- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
Nehéz röviden leírni. Egy ferdítéses kib@szás. A pihenőidőinket az 561/2006/EK rendelet szabályozza. A heti rendszeres pihenőidő (vagyis, a hétvégi) az min. 45 óra. Ez két 45 -ös közötti hétvégén 24 órára csökkenthető, ha utána a harmadik hét vége előtt kompenzálják a 24 és a 45 közötti különbözetet. A jogszabály szó szerint úgy szól, hogy a 24 órás pihenők az autóban is tölthetők. A 45 -ösökről egy betű sincs. Évekig a kutya sem törődött ezzel. Aztán a franciák és a belgák elkezdték azt feszegetni, hogy ha a jogalkotó azt akarta volna, hogy a 45 -ös is autóban tölthető legyen, akkor úgy rendelkezett volna. Na, azóta tilos a 45 -ös pihenőket autóban tölteni. Menj haza, telephelyre, vigyél szállodai számlát, stb. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy vasárnap begurul egy razzia a parkolóba, és akinek 45 -öst kell töltenie (mert az előző hétvégén csökkentettje volt), azt megvágják párezer Euróra. Ezt az egészet a mi pihenésünk biztosításával magyarázzák, de valójában köze nincs hozzá. Az olcsóbban dolgozó kelet európai cégeket akarják kiszorítani úgy, hogy megnövelik a költségeiket. Nekik ugyanis elég nehéz lenne többezer Km -ről kéthetente hazavinni a sofőrjeiket. A szálloda meg bonyolult és drága.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
Nincs okom panaszra. Fix 2hét/2hétben vagyok, ugyanazon az autón, ugyanaz a váltóm. Ha akarok, akkor vállalhatok többet, de nem kényszeríthetik, mert a két hét szerepel a szerződésemben. Szóval, évente hat hónapom szabad. Német bejelentéssel, TB -vel, nyugdíjjal. Így még a 45 -ös mizéria sem érint. Német rendszámú autót egyébként sem annyira piszkálnak Németországban.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Kamion? Egyik rokonom csinálta 12 évig, mikor a 20-as éveimben jártam, párszor voltam is vele. Nem könnyű élet, én a hétvégéket nem bírtam nagyon, a parkolóból meg nem mindig lehet elmenni.
Bár most már annyiból jobb, hogy van mobilnet, WiFi, telefon.De azt is hallottam, hogy a 45-özéssel sok ország problémázik.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Somatom
veterán
Ó, Te szegény! Szörnyű lehet az a tudat, hogy bár közel jársz hozzá, de mégsem olyan helyen élsz, ami megfelel az emberi lét alapvető komfortigényének:
homokos tengerpart, pálmákkal.
Életem egyik legfélelmetesebb útja volt a Madrid-Alicante szakasz.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Ugyanilyen árak vannak a DFDS Ferries kompjain is. Dunkerque - Dover szakasz...
Én most Madridban vagyok, épp indulok Guadalajara-ba, itt kellemes idő van. Január közepén voltam Barcelonában, 12-14 fok volt végig.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Somatom
veterán
Változó. A leghosszabb kompolásom Velence-Corfu, 25 óra volt. Ott gumimatracozás volt. A Calais-Dover kompolások csak pár órásak, azokat fotelben is ki lehetett húzni. A korzikai kompolásaimnál pár Euró plusszért lehetett bérelni széket a moziteremben. Innen mindenkit kihajtottak, akinek nem volt jegye, de akinek volt, az este 10 után símán megágyazhatott az utolsó sor mögött egy matracon, vagy tábori ágyon. Mivel minden alkalommal a "Lopott Szavak" című filmet adták franciául, ezért az első pár alkalom után már azonnal el lehetett rá aludni.
-
Somatom
veterán
Pedig, a kabin már önmagában extra. Nekem csak egyszer volt kabinjegyem. A többi alkalommal (volt még néhány) csak deck -jegyem volt. Egyébként mindennek megvan az előnye és a hátránya. Az ablakos kabinok drágábbak, és mivel a hajó szélein vannak, ezért viharban nagyobbat mozdulnak.
-
Mr.Silkó
veterán
Csodálatos helyek ezek, főleg a havas San Marino, de Rimini se kutya. Egy, ehhez a "komphoz" hasonló óceánjáróval szívesen utaznék egyszer, bár ablak nélkül tényleg picit klausztrofób érzés lehet a kabinban. A net/hívás árak nevetségesek.
[ Szerkesztve ]
-
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz TheBikerider #8 üzenetére
Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
Somatom
veterán
válasz TheBikerider #17 üzenetére
Keleten minden olcsóbb, pláne, ha közel van. Lásd Románia. Ez viszont közel-nyugat, ahol minden sokkal drágább.
-
veterán
-
nimba1
aktív tag
Én tavaly autóval mentem görögbe, Macedóniában 890ft a hívás, 2700ft/mb a net.
Telenor. És az szárazföld! -
"Első körben a Arch of Augustushoz..."
Nemár. Ha van egy helyi dolog, akkor illene azon a néven hivatkozni rá, ahogy helyben hívják* Arco di Augusto - ahogy ez a Ponte di Tiberio esetén sikerült is. De nem angolul.
* persze egy magyar fordítás / megnevezés rendben van
szerk: most látom, hogy szegény híd neve sem sikerült teljesen
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Stimmel az. Egy hónapon keresztül szinte minden nap kompoltam Toulon, vagy Nizza és Korzika között. Ugyanilyen árak voltak. Lehetett helyi Wifit vásárolni, de ahogy előttem is írták, az gyakorlatilag használhatatlan volt.
-
-
veterán
Nevetséges árak. Ez komoly? Nem csak elnéztétek? Nem akarom elhinni
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
korion
senior tag
Benne csak az maradt meg,h lehúzós banda! (net,telefon 2018-ban ennyiért???!!!)
Az ember kap értesítést,h ennyibe kerül?
Discord: https://discord.gg/DWzNeZZKcV - +3670-365-3097 csak viber!;)
-
félisten
Nekem is ez tűnt fel, kicsit koporsó-hotel életérzés... de kibírható pár napig, főleg ha a hajó közösségi terei ilyen jól kiépítettek.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic TFX + Flex, Raijintek Ophion 7L, Streacom F7C, Silverstone GD05 + GD06, Xbox One S 1T + Kinect
-
spect80
senior tag
"Volt WC, tusoló, kényelmes ágy, áram, mi kellhet még? Igen, internet, térerő."
Egy ablak szerintem jobban jönne, mint a térerő[ Szerkesztve ]
-
addikt
Gyönyörű hely!
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI RC Pro drón távirányító (RM510)
- DJI FPV Fly More Kit - 2 akku - 3-as töltő
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- DJI Mavic 3 Classic drón RCN1 távirányítóval - 4/3" Hasselblad kamera +táska +töltő