- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
Nehéz röviden leírni. Egy ferdítéses kib@szás. A pihenőidőinket az 561/2006/EK rendelet szabályozza. A heti rendszeres pihenőidő (vagyis, a hétvégi) az min. 45 óra. Ez két 45 -ös közötti hétvégén 24 órára csökkenthető, ha utána a harmadik hét vége előtt kompenzálják a 24 és a 45 közötti különbözetet. A jogszabály szó szerint úgy szól, hogy a 24 órás pihenők az autóban is tölthetők. A 45 -ösökről egy betű sincs. Évekig a kutya sem törődött ezzel. Aztán a franciák és a belgák elkezdték azt feszegetni, hogy ha a jogalkotó azt akarta volna, hogy a 45 -ös is autóban tölthető legyen, akkor úgy rendelkezett volna. Na, azóta tilos a 45 -ös pihenőket autóban tölteni. Menj haza, telephelyre, vigyél szállodai számlát, stb. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy vasárnap begurul egy razzia a parkolóba, és akinek 45 -öst kell töltenie (mert az előző hétvégén csökkentettje volt), azt megvágják párezer Euróra. Ezt az egészet a mi pihenésünk biztosításával magyarázzák, de valójában köze nincs hozzá. Az olcsóbban dolgozó kelet európai cégeket akarják kiszorítani úgy, hogy megnövelik a költségeiket. Nekik ugyanis elég nehéz lenne többezer Km -ről kéthetente hazavinni a sofőrjeiket. A szálloda meg bonyolult és drága.
-
Somatom
veterán
Nincs okom panaszra. Fix 2hét/2hétben vagyok, ugyanazon az autón, ugyanaz a váltóm. Ha akarok, akkor vállalhatok többet, de nem kényszeríthetik, mert a két hét szerepel a szerződésemben. Szóval, évente hat hónapom szabad. Német bejelentéssel, TB -vel, nyugdíjjal. Így még a 45 -ös mizéria sem érint. Német rendszámú autót egyébként sem annyira piszkálnak Németországban.
-
keIdor
titán
Kamion? Egyik rokonom csinálta 12 évig, mikor a 20-as éveimben jártam, párszor voltam is vele. Nem könnyű élet, én a hétvégéket nem bírtam nagyon, a parkolóból meg nem mindig lehet elmenni.
Bár most már annyiból jobb, hogy van mobilnet, WiFi, telefon.De azt is hallottam, hogy a 45-özéssel sok ország problémázik.
-
-
keIdor
titán
Ugyanilyen árak vannak a DFDS Ferries kompjain is. Dunkerque - Dover szakasz...
Én most Madridban vagyok, épp indulok Guadalajara-ba, itt kellemes idő van. Január közepén voltam Barcelonában, 12-14 fok volt végig.
-
Somatom
veterán
Változó. A leghosszabb kompolásom Velence-Corfu, 25 óra volt. Ott gumimatracozás volt. A Calais-Dover kompolások csak pár órásak, azokat fotelben is ki lehetett húzni. A korzikai kompolásaimnál pár Euró plusszért lehetett bérelni széket a moziteremben. Innen mindenkit kihajtottak, akinek nem volt jegye, de akinek volt, az este 10 után símán megágyazhatott az utolsó sor mögött egy matracon, vagy tábori ágyon. Mivel minden alkalommal a "Lopott Szavak" című filmet adták franciául, ezért az első pár alkalom után már azonnal el lehetett rá aludni.
-
Somatom
veterán
Pedig, a kabin már önmagában extra. Nekem csak egyszer volt kabinjegyem. A többi alkalommal (volt még néhány) csak deck -jegyem volt. Egyébként mindennek megvan az előnye és a hátránya. Az ablakos kabinok drágábbak, és mivel a hajó szélein vannak, ezért viharban nagyobbat mozdulnak.
-
Mr.Silkó
veterán
Csodálatos helyek ezek, főleg a havas San Marino, de Rimini se kutya. Egy, ehhez a "komphoz" hasonló óceánjáróval szívesen utaznék egyszer, bár ablak nélkül tényleg picit klausztrofób érzés lehet a kabinban. A net/hívás árak nevetségesek.
-
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz
TheBikerider #8 üzenetére
-
Somatom
veterán
válasz
TheBikerider #17 üzenetére
Keleten minden olcsóbb, pláne, ha közel van. Lásd Románia. Ez viszont közel-nyugat, ahol minden sokkal drágább.
-
-
nimba1
aktív tag
válasz
Én tavaly autóval mentem görögbe, Macedóniában 890ft a hívás, 2700ft/mb a net.
Telenor. És az szárazföld! -
"Első körben a Arch of Augustushoz..."
Nemár. Ha van egy helyi dolog, akkor illene azon a néven hivatkozni rá, ahogy helyben hívják* Arco di Augusto - ahogy ez a Ponte di Tiberio esetén sikerült is. De nem angolul.
* persze egy magyar fordítás / megnevezés rendben van
szerk: most látom, hogy szegény híd neve sem sikerült teljesen
-
Somatom
veterán
válasz
Stimmel az. Egy hónapon keresztül szinte minden nap kompoltam Toulon, vagy Nizza és Korzika között. Ugyanilyen árak voltak. Lehetett helyi Wifit vásárolni, de ahogy előttem is írták, az gyakorlatilag használhatatlan volt.
-
Nevetséges árak. Ez komoly? Nem csak elnéztétek? Nem akarom elhinni
-
korion
senior tag
Benne csak az maradt meg,h lehúzós banda!
(net,telefon 2018-ban ennyiért???!!!)
Az ember kap értesítést,h ennyibe kerül?
-
spect80
senior tag
"Volt WC, tusoló, kényelmes ágy, áram, mi kellhet még? Igen, internet, térerő."
Egy ablak szerintem jobban jönne, mint a térerő -
Gyönyörű hely!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest