- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
A Noctua NH-D15S chromax.black ez egy ventilátorral kevesebb (+FAN clip mellékelve a csomagban) valamit a VGA felől kicsit meg van döntve a venti test,illetve ez már tartalmazza a LGA 1700 KIT felfogatót?
ezüst (most jó áron de csak 1 év)
fekete (ez is csak 1 év gari - kérdés benne van-e a LGA 1700 KIT?) -
boogie84
veterán
Szerintem simán a ramok felett lesz a ventilátor.
Annyi lesz vele a dolgod, hogy feljebb emeled a pozícióját a bordákon. How to install NH-D15 CPU cooler
Kérdés, hogy elfér e úgy még a házadban. -
Werkly
őstag
Valaki használ Z370Taichi deszkához Noctua NH-D15 hűtőt? Az érdekelne, hogy PCIE 2 slot használható vagy belóg a cooler széle? Kösz!
-
Weareus
addikt
Brutális.
Nekem elődje, a d14-es volt (mit volt: van, csak bratyesznak ajándékoztam, szóval családban maradt), én átsoroltam épített víz kategóriába, de az a vga-k és nem a noctua hangja miatt kezdődött, nyilván.
Mit mondhatnék?
A hozzászólásokat végigolvasva azt vettem észre, hogy akinek volt/van az csak isteníti és az árat sem sajnálta/sajnálja érte.
Aki nem próbálta, azt mennyire lehet komolyan venni?
Aki meg a kompakt vízzel jön/jött, az most megy és átgondolja az életét. Fail.Punktum!
-
sad_Vamp
őstag
-
haxiboy
veterán
válasz
SunMount3r #94 üzenetére
Azt szerettem volna mondani. Szóval intelnél ugyanott vannak a lyukak. Amelyik gyártó normálisan megtervezte a hűtést ott a felfogatás úgy néz ki.
Intel : s775-máig
Intel : s2011
AMD : külön szinte mindenhez, plusz most új ryzen felfogatás. A régebbi hűtőkhöz felfogató csomagot vagy venni lehet. Vagy a jobb gyártók ingyen elküldik. -
haxiboy
veterán
válasz
SunMount3r #91 üzenetére
Intelnél a s2011-et kivéve s775 óta ugyanaz a méret.
-
enginev3.0
félisten
válasz
SunMount3r #91 üzenetére
Pénz a pénz
-
SunMount3r
nagyúr
Sosem értettem minek kell folyton változtatni a tokozást, a chip tokjának valódi fizikai paramétereit...
Kitalálnának egy szabvány méretet és kész, abba bele lehet "ültetni" az összes jövőbeli fejlesztésű processzort.
Ehelyett az van már PC-s ősidők óta, hogy ha új generációs proci, akkor új generációs hűtő is kell hozzá. Holott maguknak a hűtőknek, azon kívül, hogy nem illeszkednek teljesen a proci tokozására, meg az alaplapokon megint valami új felfogató mechanizmushoz/furatokhoz kellene alkalmazkodniuk az ég egy adta világon semmi bajuk sem szokott lenni, tökéletesen alkalmasak lennének ugyan úgy a nex gen procikat is hatékonyan hűteni. De azért repülhetnek is egyből a kukába, ha jön az új proci. Ki tudja már mennyi fémet pazaroltak el ezekre a hűtőkre, amiket simán életben lehetne tartani, ha lenne egy egységes és fix szabvány...
-
chester91
senior tag
Ahogy az előttem szólók, én is Phanteks PH-TC14PE mellett tettem le a voksom. Nagyon brutál a Noctua, számomra is a kinézet a Phanteks előnye. Mondjuk neccesen férek el egy Xigmatek Aquila-ban, de pont ettől szép
-
Normen1976
csendes tag
Én ezt ajánlanám:
Cooler Master Hyper 612 Ver.2 RR-H6V2-13PK-R1
link: https://www.pcx.hu/cooler-master-hyper-612-ver-2-rr-h6v2-13pk-r1-processzor-huto-761121Kb. 3 hónapja használom, igaz egy i5 6600K van alatta, de ezt 4400 Mhz-n tartja szinte szobahőmérsékleten teljesen hangtalanul. Játék alatt sincs hangja, a proci közvetlenöl érintkezik 6 db. réz hőcsővel. Nem láttam még 52-55 fok fölé melegedni, bármit csináltam a géppel, de a legtöbbször alig melegebb a CPU mint a szoba levegője. Elég méretes darab (doboza 25x25 cm-es nagy kocka) de azt hiszem gyakorlatilag bármi elhűt csendesen. Az egyik oldalán a ramoknak külön hely van kihagyva, lpépcsőzetes megoldásként, ha esetéleg magasak a ram bordák. Ára kb 13-14 000 Ft. Ezért a pénzért szerintem jobbat nem is kvánhatna az ember. Egyenlőre a por sem nagyon ül meg rajta, vastagok a hűtő lamellák és elég távol vanna kegymáshoz. Érdemes azért megnézni, befér-e a házba, de ha igen, csalódni nem fogsz.
-
haxiboy
veterán
válasz
kasza blanka #85 üzenetére
Csak egy számlát kérnek hogy vettél olyan alaplapot amivel kompatibilis. Akár használtan adás-vételi vagy garijegy is jó. Címet kérnek és küldik is
-
törölt tag
válasz
kasza blanka #85 üzenetére
-
kasza blanka
aktív tag
"és mindenféle jövőbeni lefogatókeretet INGYEN mellékelnek ha mutatsz egy számlát pl. Ryzenhez vagy akármi."
ez hivatalos? hogy működik ez?
Nem mintha jelenleg érdekelt lennék, de ilyen hűtöm van 1 éve, és gondolom még jó pár évig velem marad. Ha mondjuk 1-2 év múlva Ryzenre váltok, és a hozzá adott lefogatók nem jók, akkor küldenek egy megfelelőt? -
Milka 78
nagyúr
válasz
Johnnyxy27 #77 üzenetére
Ezért mondom,hogy teljesen más proci.Az a 8 magos proci irgalmatlanul fűt.Még azonos tokozás mellett sincs két egyforma proci.Pl nekem fix 1.400v-n prime stabil 2 órán keresztül a 6600k-m és a legmelegebb mag 90 fok alatt van.Egy mezei 6800k-val az 1.4v közelében sem voltam és +90 foknál jártam.
Na ja a léghűtés elérte a határait,ezért is vsn kis difi a felső házban -
Olajka02
aktív tag
válasz
->Raizen<- #71 üzenetére
-
warcat
veterán
Noctuához képest elképesztően szarul szerelhető a Dark rock Pro 3 és olcsó gagyi műanyag a fogatója,a procira is "szépen"" ráfeszül közben,csak le ne kelljen egyszer szedni ezen agyalsz végig, a tesztekben erről az apróságról általában szépen kussolnak.
Noctua hülyebiztos, 5 perc alatt le- és feldobható ha újrapasztáznál vagy takarítanál.
6 év után is halálcsendesek a ventik és azokon kívül nincs is ami elromoljon rajta, fogatókat kérhetsz hozzá új generációnál, számtech témakörben kb örökéletű ez a hűtő.
Amúgy emagon 29 900 ingyenes szállítással,tudom, hogy gépösszerakáskor hirtelen kell,de kis rátervezéssel be lehet húzni olcsóbban is mint a példa mutatja.Megszolgálják a felárat. -
Zsmester89
őstag
Jómagam egy 6700K-n pihentetem a Phanteks PH-TC14PE Black-et
a proci nincs húzva, a nagy noctuák 1-2 fokkal vannak lemaradva vagy előrébb a tesztekben az enyémnél, a választásom azért esett a phanteks-ra, mert jobban néz ki. Üveg oldallappal a falra felrakott számítógépháznál ez is fontos. Szerintem soha nem kellett a két ventinek olyan sebességre kapcsolnia, hogy azt már hallani lehessen. Játékvíz ide-oda, ez brutális ránézésre, csendes is, jó felfogatással a lapot sem hajlítja meg
-
törölt tag
válasz
Johnnyxy27 #77 üzenetére
Hagyjuk mindegy...
-
haxiboy
veterán
A redux széria elvileg az "olcsóbb" variáns szeretne lenni, nincs annyi extra cucc a dobozban, illetve általában a régebbi modellek. Ezért kapnak szürke színt.
Barna az alap, Noctua -> Bagoly
Industrial pedíg fekete, ott nem kockáztatnak véletlenül sem hogy a szín adalék megváltoztassa a műanyag viselkedését.
-
hemaka
nagyúr
Szep darab
-
Coccer
tag
Csak Noctua ventiket használok, nh-c12p-se14, házventik a redux sorozatból, az összes PWM-es. Noisblockerek vannak még ilyen minőségi szinten. Mást nem veszek venitből, körültekintően válogatva a palettájukról kitűnő hűtőrendszert lehet építeni szinte bármilyen gépházba, de cserébe megkérik az árát.
Szerintem ez normális... arra mondjuk még nem jöttem rá, miért nem adnak választási lehetőséget a színvilágban. +erősebb marketing és tarolnának maximálisan szerintem.Ui: cél -> néma gép a nappaliban egészen 3d-s szintű terhelésig, ami utána sem hangos (de akkor már a házimozi dominál úgyis). Velük kivitelezhetö. (Persze akadnak még jó termékek rajtuk kívül is a piacon, de Noctua-ban csalódni nem lehet...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Johnnyxy27 #63 üzenetére
Pedig pofon egyszerű
Más feszültség,dupla annyi mag+HT...kb almát a körtéhez.A 6600k-t kb 1.390-1.400v-n kezd izgivé válni hűteni.
-
-
MasterMind
tag
Nálam is 7 éve teszi tökéletesen a dolgát a D14. Minden pénzt megért...
-
Balu972
aktív tag
Remek, egy ilyen hűtőre vártam!
-
tibaimp
nagyúr
Nekem egy D14-em van, és atom! Két ventivel használom, de a 4GHz-es 6 magos i7 meg sem kottyan neki, kemény ~500 rpm-en!
Vizet akkor sem tennék a gépbe, ha ingyen adnák, ahogy fentebb írta valaki, az az akváriumba való. -
törölt tag
válasz
Johnnyxy27 #63 üzenetére
1: 90 vs 140W tpd azért nem elhanyagolható
2: még ha túlfeszeled te is ahogy a phsok tették akkor se hiszem hogy nagyságrendileg ott lennél a 6600-áddal hőtermelésben
3: más a környezet, a ház, a kupak formája, a paszta, a paszta a kupak alatt, etc. Szerintem ez egyáltalán nem hasonlítható. Meg nem is igazán célja szerintem
4: ott az anand teszt a kommentben, látod hogy konvergál rendesen műtehénnel küldve a történet.hundai : Azért az sokat elmond, hogy 12v-os ventikkel 340 W-os terhelésen csinált egy 28.8 dT-t. mondjuk akkor hangja is megjött
-
hundai
aktív tag
Nem unalmas már ez a "x forintért pedig már ezt meg ezt vaszek, túl van árazva" ? A minőséget eddig is meg kellett fizetni, ez később sem lesz másként... Ha komoly tuninghoz keres valaki léghűtést nem egy cm 212-t fog venni, vagy egy 20ezres kerti tó csubogtatót. Szívesen megnézném , hogy bírkóznának meg egy akár 200w feletti hővel ezek a hűtők. Nálam az utolsó mhz-ek kinyerése is fontos volt, ezért vettem egy D14-et egy normális ventilátorral. FX 8350-em 60fokos maghővel és 75fokos sockettel bír 50 perc prime után. Mostanában utaztattam párszor a gépemet, a hűtő fixen a helyén van..
-
rootkiller
őstag
Szép darab. Érdekes, hogy a processzorhűtők az LGA775-ös időszak óta nem nagyon változnak
-
Petrell1
csendes tag
Melyik a hatékonyabb a DARK ROCK PRO 3 vagy Noctua NH-D15? Mert a dark pro még olcsóbb is meg jobban néz ki.
-
Dtomka
veterán
válasz
#16939776 #55 üzenetére
Igazad is, lehet...de nem hiszem, hogy ez történt.
Viszont tény, hogy a Noctua világviszonylatban a legjobb, vagy a legjobbak között van. Őszintén, én még negatív kritikát nem olvastam a hűtési teljesítményével kapcsolatban.
Az ára sokak szerint magas, de mihez képest? Ez a márka felsőkategoria, ilyen kategóriában a vizes hűtők ennek a többszörösébe kerülnek\kerülhetnek.
És ahogy tudom azok még hangosabbak is ennél -
enginev3.0
félisten
Nekem NHd14 van, és imádom, bármit elhűtött eddig
Plusz szerintem rohadt jól néz ki, hogy hatalmas -
hunluki
senior tag
Ugyanez a proci, gyári hűtő, just cause 2. Lakótárs szintén a "te mi a f.ért porszívózol?" kérdéssel indított, majd meglátott engem fülesbe x360 joy-al a kezemben tunyulni. Nekem nem tűnt fel mert agyamon volt Panau, de visszatérve a valóságba nagyon durva hangja volt. Másnap már mentem is a boltba a CM Evo 12-ért. Onnantól kezdve tényleg csak a winyót lehetett hallani a gépben.
Azóta új gép, 4690k és SCYTHE Mugen 4 PCGH Edition. 2 ventis giga nv 1060-al és egy 12 centis házventivel. Komolyabb terhelés alatt is néma, kényelmesen elfér egy bitfenix prodigy házban. Egy apróságra kell odafigyelni, csak low profile memória fér be alá.
-
haxiboy
veterán
válasz
#16939776 #55 üzenetére
Eléggé hülyebiztos szokott lenni ezeknek a felszerelése. Ha lenne időm/kedvem = Pénzem akkor végig próbálgatnék jópár hűtőt hogy melyik milyen, általában csak a saját méréseimben bízok. Sokszor gépház függő is hogy melyik hogyan teljesít.
Open AIR mérések pedíg nem tüközik egy jól kialakított légcsatorna működését.
-
Avicularia
veterán
Nekem az első kiadás van most egy i5-6600K-on, ami 4.6-on megy. Még az előző procimnál ami egy i5-4670K volt 4.4-en lett kicserélve egy NZXT Kraken X60-ról, ami hangos volt mint az állat és hála az égnek elég gyorsan csapágyas lett rajta az egyik venti, aminek köszönhetően NH-D15-re cseréltettem. Most két venti van rajta és netezés közben 241-es fordulattal némán teszi a dolgát, az amúgy is néma gépben.
-
Dtomka
veterán
válasz
tobias88888 #48 üzenetére
Kerestgéltem és az alábbi tesztet találtam, nem rossz hűtő. De ahogy nézem a Noctua jobb, persze drágább is!
Alpenföhn Atlas CPU Cooler Review(#49) haxiboy
Gyorsabb voltál -
X Factor
addikt
-
haxiboy
veterán
válasz
tobias88888 #48 üzenetére
-
tobias88888
őstag
Nagyon drága ez ennyiért. Én egy Alpenföhn Atlas-t vettem egy éve, az harmad ennyiből meg van...
-
nkmedve
őstag
válasz
msgt.fubar #38 üzenetére
Akkor következőben lehet majd valami Gaming X kártyát nézek, bár volt Twin Frozr II-es VGA-m (GTX 560Ti), és az is elég hangos volt. Most egy Gainward Phantom 970-et használok, ami egyenesen üvölt játék alatt (kb. 80%-on pörögnek a ventik, és 80 fokig megy fel így).
(#44) Kucsek Én is azt használom, és teljesen elégedett vagyok vele. Jól hűt (egy ventivel is), viszonylag kompakt, és jóformán soha nem hallom a hangját.
-
Nekem is Noctua NH-D15S van, imádom és olcsóbb volt, mint a tesztalany.
-
Zso Ro
senior tag
Ha már válaszolt valaki,akkor sorry,nem olvastam minden hsz-t.
Én Scythe Mugen 4-et vettem rá,nagyban hasonlít a kialakítás ehhez,legalábbis a lamella méreteket tekintve,csak nincs közöttük hely harmadik ventinek.Két ventivel Silent módban,MX4-el mit is mondhatnék,nem ő melegíti a házam belsejét. -
troviko
senior tag
Persze, ez preferencia kérdés. Én pl. VGA-ért nem adnék sokat, és pont úgy vagyok vele, ahogy te, "legyen jó, de nem kell a legjobb".
Most 80-ért kaptam egy olyan VGA-t, amin minden fullosan fut, 2-3 év múlva eladom, és veszek egy a kor színvonalán hasonlót. Ismerősöm ezzel szemben vett 2 GTX1080-at SLI-ben, majd 500K-ért, mert neki meg az volt prioritás, hogy minden game maxon fusson a gépén 144Hz-es monitoron. Az nem zavarja, hogy fos (házhoz kapott) ventiket hasnál és egész nap zúg a gépe. -
törölt tag
-
Van benne logika, és el is fogadom.
Én viszont azt vallom már, hogy "legyen jó, de nem kell a legjobb".
Ott tartok, mint hobbival, hogy éles határokat szabtam az áraknak, mert ennyit már nem er nekem az egész, amennyire mostanában elszálltak az árak.
Persze ez az én problémám csak. -
troviko
senior tag
Nah ez az ár kérdés a másik. Annó én is nagyon sokalltam az árát, de most, hogy vettem egy új konfigot fél milláért, úgy voltam vele, akkor már belefér a legjobb léghűtő 30K-ért. Who Cares!
A másik, sokan írják itt, hogy kompakt vízhűtőt lehet már ennyiért kapni. És??
Számomra nem opció a vízhűtés. Először is, hangosabb, már csak a vízpumpa miatt is, macerásabb, több a hibalehetőség, nem mellesleg a noctua a legtöbb kompakt vízhűtőt elveri stabilitás teszten. Többek között Corsair H100-at, ami drágább is.
Tényleg az van, hogy ez a léghűtők királya, és ha másért nem is, a totális csöndért megéri megvenni. Persze ez csak az én véleményem. Én a 2000-es évek közepén 6 évig használtam egy gamer notit, napi 10 órában hallottam, hogy zúg, baromira meguntam.Nem bírom már, ha hangja van egy gépnek. Az ultrabook-om is passzív hűtésű, nyilván törekedtem rá, hogy a PC-mnek se legyen hangja alapjáraton. Nekem a tökéletesen csendes szoba megérte 30K-t. (+15-t ha egy másik hűtő árát leszámítjuk).
És így nem kell kompromisszumokat kötnöm semmilyen téren. -
Brutális hűtő, brutális áron.
-
nkmedve
őstag
Becsülendő, hogy ezt is frissítették Ryzen-hez, de valahogy már nem látom az ilyen monstrumok értelmét, főleg ezen az áron. Már egy NH-12S is simán elboldogul egy húzot Ryzen 7-tel (egy ventivel, teljesen hangtalanul) és az legalább nem terheli annyira az alaplapot, mint ez a majd másfél kilójával.
Nem vagyok a víz híve (magamnak soha nem építenék) de ezen az árszinten már lehet jobb abban gondolkozni (természetesen CPU+VGA vízhűtésre gondolok, nem csak CPU). Hiába rakunk a CPU-ra egy ilyen monstrumot a csendesség jegyében ha mellette egy VGA üvölt (nagyon ritka az amelyik terhelés alatt csendes, léggel hűtve).
-
troviko
senior tag
Amúgy ezt a hisztit a mérete miatt nem értem. Nagy hűtő = sok hőleadó felület = jobb hűtés.
Én most azért vettem nagy házat, hogy ez a szörny beleférjen.
Az előző gépembe még az NH D14 sem fért el, ha elfért volna már rég azt használok. De ott anno 2009-ben kis házat vettem, az hiba volt.
Amúgy a márkával való ismeretségem is akkor kezdődött.Megvettem az új gépet, X4 955, 200K-s költségkeret, gondoltam spórolok a hűtőn. Megjött a gép, zúgott, zúgott a gyári AMD hűtővel, de annyira nem volt gáz. Mígnem este elkezdtem játszani, azt bejött a család, hogy mifasznak porszívózok este 10-kor.
Nah jó, akkor vettem egy Arctic Xtreem-et, ami egy tök jó, és csendes hűtő, egy baja volt, a ventik néha ciccegtek benne. Egy idő után megőrültem tőlük. Akkor vettem egy Freezer A10-et, amivel ugyan ez volt a helyzet. Végül összeszorítottam a fogam, és nagy duzzogva kiadtam (akkor még) 3000 forintot egy Noctuára, amit rátettem az A10-es bordára. Őrültségnek tűnt, mikor az összes többi venti kb, 6-700 forint volt, nagyon max egy rugó.
Kb. mint az első lövés heroin, azonnal függő lettem. Csend függő. Másnap elmentem vettem még egyet, és a hátsó ventit is lecseréltem. (Az új gépemben is az teker hátul, full némán. 8!!!! évesen, jelezném szerényen).Azóta már majd 8!!! rugó egy noctua venti, de ha kellene zokszó nélkül kiadnám érte ezt a pénzt.
Közbe persze szereztem (még a régi gépembe) baromi halk VGA-t, és tápot, szóval már ott is a HDD volta leghangosabb. Évek óta ezzel küzdök, pedig a piac leghalkabb HDD-jét vettem, 5400 RPM-es.
Alig várom hogy az 1-2 TB-s SSD-k megfizethetőek legyenek. (Kb a mostani ár fele). A rendszer már rég SSD-ről fut, de még kell sajnos a HDD a tárhely miatt. -
Scholes9
nagyúr
Hajítsd ki a fenébe. Nálam is a leghangosabb alkatrész egy kis WD Red notebook vinyó volt. De tavaly nyáron eladtam és vettem helyette egy 480-as Corsair SSD-t, így totál néma lett végre a gépem, mind idle, mind játék közben
Persze tudom most elég drágák az SSD-k is, az enyém is kb 15 ezerrel többe kerül most, mint amikor vettem
Sajnos a HDD-t akármibe tekered be, akkor is hangos marad
-
troviko
senior tag
Az a jó ebben a hűtőben, hogy teljesen csendes. A mostani 20 fok körüli szobahőmérsékleten, 180-300 RPM között forog a venti, ha nem játszok. A táp ilyenkor passzív, a VGA szintén nem pörög 60C fokig.
A gyári CM házhűtőt kukáztam, hátulra is egy Noctua került (magnetic fan pin-nel). Az is ilyen 250-300 RPM.
Totál csendben van a gép, amit lehet hallani, az a HDD, de azzal nem tudok mit csinálni.
Egy i7-7700K-t hűt a Noctua, böngészés (filmezés, office, stb) közben olyan 33-36 fokos a proci, játéknál sem megy 60C fok fölé, bár ez profil függő is. 70C foknál még stressz teszt alatt sem tudtam kihozni a gépből.
Igaz a proci nincs húzva. -
sasNAXO
aktív tag
Nagyon jó hűtő, szokásos Noctua minőség.
Én megemlíteném, hogy ennek van egy ventilátoros (és picit eltolt bordás) változata is, Noctua NH-D15S néven, ami kb. 5000 forinttal olcsóbb is.
Illetve van a Noctua NH-C14S is, ami alá kb. bármilyen RAM befér és szintén nem rossz teljesítményt nyújt. -
struszi
aktív tag
Én gondolkoztam ezen a hűtőn 6700k-ra. Végül kategórián belül Alpenföhn Olymp lett belőle. Nekem kifejezetten tetszik a cimborám erre esküszik. Kompakt víznél számolni kell a pumpa zúgásával, főleg ugyanazon hűtőteljesítménynél. Ezeknél nem zúg semmi. Teszik a dolgukat.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
->Raizen<- #17 üzenetére
Persze hogy terheli a lapot, de a CPU-ról volt szó. Nem szállítanám vele a gépet, de ugyan ez a helyzet nagyobb VGA-kal is, azt is ki szoktam venni. Egyébként pakolni, mozgatni nyugodtan lehet a gépet. Ha valaki sokat szállítja az vegyen laptop-ot, vagy miniITX gépet.
-
törölt tag
válasz
msgt.fubar #16 üzenetére
Hát amivel érdemes is lenne összehasonlítani az az R1 ultimate, ami még mindig 10k-val olcsóbb papíron ennél, de azért rendre picit jobbnak tűnik nekem a mérések szerint.
Ha tényleg ilyen dupla tornyos kéne nekem, egy dark rock pro 3 r1 ultimate árban nekem jobb vételnek tűnne, az is akad már 25-ért, és ahogy nézem az viszont elég bitang...
-
haxiboy
veterán
válasz
->Raizen<- #17 üzenetére
Nem terheli,legalábbis nem annyira mint gondolod. Mióta megvan félévenként utaztatom autóban álló/fekvő akármilyen helyzetben. Brutális a felfogatás, ha akarnám sem tudnám lerángatni róla.
@Cifu: Persze, ár érték arányban tényleg nem a legjobb. Cryorigek is nagyon frankók ahogy a többiek mondják. Nagyon sokáig filóztam hogy melyik legyen. De végül emellett döntöttem. Előtte voltak noctua ventijeim, imádom a márkát a kezdetek óta, van amit még valamikor 2006-ban vettem a kezdetekkor és azóta is működik, mintha most vettem volna ki a dobozból.
-
msgt.fubar
senior tag
Tudom ajanlani a Noctua helyett a Cryorig hutoket. Az NH-D15 helyett a Cryorig R1-et, vagy H5-ot. Merfoldekkel mutatosabb darabok, par °C elteressel a Noctua hutesektol, nemileg kedvezobb aron.
Nekem a H5 Universal bevalt, 0mm-re nyulik be a ramokra (LGA1150-en), gyakorlatilag atvettek egy az egyben a Noctua mounting rendszeret, kb 10 perc volt felszerelni. A leirasomban talalhato konfigot huti jelenleg, de tervezek egy K-s procit beszerezni (epp ezert vettem a hutot is).
Mindezt 15 ezer forintert tudja.
-
Duddi
aktív tag
Hmm ezt kombinálni egy Peltier hűtő egységgel és akár 13 fokon is járhat a proci
-
Dtomka
veterán
válasz
->Raizen<- #2 üzenetére
"A léte megkérdőjelezhető."
Ezzel nem értek 1-et. Egy jobb vízhűtés 30k-nál többe kerül...(#4) sad_Vamp
Noctua-t
Az én házamba (SilverStone Raven 3) nem lehet vizes hűtést alkalmazni.Én ezt vettem a 6700 k-ra --> NOCTUA NH-U14S. ~1,5-2 hónapig keresgéltem, teszteket bújtam végül rá esett a választás. Nagyon hatékony, nem olyan nehéz...és az ára sem volt vészes. (23-24k)(#11) haxiboy
Teljes mértékben egyetértek! -
Cifu
félisten
Félreértés ne essék, biztos van olyan rendszer, ahol ki lehet használni, vagy van az a rendszer, ahol tényleg megéri bevetni. Azt is megértem, ha valaki annyira igényes, hogy csak a legjobbal éri be, mert azt nem vitatom el, hogy kb. ez a léghűtés csúcsa.
De egy amúgy korrekt és csendes léghűtőt kapsz 11-15e Ft között már, a különbséget pedig lehet költeni több RAM-ra, nagyobb SSD-re, stb. Tehát ár/érték terén nem a legjobb választás.
De valószínűleg csak én vagyok túl csóró, hogy az ár/értéket tartom szem előtt, és nem a minőséget.
-
haxiboy
veterán
Én is ilyet használok. Gondolkodtam a kompakt vizeken is, de hangosak. "Rendes" víz meg nem két fillér.
Tény hogy túlárazott, pláne hogy alig lehet beszerezni, én 35k-ér vettem, de passzívan is vígan elvisz szerintem bármit, a 4690k nagyon jól érzi magát alatta.
Ventillátorok csak a légáramlás végett vannak rajt talán 500RPM-en mennek.Túlárazás ide vagy oda, a megszokott Noctua minőség, és mindenféle jövőbeni lefogatókeretet INGYEN mellékelnek ha mutatsz egy számlát pl. Ryzenhez vagy akármi.
Én lassan 2 éve használom, teljesen elégedett vagyok vele.
Kompakt vizekre meg rendszerint vehetsz pluszban valami minőségi ventillátort és reménykedni hogy nem kezd zúgni a pumpa. Ennek meg hangja sincsen, és kapásból a legcsúcsabb légkeverőket mellékelik, kapásból kettőt. (ami már magában 15k)
-
Borisz76
nagyúr
Én 4 éve használom a NH-D14 -t.
i7 3770K , kupak le, újrapasztázva, kicsit meghúzva....
Sajna 5 GHz-n már instabil a rendszer
4.5 Ghz-n sokáig használtam gond nélkül.
Tehát a hűtő tényleg nagyon jó.
Annó kb 1500 euróért raktam össze a gépet.
A 100 eurós hűtés ára simán belefért. -
törölt tag
Nagy és tartós, de ennél ésszerűbb, kevésbé kompromisszumos megoldások is vannak, szerencsére.
Miért nincs teljesítményben is összehasonlítva a D14-el?
(#10) Petyyyyy: A cikken bele fért volna, ha már méretre, kialakításra összehasonlították a kettőt, esetleg váltja a D14-et a tesztplatformon.
Részemről: Ha van rá hely akkor léghűtés. Ha nincs, akkor az alap-koncepción kell változtatni, mert az a rossz.
Pénz része meg egyben sok, 7-8 évre elosztva már nem. -
CsonkaImo
addikt
válasz
->Raizen<- #2 üzenetére
A Noctua felfogatása nem terheli a CPU-t, így nem kell aggódni a lesarkazás vagy hajlás miatt. Egy 240mm-es játékvíz nem hozza az NH-D15 teljesítményét, legalábbis nem 800-1000rpm-en járó ventikkel. Én 25k-ért vettem anno PCX-től, annyit bőven megért, és a ventilátorokat sem kell cserélni, mint a legtöbb hűtőbél.
-
törölt tag
Ajánlott, de kinek? Inkább egy Thermalright Macho Rev. B
-
Dr. Bubó
tag
Lenyűgöző milyen erős hűtő. Kár hogy ilyen drága.
-
sad_Vamp
őstag
És mit ajánlanátok i7 6700K-ra, ami nem blokkolja a RAM slot-okat. De kvázi néma? (túlhúzás nem valószínű)
-
Cs1csó
titán
(#1) Cifu és(#2) ->Raizen<-
A lényeget leírtátok de egy pici kiegészítést én is hozzáteszek: hasonló levegős cuccból is van fele ennyiért is JÓ
Ahogy fentebb említve lett: TÚLÁRAZOTT. -
->Raizen<-
veterán
A léte megkérdőjelezhető. Gamereknek főleg 4 magos i7 van abban meg a kupak alatt amúgy is rossz minőségű paszta van, ryzen platformnál meg 4 ghz a plafon tovább nem lehet húzni azt a rendszert és nem egy kazánok. Skylake platformra egyenesen veszélyes, vékony a cpu is meg a foglalatban az érintkezők is sérülhetnek ha megmozdítjuk a gépet vagy pakolnánk. Nagyon nehéz, és már játékvizet is adnak ennyiért.
-
Cifu
félisten
Szép és jó, de ez extrém magas ár. Ennyiért 240-es radival szerelt vízhűtést lehet kapni már...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Battlefield 6
- Futás, futópályák
- Gaming notebook topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest