Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
...és tényleg: [link]
-
csabibmx
tag
Néhány "kisebb" hiba (kép galéria) ami javításra vár.
[link] -
Bone123
HÁZIGAZDA
-
nord_
veterán
Gyerekek, ti még sose használtatok navigációt?? Olyan gyermeki naivitással tudtok rácsodálkozni a júzer-segítős megoldásra, mintha a zapple találta volna ki ezt a lehetőséget.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ehelyett inkább a 6.1-es patchban visszarakhatták volna a régi Maps-t és ha valamikor eléri a megfelelő pontosságot és minőséget az ő térképük, akkor visszarakták volna. Érdekes, hogy más térképkészítő nem várja el a vásárlóitól, hogy a félkész térképeiknél maga a vásárló legyen a kísérleti nyúl és ingyenes bétateszterük legyen.
Igen, ha visszaraknák a régit, valószínüleg sokkal kevesebben használnák az újat és lassabban haladna a javítása, de álljon meg a menet...ez nem a vásárló dolga, ő fizetett az Apple meg dolgozzon meg a nem kevés pénzért.
-
Xero
nagyúr
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Te zavarsz, mert azt hiszed, bármi szavad van hogy ki hova írjon.
APPLE NYILVÁNOS BOCSÁNATKÉRŐ LEVELE:
To our customers,
At Apple, we strive to make world-class products that deliver the best experience possible to our customers. With the launch of our new Maps last week, we fell short on this commitment. We are extremely sorry for the frustration this has caused our customers and we are doing everything we can to make Maps better.
We launched Maps initially with the first version of iOS. As time progressed, we wanted to provide our customers with even better Maps including features such as turn-by-turn directions, voice integration, Flyover and vector-based maps. In order to do this, we had to create a new version of Maps from the ground up.
There are already more than 100 million iOS devices using the new Apple Maps, with more and more joining us every day. In just over a week, iOS users with the new Maps have already searched for nearly half a billion locations. The more our customers use our Maps the better it will get and we greatly appreciate all of the feedback we have received from you.
While we're improving Maps, you can try alternatives by downloading map apps from the App Store like Bing, MapQuest and Waze, or use Google or Nokia maps by going to their websites and creating an icon on your home screen to their web app.
Everything we do at Apple is aimed at making our products the best in the world. We know that you expect that from us, and we will keep working non-stop until Maps lives up to the same incredibly high standard.
Tim Cook
Apple's CEO -
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Balra: iPhone 5 - Jobbra: iPhone 4s
-
Értem a dolgot, valóban messze állt a tökéletestől, szerintem oka is volt, hogy miért nem a teljes értékűt kapjuk meg a Googletól, nem érdeke még jobb experience-t adni a usereknek iOS-en, vándoroljanak csak át valamelyik droidra ha a teljes értékű Mapsot szeretnék használni.
De visszasírja a felhasználók nagy része azt is, még mindig jobb kockalada, mint a talp-sarok ..
-
catroot
veterán
válasz
pufferzóna #162 üzenetére
Látom a kolléga már választ adott.
Azért "vicces", mert ha az ember beszerez egy ilyen árú telefont, akkor ne a net-csomaggal és percdíjjal spóroljon már.
-
csab2
veterán
válasz
Mr.Csizmás #166 üzenetére
Ok, nem vagyok zsurnaliszta sem novellista. Azért megértetted, hogy mire gondolok.
-
válasz
Mr.Csizmás #166 üzenetére
"egy hobbi-agit propos"
Lehetek én is?
-
csab2
veterán
válasz
csabibmx #161 üzenetére
Igazad van, tulajdonképpen nincs vita köztünk. Én csak azt mondom, hogy maga a szoftver nagyon jól használható, van benne potenciál. Reméljük, hogy viszonylag rövid idő alatt rengeteget fog fejlődni a térkép is!
A Flickr-t arra hoztam fel példának, hogy az iOS felhasználók az átlagnál aktívabbak (legalábbis ezek a példák azt mutatják), így rengeteg hibát jelezhetnek és ezzel is elősegíthetik a hibák minél gyorsabb javítását. -
csab2
veterán
-
csab2
veterán
válasz
Mr.Csizmás #141 üzenetére
Igen. Rengeteg olyan kimutatást láttam már, amelyek szerint a mobil eszközök (laptopok nélkül) által generált forgalom jelentős részét iOS eszközök generálják.
Ugyanígy, valahol olvastam, hogy a Filckr forgalmának is legnagyobb részét iPhone-ok teszik ki. -
csab2
veterán
válasz
mrlujoak #140 üzenetére
Le is szögeztem, hogy az Apple Maps most finoman szólva nem jó.
"Mindemellett a kétujjas forgatás és nézőpont állítás a google maps alatt is működik. Ez sem Apple privilégium."
Nem is állítottam, hogy az, csak kifejtettem, hogy maga a szoftver remekül működik, gyors, jó használni. Ezt egyébként pl. a mai tesztjében Bog is megerősíti.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
pufferzóna #162 üzenetére
leírtam, akkor megírom:
első: ingyenes facebook, textonly, képek nincsenek
második: feltöltőkártyánál ha nincs elég egyenleg a hívásra, T-mobile esetén ha a hívott szám T-s, akkor a #-el egy sms-t tudsz küldeni neki, "az sms feladója visszahívást kér öntől [dátum idő]" tartalommal. -
csabibmx
tag
Ez mind szép és jó!De én a felhasználó vagyok aki drágán megveszi a készüléket és a szolgáltatásokat.Innentől kezdve ne nekem kelljen már hibát keresgetnem meg vissza jeleznem.Tegye meg a Béta tesztelő (ha van ilyen).Az meg,hogy milyen szépen lehet forgatni pont nem érdekel,ha "Debrecent forgatom Szolnok helyén".Vagyis lehet szép meg szmút de ettől még funkcionálisan megbízhatatlan.Az meg,hogy a mobil internetezés,Flickr kép feltöltés nagyrészt Apple termékról történik fogalmam sincs mennyiben segít a térkép problémán?!
Ellenben,ha valóban így van akkor jól mutatja,hány embert szívattak meg és,hányan szentségelhetnek és várják a next big javítást! -
Soulfly842
addikt
válasz
buvartacsko #34 üzenetére
Na persze...
A gmail és a google map 2-3 év múlva egy évtizedes lesz...
Rossz ellenpélda ez, ha már jobb is a technika manapság elég brutális időtartalom múlva forrhat ki komolyabb szintre egy ilyen google map kopírozás is. Ha a Google-nek lett volna egy kis alma-vénája, akkor a mai navigációk nagy része (az is, ami tőlük függetlenül működik) már csak az alapelvek miatt is fizethetnének nekik dollár milliókat
Rohadt nagy öngól ez az új a(na)lfa-béta-alma-térkép.
-
rOwLeY
őstag
válasz
Mr.Csizmás #146 üzenetére
Hehe
True story -
butyek
senior tag
Én pedig szép csendben kuncogok rajtuk
-
válasz
Tigerclaw #153 üzenetére
Amúgy én is arra tippelnek, hogy itt ütött vissza a 8 fele forrásból történő építkezés, ugyanis mind a GPS rendszerek, mind a hagyományos térképészet más más vetület rendszereket használnak, és az oda vissza konverziók a nyers, tom-tom által szolgáltatott adatokat torzíthatták.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #152 üzenetére
Akkor rossz volt a két rendszer adatszerkezete között a konverzió. Lehet hogy a pár kilométerrel arrébb került városoknál levágták, vagy kerekítették a fokmásodpercek tört részeit. Még az is lehet hogy kordinátarendszer konverzió is. WGS EOV, bár ez utóbbi inkább csak Európában használt szerintem.
-
Mr.Csizmás
titán
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem hiszem, hogy a TomTom térképe ilyen hibás lenne, mert akkor egyrészt már rég eltünt volna a navigációs piacról, másrészt az Apple nem őket választotta volna. Elég rejtélyes az egész. Egyébként más rendszeren a Google Maps is jobb és szintén vektorgrafikás, már csak azt kellene tudni, hogy kin múlt az, hogy az iOS verzió kliense nem fejlődött ugyanígy.
-
catroot
veterán
válasz
Na, nekem pont így vett most egy ismerősöm egy 4S-t. Visszahívókat küld, JB-s teló...
-
válasz
Persze hogy találsz, főleg itthon. Ugyanúgy a sok egyéb smartphone user között is. Nyugat európában ez annyira nem jellemző az olcsó és sokszor korlátlan adatcsomagok miatt.
Aki 25 évesen még mindig warez onlyban tud gondolkodni, meg 0.fb.com-on, meg csörgetésen, annak meg át kéne gondolni az értékrendjét...
-
Mr.Csizmás
titán
erre tudnék ellenpéldát, 14-25 korosztályban feltöltős, suliba villogni jó, de jb kötelező, mert nemhogy appokra (warez) nincs pénze, de még telefonálni se, így ha valamit akar, majd visszahívósbunkókkal bombáz.
0.fb.com persze kezdőlap, ja és a mekiben az ingyenwifizést se hagyjuk ki, mert menő ott enni a haverokkal
@madgie a telefonos feltöltést szűrni kellene, néha borzalom
-
válasz
Köszönhető annak is, hogy az Apple speciális csomagok kialakítására kötelez minden szolgáltatót, aki iPhonet forgalmaz, és kizárólag így vásárolhatják meg az iPhoneokat előfizetéses konstrukcióban.
Így ott sokkal kisebb azon userek száma, akik megveszik az okostelefont, majd adatcsomag nélkül wifi only módban használják. -
madgie
titán
válasz
Az, nézd meg a statisztikát, évek óta iPhone-ok vannak az "élen".
-
DemonDani
addikt
nyeheheh
-
sagit
veterán
válasz
remélem hogy csak poén volt
-
-
mrlujoak
veterán
...és az is tény, higy ezért a hibáktól hemzsegő béta szoftért (is) fizetnek az uj tulajok, a régiek meg ráfrissítenek a 6osra és bizony néha mosolyognak néha szentseégelnek. ...mint a főnököm.
Mindemellett a kétujjas forgatás és nézőpont állítás a google maps alatt is működik. Ez sem Apple privilégium.
-
zolmesz
aktív tag
Az Iphone-osok nem találják a térképen a "hozzászólás" gombot
Na, jó ez csak vicc
De olyan dologról, hogy káröröm, hallottál-e már? Na ez van most a másik oldalon. Ez is a világ része, ez van, majd lecsendesül a vihar.
A szokásos Iphone megjelenések utáni időszakban mindig van valami "botrány", ennek ellenére a népek millió számra veszik a telefont, a járulékos felhasználó veszteség minimális, az idő pedig megszépíti a kezdeti nehézségeket és az Apple meg szépen folyamatosan javítja a hibákat, a tömeg pedig egy másik új telefon hibáit veszi a szájára, ennyi, szerintem.
Mondom én ezt úgy, mint Android-os felhasználó, aki nem utálja az Iphone-t sem, és tiszteletben tartom azt, hogy mindenki olyan telefont és térképet/navigációt használ, amilyet csak akar.
Azért néha az útra is figyeljetek: ha pingvineket láttok, akkor nem Berlinben vagytok! -
rOwLeY
őstag
Lehet, hogy ez csak egy sima vírusmarketing a Google részéről, a Youtube és a Chrome app is elég csöndben beszivárgott az Appstore-ba. Bár iPhone használóként mondom, hogy sztem is az lenne a google-től a logikus lépés, hogy ne adják ki. Én nem túl gyakran használom, Vodás vagyok, így az ingyenes iGo Primot használom az esetek túl nyomó részében, de még engem is bosszant, hogy jelen állapotában elég használhatatlan ez az új maps és van egy oyan érzésem, hogy nem két nap lesz, mire használhatóvá gyúrják.
Nekem egyébként jelenleg az a legzavaróbb, hogy ugye az összes app még a gmaps-es API-t használja, szóval rögtön a böngészőt nyitják és nem a beépített app-ot
-
csab2
veterán
- Az tény, hogy most nem jó az Apple Maps adatbázisa. Ezt kár tagadni.
- Még az a szerencse, hogy áthidaló megoldásként ott van a maps.google.com, ami azért jól használható Safarin.
- Azt azért mindenki elfelejti, hogy maga a szoftver sokkal jobb, mint a Google Maps volt. Iszonyú gyors, két újjal forgatni lehet, valamint szintén két újjal lehet a nézőszöget is állítani. Tehát maga a rendszer nagyon jó. A térképpel van gond. Mivel azonban azt a Tom-Tom-tól liszenszeli az Apple, biztos vagyok benne, hogy ezerrel dolgoznak a problémán. Én személy szerint azt nem értem, hogy nálunk (más országban nem néztem) miért vannak elcsúszva a települések (a kisebbeké) nevei elcsúszva.
- Nagyon jó hibabejelentő rendszer van beleépítve a szoftverbe. A több száz milliós iOS tábor baromira nagy potenciált képez e téren. Nem szabad elfelejteni, hogy az iOS felhasználók élen járnak egy csomó dologban (mobil eszközről történő internetezés igen jelentős részét iOS eszközről intézik, Flickr felhasználók jelentős része iPhone-ról tölti fel a képeit, stb.)
- Ami még rossz, az a POI adatbázis. Én az Apple helyében ezt is liszenszelném olyan cégtől, akinek ez már rendben van. Nem tudom, hogy ez is a Tom-Tom-tól származik-e vagy sem, mert ha igen, akkor szerintem ezen a téren is várható javulás. Vagy a Tom-Tom-nak ilyen szar a magyar POI-ja?Nord #127:
)
-
zoo8800
veterán
válasz
pufferzóna #129 üzenetére
Nem tudom. Talán azért, mert megengedhetik maguknak.
-
FeherMate
csendes tag
minek kell az iphonera navigacio ? aki megveszi már alapba el van tevedve, az iLost csak rátesz egy jó nagy lapáttal.
-
zoo8800
veterán
válasz
pufferzóna #125 üzenetére
Jelenleg is érvényes a licencmegállapodásuk, hello
Az Apple használhatná a Gmaps-t, ha akarná. -
pufferzóna
tag
Az iPhone-osokat sajnálom, az arrogáns Apple-t viszont egyáltalán nem. Ideális megoldásnak azt tartanám, ha az Apple jó mélyen zsebbe nyúlna a Google Maps használatának megvételéért. Így legalább a felhasználók sem járnának rosszul.
Abban pedig tényleg kár bízni, hogy az Apple képes lesz máról holnapra egy, a GM-et akár csak megközelítő térkép alkalmazást elérhetővé tenni. Vagy megegyeznek, vagy pórul járnak a felhasználóik...
-
csabibmx
tag
Nem tudom kik és hányan fejlesztik a Google maps-ot de közzé tették az Apple térkép fejlesztői csoport képét.
-
DarkChild
senior tag
A Google olyan irdatlan pénzt és energiát ölt bele a Maps fejlesztésébe, aminek láttán én nem vagyok biztos benne, hogy ugyanazt meglépi az Apple is.
Gondoljunk csak a világszerte rohangáló Street View autókra/járművekre, amelyek már az óceán mélyéről, múzeumokról, történelmi helyek belsejéről (pl. Hiroshima-dóm) is készítettek fotókat (van összefüggő térképük a Marsról, a Holdról, bár nyilván utóbbi kettő az átlagembernek nem igazán fontos, max a csillagászoknak, de azért létezik
), sőt, néhol már épületek belsejében is képes navigálni a Google-rendszer.
Ez rengeteg pénzbe, emberek százainak munkájába és 12 évébe került a keresőcégnek. Nem tartom kizártnak, hogy ilyen mennyiségű információt az Apple sosem fog összehordani (még ha tőkéje lenne is rá). A Microsoftnak is lenne rá lóvéja, a Bing Maps mégis egy katasztrófa, pedig nem tegnap indították el azt sem. Utoljára valamikor tavasszal akartam használni, beírtam egy siófoki címet és Észak-Amerikánál tette le a kis helyjelölő ikont
Szóval térkép tekintetében a Google szerintem már behozhatatlan előnyre tett szert - lehet, hogy néhány éven belül a konkurensek megközelítik majd a GMaps színvonalát, de lelépni már biztosan nem fogják, tekintve, hogy eközben a Googlenél sem fognak tétlenül a babérjaikon ücsörögni a fejlesztők.
Amúgy a Google Maps használata nem ingyenes, 1000 lekérdezés után 4 dollár volt régen, vagyis az iPhone használók 1000 lekérdezésenként ennyivel apasztották az Apple számláját. Miután kiderült, hogy az új iOS-ben már nem GMap-s lesz, a Google csökkentette az árat 50 centre. Szóval ... elég szopóka helyzet lett ebből
-
Namelesske
addikt
Poén, hogy lett egy iOS6 ami beérte a telefonom froyo-ját tudásban, erre nem lett rajta térkép. Asszem ráérek váltani valamelyik nexusra még
A Google-nek meg van esze, hogy szopatja az iOS usereket. Ilyen az üzlet srácok, most ezzel még nagyobbat ráverhet az iOS-re. Így is le vannak maradva a kényelmi megoldásokat tekintve legalább 2 évvel. Ez nem vicc.
-
edward2
addikt
Az ember a mapsal nem csak navigál. Sokkal több ez annál régóta. Én külföldön offline navit használok, de annak is csak ennyi az előnye hogy nem kell net. Amúgy minden másban fényévekre van.
Különben a véleményem szerint ezért nem akar a Google teljesen offline mapsot, mert akkor sok ember letöltené térképet aztán soha nem látnák az aktuális poikat körülöttük. A Google meg ugye ebből keresi a pénzt.
-
Mexildos
aktív tag
Szerintem Steve Jobs ezt a térkép szoftvert így ebben a formában soha a büdös életbe nem adta volna ki a kezei közül! Ez holt biztos! Erre még Ő is azt mondta volna, a programozóknak, hogy "What a fuck is that?" És jól lecseszte volna őket!
Ebből is látszik, hogy már más a gondolkodás a halála óta!
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Elég furi pl. Nokia alatt, hogy a megállókat légvonalban köti össze,
érdemes pl. a Széll Kálmán tér fölött (Nokia Maps: Moszkva tér
) rányomni a tömegközlekedés gombra. Mint mondtam, a GMaps pontosan jelöli a megállókat is, illetve Androidról és iOS-ről nézve (mert ugye nekik ajánlja magát most a Nokia), böngészőből bizony kínszenvedés útvonalat előcsalni, miközben GMaps alatt csak tapi az adott pontra, busz ikon, kész.
-
Cnclacko
csendes tag
Sajnálatos hogy két cég szinte vérre menő harcot folytat a piacért.Mintha hegylakó filmet
néznék non-stop.Csak egy maradhat.Azt hiszem megvárom mi lesz ebből. http://berryblog.blog.hu/2012/09/26/flow_a_lelke_mindennek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_09_26&utm_campaign=index -
catroot
veterán
Miben másabb a tömegközlekedés?
Most csak találomra kerestem egy útvonalat (nem használom egyiket sem, azért kérdezem).
Nokia maps vs. Google Maps.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Amúgy nagyon ajánlgatja a Nokia a saját online térképét Androidosoknak is...
Ez valami vicc? Gyakorlatilag kapunk egy papírtérképet nagyon minimális POI-val, forgalomkép nem működik, tömegközlekedés Pesten egy vicc. Ugyanaz a közeli részlet GMapsen nem csak jobban néz ki, de vagy 10x annyi POI van értékelésekkel, több infóval, megállók pontosan elhelyezve és rálépve mutatva következő érkezést, normális útvonalak, remek tervezés akár BKV-ra... Egy dologban veri el a Nokia a Guglit (de nagyon), az a sokkal jobb minőségű műholdképe, ez viszont aligha prioritás drága adatcsomagok mellett. A Nokia AR-térképe már annál ígéretesebb, de hát kérem, ahhoz több POI kellene...
-
madgie
titán
-
Tibee86
nagyúr
Ezekből mondjuk az beépített fm rádió kellene.
Youtube? Letöltöd az AppStore-ből. Maps elég ciki, da majd csak javítják, addig ott van böngészőből, bár a legtöbb ember szerintem rendelkezik rendes offline navival.
Bluetooth fájküldés...iskolába még használtam párszor, de egyáltalán nem érzem hiányát(dropbox, skydrive, stb)
Widgetre ott az android, aki arra gerjed, nem is gondolkozik iOS-ban
Flash..ha jól tudom, már az androidba se lesz, vagy már nincs gyárilag.Nagyjából egyetértek, hogy a legtöbb a kutyának se kell.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Aftereffect #99 üzenetére
Igen, de azt nem tudom, hogy egyszerre szinkronizálhatsz-e két azonosítóval "vásárolt" appokat egy készülékre. Meg azt se tudom, hogy nem-e kér például USA bankkártyát, ha abból a store-ból akarsz letölteni valamit.
-
madgie
titán
Ez nem longitudinal CA...
#106: a 90 ezres portréobjektívemmel is bármikor előhozom ezt szembefénynél. Tipikusan az a fajta hiba, ami nagyrészt akkor jelentkezik, mikor bénán akar az ember valamit lekapni (amint a két példaképeden is látszik). Birkaság ellen nincs szoftveres szűrés, sem az Apple-nél, sem másutt.
-
sagit
veterán
se maps, se youtube,se panoráma funkció ( ja de az kell), se flash, se nagyobb kijelző (ja de az kell) , se fm, se bluetooth fájlküldés,se widgetek,se smart dial, se sms híváselutasítás(ja de az kell) nem kell
kell a kutyának ez a sok szar
-
Gilberto
aktív tag
Az Apple marketing fejese szerint rendben van, hogy kopik meg karcolodik az uj aluhaz.
Tehat megint a user a hülye.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
BREAKING NEWS! ABERRÁLT AZ ÚJ IPHONE!!!
A legújabb i5-ös probléma a scratch-gate, light-leak, billentyűzet-villódzás és a maps-ügy után a fogyasztók által jelzett magas kromatikus aberráció (vagy longitudinális-transzverzális színhiba, kinek melyik tetszik jobban), vagyis a lencse fénytöréséből adódó színtorzulás, amely elsősorban erős napfény hatására jön elő sötét elemek körül. Az újabb digitális gépek ezt már szoftveresen korrigálják, nem úgy az új iPhone.
Az Apple nyilván meg fogja nyugtatni vásárlóit, hogy ilyen lencsénél ez teljesen helyénvaló viselkedés, tessék a készüléket rendeltetésszerűen használni.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Gadgetfan_ #94 üzenetére
Már megéltem pár iOS frissítést és megtanultam a leckét, hogy ha nincs semmi komoly, ami javítana a rendszeren, akkor inkább ne frissíts, mert könnyen lehet hogy rosszabb lesz, mint amilyen előtte volt. Az iOS6 pedig semmit se hoz nekem némi minor updatenél. Az például jó lett volna, ha az ingyenes appok letöltésénél nem kér jelszót, de csak ezért nem váltok a hatosra.
-
törölt tag
azért jelenleg a navi viszonylag véges tulajdonság. jó a térképek aktualizálása soha nem ér véget, de azért nem egy intergalaktikus lépték, és pénzért megoldható egész jól. lehet benne több poi, meg közösségi forgalomfigyelés, trafipaxolás, stb, de itt ki is fújt. lehet hogy én vagyok maradi, de a navi nálam navigálásra van, ha megtalálja a leggyorsabb, legrövidebb, etc útvonalat ahova beállítom onnantól nálam jó a cucc. tudom hogy van sőt lesz olyan tulajdonság ami rétegek számára fontos, de ezek csak kevéssé számítanak. egy igo szintet elér az alma az azért bőven jó kategória, és ez nem elérhetetlen nekik sem.
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
Tigerclaw #87 üzenetére
Nem töltötte le a teljes frissítést, az csak egy előkészítés. Nem foglal szinte semmi helyet a gépeden, nézd meg a tárolóhelyeden, legalább is az iOS5-nél így volt. Ha nem zavar az a piros karika az egyessel, nem kell frissíteni...
Én pl. biztos megvárom az iOS6.1-et abban már javítva lesznek az estleges hibák. -
dezs520
senior tag
válasz
nagysandor88 #86 üzenetére
Szia,tudom hogy ez nem magyarázat,és nem is mentegetőzni akarok...
Én buszos tervezgetésre a Bpmenetrend,és a SmartCity-t használom,szerintem meg van droidra is.
A témához meg,birom a droidosok jobban agonizálnak,mint maguk a közvetlen érintettek...(áll a cerka mi?)
(a végét nem neked írtam) -
törölt tag
ez azért gáz nagyon. a googlinak tökéletesen el tudtam nézni a gmail, g+, calendar és maps szárnypróbálgatásait, mert számomra soha nem az a brand volt, ami kihozott volna valamit, és az tökéletesen első körben full csicsával minden szolgáltatással fut. sose akarták, soha nem is mondták hogy ez a cél
az alma ezzel szemben pont az ellenkező képet építgeti már a kezdetektől, vedd meg, kapcsold be, ne parázz menni fog, tetszeni fog. ebbe nem fér bele ilyen baki.
semmi bajom az almával, sőt, de könyörgöm tudatosan évek alatt épített brand, ami just works. a sirinél húztam egyet a számon, mert hát no amcsákoknál van olyan nyelvjárás amit képes natívan lekezelni. de szerintem nem célszerű egy ilyen üzenetet zászlóra tűző cégnél ezt megengedni maguknak.
szép lassan szlogenváltás lesz? apple. we will fix it soon...
-
zoo8800
veterán
-
Tigerclaw
nagyúr
-
nagysandor88
tag
Én manapság azon gondolkozom, hogy Defy-ről váltok Iphone-ra, de most ez nekem elég nagy érvágás. Pesten lakom, és rendszeresen használom bkv útvonaltervezést a gmaps-ban. Haverom is fröcsög (applefan) itt nekem, hogy ott a netes maps, de nekem az nem alternatíva, mert nekem nem 20.000-es előfizum van több giga nettel, és azért a netes verzió szerintem több adatot használ, mint egy natív app. Sajnálom ezt a felelőtlen lépést.
-
nincsisbéla
aktív tag
Kínos...
-
Varszegig
veterán
válasz
Tigerclaw #78 üzenetére
Jól értem, hogy nem törölhetsz bármilyen file-t, amit szeretnél?
zoo8800: A kritikus hibák (pl, Berlin az Antarktiszon, és hasonlók) javítása szerintem gyorsan végbemegy majd.
Várjál, az nem kritikus hiba. Az akkora balfaszság, hogy ha kiadok egy progit, még az alfa tesztelők sem láthatnának ilyen bakit. Ezért felnégyelném az összes emberemet
-
Robertoq
őstag
A Google már a víz alatt is jár, az Apple meg sehol...
-
zoo8800
veterán
Tudod körülbelül hány év kell ehhez? Végtelen.
Ez kicsit túlzás.
A kritikus hibák (pl, Berlin az Antarktiszon, és hasonlók) javítása szerintem gyorsan végbemegy majd.
Ami tényleg sokáig tart majd, az a lokalizáció, a boltok, éttermek, stb. fellelhetősége a térképen. Ebben a G-nek hatalmas előnye van.Viszont, ha az Apple nem lépi meg a Gmaps kiírtását, és opcionális lett volna az almás Maps használata, akkor a felhasználók kb. 99,9999%-a továbbra is a Gmaps-t használná, nem pedig az almás Maps-t.
Ilyen tömeges bétateszttel gyorsan lehet ám haladni szerintem... -
floatr
veterán
I.J.
Helyes, reméltem h ez lesz... -
Tigerclaw
nagyúr
Kiváncsi vagyok, hogy lesz-e valamilyen per az USA-ban a downgrade hiánya miatt. Gondolom ott is felbosszantottak nem kevés tulajt, mégha a tengerentúli térképek jobb állapotban is vannak.
-
Tigerclaw
nagyúr
Én eleve nem akartam az iPad 2-met frissíteni, erre meg ma reggel azzal fogadott, hogy letöltötte éjjel a telepítőjét. Persze nem frissítem, de most ott foglalja a helyet, valószínüleg nem is keveset, de letörölni meg nem tudom. Talán tolhatnék valami resetet, de valószínüleg újra letöltené kérés nélkül. Ez nem normális. Downgrade nincs és még azt is basztatják aki nem kér a hulladék frissítésükből.
-
Blyan
félisten
Én ritkán használom, de ha kell, akkor olyan kellene, ami normálisan működik....
Persze a vérhű Apple rajongók szerint ez nem gáz, de a magam részéről azt mondom, hogy ez bizony elég cikis. -
arn
félisten
a googlenek azert van par olyan szolgaltatasa, amit nehez megkerulni, vagy hasonloan mukodo alternativat keresni, az applerol ez kevesbe mondhato el.
-
enginev3.0
félisten
Mindjárt sírok
Ja nem, nem fogokRemélem apple beperli a google-t amiért ilyen csúnya módon viselkedik
-
Malachi
veterán
hogyne
amúgy marha Apple, biztosan irtó nehéz lett volna kivárni azt az egy évet, amíg valami elfogadhatóbbat le tudnak tenni az asztalra. én elég pipa vagyok ezek után, szerettem használni a gmapsot. elviselném, hogy nincs, ha pl. a maps a szülővároskámat nem 8km-rel arrébb helyezné el a nagy büdös puszta közepén. és ez egyáltalán nem egyedi eset, ott mondjuk egy 20*20km-es négyzetben majd az összes helységgel tévedtek 5-10km-t. ez elég vacak ám.
és nem böngészőben akarok f*szkodni, hanem egy rendes térképszoftvert akarok, basszus. azért marha dühítő ez, mert nem látom, mi szükség volt erre a hülye lépésre. a jutubnál bejött, nekem tetszik az új app, de ez...ez gagyi.
arra meg, hogy majd pár év és hiper lesz, most mit mondjak? akkor pár évre hanyagoljam őket, amíg kb. feleannyira jó lesz a mapsuk, mint most a guglié? hurrdurr.
-
Xero
nagyúr
válasz
Gadgetfan_ #59 üzenetére
A T-nél az ingyenes az a magyar Navigon.
A Vodanal az iGO.Egyébként úgyis megcsinálják, bár ahogy már leírtam 2008 óta max 10x használtam. Jellemzően úgyis külföldön vagyok nagyon ráutalva a térképre ott meg aztán kitörölhetem a Google és az Apple megoldásával is.
-
Volkov
senior tag
Nem igaz, szükség lenne rá...
Nagyon vacak az Apple saját térképe.Próbáltam vele tervezni tömegközlekedéssel (mert az ikon/lehetőség benne van) de bedob s Store-ba, hogy vegyek egy tervező progit...
Vicc...
(3GS-em van, és buta mód frissítettem iOS6-ra
)
Most inkább böngészőből google maps.
Egyébként meg web-oldalt is ki lehet tenni ikonba, szal azért annyira nagy para nincs, hogy nem lesz külön app.
Szerintem. -
Pete55555
addikt
Google : Nem kell a térkép? Akkor sz×pjatok ... -
Hát ez rohadt jó. Na most döntöttem el, hogy váltok droidra.
-
edward2
addikt
Hosszú távon lesz egy brutálisan jó térkép iOSen?
Tudod körülbelül hány év kell ehhez? Végtelen. Szerinted a gmaps nem fejlődik nap mint nap? Életben nem fogja beérni őket az Apple. Főleg nem úgy, hogy Google ezen a területen a legerősebb (adatgyűjtés/ rendszerezés/ keresés stb.) ahhoz is több év kell majd, hogy egy közel mai gmaps szintet elérjenek.
Szerk: valószínűleg azért nem is jönnek ki vele per pillanat mert tudják, hogy ez évek kérdése ha igazán konkurencia lenne az Apple maps akkor első naptól lenne gmaps elérhető. Most várnak fél évet had szopjanak ios felhasználók.
-
Gadgetfan_
senior tag
Én mondjuk pont leszarom, két év alatt egyszer sem használtam, - a kocsimban van beépített, a gyalogoshoz meg a T-mobilos ingyenes iGO-t használom - de gondolom vannak páran akiket ez érzékenyen érint. Szerintem hamarosan lép erre valamit az Apple.
-
fordfairlane
veterán
Mínusz pármillió pagehit / day, nem tenne jót az Adsense-nek. Szerintem lesz.
-
Polllen
félisten
válasz
kriszpontaz #54 üzenetére
Leszedtem kíváncsiságból, tetszik, hogy egy az egyben droid-s verziót kapjuk kb.
-
evooo
aktív tag
Szívjanak csak akik megveszik 200+k-ért az Iphone-t. Grat ismét apple.
-
zoo8800
veterán
Rövid távon mindenki bukik ezzel a lépéssel.
Az Apple hírneve csorbul
A Google veszít belesemerekgondolni hány millió felhasználót
A felhasználók pedig szenvedhetnek a térképpel.Hosszú távon viszont nyer az Apple és a felhasználók is, mert lesz egy brutál jó térképszolgáltatás iOS-ben, ami konkurál majd a Gmaps-szel.
-
kriszpontaz
veterán
Az még szerencse hogy jönni fog. Az iPad verzióra várok. iPhone-ra már megjelent.
-
Polllen
félisten
válasz
kriszpontaz #52 üzenetére
Mondjuk én a YouTube miatt nem frissítem az iPad-t -
Polllen
félisten
válasz
kriszpontaz #49 üzenetére
iPad-n tuti nagyon zavaró lehet
-
azopi74
addikt
válasz
A gmail szerintem béta korában sokkal elviselhetőbb volt, mint most. .. szvsz nagyon elkúrta a google, valahogy régebben jobban el tudták érni, hogy a reklámok ne legyenek idegesítőek és a felület is átláthatóbb volt. Outlook.com most klasszisokkal jobb, bár azt nem tudom hogyan finanszírozza a ms bevétel híján. Gondolom jó szokása szerint kereszt-. Mint mindent ami jó a ms-nál és ingyen van -nem hosszú a lista...Engem ugyan nem zavar, csak attól tartok, ez is el fog gmail-esedni.
-
kriszpontaz
veterán
Na B+. Frissítettem, mert azt hittem ha gáz, úgyis ott lesz a másik. Erre nesze. Sok pénzt kell még ebbe ölni hogy olyan legyen mint a Google maps. Legalább van androidos telóm
.
-
edward2
addikt
Szerintem most arra játszanak, hogy pár iphone felhasználónak tele legyen a puttonya és következő telefonnak androidot vegyen.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Aftereffect #37 üzenetére
Az Google Earth app, ami ugye szinte ugyanaz mint a Google Maps, sőt több is annál sok tekintetben. Persze lehet hogy navigációt nem tud, nincs iPhone-om, nem tudom kipróbálni. Amúgy a magyar iTunes appstore-ban nincs, területi korlátozás miatt.
-
Ati3120
tag
-
zord01
senior tag
válasz
Varszegig #38 üzenetére
WP7.5-ös hibalistát itt, MA-n is megpróbálta megmagyarázni pár fanatikus, hát nem nagyon sikerült nekik. Naaaagyon izzadszágszagú volt... én is jót derültem, mikor odaírták, kb 50 hiba mellé, hogy "De hát ez senkinek nem kell" vagy "vegyél szemüveget, a betűméret úgy jó ahogy van", vagy "Én nem használtam ezt a funkciót 6 éve...
Nah ez most kicsit pont ilyen. Amúgy vegyük észre, az Apple ésszerű volt. A térképük idővel (pár hónap, max 1-2 év) nagyon faxa lesz, addig meg had morogjon az átalguser.
Viszont innentől kezdve egy stratégiailag nagyon fontos szekciót hoztak be a házon belülre, és idővel ez ki fog fizetődni, minden téren... Csak hát meg kell fizetni a belépőt... -
Dotcom
aktív tag
iShit
-
Varszegig
veterán
válasz
összekevered azt, hogy valami full béta, (sőt inkább alfa)? vagy keveset tud
Meg azt, hogy just works, meg instant get 200k+-ért, vagy felvállalja a kezdeti problémákat. Ez így most epic fail.
Én a WP7 esetén is mindig röhögtem, amikor megmagyarázták a hiányosságokat, azzal , hogy úgysem kell a felhasználónak. -
Ha a vasarloktol eltekintunk
, akkor mindenkepp az mondhato, hogy az Apple logikusan csinalja a dolgokat. Egy atlag Apple user nem fog azert platformot valtani, mert szarabb a terkep. Viszont ha sok felhasznalojuk van, akkor gyorsabban lehet majd fejleszteni/korrigalni.
A fizetos appal meg megint csak az Apple jar jol, 30%, ugyebar.
-
zord01
senior tag
Kezdem érteni, hogy anno az I5 bemutatóján miért csak egy 4 kanyarból álló útvonalat mertek tervezni a "forradalmi" navigációjukkal. Ohh Jeahhh, Ohh Jeahh
-
callmeakos
veterán
A Fanboyoknak úgy is mind1. Akik meg épp szifon vásárlás előtt van annak elrettentő példa lehet hogy nincs normális térkép a cuccon. Én sem vásárolnák 150k+ ért egy olyan okostelefont amiben többek közt nincs normális natív térképszoftver. Mert ami most az alma összetákolt az minden csak nem normális.
-
mrlujoak
veterán
Vajon hányan fogják beperelni a zeppült azon userek közül - főképp nagyhazafi amerikaiak - akik a térkép miatt eltévedtek. Nem kell rögtön halálesetre meg balesetre gondolni, elég ha utcákat, x km- eket tévesztve máshol kötnek ki...
-
gercsak
csendes tag
Akárki akármit mondd, a technikai fejlődést leszámítva, a minőség romlását már a 3GS-óta érzem az IPHONE-oknál.... (mindig van vmi baki, és egyre nagyobbak)
-
hemaka
nagyúr
ingyenes igo, mint alternatíva
de a GM fanoknak: maps.google.com kimentve home srcreen-re. -
culas25
tag
Hülyék lennének megcsinálni
-
Angel1981
veterán
Érthető - az Apple nem fog (még nagyobb) bohócot csinálni magából.
Ha egyszer rálépett erre az útra, végigviszi - szerintem. -
uki
aktív tag
És a vicc az hogy a google maps licence ki van fizetve, szóval simán benne lehetne még az IOS6-ban.
A google maps se 1 év alatt lett ilyen szintű, annak idején az is elég gagyi volt. Ráadásul valami brutál mennyiségű ember (talán 1000) dolgozik a google mapson. Azért annyi munkát nem lehet pár hónap alatt behozni még az Apple-nek sem.
Meg tudom érteni azt az Apple felhasználót aki most nem kicsit mérges, ez szemét húzás volt.
És ugye maguk a nyers térképek jók, azok a Tom-Tom-tól jönnek, de valami összeszerkesztésnél nagyon elcsúszott ha ez lett az eredménye.
-
Kinder
senior tag
Lesz mire fogni, ha későn érek haza kocsmából....
- Háttténn... beírtam, de nemide hozott... -
blex
senior tag
wp7-re is van nemhivatalos google maps, csak tud valaki készíteni ios-re is..
-
Vezér
tag
Többet veszítenek így mintha licencelnének egy már működő térképet amíg a sajátjuk elkészül. Kíváncsi vagyok mi lehet a háttérben. Gőg, hogy csak azért sem fizetnek egy konkurensnek sem, vagy a google emelte a licence díját. Nem tudom, de ez erősen rombolja a márkát és a terméket.
-
Sofya
csendes tag
Egyék meg az Apple-nél, amit főztek
Bár, ha valóban a google régi csapatának egy részét vásárolták fel, legfeljebb egy időre kerülnek hátrányba az IOS felhasználók...
@Retekegér Like gomb ha lenne itt... -
catroot
veterán
Ez kellemetlen.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Az Apple ásott egy gödröt, belelökte magát, a Google meg nem hajlandó kihúzni. Problem?
-
sheep
addikt
visszanyalt a fagyi
-
Hory84
tag
Így kell ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged