- iPhone topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Yettel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
Nehéz röviden leírni. Egy ferdítéses kib@szás. A pihenőidőinket az 561/2006/EK rendelet szabályozza. A heti rendszeres pihenőidő (vagyis, a hétvégi) az min. 45 óra. Ez két 45 -ös közötti hétvégén 24 órára csökkenthető, ha utána a harmadik hét vége előtt kompenzálják a 24 és a 45 közötti különbözetet. A jogszabály szó szerint úgy szól, hogy a 24 órás pihenők az autóban is tölthetők. A 45 -ösökről egy betű sincs. Évekig a kutya sem törődött ezzel. Aztán a franciák és a belgák elkezdték azt feszegetni, hogy ha a jogalkotó azt akarta volna, hogy a 45 -ös is autóban tölthető legyen, akkor úgy rendelkezett volna. Na, azóta tilos a 45 -ös pihenőket autóban tölteni. Menj haza, telephelyre, vigyél szállodai számlát, stb. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy vasárnap begurul egy razzia a parkolóba, és akinek 45 -öst kell töltenie (mert az előző hétvégén csökkentettje volt), azt megvágják párezer Euróra. Ezt az egészet a mi pihenésünk biztosításával magyarázzák, de valójában köze nincs hozzá. Az olcsóbban dolgozó kelet európai cégeket akarják kiszorítani úgy, hogy megnövelik a költségeiket. Nekik ugyanis elég nehéz lenne többezer Km -ről kéthetente hazavinni a sofőrjeiket. A szálloda meg bonyolult és drága.
-
Somatom
veterán
Nincs okom panaszra. Fix 2hét/2hétben vagyok, ugyanazon az autón, ugyanaz a váltóm. Ha akarok, akkor vállalhatok többet, de nem kényszeríthetik, mert a két hét szerepel a szerződésemben. Szóval, évente hat hónapom szabad. Német bejelentéssel, TB -vel, nyugdíjjal. Így még a 45 -ös mizéria sem érint. Német rendszámú autót egyébként sem annyira piszkálnak Németországban.
-
keIdor
titán
Kamion? Egyik rokonom csinálta 12 évig, mikor a 20-as éveimben jártam, párszor voltam is vele. Nem könnyű élet, én a hétvégéket nem bírtam nagyon, a parkolóból meg nem mindig lehet elmenni.
Bár most már annyiból jobb, hogy van mobilnet, WiFi, telefon.De azt is hallottam, hogy a 45-özéssel sok ország problémázik.
-
-
keIdor
titán
Ugyanilyen árak vannak a DFDS Ferries kompjain is. Dunkerque - Dover szakasz...
Én most Madridban vagyok, épp indulok Guadalajara-ba, itt kellemes idő van. Január közepén voltam Barcelonában, 12-14 fok volt végig.

-
Somatom
veterán
Változó. A leghosszabb kompolásom Velence-Corfu, 25 óra volt. Ott gumimatracozás volt. A Calais-Dover kompolások csak pár órásak, azokat fotelben is ki lehetett húzni. A korzikai kompolásaimnál pár Euró plusszért lehetett bérelni széket a moziteremben. Innen mindenkit kihajtottak, akinek nem volt jegye, de akinek volt, az este 10 után símán megágyazhatott az utolsó sor mögött egy matracon, vagy tábori ágyon. Mivel minden alkalommal a "Lopott Szavak" című filmet adták franciául, ezért az első pár alkalom után már azonnal el lehetett rá aludni.

-
Somatom
veterán
Pedig, a kabin már önmagában extra. Nekem csak egyszer volt kabinjegyem. A többi alkalommal (volt még néhány) csak deck -jegyem volt. Egyébként mindennek megvan az előnye és a hátránya. Az ablakos kabinok drágábbak, és mivel a hajó szélein vannak, ezért viharban nagyobbat mozdulnak.
-
Mr.Silkó
veterán
Csodálatos helyek ezek, főleg a havas San Marino, de Rimini se kutya. Egy, ehhez a "komphoz" hasonló óceánjáróval szívesen utaznék egyszer, bár ablak nélkül tényleg picit klausztrofób érzés lehet a kabinban. A net/hívás árak nevetségesek.
-
"Első körben a Arch of Augustushoz..."
Nemár. Ha van egy helyi dolog, akkor illene azon a néven hivatkozni rá, ahogy helyben hívják* Arco di Augusto - ahogy ez a Ponte di Tiberio esetén sikerült is. De nem angolul.
* persze egy magyar fordítás / megnevezés rendben van
szerk: most látom, hogy szegény híd neve sem sikerült teljesen

-
Nevetséges árak. Ez komoly? Nem csak elnéztétek? Nem akarom elhinni
-
korion
senior tag
Benne csak az maradt meg,h lehúzós banda!
(net,telefon 2018-ban ennyiért???!!!)Az ember kap értesítést,h ennyibe kerül?
-
spect80
őstag
"Volt WC, tusoló, kényelmes ágy, áram, mi kellhet még? Igen, internet, térerő."
Egy ablak szerintem jobban jönne, mint a térerő
-
Gyönyörű hely!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vicces képek
- Háztartási gépek
- iPhone topik
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Felköszöntötte a tíz éves DirectX 12-t a Microsoft
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Gaming PC - R5 9600X,RTX 5070 12GB,32GB DDR5,1TB NVMe,850W
- Ultra PC - R7 7800X3D,RTX 5080 16GB,32GB DDR5,1TB NVMe,1200W
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az Oroszországból érkező hideggel viszont szerencsére nem találkozom.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(net,telefon 2018-ban ennyiért???!!!)