- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- One mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ateszzero
őstag
Én majd csak akkor veszek ilyen Dx11-es kártyát ha már lesz rá egy nagy csomó játék ami nekem tetszik is.Mert az eddigi Dx 10.1-es játékok nem lettek valami nagy bombák.
Azt nem tudom minek csinálnak olyan játékokat amit alig lehet irányítani, mindenki csinálja benne a dolgát.Mert hát ezek is mind DX10.1-es játékok Pl: Demigod, Tom Glancy-Endwar vagy a Stormrise , de ha ilyen játékkal akarok játszani akkor inkább Warcraft III
-
fgordon
senior tag
Eléggé elvakult a cím, hogy "Nem fogsz hinni a szemednek!" - túl marketing szagú. Én ha játszanék, biztos ezt az árnyékolást ki is kapcsolnám, hogy ne zavarjon... Ennyit a nagy fejlesztésről...
Drukkolok az AMD-nek, hogy meggyőzzön embereket, mert valakinek kell AMD-t is vennie, hogy az Intel olcsóbb legyen...
-
g@bo
nagyúr
mien áron jöhet....
az nv gtx áramzabálói ugyan megfizethetőek, de korántsem kivánatosak, a brutál kajaigény miatt, is. pl.
-
N-vidi-A
őstag
Nagyon jó lesz, már várjuk!!!
-
konas
senior tag
Akkor kb 40 K-s arban jonnek az uj karik.Akkor nalam nem lessz egy darabig dx11 es Dirt-eles..
-
Cyberpunk
félisten
Az i7 csak szerverbe jó ezt hol halottad? Ha olyan programot futtatsz ami kihasználja a több magot és szálat akkor simán elveri még a Quadokat és a Deneb-et is.
Én például elég sokat vágok és konvertálgatok videókat és erre igen is jól jön.
Sőt a FarCry2 még jelentősen gyorsult is nálam i7 alatt mivel az profitál a több magból.
De abban igazad van akinek nincs szüksége egy ilyen teljesítményű CPU-ra annak fölösleges.
Inkább egy erős VGA egy hozzá való processzorral azt csá. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
vsgaborr11 #124 üzenetére
Azért volt, mert a Quakecon-on gondolom id játékokat toltak és egyiknek sincs olyan nagy gépigénye, hogy ne lenne elég alá egy Athlon II X2. Ott a cikkben is közölt friss és ropogós Wolfenstein is, ahhoz bőven elég.
Egyébként a HD3000 és HD4000-es széria is tartalmaz tesszalátort, csak nem támogat Shader Model 5.0-át (ami nem szebb az SM4.1-nél amire még nincs is játék
).
Szóval a tesszaláció csak 1 ficsőr.Az árakról meg annyit, hogy tavaly a HD4850 került 40ezerbe, HD4870 meg 55ezer körülibe. Nem hinném, hogy drasztikusan drágább lenne, másrészt akármyennyire monopol helyzetben vannak az AMD a CPU részlege miatt meg az ATI felvásárlása miatt mínuszban van, szóval nekik is érdekük, hogy elérhető legyen a HD5850. Az meg előre várható, hogy az 5850 kb. olyan erős lehet mint a 4890 ha nem erősebb. Emiatt már megéri rá beruházni (persze ha valakinek nincs friss 4890-ese.
) De majd az első tetszetkből kiderül.
-
konas
senior tag
Mennyibe kerulnek majd itthon a dx 11 es kartyak?
-
Sanyix
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #118 üzenetére
Crysisnak nem gyenge a sztorija? Akkor mondjuk egy fallout, stalker sztorija milyen? über nincsisrászó király? Mert kb ekkora különbség van köztük... sőt még a halflife sztorinál is ez a helyzet.
-
Lenne már 10.-e
-
Most valami olyat tett az AMD az NVIDIA-val, mint az Intel tett vele, mikor megjött az I7. Lehet nézni, fejet vakarni.
-
Ateszzero
őstag
Igen, de mire az Nvidia kiadja az első ilyen tipusú kártyáit, ők még csak utánna kezdik majd el javítgatni,tesztelni hogy min kell változtatni, az ATI-nak meg addigra a harmadik ilyen szériás kártya jön amiben már igen csak ki lesznek küszöbölve a hátrányai, hibái.
Akkor is előrébb jár már most az ATI vagy 2 lépéssel. -
bolvar
senior tag
majd az intel megveszi az nv-t
és lesz buli 1000-el
-
gábbor
tag
Ezek szerint többet nem lesznek Radeon nevű kártyák?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
vsgaborr11 #126 üzenetére
Az általad példának felhozott géppel speciel csak játszottak...
-
vsgaborr11
tag
válasz
TESCO-Zsömle #125 üzenetére
Nem mindenki csak jatszik
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
vsgaborr11 #124 üzenetére
Mert bazinagy (1080p+) felbontáson über beállításokkal ígyis-úgyis VGA-limitbe ütközöl.
-
vsgaborr11
tag
Egy kerdes:az ilyen ultrabrutal rendszerek ala miert egyAthlon II 250 kerult
-
Corsa1
tag
majd a tesztek után dől el hogy mire jó az uj vga,és érdemes e cserélni.véleményem szerint nem lesz gond velük de majd kiderül.
crossfire 4ever -
BalaNce87
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #120 üzenetére
csak legyen rá pénzed...
Nem hiszem, hogy ingyen fogják a Blahán osztogatni, mint a meleg levest télen
Én egy 8800gt-vel toltam végig gamer graffal. Persze semmilyen szűrő nem volt rajta. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
janos666 #119 üzenetére
Szvsz ha egy játéknak jó a sztorija, az akkor is jó, ha a graf nem a legjobb. Én először egy 8600GT-n toltam végig minden LOW-on, és úgy is nagyon jó volt. Sőt, a sok hiányzó gaztól még jobbak is voltak a látási viszonyok.
Most egy HD4870-esen kezdtem el tolni VeryHigh-ba, és így is jó. Sőt.. Így a jó igazán... Néha akad, ezért nem erőltetem, csak lightosan "just 4 fun"... Ha itt lesz az R800-as a gépben meg az új moncsi, ránézek kicsit komolyabban is.
-
janos666
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #118 üzenetére
Jaja, ha egyszer végre tűrhető sebességgel fut az általad nyugodt szívvel tartható minőségbeállítások mellett, akkor felfedezheted magadnak, hogy játéknak sem utolsó, sőt, egész jó.
És ha nagy felbontáson, tweakelt veryhighban nézegeted, elfogadod, hogy ez alá tényleg kellett a vas, és sokkal szebb, mint az a néhány másik játék, ami hasonlóan meg tudja szorongatni a gépet.Jó játék, fejlett motor, ami jól is van optimalizálva, csak elszámolták, hogy kinek mikorra lesz hozzá VGA-ja, hogy olyan beállításokkal futtassa, amit még nem szégyenl (és ez sokaknál volt Veryhigh, midrange kártyával is, amihez a Medium passzolt volna...).
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
#06658560 #117 üzenetére
Tudom, hogy az csak egy játék, amit sok elfogult ember techdemó-ra degradál, de szerintem a Crysisnak a sztorija se gyenge, főleg az elsőnél alig tudtam felállni a gép elől. Mondjuk én szeretem a Sci-Fi-t... Amellett néha meg lehet benne állni a tengerparton és komolyan gyönyörködni a tájban.
-
törölt tag
válasz
CyberDragon #115 üzenetére
A bajom továbbra is az, hogy csak ez a hír, még kielégítőbb, csöpögősebb, akármilyen látvány, s ezzel elintézik a játékokat. Hogy másnak is nekifeküdnének, pl fizika fejlesztése, akármi, az luxus.(Tudom, vannak fizikai gyorsításra lehetőségek, de mióta mekkora kuss van körülöttük) Az, hogy a komplett játékteret eltárolja a rendszer memóriában, akárhol, s visszatéréskor emlékezzen minden kis "molekulára" hol van az megint luxus.
-
darkarthur
senior tag
Végre, új vasak
-
_Scythe_
aktív tag
válasz
Sennalacy #81 üzenetére
Azért ez nem pont így volt. Very High-ra hack-el lehetett tenni, és nem dx10-es effekteket használt nyilván, hanem "olyasmit". Nyugodtan nézd meg a hack-el, és win7/Vista-n, nagy a különbség. (Már amennyire egy ilyen játéknál lehet.) Stencil shadow-t pl egyáltalán nem, fényfátylat úgy ahogy kaptál, stb stb. Elmondták amúgy ezt is, hogy miért volt így és hát nem is kell túl sokat gondolkozni rajta: mert nem volt még a fejlesztési időszak elején-közepén DX10. Így olyasmi effektekkel próbálkoztak.
Tedd fel a natural modo-t és nézd meg úgy dx10-ben. Ha nem látod a különbséget, akkor te szerencsés vagy, és nincs szükséged drága videókártyáraMég az előző hsz-hez a vízzel kapcsolatban:
Szal nagyon gusztusos videó, de láttunk már ugye átbaxásokat ezzel kapcsolatban?
Erre emlékszünk? DX10 vs DX 9
Ja hát ez csak koncepció rajz... persze, de fél évig hitegették az embereket, hogy majd így fog kinézni. Szal meglátjuk! -
_Scythe_
aktív tag
Wow!
Ez elsőre tényleg nagyon jól néz ki, ráadásul nekem mániám a water effect (Lit-tech?) csak nekem ott szokott elhasalni a dolog, mikor nem döntött szögben felülről, hanem "szemmagasságban" vagy vízre pont merőlegesen néz a kamera, mert olyankor bizony látszik, hogy egy hullámzó "anyag" az egész, ami teljesen átlátszó és egyáltalán nem víz-szerű. Lásd Cryostasis. Szép, de a vízhez köze semmi nincs. Eddigi legjobb vizem a FarCry 2-ben volt. És igen, a Crysis a másik, szerintem nem mesefilmszerű, de nyilván nem ez a vége a vízeffektusoknak. Sajnos ott is "túl tiszta" a víz.
És hogy ON is legyek:
Az utolsó két képnél csak én nem látok _semmi_ különbséget? Egymás mellett van két tab-on, váltogatok köztük és zero különbséget látok. Mire jó a compute shader? A HDAO szépen látszik, de itt - kövezzetek meg - de nincs különbség. -
Zso2
őstag
válasz
sniper elite #58 üzenetére
Ne haragudj , de ilyen jóslatokat mondani....
Megint beindult a fórumjósda , lehet betelefonálni...hogy a cikkhez is szóljak , az utólsó kép(Compute Shader engedélyezve)
elég sokat romlott az azelöttihez képest (High Definition Ambient Occlusion engedélyezve) -
Manbal
senior tag
Egy Sapphire HD5870 Toxicra benevezek én is, amint lehet.
-
Digitalis
senior tag
válasz
LackoMester #99 üzenetére
Na igen, elég hatásvadász lett a főcím. Nem fogsz hinni a szemednek! ha ránézel az árcédulára.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
LackoMester #101 üzenetére
Az a konferencia a CUDA-ról és a Tegra 2-ről fog szólni.
Illetve talán lesz Ray-Tracing prezentáció.
-
LackoMester
addikt
és vajon mit csinál eközben az nVidia-szeptember végén konferenciáznak[link]valamit bekéne dobniuk-és nagyon visszaszámol az a óra
-
LackoMester
addikt
Nem fogsz hinni a szemednek!én azért megvárom,az elsö teszteket-azt.hiszek a a szememnek....én is beruházok egy DX11 karira szinte biztos
-
bteebi
veterán
Remélem októberben már egy ilyen kari fog visszakacsintani rám a gépemből
. Nagyon kíváncsi leszek rá. Mindenesetre az előjelek számomra bíztatóak
.
Vajon ennek is lesz AGP-s verziója?
-
Killing
addikt
Én is kipróbáltam volna.
De majd úgy néz ki itthon lesz esedékes. -
törölt tag
válasz
Digitalis #93 üzenetére
Én a modernebb gyártástechnológia miatt alacsonyabb fogyasztást, azaz kisebb hőtermelést, halkabb üzemet várok a kártyától, s a 4890-et ütő ár/teljesítmény arányt. Hamarosan meglátjuk mi lesz belőle. Ha nem teljesíti az új széria a várakozásokat, még mindig vehetek 4890-et, drágább az sem lesz, csak olcsóbb.
A DX11 és a kapcsolódó újdonságok egyelőre engem sem különösebben izgatnak, viszont az Oblivion menjen majd full grafikán, modokkal együtt 1920x1080-ban!
#95:
Lehet, az esetedben én sem vártam volna az újdonságra. Nekem 8800GTS-em van, így nem sürget az idő. Még most is erős az a kártya, bár az új játékok már hajlamosak kifogni rajta.
-
kriszbon
őstag
válasz
South Velen #89 üzenetére
Fogalmam sincs róla, én csak érdekességnek linkeltem be, és nem keresgéltem utána
Csak általában megnézem hogy miket linkelnek, és mostanában eléggé megy a vita ezekről a dolgokról. Hajaj megy itt a P.vakítás mindkét részről, és szvsz lesz itt még sírás-rívás
-
kriszbon
őstag
Az Nv találgatós topikban (Linkelték)
-
tome.jr
addikt
válasz
South Velen #86 üzenetére
Nem jobban, mint az nVidia tenné , amennyiben hasonló helyzetben lenne... A piaci előnyt mindenki kihasználja, ez tény.
A személyeskedést most hagyd abba.
-
tome.jr
addikt
Nem igazán értem mire ez a nagy várakozás szeptember 10-e kapcsán.
Nem is lesz még akkor DX11-es játék, akkor meg mi a f@sznak drágán megvenni az új kártyát? Amúgy meg kíváncsi leszek ATI mennyire fogja júzerbarát áron árulni az új VGA-kat a monopolhelyzetét kihasználva
-
divrapier
tag
Ezek a progik a dx sdk-ból vannak? mert akkor valaki lekaphatná és megirhatná hogyan viszonyul a saját kártyája ehhez mondjuk dx10 beállitásokat nézve.
-
Ha ez mind igaz akkor az Nvidia nagyon nagy szarban van
-
devast
addikt
Ponthogy a legjobb képet hagytátok ki a cikkből. [link]
-
Sennalacy
aktív tag
A videó április 1.-i dátummal van ellátva. Lehet hogy csak kamu. Elég gyér a minőség is, ahhoz képest, hogy az nvidia logó előtte éles.. Sztem nem valós. Fura, hogy itt a hardware a kapuban és még sehol semmi épkézláb nagyfelbontású videó arról, hogy miben is jobb és szebb a dx11 mint a dx10, vagy dx10.1 ... Pedig már nemsokára megjelenik a Dirt 2 ami állítólag támogatja is a dx11-et. Vagy lehet hogy ott is csak marketing szinten, mint anno a Crysis esetében amikor XP alatt is lehetett kis buherálással Very High-ra állítani a grafikát?
-
schwanz
tag
Ha lesz akkora fejlődés mint a 3870 és a 4870 közt volt anno, akkor tényleg nagyot fog szólni. Majd meglátjuk.
-
TESCO-Zsömle
titán
fintacs: Ez azért így nem teljesen helytálló... Kevés játék van, ami profitál a 4 magból...
sniper elite: Ha a pletykák igazak, akkor pont 2 hetet kell majd rájuk várni.
ui: Csak nehogy nagyobb legyen a füstje, mint a lángja... A gigantikus Hype-ból gigantikus csalódás is lehet...
-
LackoMester
addikt
hát cimbik max.300 euróm van az új karira(be le kell férnie)...a régit(4870-et nem akarom eladni)
-
fintacs
csendes tag
Riszpekt ATi! Ellenben ha egy 4870 x2 kihajtásához FullHD esetén - ezt olvastam valahol
- kell vagy 3GHz-es 4 magos proci, akkor az új karikat milyen szörnyeteggel lehet majd kihajtani? Létezik, hogy Athlon II helyett vmi más proci volt a tesztelő gépben?
-
rocket
nagyúr
válasz
sniper elite #68 üzenetére
Mielott nehanyan tulzottan belelkesednenek senki nem mondta publikus bemutato lesz szeptember 10-en, azt meg egyatalan nem, hogy megjelenes
-
GhostWalker
tag
Ez mind jó és szép lesz de minek kell 2 dvi?
Remélem lesz olyan is ami 1slotot fog elfoglalni a csatikra értem.
-
gyiku
nagyúr
-
sniper elite
senior tag
válasz
antikomcsi #67 üzenetére
Általában 7-10 napon belül már lehet rendelni az első darabokat bemutató után, eddigi tapasztalataim ezek, bár sietni kell mert mindig elakarják vinni a legelső példányokat! Ilyenkor már javában gyártják őket, csak először kell egykis kedvcsináló a vevőknek!
-
antikomcsi
veterán
Na, végre valami jó hír is, mert én azt gondoltam, hogy oktober-november előtt nem számíthatunk rá, de hálistennek úgy látszik tévedtem.
Arra lennék kíváncsi, hogy a megadott dátumkor elérhetőek is lesznek a vga-k, elegendő mennyiségben, vagy csak a nagyközönség elé tárják a technikát, pár darab demo kártyával?
-
sNORh
addikt
a kavicsok szépek
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
#06658560 #57 üzenetére
Ha ezekkel a technológiákkal elérik azt, hogy egy Crysis, vagy inkább egy annál sokkal szebb grafikájú játékot 25fps helyett 50fps-el futtat egy HD4850 szintű VGA, akkor már megérte, nem?
És akkor ez csak a kezdet, hiszen láttuk már miket ki nem lehet hozni a DX11-ből. A cikkben csak képek vannak, de a "várós" topic-ban van egy két belinkelt demonstráció is. Azok elég meggyőzőek voltak. Pl. hullámzó tenger, egy az egyben filmszerű.
-
sniper elite
senior tag
Szerintem NV-ről nem is érdemes beszélni sokat, mert legtöbben itt a ph-n úgy vásárolnak hogy teljesítmény/árarány mértékben! Na azt borítékolni lehet hogy az NV DX11-es kártyái akár 150-170k bevezető árral kerülnek majd forgalomba, ahogy lenni is szokott... Ezzel szemben lehet erősebb AMD kártyák nagyjából 100k körül ha nem lejjebb kerülnek forgalomba, szóval nagyközönség AMD felé fog húzni! Meg persze az is lényeges tény, hogy 3-4 hónappal előbb jöhet ki az AMD zászlóshajója
-
törölt tag
Tehát akkor megint egy játék közben semmi vizuális pluszt nem adó effekthalmot kapunk, ugyanolyan ótvar gammákra? Játékélmény meg marad a kukában, és ennek örülnünk kéne?
-
Bounti
aktív tag
Na csak hogy egy kicsit Offoljak (és arra rámutassak, hogy miért kell haladni a technológiával):
Én Tökölődök... Te tökölődsz... Ő tökölődik...
Mi Tökölődünk... Ti tökölődtök... Ők (NV)....
-
spirit007
senior tag
válasz
Termigáßor #7 üzenetére
Hehe , én vagy 10 percig bámultam a hdao -s képeket mire megtaláltam a hangyafsznyi különbséget
Istenem , hol vannak már azok az idők amikor pl. DX8 és DX9 közötti különbségeket sasoltuk a Far Cry -ban . -
arn
félisten
jo osznek nezunk elebe
-
LackoMester
addikt
válasz
sniper elite #46 üzenetére
akkor az nemtevagy(COD5 nemigazán jött be)
-
Digitalis
senior tag
NV 6800GT-rő váltottam 4890-re. Ez az ATI karesz éppen most érett meg arra, hogy szinte kompromisszumok nélkül élvezhetem az aktuell csúcs gamékat. 45k-ért, áll a padlón.
Úgy érzem, jól jártam, nem hagytam ki közte semmit. (DX 11 tesszalátor meg egyelőre bekaphatja, meg egyébként is szerintem egy rendkívül irritáló kifejezés)
-
1010
őstag
a mac ben is szivesen látnék ilyet
-
TESCO-Zsömle
titán
The Pentium 4 brand refers to Intel's line of single-core mainstream desktop and laptop central processing units (CPUs) introduced on November 20, 2000
The third revision, Tualatin (80530), was a trial for Intel's new 0.13 µm process. Pentium III Tualatins were released during 2001 until early 2002 at speeds of 1.0, 1.13, 1.2, 1.26, 1.33 and 1.4 GHz.
(Wikipedia)
-
sniper elite
senior tag
válasz
LackoMester #45 üzenetére
Cod5ben játszok most ezzel a névvel multiban ! 4-el már kb fél éve nem játszottam!
-
LackoMester
addikt
válasz
sniper elite #32 üzenetére
nem nyomod COD4-et MP-ben ,találkoztam ezzel a névvel jópárszor (Elit,VES,BitFarm szerókon)?
-
Bounti
aktív tag
De ha fordítva nézed, azért kell az új technológia, mert az újabbnál újabb programok egyre erőforrásigényesebbek. Nem is ez a lényeg. Mint írtam fentebb, a lényeg a fejlődés (mindegy, hogy hardver vagy szoftver) de nem mindegy, hogy ki mikor kezdi alkalmazni, már csak a tapasztalatok végett sem. A bevételről, és a "mi már megcsináltuk" -ról nem is beszélve.
A tualatinnal kapcsolatban:
-Valóban a P4 hamarabb jött, én tévedtem
, de a lényeg itt is az, hogy a technológia fejlődik.
-
Hú ha, máris itt van? Akkor már egy hónap sincsen hátra, tök király. Remélem nem lesz elszállva árazásilag, és akkor majd elgondolkodom egy jófajtán belőle. De majd meglássuk, hogy mennyi sok újdonságot, meg teljesítménynövekedést mutat fel az új széria. Viszont mindenképpen jól hangzik eddig a dolog. Reszkess NV.
-
orbano
félisten
azért nem mindegy. az új technológiát kihasználó programok nem jelenhetnek meg előbb, mert nincs min futniuk. a sok fanyalgónak meg el kéne már ismernie, hogy a programozást a technológia vezérli. ha megnézzük, hogy egy komoly renderfarm, vagy egy még komolyabb szuperszámítógép mire képes, láthatjuk, hogy a real-time renderelés, és az egy gépbe sűríthető számítási kapacitás mennyire el van amradva. nem is beszélve egy-két olyan területről, amire egy mostani szupergép sem elég...
-
Ari18
őstag
Legyen már szeptember 10, régen eladtam már a 4870-et pont ezek miatt.
-
Digitalis
senior tag
Pontosan. A tapasztalat nekem is azt diktálta, hogy ne sz@rozzak, most vegyek egy 4890-et. Várjam meg a szokásos vérfrissítést, és utána mikor kikristályosodott mi az ábra (mik a tények és mi a marketing) lehet majd DX11-ben gondolkodni. Akkor talán érdemes lesz a 2. 3. DX11 generációból válogatni, vagy már esetleg egy friss, ropogós ráncfelvarrott DX11.1-be benevezni... Talán lesz addigra arra érdemes DX11-s játék, hogy egyáltalán megérje...
-
Bounti
aktív tag
Ha elolvasod amit itt a PH-n írtak a tesszelációról, akkor meglátod, hogy az AMD-ATI már évek óta fejleszti- csiszolgatja. Az NV ebben az eljárásban még "új" -nak számít. Nem akarom lehurrogni az NV-t mert tőlük is láttunk már csodát, és könnyen előfordulhat, hogy ha ráfeküdnek a témára ők is előrukkolnak majd valami jóval. Egyenlőre azonban az A-A vezet a technológiában, és ez nem csak arra jó, hogy azt mondhassák: Mi csináltuk meg először...
Arra is jó, hogy amint kijönnek az új kártyák, és a hozzá illő játékok, alkalmazások rengeteg tapasztalatot és viszajelzést fognak kapni. Ez méginkább arra sarkalja majd őket, hogy javítsák a technológiát. Az NV viszont nem kap efféle viszajelzéseket, kvázi hátránnyal indulnak.
Aki pedíg azt mondja, hogy minek a technológia, ha nincs ami kihasználja, annak figyelmébe ajánlom a P4 világrajövetelét. Semmi nem indokolta, hogy leváltsák a Tualatin-t, aztán ahogy kiforrta magát az új technológia, meg is jelentek szép számmal az azt kihasználó programok. Szerintem tehát mindegy, hogy az új technológia, vagy az azt kihasználó szoftver jelenik meg előbb, az a lényeg, hogy a fejlődés nem reked meg, mindíg kitalálnak valami újjat. És ez így van rendjén.
-
sniper elite
senior tag
Na jönnek már az infok, remélem szeptember végére betudok szerezni kettő darabot CFben, azt nem tudom vastagabb-e ez a fajta kari mint a 4870x2! Nem lenne jó ha nem férne el kettő egymás mellett pcie16x foglalatokban!
-
orbano
félisten
válasz
Termigáßor #7 üzenetére
enél csak erősforrásigényesebb megközelítések vannak. lehetne számolni radiosityvel is, de az még odébb van. és ha ennek elfogadhatatlan az erőforrásigénye, akkor annak milyen?
egyébként normális sceneknél nagyon látszik a különbség. olyan ez is, mint a HDR volt anno. mindenki fújolt, hogy fölösleges, de igazából a normális élethű megjelenítéshez kell. pont akkor jó, ha észre sem veszed. -
Enton
addikt
Az első szériát az evergreen-ből biztos kihagyon.
Majd ha kijöttek a NV-s bajtársak is dx11-re és lesz választék bőven, és mondjuk már jópár játék is megköveteli, na majd akor talán váltok.
Ha nem is AMD-re de NV-re biztos. -
vehement69
senior tag
valaki meg tudja nekem mondani, hogy az nVidia mégis mi a f@szt csinált az elmúlt időszakban? mert a CUDA az kevés.. Lényegében totál első helyből már-már behozhatatlan lemaradást sikerült összehozniuk, mert leszarták a DX10-et és egy feleslegesen túlbonyolított monstrum szar öszvér megoldással álltak elő-évekkel ezelőtt, és még mindig ezt nyomatják.. miért? van valami köv. gen-es fejlesztésük? ha meg nincs, akkor mire várnak? vagy mi van?
ááááááááááá
valaki homályosítson fel!
nem mintha érdekelne úgy általában már a játékok világa, inkább maguk a piacon meghúzódó folyamatok..
-
h_mate
tag
akit zavar a kevs fps annak annyit tok mondani, h már full hd-hoz is kevés az egy mai gpu itt meg 2560*1600 ban nyomták a teszteket, de az is lehet h "több magos"
-
PH-User
addikt
Érdemes a HD4830-at GTX260-ra cserélnem?
-
h_mate
tag
na igen. úgy tervezem h dx11 lapkát szerzek be, de ha csilliárdokba fog kerülni akkor lehet h nem lesz sok belőle..
-
Devid_81
félisten
Hmmm ez fincsi lesz csak jöjjön!
-
westlake
félisten
válasz
LackoMester #18 üzenetére
varjuk ki a veget... hol van meg 10-e?
-
LackoMester
addikt
hát azthiszem erre várunk jó páran,szeptember 10.-én vajon lesz-e nagy durranás(1x 11.-én már volt-tudom nemvicces-bocs)....csórikáim az nVidia-nál,pihaaa
egyébként érdekes semmivel sem tud az nVidia válszolni(mármint DX11 karival)-ez nagy gáz -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az NV a CUDA-ra koncentrál. A független szabványok mögé nem állhatnak be, mert az öngyilkosság számukra. Most a között kell a zöldeknek választaniuk, hogy lábon, vagy fejbe lövik magukat. Ha utóbbit válasszák, akkor a GPU piacot feladják, és az anyagi erőforrásokat is teljesen átcsoportosítják, ha csak a lábat választják, akkor maradnak küzdeni, de közel sem biztos, hogy megéri pénzt ölni a szegmensbe, mert platform nélkül hatalmas hátrányban vannak.
FRENK1988: Nem azt valszeg félreértette a forrás. OpenGL gama lesz. Ellenben a tesszellátor támogatás lehetséges, hiszen az AMD-nek van ilyen OGL kiterjesztése.
-
juliabrilke
veterán
Rövidlátó vagyok, de azért hinni fogok a szememnek.
Bár így a leírtak alapján eddig nem egy húdenagy dolog. Látni kellene inkább.
-
Ottoka
őstag
Nem sok idő van már, reméljük nem csúsznak. Kérdés mire fogják használni? Félek egy elkapkodott változat érkezik, csak hogy ők legyenek az elsők, közben az nvidia jövő év elejére mikor már a játékok is támogatják, egy kiforrottabb kártyával jelentkezik majd. Egyértelmű meg kell várni az nvidia kártyáit, és utánna nem lesz kétséges a választás.
-
Athlon II X2 250
Nem is a legerősebbel tolták, ez dicséretes. Ha valóban szépen teljesít, alacsony lesz a fogyasztása, a hőmérséklete és az ára az új sorozat jó lehet. Várjuk a szemptembert.
-
Misi 007
őstag
Remélem elérhető áron lesznek úgyis le szerettem volna már cserélni a 3850-em!
-
Termigáßor
aktív tag
Először én nem is láttam a különbséget hdao-val és anélkül készült shotok között. Csak úgy láttam meg végül, hogy a teljes méretű képek között váltogattam oda vissza.
Hát nagyon durván fogalmazva, kb. annyi mint a drop shadow a photoshopban. (és legalább annyira buta megközelítés) Sok helyen oda is árnyékot tesz ahova nem kellene. Szerintem felemás megoldás, csiszolni kell még rajta. Az erőforrás igénye meg egyenesen elfogadhatatlan.Sajnos ebben az állapotában nem lehet vele kiváltani a shadow map-okat.
-
Stiky
senior tag
"kipróbálják a Wolfensteint, igaz csak DirectX 9 módban." - Ennek volt aztán értelme.
-
mephi666
nagyúr
ejha... a bumpos képek elég szépen néznek ki az eredetihez képest... hm... várom a szeptember10-et...
a hdao pedig annyira szerintem nem szép, amennyire megterhelő... (számomra nem olyan látványos a különbség)
-
WilliamGhost
tag
aztaaa.... nemsemmi...
-
Mr.Csizmás
titán
Hmmm, ha majd elérhető ára lesz, akkor a 4830-ast Evergreennel váltom
várjuk szept. 10-ét
-
B4nd1t4
tag
Ez így leírva nem egy nagy durranás, élőben látni talán kicsit jobb lesz...
Mindensetre a PCI-ex slotom már viszket egy új grafikártya után...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest