyik az erősebb/gyorsabb.
A többi meg kit érdekel és hol?
Ne legyél már olyan baszki mint a jehovák, hogy mennek téríteni az ostobábbját... van egy ájfónod, jeeee szívből gratulálok hozzá, használd egészséggel, ne melgedjen, ne robbanjon fel, ne vigye le a búrád, ugyanígy kívánom ezt mindenféle telefon mindenféle tulajának, aki még abban a hitben él hogy nagyobb pöcse lesz attól hogy egy pár éves PC-vel megyegyező teljesítményű vas van a telefonjában...
Én valahogy sosem érzek késztetést a felvilágosításra, ha látok egy kritikus értelmi szintű fórumozót, aki szerint a 300MHz-es telója gyorsabb mint a 600MHz-es, éljen sokáig, ámen. De most nem? nem vagyunk vöröskereszt, hogy ezeket ápoljuk.
Az izzó parázzsá hypeolt iPhone-topikokat se szemeteltem tele semmivel, mikor láttam néhány emberke hogy el van szállva attól, hogy sikerült szereznie egyet...
Minden telefon megítélése holt szubjektív dolog, nem? Attól függ, kinek mire kell a cucc.
Megfordult már egypár tucat telefon nálam, nem a kínai low-end, köztük csócsáltalma is, (igaz, csak 2G-s, és nyúztam de csak nem sikerült megsütni...) és remek kis gép, valóban, de az ÉN CÉLJAIMRA az 5800 híg pépes f0ssá veri.
Ugyanúgy, ahogy a te szemedben az iPhone ezt a telót.
Meg van akinek egy Sagem veri orrba ezt a kettőt együtt.
És akkor mi van? Semmi. Egészségü(nk)re.
Még forog a Föld.ui.: Szerencsétlen Apple koncentrálhat csak az iPhone-ra, míg az összes többi gyártónak igen széles skálán mennek a cuccai... igazán égő lett volna, ha nem alkotnak valami használhatót a sznobcsyknak, nem?
Képzeld el mi lenne ha lenne egy darab Nokia telefon, ami kurvára überjó, meg egy darab Samsung, egy LG, egy SonyEriccson, egy akármi.
Jippí, de izgi lenne, ugye?
Kétlem hogy az Apple a piacon lévő pár ezer telefon közül mindet betonba döngöli...
A vágólapos közhelyt kihagyom, de mikor olvastam az első híreket anno, hogy ez meg ez meg ez meg ez NINCS, én komolyan vihogva szipogtam, hogy ennyit sikerült összetenni...
De persze borítékolható volt, hogy viszik majd mintha muszáj lenne, mert szép, könnyen kezelhető, tipikus PistiPhone. Az nem zavart senkit, hogy az akkori árának a feléből milyen telefonokat lehetett még venni...Nem, nem iPhone-t osztottam csak igyekeztem kiemelni, hogy telefonokról ilyen szinten vitázni idiótaság, kultúráltabb embereknek zavaró, és kész.
Mindenki vegye meg ami tetszik neki, amit kihasznál, stb.
Nagyon jó az iPhone, az új még jobb, de nem, az sem tökéletes, legalábbis nem mindenkinek.
Ne emeljük már vallási jelképpé, mi lenne ha mindenki ezt csinálná a telefonjával?Ennyi. Ez már érett egy ideje, remélem nem voltam túl antiszociális.
-
Ulkesh
őstag
"a rossz hőelvezetésért természetesen a gyártó a felelős."
Azt róják fel páran, hogy egy 600 MHz-es proci és egy GPU csúcsra járatva felmelegíti a készülék burkolatát? Könyörgöm mégis hova lehetne egy mobilban elvezetni a keletkező hőt? Ha megoldanák, hogy egy tenyérnyi készülék esetén ekkora számítási kapacitás esetén ne keletkezzen érezhető hőmennyiség, azzal nem csak a mobilkommunikációt forradalmasítanák...
Tudom, az 5800-as esetén ettől nem kell tartani, se gyors proci, se GPU, igaz így alkalmazások sincsenek amik ezeket használhatnák
Igaz, cserébe ott az aksi süti meg magát (szerintem az elkúrt töltőáramkör picivel nagyobb baki, mint az, hogy fél óra 3D-s játék után meleg a burkolat) -
Ulkesh
őstag
"az iPhone-ja tűz forró lett egyik pillanatról a másikra, és hogy ilyenkor mit csináljon...."
Gyakorlatilag semmit, mert ha valóban túlzottan meleg lett volna, akkor kikapcsol a készülék.
20-30 perc beszélgetés után anyám N73-asát is alig lehet kézben tartani annyira felforrósodik, de ez mindegyik készüléknél így van (főleg mostanában, mikor 30-35 fok van).Egyébként ha valaki forró iPhone-t akar látni, az töltsön rá Wifin több gigányi adatot, no azzal fel lehet cukkolni, de ez sem igazán zavarja és nem kapcsol ki, mint ahogy az idióta cikkek híresztelik.
"3 hónapos a telcsije, és azóta eléggé megrendült a bizalma az iPhone-ban."
Hát volt már pár (konkrétan 28 db) Nokia készülékem, de nem kellett általában 3 hónapig várnom, hogy megrendüljön a bizalmam
-
McLaca
őstag
Azért két Nokia fikázás között néha írhatnátok némi ON-t is... (vagy legyetek objektívak!)
Akinek van Phoenix, innen már töltheti az EMEA verziót magyarul.
Nem kell megijedni, nem fizetős, csak elsőnek azt dobja be...
Fent a sok szürke sávban van Free lehetőség is, úgy kb. 90mp várakozás után letölthető a fájl.
Figyelem! EZ NEM NSU-hoz való szoftver! (Abba amúgy sem lehet kézzel külsőleg szoftvert illeszteni...)
Üdv!
-
A Nokiát is egy kalap alá vonta, de egyik cégre se igaz természetesen ez
Még ha az egyes komponensek önálló, a specifikációknak megfelelő melegedése nem a gyártó hibája, az alkatrészek elhelyezkedéséért, a programkódban lévő FOREVER; makrókért (ld. Symbian), a rossz hőelvezetésért természetesen a gyártó a felelős. A mobiltelefon nem a fán terem, hosszú tervezési folyamat áll mögötte, amit bizony el lehet szúrni.
-
zack
nagyúr
Nem hinném hogy kötekedni akarna Karma...
De azért az nonszensz hogy úgy próbáljátok beállítani, az aksi nem az Apple hibája, a GPU meg a végfok sem, hiszen azt sem ő gyártja, sőt...ő csak a nevét adja hozzá, de egyébként semmi köze semmihez, de azért mekkora zseniális cég ez az Apple, hogy összehozta az iPhone-t. -
McLaca
őstag
Rádiót és CPU-t se gyárt se a Nokia, se az Apple a telefonjaiba. Sőt, magát a telefont sem ők gyártják, csak gyártatják. Ugyanaz, mint a notebookoknál.
Fentebb akku melegedésről volt szó, ha egy proci/végfok annyira melegszik, hogy megsüti az akkut, akkor az más részeket is megsüt/megolvaszt. De úgy látom, te is inkább kötekedni szeretsz, mint vitázni.Üdv!
-
McLaca
őstag
Az akksi forrósodásáról mindenki tehet, csak a telefon gyártója nem. Vagyis a telefon gyártója közvetve, mert ő vette, de mégsem mindenki, csak az akku gyártója. Ezért fikázni egy gyártót, akár legyen Nokia, akár Apple, indokolatlan (egyik sem gyárt akkut).
Ami tény, hogy intenzív használatnál melegszik az iPhone a proci miatt, de azért égési sérülésekről én nem hallottam.A 30-as szoft Ázsiában már elérhető (APAC), de már állítólag kint van az EURO1 és MEA (nem EMEA) régiókra is. NSU és FOTA szokás szerint majd jóval később fogja látni, de az okosok már elméletileg a "megfelelő" lelőhelyekről tölthetik.
Üdv!
-
blueMerle
veterán
Hát nem jött átt, bocs. Azt írtad vegye ki az akksit, erre reflektáltam, hogy ez macerás, légyszives még ne te magyarázd nekem hogy én vagyok a helikopter és én nem érzem a feelinget meg hogy mi akart átjönni. Ha azt írod, nem tudtam, hogy kell, kösz Te okoskodó majom hogy megmutattad, nem szólok semmit, de baszki, hát nemár hogy még én legyek a hülyegyerek, akinek nem jön átt...na pffff......
Téma lezárva.
-
zack
nagyúr
válasz
blueMerle #45 üzenetére
Volt a kezembe, több órát használtam, bár tény, aksit nem vettem még ki belőle. Az írásomnak az volt a lényege ha esetleg "nem jött volna át", hogy valahogy áramtalanítsa. Az hogy az aksit macera kivenni, nem kell hogy tudjam. Gondolom ő sem vette ki akkor, de értette hogy mit akarok (ellentétben veled), és lehet elég volt csak kikapcsolni. A fejleményeket nem követtem, csak azt tudom, hogy utána már nem hívott, tehát megvárta míg lehül, és utána gondolom már rendesen működött.
Ettől még, mert nem tudom, hogy kell szétszedni az iPhone-t, maga a szitu jó nagy blamázs az Apple-nek.
Több ilyen aksi forrósodási gondról lehet olvasni a neten. Azóta utánajártam. -
zack
nagyúr
Gondolom az is kacsa, hogy a csajom nővére felhívott pár napja, hogy az iPhone-ja tűz forró lett egyik pillanatról a másikra, és hogy ilyenkor mit csináljon....
Mondtam neki vegye ki az aksit, és várjon amíg lehül...3 hónapos a telcsije, és azóta eléggé megrendült a bizalma az iPhone-ban.
-
-
kp78
addikt
válasz
FoxiestFox #38 üzenetére
Állítólag Ázsiában már kint van, de nekünk még akár 1 hónap is lehet, mire ideér.
-
Ulkesh
őstag
"Az Apple szándékosan 400mhz-re veszi vissza a 600-as órajelet"
Majdnem, 800-ról van visszavéve 600-ra 3GS-nél.
"Nyáron kikapcsol a telefon mert nem olyan szarrul lett kitalálva."
Nem kéne ostoba hírlapi kacsákkal dobálózni. Egyetlen iPhone sem kapcsolt ki a nyári melegbn, csupán pár unatkozó újságíró nagy feneket kerített az Apple által megadott hőmérsékleti tartománynak. Persze, ha a Nokia leírását is elolvasták volna akkor mélyen hallgattak volna, mert a Nokia 15-25 fokig garantálja az üzemszerű működést, ami azt feltételezi, hogy légkondis helységből ki sem viheted a készülékedet
Arról nem beszélve, hogy túlmelegedő iPhone-ról nem nagyon tudok, viszont felforrt aksijú 5800-asról 3-ról tudok a közvetlen ismeretségemben, egyről meg éppen itt olvastam a topicjában.
"nem kötnék a rohadt iTunes-höz ami egyszerűen egy rakat szemét.'
Miért lenne egy rakat szemét? Ennél egyszerűbb megoldást egyik gyártó sem talált még ki, a Nokia PC Suite-ja egy rémálom hozzá képest.
"és akkor még az iPhone navigációs dolgait és amit az Apple művel körülötte nem is említem."
Mesélj, mert semmi ilyesmiről nem tudok....
Gyakorlatilag most jelenik meg az 5. navigációs alkalmazás és teljesen jól használhatók. Sygic-et teszteltük összevetve egy e71-el, de a Nokia folyamatosan késett az iPhone-hoz képest. Navigont meg egy Omnián futó iGO-val mértük össze és ott is az Omnia késett folyamatosan.
Az Apple meg nem tudom mit művelt körülötte, mert semmit nem művelt, egyszerűen a 3.0-hoz készült el a navigációhoz szükséges API-kkal, ezért addig nem volt mit használni hozzá (az alkalmazások kizárólag az Apple SDK-t és az Apple API-jait használhatják, így nem tud egy alkalmazás káoszt és rendszerösszeomlást okozni, mint akár Symbian-on). -
Valami hír? Kint van a cucc? Az enyém nem talál még frissítést...
-
nobika1
tag
Haveromnak ilyen telója volt, nem kell tőle elájulni...:S
-
JUPÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ
-
Az App Store és az egész Direct UI is csak hype? Azért jelenik meg a BlackBerry App World, a Microsoft, az LG és a Nokia saját boltja több mint egy év csúszással? Azért lesz majd a Symbian kalap 4 direct UI filozófiájú, és azért törekedik mindenki az ujjal vezérelhetőségre, mert az egész csak egy marketinghype? Nemár.
Persze, a hardverpolitikájuk erősen vitatható, de én amúgy is inkább az operációs rendszerről beszélek. Azért kezelhetőségben és UI sebességben továbbra is az iPhone az etalon.
SlayR: Bocs, én részemről abbahagytam. Csak a ténybeli hibákra akartam ráugrani első körben (ARM verziók).
-
SlayR
senior tag
Egyszer nemtudnátok valami topicot megkimélni a másik gyártók készülékeitől én pl már b*szottul unom az iphoneozást akinek az kell vegyen akinek nem nem én nemtok meghatódni tőle ennyi!
-
McLaca
őstag
Nem, kérlek. Azért próbálja mindenki lemásolni, mert sikerült kb. másfél év alatt 3× csinálnia egy telefont az Apple-nek, elsőre totál bután, másodikra ránc felvarrva, és harmadikra használhatóan, és mind a 3 szériából rövid idő alatt gennyesre kereste magát az amúgy is hagyományosan jó Apple marketing segítségével, mert jókora hype-ot csapott az egész köré. Namármost, a többi gyártó szemében is villognak a dollárjelek, és ők is szeretnék pofátlan húzásokkal rövid idő alatt 3× lehúzni a népet. Itt is csak a lóvé a lényeg, és lesz 4. kiadás is, a nép meg dalolva fizet, mert mindig kell az új, a más, a látványos. Akkor is, ha elő se veszi két hétig, csak ott ül a zsebében. Ez meg már reklámpszichológia.
hegti: nagy a kuss, egyelőre csak azt szellőztetik, hogy lesz. Bár az újításokat elnézve, én meg se jelentetném, jöhetne egyből az 50-es.
Üdv!
-
hegti
aktív tag
sziasztok
én ma délután vettem vodafonnál
mikor lesz elérhető?
még ismerkedem vele -
Kösz a bókot. Egyébként meg igenis megy vele mindenki valamire: még a csökkentett órajelű hardver is bőven elmossa a piacot grafikus teljesítményben (ami amúgy nem is olyan ritka, lásd pl. a G1-et, vagy éppen a hőn szeretett 5800-dat, ugyanaz a Rapido az alapja, mint a magasabb órajelű N97-nek - nézd meg szervizkönyvben). A második pontod meg egyébként nincs megerősítve.
Apropó használhatóság, egy hónapja használok G1-et, és akárhányszor munka közben 5800-át kell fognom, legszívesebben falhoz vágnám. Ma is elég rendesen kiborított. Ez nem az a "meg kell szokni" kategória.
Ha választanom kéne a Pc Suite és az iTunes közül, egyértelműen az utóbbi a nyerő. Mondjuk Macem van, itt az iTunes teljesen más, mint a Windowsos átirat.
McLaca: Nyilván csak a hype a lényeg
Azért próbálja mindenki lemásolni az iPhone-t és a kapcsolódó szolgáltatásokat, mint mondjuk az App Store-t
.
-
utomi
senior tag
Nagyon okos vagy de semmire se mész a szuper hardverrel, ha
1,
Az Apple szándékosan 400mhz-re veszi vissza a 600-as órajelet mert képtelen megoldani a hűtést és
2,
Nyáron kikapcsol a telefon mert nem olyan szarrul lett kitalálva.Egyébként tény, hogy az 5800 nem tökéletes de az Omnia akkor is csak egy WM-es szar ami szerintem messze van a használhatóságtól. A Pixon és tsa. meg zárt rendser tehát nincsen miről beszélni ahogyan ilyen szempontból az LG sem játszik.
Az iPhone meg überkirály lenne ha nem lenne ennyire de ennyire zárt és nem kötnék a rohadt iTunes-höz ami egyszerűen egy rakat szemét.Mondom mindezt úgy, hogy iPhone 3G-ről Omniára arról pedig 5800-ra váltottam. Eleddig ez jött be a legjobban.
u.i
és akkor még az iPhone navigációs dolgait és amit az Apple művel körülötte nem is említem. -
Algoflex rulez
Egyébként majdnem stimmel. A Cortex A8 az ARMv7 családba tartozik, viszont az ARM11 az csak ARMv6, egy generációval öregebb és butább. Bővebben lásd itt. Pl. az N96 meg ARM9-es processzort kapott, ami ARMv5.
És egyetértek, tényleg kár versenyeztetni. Olcsó húsnak híg a leve.
-
"(de mondjuk fejlettebb architektúrájú proci, mint az iPhone 3G S 600MHz-ese)"
Ne kínozz, ez már tényleg fáj. Azt hiszed, hogy az ARM11 fejlettebb a Cortex A8-nál, mert nagyobb benne a szám? Nézegesd meg még egy kicsit az 5800 felszerelését: nincs benne se FPU (a legalapabb iPhone-ban is van) se 3D gyorsítás (a legalapabb iPhone-ban is van, sőt a 3GS-ben sokat fejlődött). Miről is beszélünk?
Az S60 kvázi esélytelen, amíg nem kezdenek el normális hardvert összekapirgálni, nomeg nem vágják ki a halálba az AVKON-t (ld. Symbian-hat-4).
-
McLaca
őstag
A helyzet az, hogy az 5800 vasa nagyon is sokat tud, hiába "csak" 369MHz-es a procija (de mondjuk fejlettebb architektúrájú proci, mint az iPhone 3G S 600MHz-ese), de a szoftverrel gyakorlatilag lebutítja a Nokia. A gyári képmegjelenítője arra jó, hogy legyen. A photo browser látványos, és normálisan követi a telefon forgatását, meg a képek lapozása is használható, a photoflow-ban meg normálisan ki van dolgozva a kinagyítás, és a kinagyított kép huzigálása is folyamatos. Tehát a vas tud, csak valahogy azt a két progit kéne összegyúrni, de ez máshol is jellemző. Simán lehetne belőle iPhone látványú és sebességű gépet csinálni, csak végre normális programozókat kéne felvenni a Nokiának, mert ez az elmúlt 10 évben nemigen sikerült nekik. És akkor ott van a Qt is...
Az, hogy a kijelölést még mindig nem oldják meg a 31-es szoftban sem, egyszerűen vicc, mikor a rutin benne van a szoftban, csak használni kéne a kijelöléshez is! (Lásd SMS küldésénél a címzettek kiválasztása a telefonkönyvből.)
Emlegették itt az Omniát - látványos, de ütni kell a kijelzőjét, meg az LG-t - aki szintén látványos telókat csinál, de butafonokat, és ahhoz viszont pofátlanul drága, az iPhone meg szimplán szabad rablás ahhoz képest, hogy az anyaföldjén mennyibe kerül, úgyhogy pusztán presztízs miatt felejtős.
Én tisztában voltam azzal, mit kapok meg és mit nem az 5800-ával a pénzemért. Összességében az elégedettség felé billen a mérleg nyelve, ha nem is akad ki abba az irányba.Üdv!
-
No-kia
addikt
piiff, tehát mi tényleg a béta telefonokat vesszük meg először
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dr.Anonymus #18 üzenetére
Én magáról a telefonról beszélek. Iphone... Ezt már akkor tudtuk, és lerágott csont volt, hogy a Nokia lemaradt az ilyen típusú telefonjával.
N97 elkapkodott lett, túl korán adták ki, még gyúrni kellett volna. Dehát na, 5800-val szintén ez volt. Az első Iphone sem volt tökéletes, hát ez van.
Most nem akarok vitatkozni itt senkivel sem, valamit mindig csinálnak, semmi sem tökéletes...
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
hackeeeee #17 üzenetére
ez meg az én véleményem:
újdonság?
ezt a szoftvert már az apple iphone első generációjánál fejleszteni kezdték, és rá másfél évre adták ki...
hát ennyi idő alatt azért össze lehetett volna dobni a világ vezető mobil gyártójának
valami értékelhetőbbet, innovatívabbat...nézd meg az n97et, elvileg már csak pofozgatni kellett a meglévő rendszeren, de ez se sikerült úgy mint kellett volna
én sok sok éve nagy nokia fan voltam,
most meg már vagy 5 éve egy nokia telefonom se volt, mert tudom, hogyha nokiát veszek, akkor általában:
- drágább telefont veszek a konkurens termékeknél
- gyengébb anyaghasználattal
- és minden innováció nélküli telefont kapok -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dr.Anonymus #16 üzenetére
Ezt úgy mondjátok, mintha minden újdonság kapásból tök jó lenne...
Majd egyszercsak olyan lesz amilyen, egyik hasonló kategóriás telefon első kiadása sem volt tökéletes, toldozták, foltozták, aztán kiadtak újabb verziót belőle, stb. Na mindegy, ez az én véleményem.
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
Quasi_modo #14 üzenetére
helyesírás ide vagy oda, volt valami abban amit mondott a második hozzászóló
-
kp78
addikt
Csak már jönne végre vmi...
-
Quasi_modo
nagyúr
Azért ide is beírom, hogy a "helyesírás" című kitétel a 2. hsz-ről szólt és természetesen nem a cikkhez kapcsolódott.
Peace -
bolondember
MODERÁTOR
hát, nem halnék bele, ha a stabilitáson is javítanának (igencsak unom, h hetente egyszer legalább újra kell indítanom a gépet) - meg 1-2 alkalmazás eléggé pazarlóan bánik az erőforrásokkal (amik alapvetőleg megint nem túl bőségesek - ~40 mega szabad RAM jobb esetben restart után; FB widget simán beszlopál 30-at, a böngésző is akár 40-50et (ha tudna), pedig jó cucc...)
mindegy.
jöhetne már - a kibővített gyorstárcsázós résszel együtt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Viktor0610 #10 üzenetére
Ez igaz, és teljesen jogos...
@<NewL>: Hát, talán már van annyi tapasztalatuk a szériával, hogy talán mégse így legyen.
-
nrgia
őstag
válasz
Viktor0610 #10 üzenetére
Jogos a gondolatmenet...
-
-
<NewL>
addikt
rém sokan várják már,de kell még annak a szoftvernek még legalább 2 frissítés mire be fog használhatóvá állni (ahogy mostanság hozzááll a becses nokia konnegting pipöl-fél év
)
-
hackeeeee
Jómunkásember
Visszatérve, ha már a 2. hsz. (és így elnézve, sztem is arra gondolt)
Az első nagy dobás minden cégnél úgy sikerül ahogy, aztán szépen foltozgatják firmware-ekkel, szoftverekkel. 5800 is behozza magát majd, idővel, ez van.
Nekem tetszik a készülék, én szeretem nyomkodni. Tény, van 1 2 gyerekbetegség, dehát ez van, majd javítják őket.
-
Ulkesh
őstag
válasz
Viktor0610 #5 üzenetére
Szerintem nem a cikk helyesírására gondolt, hanem a 2. hozzászólásra
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kíváncsian várom az új firmware-t. Mert a legutolsóban találtam, tapasztaltam pár bakit azért, és volt olyan menü, amit csak a szoftver "frissítése" hozott vissza, pedig nem volt piszkálva a szoftver. Meg mondjuk, az jó lesz, ha "finomabb" lesz az érintés érzékelése, na meg a görgetés, arra kíváncsi vagyok. Várom.
-
válasz
Quasi_modo #3 üzenetére
Nem egészen értem, mire gondolsz a hosszan kifejtett, építő jellegűnek szánt hozzászólásoddal, de nagyon szeretem, mikor valaki ennyire konstruktívan képes egy cikkhez hozzászólni...
Egy-két elütést javítotam, megkérnélek, ha válaszolsz, privátban tedd.A cikkhez.
Gondoltam, hogy nem lesz az N97 privilégiuma a widget alapú kezelőfelülete. -
joey04
titán
Szinén új funkció lesz az 5530-ban bemutatott kinetikus görgetőrutin átvétele
na végre. számomra most vált használhatóvá ez a rendszer!
vajon más gyártók is beleteszik? pl.: i8910hd, satio? -
Quasi_modo
nagyúr
Helyesírás?
-
saca23
aktív tag
hello mindenki
Nem tom de ez a telefonn nem lett akkora nagyduranás mint ahogy mindenki várta a fojtonos lassusága a befagyások halmaza jellemzi az egész készüléket.
Remélhetőleg ezzel a szoftver frissitéssel valamivel szebben muzsikál majd,mert
ahogy a cikben van irva elég sok hiányossága van ,és ezt nem csak innen veszem.
Nálunk ilyen telok voltak mint céges de nem sokáig mi még rádásul ki foktuk ezt a mikrofon hibát is amit utolag belátot a nokia és gariba cserélt.
Ugy látom hogy a samsung és most már az lg is ránöt a nokia fejére elég csunyán.
Hiszen aki fogott mát omniát vagy pixont és öszevetette ezket a készülékkel az rá jöhetet hogy a nokia nagyon elengette magát fejlesztés téren azt hitték hogy a névböl meg lehet élni vagy én nem is tudom de ez kevés nagyon. -
utomi
senior tag
Mondjuk nekem pont az jött be az 5800-ban, hogy 2x kell kattintani így megkímlem magama igen sok felesleges művelettől. Ha egyébként tényleg megkapja majd az N97 widget kezelőfelületét az igen csak dícséretes lesz a Nokia részéről. Ez eleddig nemigen volt szokásuk. Hajrá. Esetleg valami infó a várható megjelenési időpontról?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ismertté váltak a hamarosan érkező Nokia 5800 firmware újításai.
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest