- Yettel topik
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Akciófigyelő: Februári Honor ajánlatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LonGleY
veterán
"A Flash valóban többet tud, mint a HTML5..."
Ez két teljesen különböző dolog. Míg a html az oldal
tartalmának felépítéséért felel, addig a Flash egy ablakkeret,
ami a html-be van vága és egy háttérben futó külön process
látszik át rajta. A javascript és társai viszont együtt élnek
az oldallal, mondhatni azonos rétegen vannak. A Flash
sohasem lesz jobb vagy gyorsabb a natív megoldásoknál.Ki a szart érdekel az IE? hagyjál már ezzel... Valójában is
szabványos böngészőkről beszélünk, nem hulladékokról.[ Szerkesztve ]
-
Aureal
őstag
Évekkel ezelőtt a HTML-t nyomattuk őrülten a suleszban.
A holdkórosabbak utánna webszerkesztők lettek és belegyepáztak az ActionScriptbe nem kis melóval.
Aztán majd jön a HTML5 diadala és majd mondja valaki hogy a történelem nem ismétli önmagát!
(én meg kicsit örülök is hogy sikerült kimaradnom a flash bűvköréből) -
félisten
válasz #16820480 #18 üzenetére
De a böngészőbe épített plugin-t változatlanul az Adobe készítené, csak a böngészővel szorosabban együttműködne, esetleg a böngésző fejlesztői ágyaznák bele.
Én így értettem.
Ha ez nem lenne, akkor vagy marad a külső plugin, vagy minden böngészőnek natívan kéne kezelnie az swf file-t, ami sztem nagy meló.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
törölt tag
mondjuk ami nekem idegesítő, az az, hogy például a youtube már majdnem teljes egészében megy html5-változatban, kivéve azokat a videókat, ahol valami reklám van rátolva... ez elég bosszantó, mert ez ilyen embedded-embedded dolog, hogy még a beágyazott elembe tesznek egy másik elemet. sokkal kultúráltabb lenne, ha mondjuk a videó alá tennék ki a reklámot egy sávban, mint mondjuk az androidos beágyazott reklámokat. az akkor se zavarna, ha ott lenne állandóan, mert nem takar ki a képből. gondolom azért nem html5-ben jönnek ezek a videók, mert ott nem lehet rátenni a videóra még egy réteget.
amúgy a tag esetében szerintem nem lenne sokkal több meló, illetve lehetne úgy, hogy csak egy fájlt húz be (mondjuk egy swf fájlt), ahogy a videó tag is lényegében egy videófájlt húz be. ez szerintem nem igényelne több munkát a böngészőbe épített flashplayer componensnél. ráadásul azt aztán lesheted, amíg a safariba beépítenek akármit ha meg html5, akkor nem tudnak vele nagyon mit csinálni, ahogy a google web-alkalmazásokkal sem...
-
félisten
-
törölt tag
igen, csak azt is hozzá kell tenni, hogy kell valami konkurencia technológiai oldalról, mert különben nem fejleszt az adobe sem igazán. mondjuk tényleg azt kéne, hogy integrálni a playert a böngészőkbe, vagy esetleg csinálni egy <flash> tag-et a html5-ön belül, ahogy a videónak is van
-
félisten
válasz #16820480 #14 üzenetére
Igen, egyetértünk.
A Flash jelenlegi legnagyobb hibája a player-ben lakozik. Ha átírják rendesen, akkor egy JS alapú akárminek semmi esélye nem lesz ellene, de ha nem, akkor a fejlődő böngésző JS motorok utol fogják érni sebességben.
A Flash valóban többet tud, mint a HTML5, de tény, hogy sokszor fölöslegesen használják, viszont azért "kell" minden apróságra flash-t használni, hogy minden gépen ott legyen a player, és megérje a komolyabb progikat Flash-ben írni.
Az lenne az ideális, ha csak arra használnák a Flash-t amit másban nem lehet megcsinálni, de akkor meg mivel vesszük rá a júzert, hogy legyen flash playere? Be kell építeni a böngikbe frissíthető komponensként, ahogy a gugli tette...[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
törölt tag
igen, csak arra próbáltam reagálni, hogy jön valaki és kijelenti, hogy a flash úgy ahogy van halott, és nem is érdemes már olyat tanulni.
amennyire fejlesztőktől lehet hallani, a flash azért sokkal többet tud, mint mondjuk a trónjára törő html5, csak ésszel kéne használni, és nem engedni minden kis köcsögöt webdesignolni, amikor egy sima "send" gombot is flashben csinálnak meg akár... reklámoknál is rohadt idegesítő a folyton villogó flash tartalom, de ezeket legalább lehet egy pluginnel (vagy annak hiányával) szűrni, míg mondjuk egy html5 elemet nehezebben vágsz ki a 'csába.
bizonyos helyeken jó azért a flash, bár meg lehetne talán oldani html5 segítségével is, de az is jelenleg ugyanolyan lassú. -
félisten
válasz #16820480 #12 üzenetére
Ez számomra világos, mivel régóta foglalkozom flash fejlesztéssel.
Viszont a vita sosem a Flash programról szólt, hanem az .swf formátumról, és a playerről, mivel ezek hibáival szoktak találkozni a felhasználók.
Szerintem is tök mindgy az Adobe-nek, hogy swf, vagy html5, mindegyikbe lehet exportálni az elkészült tartalmakat (némi túlzással). Más kérdés, hogy egy JS-en alapuló grafikai rész mennyivel lesz lassabb, és mennyire fogják a böngészők egyformán kezelni a html5 kódokat.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
törölt tag
eleve nem ilyen egyszerű a helyzet. mindenki azt hiszi, hogy a flash az a flash playerrel egyenlő, pedig rohadtul nem. egy fejlesztői környezet, amiből aztán az adobe segédeszközeivel kb bármibe lehet exportálni, ha jól veszem le dolgot, akkor akár html5 fordító is van hozzá. flash programozást éppen érdemes tanulni, ahogy mondjuk .net-et is. ennek semmi köze a flash playerhez. ha a html5 terjed el, még akkor is valószínűleg az adobe fogja készíteni a legjobb webfejlesztői szoftvereket (tessék belenézni a google IO-ba például).
-
félisten
Ne felejtsük el, hogy még mindig 50% feletti az XP részesedése, amire nem lesz IE9, és a világ nagyrészén nem akkora divat a FF/Chrome, mint nálunk. Tehát még sok év, mire több HTML5 kompatibilis böngésző lesz, mint telepített Flash Player.
Ezelatt az Adobe azt csinál a Flash Playerrel, amit akar.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
gyulus08
aktív tag
Hát megértem,hogy nemszeretnék elveszíteni a Flash népszerűségét...
-
hatred
tag
jobsnak lassan ideje lesz ujra atgondolnia a dolgot
-
LonGleY
veterán
A facebook nem használ flasht (ami animált az oldalon stb, az javasrcipt, kérlek szépen), csak pár idióta alkalmazás vagy videó. A videokezelést átveszik a normális html 5 alapú natív, böngészőbe épített codec-ek, a flasht meg ha csak bannereknél használják, úgyis leszarja mindenki és pár év alatt kihal. Egy jó tűzfal már most is letiltja az összes ilyen szutyit az oldalak széléről meg közepéről (ahogy én sem böngészném máshogy a prohardver/mobilarena oldalakat). Egyet mondok, flash programozást már nem érdemes tanulni, nincs jövője és így van ez rendjén. :]
[ Szerkesztve ]
-
rudymester
senior tag
Van egy olyan érzésem, hogy csak a fácsebók miatt kell ez a flash izé. A videós siteok szépen lassan átálnak html5-re és nem lesz semmi szükség a flashre.
Retrofaktor, a régi játékok tárhelye (bemutatók, végigjátszások) - youtube.com/retrofaktor
-
HardRic
addikt
Mobilba nem valo flash, foleg amig nincs elorelepes akku teren. Igazabol nem is kene flash egyaltalan. Szepen lassan kihalt volna ha a google nem allt volna az adobe moge ez ugyben.
-
oO7
őstag
hát ez lol... mostmár minden flash hírben is lesz egy kis apple is ?
minden jóban/roszban van valami apple ?mellesleg ha most ez a 10.1 tényleg jól fog teljesíteni mobilokon akkor tényleg nincs joga senkinek megtagadni és még az apple is fel lesz pofozva... hameg nem lesz jó akkor egyrészről joggal lehet kitagadni a rendszerekből a flash -t, Steve Jobs meg verheti a mellét, hogy Ő megmondta...
-
Lotusomega
senior tag
Inkább nem írok semmit
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest