- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
"Jókat röhögök az olyan gépeken, amit 400 000 körül adnak és van benne egy intel integrált nyavaja."
A minőség - teljesítmény - ár arány mindig állandó.
Ha valami olcsó, de erős, annak a minőségével lesz gond.
Ha valami jó minőségű és olcsó, annak a teljesítménye lesz gyenge.
Ha valami jó minőségű és erős, az nagyon nem lesz olcsó.Mindenki döntse el maga, hogy melyik részére helyezi magát a képzeletbeli háromszögnek. Csodák nincsenek, ugyanannyi pénzből egyetlen gyártó sem fog mindent verő szupergépet csinálni, a különbségek a preferenciákban vannak.
A felhasználók egy részének a teljesítmény nem szempont, viszont minőségben magasabbak az elvárásaik, ők meg fogják venni a 400e Ft-os üzleti gépeket és magasról tesznek a VGA vezérlőre. Amíg nem használtál hosszabb távon munkára egy fullos IBM Thinkpadet, vagy egy business class HP gépet, addig nem igazán fogod megérteni az ő szempontjaikat.
Mondom mindezt úgy, hogy szoktam játszani a mostanra már öregecskének számító, kétéves, integrált VGA-s üzleti kategóriás szubnotimon (CS Source, Flatout2 elfogadhatóan, működnek rajta), ennél újabb játékok nemigen érdekelnek, de értelemszerűen az ennél gyengébbek teljesen korrektül mennek.
p
-
"Jókat röhögök az olyan gépeken, amit 400 000 körül adnak és van benne egy intel integrált nyavaja."
Dettoés ráadásul az ilyenek hiszik mindig, hogy erős gépük van. 1 ilyen ismerősömnek feltettük a quake3 demót - összeomlott
(persze csúcsproci volt benne
) Okés, lehet, hogy nem játékra használnám, de ennyi krafft legyen már benne
még a végén behal egy 3d-s ábrától vagy képernyővédőtől
.
Amúgy a vista és a HD-technológia előretörése szerencsére áldásos hatással van az elérhető VGA/UVD powerre, amikor az első laptopomat vettem, akkor a "populáció" kb 90%-a intel GMA volt, az MXM-et nem ismerték, a komolyabb chipeket (pl mobility radeon 9800) is ráforrasztották a lapra VRAM-mal együtt. Emléxem, európában 9800-zal szerelt notit kapni se lehetett, ma már az 1000€ alatti sávban van a 8600GT-vel, 2400PRO-val szerelt kategória...
-
nem is a súlyával van a gond, hanem ekkora méretnek már tekintélyes táska kell, vagykülönben kiszorítja a tízórait
.
Én csak azt mondtam, hogy okés, legyen 17", de akkor legyen megtöltve tartalommal (pl 8800M GTX, desktop quad proci, 2 wincsi raid0-ban, stb). kényelem szempontjából a 15.4" a kedvencem, az elég akár photoshoppolni is. (igazi munkára meg uis van külső monitor)
Azért integrált graffal adni egy 17"-os notit, amikor 14"-on nyomatják a 8400akat
-
rudi
nagyúr
Nem az a kérdés, hogy ki mit bír el, hanem az, hogy kinek mire van szüksége. Ha nekem egy előadást kell tartanom olyan helyen, ahol van projektor, mi a fenéért vigyek magammal 17"-os kijelzőt, 3,3 kilós gémer gépet? Elég nekem az 1,2 kilós ThinkPad X40. Nem azzal van bajom, hogy nem bírom el (100 körül nyomok fekve egyébként), hanem, hogy semmi szükségem rá. Filmet a 37"-es TV-men nézek (egyébként éppen a kis notival hajtva), játszani nagy ritkán a bármilyen notit ütő desktop gépemmel játszom, úton meg olvasok.
Lényeg a lényeg: mindenkinek mások az igélyei, más elégíti ki őket, ezt célszerű tolerálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest