- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
xZer0kidx
senior tag
"Beépített kamera lehet az előnye." Az előnye???
Tudom nem túl építő komment, de soha semmi nem kellene tőlük."Csak óvatosan, nehogy túl korán elsüljön az a morálpisztoly"
-
nozs23
addikt
Komolyan. Ki fog ezektől valaha bármilyen hardvert is venni? Az is szomorú, hogy szoftverben rájuk vagyunk kényszerülve (tudom, nem kötelező használni, viszont vállalkozás szempontjából megkerülhetetlen lehet sajnos). Hányingerem van tőlük.
-
Fritz Teufel
addikt
Biztosan lesz rá kereslet, de az Apple-nek semmi félnivalója, a Samsung megszorongatására meg megint csak nincs esélyük. Esetleg a Huawei-jel lehetnek majd harcban.
Egyébként én sem vennék semmit sem a Facebooktól, sem a Metától. Azon is ki vagyok akadva, hogy a szoftvereik elő vannak telepítve... (tudom, le is vannak tiltva, de na! a kisördög...)
A kamera meg a notebookomból sem hiányzik, nem hogy az órámból![ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
xZer0kidx
senior tag
válasz Fritz Teufel #4 üzenetére
Az ökoszisztéma miatt sem, de leginkább az a "csini" notch, ami miatt az Apple-nek nincs semmi félnivalója. Ha fogalmazhatok kicsit sarkítva valószínüleg az ios-es app tracking miatt még az értesítéseket se tudná fogadni az iphone-okról, szóval köszi nem kell ilyen óra
Az valóban felháborító, hogy a facebook előre telepítve van sok telefonra (pl. A szériás Samsungok) de a leginkább visszataszító, hogy normális/hagyományos úton nem is lehet azt letörölni.
Ez jogos...
[ Szerkesztve ]
"Csak óvatosan, nehogy túl korán elsüljön az a morálpisztoly"
-
Fritz Teufel
addikt
Mindig felső kategóriás Samsungokat használok és azokon is elő van telepítve az FB összes sz*ra. Egyébként meg azzal teljesen egyetértek, hogy a legjobb az, ha az óra meg a telefon egy gyártótól származik (a következő már nekem is Apple termék lesz, annak ellenére, hogy már az elejétől androidos eszközeim voltak)
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fred23
nagyúr
Cukorhegy meg majd leragasztja a kamerát a sajátján, vagy az övé csak kívülről fog hasonlítani a többire?
-
pusszycat
nagyúr
Mikor lesz Meta a facebook? Vagy esetleg lesz egy külön app Meta néven?
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
tomboy84
tag
Rosszul írtátok a hátrányát
-
Juhaszatti
addikt
-
hallerlaller
addikt
jézusom, ezt meg minek
Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i
-
moleculez
veterán
A Meta az ilyen ernyővállalat, jelemleg a FACEBOOK (nagybetűvel) az anyacég azon belül sok termékkel (Insta, Whatsapp, facebook).
Nincs az az Isten hogy ezektől hardvert vegyek, remélem rájuk is rothad az egész. De nem fog. Nem véletlen vágnak bele. Pszichológusok, szociológusok, marketingesek elitosztagai kiszámoltak már mindent évtizedekre előre.
btw Emlékszik még valaki a saját telójukra? Vagy a launcherükre?
[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
xZer0kidx
senior tag
válasz Fritz Teufel #6 üzenetére
Az S szériáról nem tudtam, ott teljesen érthetetlen, hogy egy igen nagy összeg kifizetésekor miért akar még az előre telepített appokból is pénzt kisajtolni. Ezt a mellékkeresetet egy középkategóriánál még csak-csak megérteném. Az egy dolog, hogy a készülékeken előre telepítve vannak ezek a dolgok (a másik ilyen amikor egy több gb-os játék is ott csücsül) de számomra a leginkább bosszantó, hogy egyszerű úton ezeket nem is lehet törölni (cáfoljatok meg ha nem igy van) csak letiltani ami valjuk be azért nagyon nem ugyanaz.
Amióta Apple cuccokat használok magam is azt vallom, hogy a legkényelmesebb ha egy gyártótól származó kütyüket használunk, és ez igaz gondolom a Samsung esetében is."Csak óvatosan, nehogy túl korán elsüljön az a morálpisztoly"
-
-
xZer0kidx
senior tag
A kerek szögletesre válaszolnék először: Ezek okosórák. Talán a legjobb párhuzam a mobiltelefon-okostelefon és az óra-okosóra között van. Régen úgy néztek ki, most meg így. (Szerencsére sokan gyártanak kerek okosórát is) Én a különböző ui megjelenítés vagyis megjeleníthetőség miatt jobban preferálom a szögletes kijelzőt. A klasszikus óra valóban kerek ezzel teljesen egyetértek, de ezek már rég nem (csak) órák legalábbis az én felhasználási szokásaimat tekintve. Értesítések, bejövő hívások kezelése, emlékeztetők, naptár és persze az idő stb. ezeket könnyedén el lehet intézni az "órán" elő sem kell vennem a telefont, ez főleg munka (+utca, tömegközlekedés) közben nekem nagyon kényelmes és diszkrét megoldás.
A kérdésedre pedig talán az lehet a válasz, hogy a kompatibilitás (ne kelljen használnom az ökoszisztéma szót) miatt. Ezután szerteágazik a dolog: Náluk költsd el a kis megtakarításodat, Így garantálják a legjobb felhasználói élményt, így a legkönnyebb és legolcsóbb fenntartaniuk a biztonságot, adatvédelmet, a platform zártságát stb.
De ez csak az én véleményem a valódi okokat nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
A telefon meg vezetékes, az internet meg betárcsázós...
De pl ez is milyen kerek: [link]
Voltak már az AW / okosórák előtt is szögletesebb dizájnú darabok.
Amúgy meg ki az a barom, aki karon hordja az órát, mindenki tudja, hogy az zsebbe való! Biztos valami újkeletű hóbortThe Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
Badboys
őstag
Akkor, hogy a szavaddal éljek, eléggé sok barom szaladgál az utcán aki a csuklóján viseli az órát. Igen óráról beszélek nem arról amit linkeltél mert az gyerek játék. A maga korában egy fantasztikus sikeres termék volt. Sőt egyre többen vásárolják nosztalgiából manapság. értem amit írtál mert valóban voltak sőt manapság is vannak és nem a hétköznapi kategóriákban.
-
k-adi
nagyúr
nincs az az isten hogy meta órát vagy bármilyen szar hardvert is vegyek tőlük
amúgy Watchcsal ? ezt tényleg így kell írni?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Itt arra próbáltam reflektálni, hogy korábban a karórák, mint új találmány elkezdték kiszorítani a zsebórákat, és most is egy hasonló tendencia figyelhető meg az okosórákkal / aktivitás mérőkkel.
Elismerem a hagyományos óraszerkezet mögött álló precíziót és zsenialitást, de ne legyünk már annyira régimódiak / sznobok, hogy az azt nélkülöző készülékeket már órának sem lehet hívni
Mi az óra fő funkciója? Ha jól tudom az, hogy mutatja az időt, a többi már csak f@szméregetés. SzvszThe Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
arn
félisten
Valasz egy fel nem tett kerdesre.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
blueMerle
veterán
Az valóban felháborító, hogy a facebook előre telepítve van sok telefonra (pl. A szériás Samsungok) de a leginkább visszataszító, hogy normális/hagyományos úton nem is lehet azt letörölni.
Javaslom, mielőtt leírsz valamit, győződj meg róla, hogy valóban igaz-e. Mert ez konkrétan nem igaz. A52s 5G itt van előttem és minden gond nélkül lehet róla törölni (ugyanúgy mint bármilyen más appot) a Facebookot. -
Badboys
őstag
Ez így van. Viszont az okos órák hát megkérdőjelezhető? Nekem is volt és van is. Szerintem bőven lehet élni nélkülük is. Személyem szerint csak egy parasztvakítás az egész meg, hogy minél több pénzt szedjenek ki az emberekből. Amennyiben nem tudja valaki rászánni magát a mozgásra az óra hatására biztosan nem fogja megtenni. Amit mutat értékeket csupán saccolás. Mekkora problémát generál egyeseknél, hogy nem tud az órával fizetni? Össze dől náluk a világ. Meg többi probléma. Haladjunk a korral, csupán ennyi.
-
törölt tag
Hagyományos karóra nélkül nem lehet talán élni? Minek hordana valaki órát, amikor mindenhol lassan meg tudja nézni az időt (telefonon, buszon, autóban, itt-ott kitett órákon). Egy okosórának legalább vannak extra funkciói, ha valaki kihasználja, egy karórának nincs semmi, max nézegetheted, hogy milyen szép mechanika van benne.
-
-
xZer0kidx
senior tag
válasz blueMerle #22 üzenetére
Köszi a javaslatot, meggyőződtem. A51 android 10, hosszú nyomásra nem lehet törölni csak letiltani, ugyanígy a beállításokban is csak ez az opció van ha jól láttam (tehát átlag felhasználó ennél jobban nem fog vele bajlódni, mint a böngésző motor választással). Ha a 11-es androidtól a HAGYOMÁNYOS módon is lehet törölni az szuper hír, ez azt jelenti, hogy kb. 1 egész éve már elérhető ez a lehetőség, mert előtte nem így volt.
Igen, microsoft appokat, játékokat lehetett, csak a spotifyt , netflixet és a facebookot nem.
Nem kívánok ezen rugózni, de ha ennyire könnyő törölni ezeket az appokat akkor az ilyen videók miért vannak? LINK
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Okos óra vs hagyományos?
Tegyük fel hogy megnyerem a lottó 5-st, akkor sem vennék többé hagyományos órát főleg nem 10 milliókért...
Egy letűnt kor maradványa. Egy ilyen portálon meg külön furcsa a hozzá való ragaszkodás. -
Juhaszatti
addikt
válasz #16820480 #25 üzenetére
A hagyományos órával én már úgy vagyok, hogy ha veszek is, biztosan nem a funkciója miatt. Az ma már inkább kiegészítő, gyakorlatilag az egyetlen ékszer amit elviselek magamon (a jeggyűrűt ilyenkor nem számolva).
Persze kiegészítőnek is csak alkalmi, a hétköznapokban hasznosabb az okosóra. -
arn
félisten
Mechanikus ora = funkciojat vesztett mechanikus ekszer. Azert jo, mert draga es divatos (de ez osszefugg a mondat elso felevel). Regen ra lehetett fogni, hogy a precizebb szerkezet jobban hasznalhato, de ez a kvarc ota ertelmezhetetlen, a legjobb mechanikus orak is nagysagrenddel pontatlanabbak a mai idomerokkel szemben.
En azt szeretem az orakban, amit a sajat korukban kepviseltek, tehat egy 100 eves zseboraban a stilusat, a kor technikai szintjet, a casio kvarcban az elnyuhetetlenseget, es vhol az elveszett fiatalsagot, a modern okosoraban, hogy visszajelzest ad az egeszsegemrol, es megmondja, hogy meddig feszitsem a hurt sport kozben.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
pusszycat
nagyúr
"Regen ra lehetett fogni, hogy a precizebb szerkezet jobban hasznalhato, de ez a kvarc ota ertelmezhetetlen, a legjobb mechanikus orak is nagysagrenddel pontatlanabbak a mai idomerokkel szemben."
Ez nem igaz, sajnálom de ellent kell mondjak. A "karc" órák is össze vissza járnak. Ami pontos közülük a radio frekvencián szinkronizáló darabok. Nekem olyan az asztali órám. (atomóra szink)
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
arn
félisten
válasz pusszycat #32 üzenetére
Az is kvarc, csak jo esetben naponta szinkronizal. Ennek sincs mar semmi ertelme, barmilyen netre kotott kutyu megcsinalja.
Meg en a mechanikus orakhoz viszonyitottam a kvarcot. Pontosabb.
-
Fall-N
veterán
Dehogy járnak össze-vissza. Már a legolcsóbb Casio vagy Myota szerkezetes órák is pár hónap alatt szednek össze pár másodperc eltérést. A mechanikus szerkezetek meg napi szinten térnek el pár másodpercet. De létezik a HP (High Precision) vagy a Citizen 1 mp/év (!) eltérésű szerkezete. Ha valakinek nem elég akkor ott a rádió kontrollált, BT, GPS szinkron, de szerintem fölösleges.
[ Szerkesztve ]
-
pusszycat
nagyúr
Végül is van egy Casio Mudman-em az elég pontos, és már vagy 6-7 éve megy az eredeti elemmel.
De van több asztali quatz órám, amiről nem mondható el a pontosság. Ezért most már csak szinkronizáló órákat veszek azokból is.Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
MODERÁTOR
-
Bjørgersson
félisten
De, nagyon is igaz.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
Mi olyan furcsa abban, hogy ~8 milliárd emberből nem mindenki ugyanúgy gondolkodik, s látja a világot, mint te? Vagy regisztráció előtt kötelező beleegyezni, hogy mindig minden cuccból a legújabb és legokosabb után kell vágyakozni és semmi máshoz nem lehet ragaszkodni?
Az ilyen korlátolt gondolkodás sokkal inkább maradványa egy letűnt kornak.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Noukoum
veterán
válasz Bjørgersson #42 üzenetére
Véleményt írt le normálisan, nincs ebben semmi rossz.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
adamklark
senior tag
válasz Bjørgersson #42 üzenetére
véleményt írt le amivel egyet értek
-
t72killer
titán
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Kasya
nagyúr
Ugy nez ki, mint valami Alis kinai klón...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Viktor0610 #40 üzenetére
– Kötőjellel kapcsoljuk:
néma betűre / bonyolult, idegen betűkombinációra / kettőzött mássalhangzóra végződő szó + bármilyen toldalék
Szóval valószínűleg a watch-csal a helyes."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
MODERÁTOR
-
félisten
válasz Viktor0610 #49 üzenetére
Rohadt macera, én ezért minden idegen szót kötőjellel írok.
Az én szememnek jobban esik."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest