- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Dilikutya #183 üzenetére
Igen, a rendszer nem akad, programok futnak, de nem stabil! Egy idő után kevés lesz a ram a droidnak, akad, megfagy, kikapcs-bekapcs, aztán megint minden kezdődik előröl. Nem törvényszerű, de kevesebb pénzért szerényebb hardvert adnak.
Amikor a teló új, akkor még egész gyors, de aztán felemészti a droid. Persze, nem értek hozzá, ez biztos nem így van...akkor azok a készülékek, amiket kezeltem, lehet nem is telefonok voltak.
Nem lőttünk mellé a 150-nel a Samu esetében. Undorítóan túlárazott termékek, továbbra is tartom magam ahhoz, hogy iPhone körülre pozicionálják, de ezt csak ők gondolják, hogy van annyira prémium.
-
-
válasz
Dilikutya #187 üzenetére
Én kínait nem vennék semmi pénzért,
Egyszer pedig érdemes lenne kipróbálnod (nem is venni, csak kipróbálni). Nem feltétlenül a 4. vonalbeli gyártótól, de egy Középkategóriás Lenovo vagy Xiaomi, esetleg egy Honor, ZTE (na nem a blade super-re gondolok...). És még van pár márka.
Semmi kötelezettség, csak simán egy próbát megérhete. Persze csak ha nyitott vagy dolgokra. Jellemzően a dual sim miatt vesznek az emberek kínait, ebben a szegmensben pedig a nagyobb ismert gyártók csak az elmúlt évben kezdtek el éledezni (a ZTE és a Huawei már 3+ éve gyárt dual simes telefonokat, igaz a Samu is, csak sokkal kevesebbet abban az időben, gyengébbet és drágábban) -
tatararpad
őstag
válasz
Dilikutya #183 üzenetére
Vannak vásárlók akiknek a használható azt jelenti hogy minden fluid és gondolatra csinál mindent max 0,1 ms késéssel, legalább 8 évig támogatott, és elpusztíthatatlan anyagból készült, és remélhetőleg 4" legyen már mert a tepsi az olyan gáz. Természetesen a kamera benne az hagyja helyben bármely digitális fényképezőgépét. Jellemző előfordulási helyük a techlapok fórumai.
-
-
l4ci
tag
válasz
Dilikutya #183 üzenetére
Én írtam, hogy 100 alatt nincs normális Samsung telefon, ezt korrigálták 150-re. Eredetileg én is ennyit akartam írni, de aztán mégis inkább csak 100-at írtam. De Samu esetén a 150 reálisabb, ha tényleg akarsz rá frissítést 1 év után is. Kínai telefont fele annyiért is kapsz. Vagy negyedéért. Vagy kínai brandet itthon, forintért, kétszer annyiért, mint kínában. De azon meg vírust kaphatsz. Gyári állapotban, Media Martkból. És ez nem vicc, velem történt meg! 70-ért vettem egy Lenovot, amiről le se lehetett írtani a vírust, gariba küldtem vissza a szervízbe...
Tavaly tavasszal vettem egy telefont kínai webshopból bruttó 60-ért. Nem kapta el a NAV, nem kellett semmi pluszt fizetnem érte. Később ugyanezzel a speckóval megtaláltam egy hasonló Lenovo telefont itthon forintért 120-ért. És ez még csak olcsó kínai, nem is egy Samsung kategória, mert az másfélszer ennyi lenne!
Most akkor miről is beszélünk?
Szerk: ha meg már 150, akkor inkább veszek egy iPhone 5S-t, az még mindig gyors és uptodate...
Csak Apple nem gyárt dual SIM-est, ezért maradok az olcsó kínai Lenovonál, amit max két év múlva lecserélek, de még akkor is olcsóbban jövök ki... -
vicze
félisten
válasz
Dilikutya #143 üzenetére
Ezt most nem teljesen értem. "Csupasz" Android amit a Google frisst az csak a Nexus és Android One.
GPE-t már az adott gyártó csinálja meg és frissti is, a Google csak engedélyezi, azon kvül semmi más dolga nincs vele.Olyan meg hogy alap Android nem létezik, max. olyan készülékek, ahol van AOSP forráskód fenntartva a gyártó által, mint pl. jópár Sony. Ezenkvül kivétel nélkül kisebb vagy nagyobb mértékben módostott AOSP fut minden készüléken.
-
törölt tag
válasz
Dilikutya #143 üzenetére
Na igen, a driverek azok amit a gyártónak kell mindenképpen elkészítenie. Nem tudom hogy két android verzió driverei mennyire kompatibilisek egymással, de ezt megoldhatnák úgy is akár, hogy ha kijön egy új android verzió, akkor a telefon a gyártó szervereiről lehúzza a drivereket, utána a google-től a romot és úgy telepít. Ha a frissítéshez nem szükséges új driver, akkor a gyártó a frissítés megjelenésekor frissíti az adatbázist és hozzáírja a meglévő drivercsomagok kompatibilitási listájához az új android verziót. Ha a frissítéshez módosított driverek kellenek, akkor megint csak a gyártótól függ hogy hajlandó e módosítani a drivereket vagy hagyja elsüllyedni az adott eszközt a süllyesztőben. A google pedig köthetné olyan feltételhez az android licencelését, hogy a gyártó köteles biztosítani a drivereket x ideig.
Persze azt is meg lehetne csinálni, hogy a hardverelemek tényleges gyártói készítenek frissítéseket, így a készüléket összeszerelő és brandelő cég csak hardverelemenként megadja hogy melyik szerverről kell lehúzni a processzor, kamera stb. drivereit. Minden csak akarás kérdése lenne.
Olyan variáció sajnos nincsen amivel mindenki nyer, de abban biztos vagyok, hogy a cégek nem a felhasználók érdekei alapján, hanem a pénzügyi jelentések alapján fognak ilyen döntéseket meghozni. (Ezért nem is szabad hibáztatni őket, nem jótékonysági egyesületek.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Béta iOS-t használók topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple MacBook
- Google Pixel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- Tenda RX2 Pro Wifi6 Router
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest