- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Egy Navon N750 navival van gondom. Új térképet kéne rátölteni, de a windows nem akarja felismerni. Ismeretlen eszköznek látja. Csak akkor ismeri fel, ha kikapcsolt állapotban dugom be az USB-be és úgy kapcsolom be. De a Navon tools progija akkor sem látja. Van valakinek ilyen tapasztalata. Ja és Windows 7 alatt. -
scout74
csendes tag
sziasztok, sok olyan problémáról olvastam a hozzászólásaitokban megoldást, ami nálam is jelentkezett, de egy valamire nem. "sajnos" fűtött a szélvédőm, és árnyékol. ahol vettem, azt mondták, nem gond, tuti a cucc, működni fog. majdnem. ahol erős a jel, pl németországban, ott nincs is gond, de itthon Andrea elég aktív az újratervezésben és a jelvesztésben ... arra gondoltam, hátsó ablakba dobok be egy bluetooth gps vevőt és talán azzal. mit szóltok ? lehetséges, hogy megszűnne a bajom ? esetleg tudnátok márkát, típust, stb javasolni ? köszönöm !
-
dedikamion
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy navon 750-esem volt. Gyorsan tervezett, gyorsan talált műholdat, nem ejtette el azokat. És nem fagyott le!! DE a ceruzával tudtam csak mozgatni a térképet. Az ujjammal valamiért nem akart működni. Napsütésben elég gyengén látni a monitort. A ceruzája beesett a kormány és a műszerfal közé, ráadásul rásütött a nap is, és ezt mind London belvárosába egy 40 tonnás szerelvénnyel. Mérgemben megöklöztem és az emberek szeme láttára kib....am az ablakon. Tudna-e valaki egy jó gépet ajánlani és egy frankó kamionos programot hozzá? Előre is köszönöm! Addig marad a laptopon a térképprogram meg a papír gps
-
szalai66
csendes tag
Navon n670 rom kellene,ha valaki tud segíteni?Teljesen behalt!
-
Alex85
csendes tag
Hello!
Pár napja kaptam tartós kölcsönbe (hosszú táon vásárlási célzattal) egy ilyen "remek" N750-et. Kicsit lassúnak tűnt, mire holdat talált (átlag negyed óra!!!!!!!), ezért backup után felraktam rá egy iGO 8-at. Sajna nem lett jobb, ezért visszaraktam a backup-ból mindent. Szerencsére annyit romlott a helyzet, hogy fagyogat a főmenü serényen, jobb esetben csak qrva lassan reagál...
Azt szeretném kérdezni a "szerencsés" tulajoktól, hogy ez a szerkezet tényleg ilyen dög lassú, vagy csak hibás modellel állok szemben? (Ha a gyári iGO elindul, akkor a navi-val nagy gond nincsen, csak győzze az ember kivárni.)
Esetleg nincs rá mód, hogy a Navon szoftvert ("főmenü"-t) teljesen lecseréljem? Nekem sallangok nélkül elég egy automatikusan induló iGO 8, nem akarok ezzel a kütyüvel semmi mást csak közlekedni...
Előre is köszönöm a segítségeket!
Egy kis háttér infó: USB storage módban XP-vel cseréltem a térkép szoftot oda és vissza a gép belső tárhelyén. Ja, persze pár reset nyomkodás is volt, sikertelenül...
-
Tibcsi875
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Navon N450 készülékem, sajnos kölcsönadtam ismerősömnek, és letörölte a flashmemoriról a data.zip fájl.
Szeretném megkérni azonos készülékkel rendelkezőket, hogy küldjék már el nekem, vagy küldjenek egy linket ahonnan, le tudom szedni mert egész éjjel fent voltam, de nem találtam a neten.
Előre is köszönöm! -
Mzperx72
csendes tag
Kb.5 hónapja van meg 3 hónapot használtam az 5 ből, gép hibája.Eddig kétszer javították, először egy csomó funkció nem működött majd egyszer csak, se kép se hang, vártam rá 4 hetet majd kaptam egy másikat, de ez a szerviz hibája.Másodszor TMC nem működött, vártam rá 5 hetet majd vissza kaptam javítva, azóta nem romlott el.Kijelző halvány, de ami nagy hiba szerintem a bekapcsoló gomb nagyon kint van ha tokba rakom állandóan bekapcsolódik és lemerül. Processzor gyors navigálás jó, sokkal jobb mint a TomTom részletesebb, de ez inkább az IGO érdeme. Én nem vennék többet Navont pedig kinézetre nagyon tetszett.
-
Bosiken
csendes tag
Üdv!
Ma vettem egy NAVON N750-est.
Nos bár ne tettem volna!
Bekapcsoltam, és mivel haza akartam találni gyorsan kikapcsoltam!
Navigáció közben 3-4 utcával arrébb jártam mint ahol a NAVON csúcs gépe mutatta!!!
Na de sebaj otthon beállítom, hátha ez máshogy működik mint az eddigi navigációim....
És tényleg!
Amikor be akarom állítani az időt, kilép elsötétül a képernyő. Megnyomom a bekapcsoló gombot, a nyitó képernyő az, hogy megkérdezi tőlem alvómódba vagy kikapcsolni akarom küldeni...
Igazából egyik se, csak használni szeretném! Vissza az óra beállításhoz... szeretném beállítani az évet, hupsz 2010 után 2034 következik. És igen félóra próbálkozás után 2011, szuper! Majd ezt eljátszom a hónapokkal... 5 perc és május. Na végre! Jaaa, hogy a május nem 31 napos, áhá. Na mindegy nem állítom be a naptárat.
Nézzük a térképet. Itt egy kicsi tévedés megint van, nem az 5. kerületben vagyok hanem a 18.-ban. Mikor már csak a garancia tart vissza, hogy megtapossam, hirtelen azt mutatja ahol vagyok. Hurrá! Aztán 17:10 perckor átvált éjszakai módba, majd megint valami másik helyet mutat....Ha esetleg ezt az írást olvassák a NAVON-tól ajánlom figyelmükbe, hogy egy 20.000,-Ft.-os navigációtól és az azon futó feltört programtól is pofátlan lenne ha így működne! De egy 59.990,-Ft-os hivatalos IGO PRIMOT használó vastól végkép elfogathatatlan!!!
Remélem nem fogalmaztam durván, pedig tudtam volna!!!Nagy Zoltán
-
xitron
csendes tag
Hali
Navon n750-es gépem van, decemberben vettem, IGO Primo 1.0 volt (van) rajta. A Naviextras Toolbox-szal rendesen jönnek a térképfrissítések, de a szovtver nem frissül, pedig Bog azt írta egy januári keltezésü tesztben itt a Prohardveren, hogy ő 1.2-sel teszteli éppen. Ha már azzal van forgalomban, miért nem jön a frissítés. Persze nem hivatalosan letölthetném, de az elcseszné a TMC-t.
Tud-e valaki arról, hogy (a térképfrissítéssel együtt jár-e a szoftverfrissítés is a Navonnál?Üdv
Xitron
-
betamax
csendes tag
Nem szoktam soha fórumokhoz hozzászólni, de ez mellett nem tudok elmenni becsukott szemmel.
Nemrég vásároltam egy "sokak által istenített" Wayteq x950bt hd típusú gps készüléket, amiről a sok fórum olvasgatás után azt gondoltam hogy ez biztos jó , ha mindenki így el van vele telve. Vásárlás után jött a feketeleves.
Telefonkihangosítója -nekem fontos- egy vacak használhatatlan valami, mindenkivel az első 1 percet oda-vissza hallózással töltöttem.
Ez már magába is bosszantott, de a kijelzője sem semmi, a legkisebb napsütésben is olvashatatlan, az automata csutka fényerő ellenére is.
Ami feltette az i-re a pontot, az a navigációs szoftver feltelepítése.
Megkérdem az eladót, lehet-e igo primo-t rátelepíteni, mire ő : persze bármit lehet hiszen azért nincs rajta térkép.
Hát, nem lehet csak hekkelt igo-t, én meg ahhoz nem értek, meg nem azért veszek gps-t hogy sz@.akodjak vele még egy fél napig.
Ezt jó lett volna ha előre mondja.Másnap reggel első dolgom volt visszavinni a vételáráért cserébe.
Még aznap vettem egy Navon n750 -t, szerencsére ezt a cikket nem olvastam előtte, mert simán lebeszéltetek volna róla.
A cikkel ellentétben nem 1000 hanem 1600 mAh a beépített akkuja, simán bír 2,5-3 órát.
Mikor a csajom a kezébe vette a navont még ő is megjegyezte hogy jééé ez nem olyan kínais mint a másik volt (pedig én tudom hogy mind az), még a kijelző érintésre is máshogy reagál.
A kihangosítója tiszta, szépen szól, és "elődjével" ellentétben a telefon csengőhangján csörög, a kijelzője pedig fele annyira sem "csillog" mint az előzőnek.Épületben nem, de autóban gyorsan talál műholdat, és esze ágában sincs elveszteni.
Nem régóta használom ,de nálam még a navigáció nem akadozott soha.Vannak hiányosságai, nem 800x480 a felbontása, nincs benne játék, nincs a menüben 30 ikon,..... de én úgy érzem hogy nem is azok az emberek a célközönség akiknek ezekre van szüksége.
Amit tudnia kell azt tudja , és jól tudja -pofon egyszerűen.Nem védeni akarom a Navont, de ez a cikk nem a valódi tudását mutatja be, inkább olyan mintha magának a konkurenciájának kellett volna egy tesztet készíteni róla.
Lehet hogy a drága vételára nincs összhangban a menüben található ikonok számával, de nekem nem szuperszámítógép kell a szélvédőm mögé, csak egy megbízható gps, full Európa térképpel, és kihangosítóval karöltve.Maradok Tisztelettel:
Farkas Zoltán.
-
Muhahaha
csendes tag
"A Navon márka pár éve robbant be a piacra, voltak ugyan homályos részletek a piaci bevezetés körül (miért pont ők kapták meg az iGO Amigo szoftvert itthon, mennyiért), de mára ezek a kételyek elmúltak..."
Ezzel mondjuk nem nagyon értek egyet, a kételyek azóta is válaszra várva kerengenek a szakmában (ennyiért, ezt...?)
A Navngo PR anyagai közt fellelhető egy mondat valahol: " az iGo Amigo-t az arra érdemes készülékeken jelenteti csak meg a Navngo". Ez a Navon volt és a Telesystem. Navon-t egy shenzeni cég gyártja: http://www.long-horn.com/cn/product-default-business.html, de úgy látom onnan sem az uccsó eresztést tolták be a piac arcába. A Telesystem-et már nem emlékszem ki gyártja, de az is valami shenzeni műhelyből kerül ki. A Wayteq sokkal jobban kiforrott vas az YF-től (http://www.yftech.com/en/productlist.php?clid=40), bár szerintem az itthoni vevők 90%a nem Sygic-kal használja, hanem varázsol rá iGo-t.
Becker-eket többnyire a Mitac gyártja és azokon pedig az iGo Primo egy speciális változata van, akár TopMap térképekkel is.
Várjuk nagyon a további teszteket...
Ne temessük még a PND-ket szerintem, idén brutál fejlesztésekkel jönnek ki a nagyobb gyártók... -
kovy79
őstag
válasz
TapperHarry #41 üzenetére
Azért bolhából ne csinálj már elefántot!
Oké, elírta (méghozzá olyan nagyon, hogy főbelövés jár érte...), ám ha más is dicsérte az adott Wayteq "normális üzemi sebességét", akkor ne húzd már rá a marketinges lepedőt!
A nem túl illedelmes megnyilvánulásodból ítélve, inkább te vagy egy bizonyos márka megszállottja/elkötelezettje/marketingese.(#35) ^Bundi^, persze, hogy jó, de nekem a 4,3" is bőven elég erre.
-
acsa77
tag
Magam is GPS vásárlását tervezem, de visszariadtam. Olyan kombináció, hogy primo 1.2 topmappel (forgalmi adatbázissal), TMC-vel és normális hardverrel, nincsen. Semennyi pénzért. Ez nem éppen verseny. Ez zérópólium. A Tomtom One IQ pl. nagyon jó lenne fapadosként, de elég riasztó, hogy jó ideje letojják a magyar térképváltozásokat.
Régi technikát pedig nem veszek. Úgyhogy marad a "hagyományos" PC-s/telefonos útvonaltervezés, iránytű és forgalmi adatok a fejben, interaktív tudakozás a helyszínen
Majd fél év múlva visszatérek a témára.
-
TapperHarry
csendes tag
Gyári leírásból!!!
"WayteQ x950
SiRF Atlas V, Dual Core ARM11 500 MHz
(külön 250 MHz-es DSP processzor a GPS számításokhoz)
5" Érintőképernyős TFT LCD
2 BG / 4 GB ROM, 128MB RAM, microSD / microSDHC foglalat"Ez az ami neked 600Mhz-en szakít.
"Szerintem inkább 500+250=750MHZ" úgy még jóban méz ki.
Szerintem te csak reklámokat gyártasz itt.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Rég járt nálunk navi, a Navon sem gyakori vendég, így alkalmunk nyílik észrevenni a fejlődést.
- Milyen légkondit a lakásba?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-roller topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5410 - i5-560M I 4GB I 250GB I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest