- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
forgonati
őstag
"hány megapixeles a fényképeződ"
Na ja, ebbe én is mindig beleakadok. Az egyszerű júzernek hiába magyarázod, hogy az életben nem lesz szüksége a 10 megapixeles felbontásra. Bőven elég a 6 is. És a legjobb hogy általában a kompakt gépeknél azt csinálják hogy ugyankkora méretű ccd-re rányomnak 2-3 megapixellel többet, csak hogy jobban mutasson a dobozon. Az már nem fontos, hogy ezzel a húzással exponenciálisan nő a zaj is....
A másik meg, hogy hiába vesz az ember egy 10 mpixeles kamerát, amiben fos minőségű objektív van. Ugyis szar képet fog csinálni. Én inkább veszek kissebb felbontású gépet, de legyen kiváló objektívje. De ezt egyeseknek hiába magyarázod...
Ez a kártya meg, igazi... Izé -
mephi666
nagyúr
válasz
KaraDani #105 üzenetére
meg mondjuk pár doboz xanax nassolni...
bírtam mindig pár embert, akik nagyképűen azt hitték, hogy nagyon bennevannak a témában és úgy jöttek, hogy "hány gigás géped van?" stb... ez a "giga" dolog olyasféle varázsszó, mint pl a "gamer" jelző... :S
amúgy lehet venni még a 32mega rammal szerelt kártyákat... ott volt közöttük pl csomó gef 1-2, a voodoo3-ak is asszem nagyrészt 32megásak voltak, talán a matrox g400 is, savage-ből is volt jópár 32megás típus... atikból is meg tnt2-kből is... vagy száz kártyát fel lehetne sorolni és teljesítményben sokszoros különbségek lehetnek...
ez olyan, hogy kocsiknál sem 1 konkrét dolog határozza meg a teljesítményt... vehetünk ott pl egy mazda rx8-at, ami kis könnyű kocsi, nem is túl nagy motorral és megy, mint a veszedelem... talán 1.3-as motorral van nagyrésze... most mérje össze az ember ennek a teljesítményét egy 1.3as zsigulival vagy töktudja mivel...az a baj, hogy a naiv vásárlók 99%-a nem érti ezt meg sajnos
-
tzsolesz
nagyúr
Valaki vegyen már ilyen karit. Mert jól összelehetne hasonlítani a teljesítményét a HD4650-el.
Kíváncsi vagyok melyik kerülne ki győztesen. Illetve arra hogy mennyire fogná vissza a 128bit-es memvezérlő.
Egyébként ezt a kártyát ha jól árazzák be (22-26K-ig kb.) akkor igazi slágerkari lesz belőle. 2Gb DDR2
Haveromat nem tudtam meggyőzni kb egy hete hogy ne 9600GT 1Gb-osat vegyen, hanem ha van 30K akkor 512Mb-os HD4830-at. Azt mondta nekem, hogy nem akar visszalépést, mert a Gigabyte 8600GT-je is 512Mb-os, és Ő ezek után már csak 1Gb-osat vesz.
Jah, és azt mondta, hogy ATI az amúgy is szar, mert most hogy megvette a 8600GT-ét 3-szor úgy mennek a játékok neki mint a 9600XT-vel. Így egyértelmű hogy az ATI az szar, és neki nem kellene már soha olyan gány.
Ezek után, ha meglátja ezt a 2Gb-os istennyilát, nem kétséges hogy mit fog venni.
-
mephi666
nagyúr
válasz
KaraDani #101 üzenetére
van ilyen... amúgy anno a duron750->3800+ x2 átállást 2 lépésben tudtam csak megoldani... első körben vettem egy agp-s 7300gt-t, aztán 1-2 hónappal később, ahogy az árak is mérséklődtek (főleg a ddr2 800), akkor akartam minden mást is cserélni... előre kivolt nézve a lap: asrock am2nf3 vsta (tuningban nem gondolkoztam, kezelte a ddr2 800-at meg agp-s volt ennyi volt a lényeg) aztán egyik boltban (ahol általában vásárolni szoktam) nem volt, ott a srác kezdett ajánlgatni egy integrált vga-s asus-t, amin volt pcie és mondta h kicseréli az agp-s 7300gt-t pcie-re... (csak őt nem bírom ott az üzletben, mert mindig nagyon okoskodik, de a másik 3 eladó a normálisabb sokkal...) itt elég csúnyán néztem rá én is meg a kolleganője is (aki mellesleg nő létére nagyon bennevan hw-ben és jól is néz ki mellé) na, róla is el tudnék ilyeneket képzelni, hogy PV-szériás kártyákat ajánlgat a hozzá nem értőknek... pár alkalom után amúgy megtanulta a srác, hogy velem akarva sem tud kibaszni, mert valami közöm van nekem is az egészhez, innentől kezdve nem is próbálkozik
-
Mr.Csizmás
titán
csinálni kellene már egy PV system listát, a legnagyobb parasztvakító helyekkel kezdve.
-
KaraDani
addikt
válasz
[CS]Blade2 #60 üzenetére
Van az az utolsó egyharmad 3/4 is, eddigi tapasztalataim szerint. És amikor ez még párosul null szakértelemmel is azt imádom a legjobban. pl.: 2 hónapja "idegeneknél" honlapon fenn van e7200 x ft, ga ep35 ds3 x ft. Mondom zsír ár bemegyek veszek. Erre egyik sincs. Kérdem mióta, válasz egy hete. Mondom akkor mé nem lehet levenni az árlistáról!!! (Ez az árrobanáskor volt) És lám mér nem veszik le: elkezd rámtukmálni egy szarabb lapot drágábban, mondom:
-de ez gyengébb
-de egy e7200 mellé mér számít nekem, úgyse fogok tudni 400 as fsb fölé menni vele
-mondom alacsonabb szorzóval mért is nem?
-á hát intel szorzólockos azt én nem fogom tudni állítani-és erre odajött egy másik értelmes kollega is, hogy igen neki e8400 e van és nem lehet szorzót állítani, mert hogy azt csak amdvel lehet
És itt fogtam és elköszöntem tőlük inkább
ui.: na ők tuti még tukmálni is fogják majd ezeket a csodákat, hogy nézd meg hány gigás -
fordfairlane
veterán
válasz
Mr.Csizmás #98 üzenetére
itt mindegy.
Persze, csak #16-ban kérdezte valaki, és utána kicsi félreértés alakult ki ezzel kapcsolatban. Ezeken a kártyákon nagy valószínűséggel ugyanolyan DDR2 chipek vannak, mint a memóriamodulokon. GDDR2 csupán az FX5700 ultra és az 5800 ultrán szerepelt, ha jól emlékszem. Azok a ramok gyakorlatilag minimálisan módosított DDR chipek voltak BGA tokozásban, és nagyon melegedtek.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #98 üzenetére
ha béta xp kell én tudok, ha valaki szeretné
külső teszter voltam anno és van vagy fél tucat build otthon... angol/magyar/home/pro vegyesbe... így van otthon jogtiszta oprendszerem, mert a jó munkámért kaptam ajándékba
a 128bites memvezérlő az tényleg vicc, amikor az ütősebb kártyákon 512bites van...
-
CSZSG
csendes tag
Kell ez Vér Pistike gépébe + 4 Giga ram + 32 bites op.rendszer
-
fordfairlane
veterán
Miből gondoljátok, hogy GDDR2 van rajta? Szerintem sima DDR2. A GDDR2 valójában nem is DDR2 memóriatípus volt, nem volt duplasebességű I/O rendszere, DDR feszültségeken működött, ha jól emlékszem egyedül az on-chip buszlezárásban hasonlít a DDR2-re. Ezeken meg valószínűleg a nagy szériában gyártott, mostanra igencsak olcsó DDR2 ramchipek lesznek.
-
Szlovi
senior tag
Ezek a Sparkle-s csávók találtak valahol a raktár valamelyik sarkában két zsák GDDR2 RAM-ot,aztán most ezt akarják elsütni a lámáknak
-
mephi666
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #92 üzenetére
jah, ok
csak az a baj, hogy ez nem oldja meg a sebességbeli problémákat... :S nem tudom mit vár a rockstar... hogy a vga-fejlesztők csináljanak normális drivert, amivel elfut jól a játék, vagy ők lépnek? esetleg tesznek mindenkire magasról és elveszítenek pármillió rajongót? szerintem semmiképp se tesz jót az "imidzsüknek" :S
-
Mr.Csizmás
titán
[OFF]gta4 grafikai gond: csinálj egy parancsikont a LaunchGTAIV.exe-ről (pl Total Commanderben jobb klikk -> küldés -> Asztal (parancsikon létrehozása)). Menj ki az asztalra, jobb klikk az elkészült parancsikonra, a menü alján menj a Tulajdonságokra. A Cél: mezőben benne van, hogy mire mutat a parancsikon, attól függ, hova telepítetted a játékot, de a vége mindneképp ez: LaunchGTAIV.exe". Az idézőjel után tegyél egy szünetet (fontos!), és írd be a következőket: -norestrictions -nomemrestrict -novblank.
Ezután már teljeskörűen lehet baszkurálni a beállításokat.[/OFF]
-
mephi666
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #90 üzenetére
hát úgy hallottam egyik fórumon, hogy valaki panaszkodott 8800gt-vel, hogy a játék nem engedi a részletességet 512mb vram-mal bizonyos pont fölé venni :S de hát ez csak 1 játék... amúgy nekem 512mb-os a 9600gt-m és untig elég... pl fallout3 fullon, hd textúra-csomaggal olyan gyönyörűen megy, hogy öröm vele játszani
-
mephi666
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #88 üzenetére
hát jah, épp ezaz, hogy hiába van 2giga memória a kártyára pakolva, ha 128biten normális sebességgel nem tud mozogni az adat :S és itt 2 dologgal is megvan lőve az egész... a kisebb tényleg az, hogy ddr2 és nem gddr3-mal van szerelve, a nagyobb baj az interfész... :S a másik dolog meg az, hogy szépen mutat a 96sp, ha másik oldalt ennyire megvan nyírva a kártya... inkább tettek volna az én gt-mre 96sp-t
egyébként hasonlóan jókat nevettem én is pl a 8500/9500/stb gt-ken, amikre 1giga ramot tettek :S
-
Mr.Csizmás
titán
Komolyra: búzaság, hogy a csökött 0,01 bites memóriavezérlő miatt pont azok a játékok (dx 10) nem fognak menni normális sebességgel ezen a trágyán, ami miatt az átlag júzer beújítja. "Dx 10 támogatás? Jee! Gigányi ram? JEE!"
Aztán csodálkozik hogy a Far Cry 2 diavetítéssé degradálódik
-
mephi666
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #86 üzenetére
jah, meg "négyszer annyi ram, mint fél éve..."
meg "fele akkora mem. interface, mint az előző típusoknál... igen, megcsináltuk!"amúgy ismerek látásból olyan boltost, akiről el tudnám képzelni, hogy bevásárol ilyenből... panel alatti garázsban van kialakítva a "boltja" és ha belépsz, totál olyan, mintha visszaugranál az időben 15évet... mellesleg áll a por mindenhol centi vastagon, dől az ürgéről a masszív cefreszag és folyamatosan bagózik
a kirakat is többéves alkatrészek poros dobozaival van "kidíszítve"
itt egy ilyen kártyának a doboza bivaly cuccnak számítana...
-
mephi666
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #84 üzenetére
lehet, hogy ez a "9600gt" inkább "9600ge" (gta4 edition) akart lenni, mert úgy tudom, ott nagyobb részletességet csak 1giga vram fölött lehet beállítani
inkább mást nem írok, mert az nyomdafestéket nem tűrne... amúgy érezhetően romlott a látásom ezek miatt a kártyák miatt
gondolkozok, hogy be kellene perelni a sparkle-t... ki akar csatlakozni?
-
Mr.Csizmás
titán
Kezdek megvakulni...valaki küldjön egy fehér botot és napszemcsit
vegyen még ma Ön is Tecckó gazdaságos ParasztVakító Kit-et! Akár 2 gigabájt memóriával, mert nem a gyorsaság hanem a méret a lényeg, ezért ajánlja cégünk a 9600DC (Down Clocked) Edition PV System alapú kártyáját!
A múltkori 9400GT 1 gigásoknál már fogtam a fejem, hogy lehetnek ilyen s*gg gyártók, vagy csak az átlag júzert nézik hülyének
Ja és szerintem:
-
joi29
őstag
-Igen a név ez esetben megtévesztő lehet.
-Nem is annyira a kártya teljesítményét,hanem inkább az egyszeri emberke csalogató
GT jelzést találom helytelennek.
-Ennek a vga-nak sokkal jobban illene a 9600 GS vagy LE jelzés már csak az miatt is,
mert a 9600 GSO memória-sávszélesség fújtott változata. -
mephi666
nagyúr
ismerős dolog... csomóan a környezetemben ilyen "gigabyte/-herz/-bit" meg "megapixel" beállítottságúak... "hány gigabyte-os/-herzes a géped?" és "hány megapixeles" a fényképeződ?" elég tipikus kérdések... és nem lehet nekik elmagyarázni, hogy ez csak 1 dolog... millió másik dolog is számít... nem ilyen egyszerű azért az egész... másik kedvencem, amikor dicsekednek a "négy gigás internet"-tel... ami nem éppen gigás, hanem megás... és még egy lényeges kis szó az a: bit... ami olyan max 4-500kbyte/sec-es letöltésre elég... köze nincs a gigához
de hozzá nem értő usert így könnyen be tudja csapni az aljas fajta boltos is... de néha még ez sem kell, mert a user magát is meg tudja szívatni... :Sa 9600-ról az ugrik be, hogy előtte pár évig nem követtem figyelemmel a vga-k fejlődését és amikor ezek mentek, akkor gondolkoztam vásárláson épp... csak az a rohadt "pro" szó idegesített
a végső döntésem a 7300gt-re esett és nem bántam meg... jókis kártya volt az... abban az időben raktam össze gépet munkatársam fiának és abba egy oc 7300gt 256mb ddr3-at javasoltam... 18ban volt akkor az a kártya... a srácra meg az "atifan" boltos rátukmált egy 1650pro-t 23-ért :S "hogy az mindenféle tekintetben 100szor jobb, mint az oc7300" a végeredmény pedig az lett, hogy mindenféle teszteket lefuttatva az én alapórajelen ketyegő 7300am a 3800+ x2-vel kb 40%okat vert az 1650pro-ra úgy, hogy ott a proci egy 4000+ x2 volt... vagy 4200... nem emlékszem már tisztán... ja és játékokban szintúgy... amikkel én simán játszottam max részletességgel, az kegyetlen mód szaggatott az 1650-en... 3dmark-okban, dx-es játékokban és opengl-esekben is ugyanúgy sokkal erősebb volt a 7300gt... persze többféle drivert is kipróbáltam és nem sokat javult a helyzet... kis overclock-kal le tudtam faragni valamennyit a különbségből, de akkor is kb 20%-al jobb volt az én rendszerem teljesítménye alapórajelen :S veszekedtem is jókat a boltossal, de hajthatatlan volt... bizonygatta, mennyivel jobb az ati... meg okoskodott, hogy biztos nem próbáltam másik driverrel, blabla... hülyének is nézte mellé az embert...
-
Khaal
őstag
Az egyszeri vásárló bemegy a boltba, megnézi az árlistát és azt látja 2 gigabyte memória, ráadásul drágább is mint egy 4830 vagy 4850. Aki nem ért hozzá, de erős vga-t akar simán megveszi, már ha a boltos nem beszéli le róla (de van akit nem igazán lehet lebeszélni, ha egyszer fejébe vette, hogy "minél nagyobb a megabájt, annál nagyobb a teljesítmény").
Ez megy a 256 megás radeon 9600 óta, ugyebár az is lassabb volt mint az alap 128 megás, mégis elég jól fogyott, hiszen akkoriban nem igazán volt 256 mega memóriával ellátott kártya. A hozzáértők meg megvették a softmoddolható 9550-eseket... -
Taranti
senior tag
Maximálisan egyetértek!
"128bit, DDR2, 96 stream processzor és mégis 9600GT a neve" - akkor ez most milyen állat? Mert így elsőre öszvér....
És az lesz még szép, ha az ígért 48 stream-es karit is 9600gt-nek fogja nevezni az nvidia (innentől látok esélyt).
És még szebb lesz a láma vevőnek, mert a boltos gyakorlatilag olyan karit ad neki, amilyet akar (meg nem szégyell). -
keIdor
titán
Kiváncsi leszek mikor jön a Sparkle GeForce 9400GT 4GB EDO-RAM 32bit 240SP-vel...
Nvidia egyik legszánalmasabb partnere ez a cég, érdekes, hogy náluk van a legtöbb VérPistike Edition VGA... -
WonderCSabo
félisten
2GB GDDR2. Gratulálok.
-
South Velen
addikt
Jéé, 8800GT-k DDR2-vel, 128biten
-
Male
nagyúr
Az SGRAM-ot ne hagyd ki!
(Nomeg WRAM és egyebek)
Amúgy GDDR2 a Qimondától
9800Pro-kon jelent meg, ha jól rémlik.
-
KaraDani
addikt
Mér ez tök jó ötlet, én szeretnék a régi geforce2 mx440 emre 4 giga edo ramot. Bekötném slibe a p3 ba, és szarrá verném ezeket a fos 4870x2 ket
-
[CS]Blade2
addikt
Azért kíváncsi lennék, hogy a 5let gazda mit válaszolna arra kérdésre, hogy Ez miért jó a vevőnek, és kik a célközönség? Persze indoklással!
Az igen! 4800 pró. Gondolom a HD4850-re gondolt, a régi jelöléssel X4800PRO lenne a neve. -
Sotho
őstag
Pörög a fikatopik.
F@H-ra jó lehet feltéve, hogy olcsó... -
Puma K
nagyúr
"...DDR2-es lapkák órajele egységesen 800 MHz, a grafikus processzorhoz 128 bites adatbuszon kapcsolódnak. A GPU 650 MHz-en dolgozik, a benne található 96 stream processzor pedig 1625 MHz-es órajelen jár."
Neeeeeee
-
Devid_81
félisten
Ez kell nekünk!
Sok ram, majd legalább jót alszik Vér Pityu -
Siera
senior tag
ddr-es 4 gigásat nem árul valaki? rendelek 1 raklappal
-
P00By
nagyúr
A GTA 4-nek kell a memó...
-
twollah
nagyúr
2 giga memoria, legalabb passziv hutest raktak volna ra.
-
[CS]Blade2
addikt
Elhiszem. de te a kivételekhez tartozol, Többen vannak, akik eladnák ezt a vakítás kategóriát nyugtot szívvel.Vannak kivételek, ami egy jó 1/3 rész, egy másik 1/3 megpróbálja rábeszélni a jobbfajta kártyára, ált. aktuális best buy -ra, ha nem megy eladja amit kérnek tőle, és van egy 1/3 akit nem érdekel, hogy milyet ad el, csak a lehető legtöbb haszna legyen rajta.
-
64b0r
aktív tag
2 GB vram??? DDR2-ből??? 128 bites memóriavezérlővel???
Abba belegondolt a gyártó, hogy ebből a 2 gigából jó 1,5 soha nem fog egy bit adatot sem látni? Csak áramot zabálnak rajta a chipek...
Nem mondom, hogy ne szabaduljanak meg az összes felesleges memóriachip-jüktől, mert tegyék csak. Nade ne egyetlen kártyán az összeset! -
divrapier
tag
majd mindenki mondhatja, hogy 'deszar jatek ez a * 2 gigas kartyan is szaggat'
* = crysis, gta iv stb... -
kcsa
veterán
válasz
[CS]Blade2 #46 üzenetére
szvsz a kereskedőfikázó fórumozók nincsenek tisztában a vásárlókkal.
Ha hozzánk bejön valaki hogy neki kell egy jó kártya, megkérdezzük mire gondolt, erre a válasz az esetek 95%-ban az hogy "512 megás".
Arról az istennek se tudod meggyőzni hogy 512megás és 512megás kártya különbözik, ő csak azt látja hogy egyik 15ezer a másik 45ezer.Ha megpróbálod lebeszélni a 15ezresről, elmegy máshova vásárolni mert azt hiszi hogy átvered.
Gyakorlati tapasztalatom erős ebben a témában sajnos.
-
darkarthur
senior tag
Eleinte meglepődtem az ilyen butaságokon, de már fel sem veszem. Ez már komolyan mondom, nem is vicces, sírni való! Ami még borzasztóbb, el is tudják adni!
-
fordfairlane
veterán
Látszik, hogy olcsó a DDR2 ram.
-
Tomate
veterán
-Te vagy az!
-Tegyél rá!
-Vadújj meg! -
törölt tag
-
NoLF
veterán
válasz
VaniliásRönk #48 üzenetére
nyilván, hisz jóskapista apunak elég, ha meglátja hogy jósok gigabájt, meg nem olyan durva árcédula, s már landol is a fa alatt.
-
14adam
addikt
Nemtudom mért szórakoznak még mindig ezzel a kártyával...
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Depression #41 üzenetére
Nekik a bevétel számít, és sajnos a többség nyugtot szívvel adná el ezt a ***-t 50K-ért a tájékozatlan vevőnek.
Ők meg azt hiszik, hogy milyen jó üzletet kötöttek, hogy 2GB-s a kártya.... -
hoffman_
nagyúr
Nekem tetszik, ki kérem a fikázást! Szerintem le is fogom cserélni a 4800Pro-mat erre. Ezen csak 512mb van... Pf...
-
PH-User
addikt
Megint egy... Áhh... azt sem éri meg, hogy... mind1
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
parandroid #5 üzenetére
Nem is hiszed mennyien!
Épp pár napja írtam egy ilyen delikvensnek, hogy már csak egy 2GB GDDR2-es 9600GT kéne a piacra, s lőn!
A Sparkle tudja mi kell a népnek.
-
Depression
veterán
A legritkábban dicsekednek olyannal az emberek.
Sajnos a köztudatban ez szerepel, hogy a több az jobb, és ezt a gyártók rendszerint meglovagolják. De attól, hogy valakit becsapnak, még nem lesz bunkó.
Ezt leginkább a számtech boltosok tudnák megállítani, ha egyszerűen nem rendelnének, vagy normálisan tájékoztatnák a vásárlókat. -
subaruwrc
félisten
1 ilyen remekműből nem lett volna elég egy? mondjuk egy 64sp-s 64bites 2gb-os csoda? passzív fehér hűtéssel hogy a dizájnnal se legyen baj
komolyan röhej. mi a bubánatos f..sznak ekkora választék?
-
Fáraó
őstag
Nincs gazdasági válság a cégnél. Semmi takarékoskodás.
Felér egy öngyilokkal ez a karesz, igazi visszalépés.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Depression #36 üzenetére
szerintem úgy értette, hogy bunkó az, aki vesz egy 2giga vram-os kártyát csak azért, hogy feszíthessen a szomszéd előtt, hogy annak pl "csak egy szutyok 1gigás 9800gt-je van" :S
így megy ez a fotózásban is... 7.1 és 10megapixeles gépek között sem a megapixel dönt, mégis sokan veszik a nagyobbat csak azért, hogy überelhessenek mást... -
luw2win
őstag
ollállá
-
mephi666
nagyúr
szerintem az árazás miatt egy ilyen sli-ből majdnem kapnál pl egy 4870-t vagy egy 9800gx2-t
és azok odacsapnának rendesen... komolyan nem értem, hogy hogy mehet ezeknél... összeülnek megbeszélésre, aztán kitalálják, hogy a sok bennmaradt cuccot hogy nyomják ki? "rakjunk össze egy kártyát 96sp-al, 2giga ddr2-es rammal és fűszerezzük meg az egészet 128bites memvezérlővel: célközönségnek pedig kinézzük a lámákat... hátha rácsapnak néhányan, mint tyúk a meleg takonyra..." komolyan, szerintem most leltároznak és ki akarják nyomni az alkatrészeket
-
Solten
őstag
Sparkle meg a "csodás" vasai, nem akarnak már végre csődbe menni?
-
azbest
félisten
nem is az a legnagyobb baj, hogy ddr2... mert órajellben ha jól láttam nem sokkal lassab... de a 128bit tényleg tökönlövés.
Nosztaligiát ébresztett bennem: a régi gf4mx kártyámat juttatja eszembe, amin 64bites sdr-ram volt (a normál változatokon 128bit ddr
)
-
littlelion21
addikt
Ez nagyon szaaaaaaaar....
Grat Sparkle!
-
Metalfan
senior tag
Már megint parasztvakítás... mért néznek minket, fogyasztókat parasztoknak a gyártók, és mért akarnak mindenáron megvakítani?
-
shteer
titán
még még!!!
-
Lewzke
őstag
Nagy lol
Ezek a kártyák nem is 9600 GT-k , az igazi 9600 GT 256 bites és 512 GDDR3 van rajta
De az a 96 sp erre teljesen fölösleges mint , ahogy az sok gyenge memória
De a bunkó emberek megveszik -
westcoastog
veterán
ugyvan mégtbb ijet
-
jasohn
tag
Mindig ahány grammnyi anyagot nyomnak be, annyi giga memóriát raknak a videókártyákra..látszik, hogy függők lettek, növelni kellett az adagot, így nőtt a memóriamennyiség is
-
Ste
addikt
ha-ha!
ismét a sokadik bőr a gazdaságosan előállítható 9600-ról
-
Khaal
őstag
Mi történik ha ebből két darabot be rakok SLI-ben 32bites windows XP alá? Azzal ki is meríteném a 4GB-s memóriahatárt, szóval elvileg ugye el se indulna az oprendszer?
-
.mf
veterán
válasz
Depression #16 üzenetére
DDR(1), DDR2, GDDR3, GDDR4 vagy GDDR5 van videókártyákon (na jó, EDO meg SDRAM is volt annó). GDDR2 nem létezik (legalábbis úgy tudom): ez a megkülönböztetés GDDR3-nál jött, mert a GDDR3 valójában a DDR2-re épült, nem pedig DDR3-ra, viszont DDR2-höz képest jelentős változásokon, fejlődésen ment át, amolyan speckó DDR2.5 volt "graphics" kártyákhoz, ezért elnevezték GDDR3-nak
-
mephi666
nagyúr
az is lehet, hogy hozzájutottak pár kartonnyi magas ürömtartalmú absinth-hoz, benyakaltak belőle és megjelent nekik obi-van kenobi és ő használt rajtuk jedi-trükköt, hogy tervezzenek 96sp-s sokramos ddr2-es kártyát, aminek a neve legyen 9600 (mert az olyan szép)
ui: egyébként én is kipróbálnám, milyen tudatmódosítót használtak
de én a folyékonyakat preferálom...
-
joi29
őstag
-Hm érdekes úgy látszik nem csak a DDR2-es modulokból van egy rahedli raktáron,
hanem a G92-es gpu-ból is,amit ha törik ha szakad elkel sózni még azon az áron is
hogy a hozzá értők nem tartják logikusnak a vga felépítését. -
Szerintem igazuk van, ha csak az ő pénzük felől nézzük a dolgokat:
A nép mire bukik? Soksok RAM-ra.
Mi az olcsó? A DDR2.
Szívatja őket az nV annyira, hogy más ne érdekelje őket? Igen.Ők nem olcsó-nyákoznak, hanem szar-de-sok-ramoznak.
Aki nem ért hozzá megszívja (mint sok más dologban is).
-
Depression
veterán
Ez most milyen memória is? GDDR2, vagy sima DDR2-es.
Végülis mindegy, a kártyának hatalmas sikere lesz, hisz 4x annyi memória van rajta, mint az alap 4870-en. -
Agyasima
őstag
Valaki szóljon a Sparkle-s marketingeseknek, hogy küldjenek erre is abból a cuccból, amit ők szívnak. Ütős lehet.
De az is lehet, hogy hozzájutottak féláron egy adag DDR2-es memóriához... -
athomi
veterán
128bit, DDR2, 96 stream processzor és mégis 9600GT a neve
-
ezeket a pöcs gyártókat.
neveznék inkább 9500gt oc-nek,vagy +-nak,vagy valami alkalmas megnevezéshez hasonlónak.
a 9600gt-hez mi köze van?
se 256bit, se 64skalár procersszor,se gddr3 memória.
A 9500gt-n ott a 128 bit, és a ddr2.
A külön megnevezés adhatta volna meg a pógárnak a választ a 96 skalárra.
istenem... -
juliabrilke
veterán
Csak 2 giga ram van rajta? Nem lesz az kevés?
-
mephi666
nagyúr
azigen...
az én leadtek 9600gt-men "csak" 512mbyte a ram, de 256bites az interfész... enyimen csak 64sp vanitt 96... (fordítva szerintem egészségesebb lenne... nekem biztos) de ez a ddr2... mindjárt sírok... már a 7300gt-men is ddr3 volt... szigorúan csak azt voltam hajlandó megvenni és nem is bántam meg... de hogy 2giga... rofl... olyan, mint trabantba nitrofeltöltőt
-
.mf
veterán
Azért a hűtő se semmi rajta
-
Jadro
veterán
Ez a kék-fehér kombináció nem csúnya.
De a DDR2 az viszont nem szép.
-
Franklin
addikt
Ki kell söpörni a raktárakat na, most miért kell ezen annyira meglepődni :-)
-
Kain
senior tag
2Gb ramal ez már tuti GTA 4 kompatibilis
-
Zin
őstag
Értelme sok van!Sza'nalom felső foka...
-
MZsoltee
veterán
Gratulálunk! Kár hogy nem raknak rá 4GB-ot vagy mindjárt 16ot! Nevetséges, csak azokat sajnálom akik megveszik 40-50kért...
-
Vicoo
senior tag
2GB DDR2 lol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest