- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz
KaraDani #105 üzenetére
meg mondjuk pár doboz xanax nassolni...
bírtam mindig pár embert, akik nagyképűen azt hitték, hogy nagyon bennevannak a témában és úgy jöttek, hogy "hány gigás géped van?" stb... ez a "giga" dolog olyasféle varázsszó, mint pl a "gamer" jelző... :S
amúgy lehet venni még a 32mega rammal szerelt kártyákat... ott volt közöttük pl csomó gef 1-2, a voodoo3-ak is asszem nagyrészt 32megásak voltak, talán a matrox g400 is, savage-ből is volt jópár 32megás típus... atikból is meg tnt2-kből is... vagy száz kártyát fel lehetne sorolni és teljesítményben sokszoros különbségek lehetnek...
ez olyan, hogy kocsiknál sem 1 konkrét dolog határozza meg a teljesítményt... vehetünk ott pl egy mazda rx8-at, ami kis könnyű kocsi, nem is túl nagy motorral és megy, mint a veszedelem... talán 1.3-as motorral van nagyrésze... most mérje össze az ember ennek a teljesítményét egy 1.3as zsigulival vagy töktudja mivel...az a baj, hogy a naiv vásárlók 99%-a nem érti ezt meg sajnos
-
mephi666
nagyúr
válasz
KaraDani #101 üzenetére
van ilyen... amúgy anno a duron750->3800+ x2 átállást 2 lépésben tudtam csak megoldani... első körben vettem egy agp-s 7300gt-t, aztán 1-2 hónappal később, ahogy az árak is mérséklődtek (főleg a ddr2 800), akkor akartam minden mást is cserélni... előre kivolt nézve a lap: asrock am2nf3 vsta (tuningban nem gondolkoztam, kezelte a ddr2 800-at meg agp-s volt ennyi volt a lényeg) aztán egyik boltban (ahol általában vásárolni szoktam) nem volt, ott a srác kezdett ajánlgatni egy integrált vga-s asus-t, amin volt pcie és mondta h kicseréli az agp-s 7300gt-t pcie-re... (csak őt nem bírom ott az üzletben, mert mindig nagyon okoskodik, de a másik 3 eladó a normálisabb sokkal...) itt elég csúnyán néztem rá én is meg a kolleganője is (aki mellesleg nő létére nagyon bennevan hw-ben és jól is néz ki mellé) na, róla is el tudnék ilyeneket képzelni, hogy PV-szériás kártyákat ajánlgat a hozzá nem értőknek... pár alkalom után amúgy megtanulta a srác, hogy velem akarva sem tud kibaszni, mert valami közöm van nekem is az egészhez, innentől kezdve nem is próbálkozik
-
mephi666
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #98 üzenetére
ha béta xp kell én tudok, ha valaki szeretné
külső teszter voltam anno és van vagy fél tucat build otthon... angol/magyar/home/pro vegyesbe... így van otthon jogtiszta oprendszerem, mert a jó munkámért kaptam ajándékba
a 128bites memvezérlő az tényleg vicc, amikor az ütősebb kártyákon 512bites van...
-
mephi666
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #92 üzenetére
jah, ok
csak az a baj, hogy ez nem oldja meg a sebességbeli problémákat... :S nem tudom mit vár a rockstar... hogy a vga-fejlesztők csináljanak normális drivert, amivel elfut jól a játék, vagy ők lépnek? esetleg tesznek mindenkire magasról és elveszítenek pármillió rajongót? szerintem semmiképp se tesz jót az "imidzsüknek" :S
-
mephi666
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #90 üzenetére
hát úgy hallottam egyik fórumon, hogy valaki panaszkodott 8800gt-vel, hogy a játék nem engedi a részletességet 512mb vram-mal bizonyos pont fölé venni :S de hát ez csak 1 játék... amúgy nekem 512mb-os a 9600gt-m és untig elég... pl fallout3 fullon, hd textúra-csomaggal olyan gyönyörűen megy, hogy öröm vele játszani
-
mephi666
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #88 üzenetére
hát jah, épp ezaz, hogy hiába van 2giga memória a kártyára pakolva, ha 128biten normális sebességgel nem tud mozogni az adat :S és itt 2 dologgal is megvan lőve az egész... a kisebb tényleg az, hogy ddr2 és nem gddr3-mal van szerelve, a nagyobb baj az interfész... :S a másik dolog meg az, hogy szépen mutat a 96sp, ha másik oldalt ennyire megvan nyírva a kártya... inkább tettek volna az én gt-mre 96sp-t
egyébként hasonlóan jókat nevettem én is pl a 8500/9500/stb gt-ken, amikre 1giga ramot tettek :S
-
mephi666
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #86 üzenetére
jah, meg "négyszer annyi ram, mint fél éve..."
meg "fele akkora mem. interface, mint az előző típusoknál... igen, megcsináltuk!"amúgy ismerek látásból olyan boltost, akiről el tudnám képzelni, hogy bevásárol ilyenből... panel alatti garázsban van kialakítva a "boltja" és ha belépsz, totál olyan, mintha visszaugranál az időben 15évet... mellesleg áll a por mindenhol centi vastagon, dől az ürgéről a masszív cefreszag és folyamatosan bagózik
a kirakat is többéves alkatrészek poros dobozaival van "kidíszítve"
itt egy ilyen kártyának a doboza bivaly cuccnak számítana...
-
mephi666
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #84 üzenetére
lehet, hogy ez a "9600gt" inkább "9600ge" (gta4 edition) akart lenni, mert úgy tudom, ott nagyobb részletességet csak 1giga vram fölött lehet beállítani
inkább mást nem írok, mert az nyomdafestéket nem tűrne... amúgy érezhetően romlott a látásom ezek miatt a kártyák miatt
gondolkozok, hogy be kellene perelni a sparkle-t... ki akar csatlakozni?
-
mephi666
nagyúr
ismerős dolog... csomóan a környezetemben ilyen "gigabyte/-herz/-bit" meg "megapixel" beállítottságúak... "hány gigabyte-os/-herzes a géped?" és "hány megapixeles" a fényképeződ?" elég tipikus kérdések... és nem lehet nekik elmagyarázni, hogy ez csak 1 dolog... millió másik dolog is számít... nem ilyen egyszerű azért az egész... másik kedvencem, amikor dicsekednek a "négy gigás internet"-tel... ami nem éppen gigás, hanem megás... és még egy lényeges kis szó az a: bit... ami olyan max 4-500kbyte/sec-es letöltésre elég... köze nincs a gigához
de hozzá nem értő usert így könnyen be tudja csapni az aljas fajta boltos is... de néha még ez sem kell, mert a user magát is meg tudja szívatni... :Sa 9600-ról az ugrik be, hogy előtte pár évig nem követtem figyelemmel a vga-k fejlődését és amikor ezek mentek, akkor gondolkoztam vásárláson épp... csak az a rohadt "pro" szó idegesített
a végső döntésem a 7300gt-re esett és nem bántam meg... jókis kártya volt az... abban az időben raktam össze gépet munkatársam fiának és abba egy oc 7300gt 256mb ddr3-at javasoltam... 18ban volt akkor az a kártya... a srácra meg az "atifan" boltos rátukmált egy 1650pro-t 23-ért :S "hogy az mindenféle tekintetben 100szor jobb, mint az oc7300" a végeredmény pedig az lett, hogy mindenféle teszteket lefuttatva az én alapórajelen ketyegő 7300am a 3800+ x2-vel kb 40%okat vert az 1650pro-ra úgy, hogy ott a proci egy 4000+ x2 volt... vagy 4200... nem emlékszem már tisztán... ja és játékokban szintúgy... amikkel én simán játszottam max részletességgel, az kegyetlen mód szaggatott az 1650-en... 3dmark-okban, dx-es játékokban és opengl-esekben is ugyanúgy sokkal erősebb volt a 7300gt... persze többféle drivert is kipróbáltam és nem sokat javult a helyzet... kis overclock-kal le tudtam faragni valamennyit a különbségből, de akkor is kb 20%-al jobb volt az én rendszerem teljesítménye alapórajelen :S veszekedtem is jókat a boltossal, de hajthatatlan volt... bizonygatta, mennyivel jobb az ati... meg okoskodott, hogy biztos nem próbáltam másik driverrel, blabla... hülyének is nézte mellé az embert...
-
mephi666
nagyúr
válasz
Depression #36 üzenetére
szerintem úgy értette, hogy bunkó az, aki vesz egy 2giga vram-os kártyát csak azért, hogy feszíthessen a szomszéd előtt, hogy annak pl "csak egy szutyok 1gigás 9800gt-je van" :S
így megy ez a fotózásban is... 7.1 és 10megapixeles gépek között sem a megapixel dönt, mégis sokan veszik a nagyobbat csak azért, hogy überelhessenek mást... -
mephi666
nagyúr
szerintem az árazás miatt egy ilyen sli-ből majdnem kapnál pl egy 4870-t vagy egy 9800gx2-t
és azok odacsapnának rendesen... komolyan nem értem, hogy hogy mehet ezeknél... összeülnek megbeszélésre, aztán kitalálják, hogy a sok bennmaradt cuccot hogy nyomják ki? "rakjunk össze egy kártyát 96sp-al, 2giga ddr2-es rammal és fűszerezzük meg az egészet 128bites memvezérlővel: célközönségnek pedig kinézzük a lámákat... hátha rácsapnak néhányan, mint tyúk a meleg takonyra..." komolyan, szerintem most leltároznak és ki akarják nyomni az alkatrészeket
-
mephi666
nagyúr
az is lehet, hogy hozzájutottak pár kartonnyi magas ürömtartalmú absinth-hoz, benyakaltak belőle és megjelent nekik obi-van kenobi és ő használt rajtuk jedi-trükköt, hogy tervezzenek 96sp-s sokramos ddr2-es kártyát, aminek a neve legyen 9600 (mert az olyan szép)
ui: egyébként én is kipróbálnám, milyen tudatmódosítót használtak
de én a folyékonyakat preferálom...
-
mephi666
nagyúr
azigen...
az én leadtek 9600gt-men "csak" 512mbyte a ram, de 256bites az interfész... enyimen csak 64sp vanitt 96... (fordítva szerintem egészségesebb lenne... nekem biztos) de ez a ddr2... mindjárt sírok... már a 7300gt-men is ddr3 volt... szigorúan csak azt voltam hajlandó megvenni és nem is bántam meg... de hogy 2giga... rofl... olyan, mint trabantba nitrofeltöltőt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest